אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום רב.. קודם כל הציוד שלי: לוח MSI 915G COMBO, (מעבדי 775, 533 מהירות זכרון), מעבד P4 3.0Ghz 2MB_Cache, Windows Xp לפני שבוע התעוררתי בבוקר וגיליתי שהמחשב כבוי למרות שלא היתה הפסקת חשמל בלילה, לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות לאחר יומיים התופעה חזרה על עצמה, ושמתי לב שהמחשב נכבה ללא שום אזהרה מוקדמת, ניחשתי שזה מנגנון הגנה של המעבד בפני טמפרטורות גבוהות התקנתי תוכנה לבדיקת טמפרטורת המעבד ובאמת שמתי לב שהטמפרטורה גבוהה מאד! המעבד עובד במצב IDLE (ללא שום תוכנה ברקע) על 50 מעלות סלציוס פחות או יותר, ברגע שאני מנסה לאמץ אותו קצת (דחיסה בRAR לדוגמא) הוא מטפס דיי מהר לכוון ה 80 מעלות ואז מתחיל כל הבלאגן והמחשב כבה. בSETUP של המחשב, בHARDWARE MONITORING רואים פחות או יותר 73 מ…
-
- 14 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אצלי הוא עובד במנוחה על 50% מאוורר באופן חירשי, ומגיע לטמפרטורת ליבה של 52 מעלות, בזמן משחקים קבעתי לו פרופילים והוא מגיע ל-80% מאוורר עם 64-65 מעלות, ובעומס ממש כבד דוגמת CRYSIS על VH ברזולוציית 1680x1050 עם AAx2 הוא אף מגיע ל-100% מאוורר עם 69 מעלות. האם הטמפרטורות נורמליות? ראיתי אצל חבר 9600GT שעובד על 32 מעלות על AUTO... ??? יש לציין כי אצלו היה את מארז ה-TAGAN עם מאוורר ה-28 ס"מ וקירור סטוק, ואצלי מארז Gigabyte Triton וקירור סטוק גם כן.
-
- 14 תגובות
- 844 צפיות
-
-
הגיעה אלי תכני מחשבים ואמר לי כך להוסיף מאוורר קדמי ואחורי 120 MM להחליף משכה טרמית ולשים קירור טוב יותר למעבד (קירור שעומד של זלמן ) להחליף את המאוורר ה 240MM של EZCOOL במאוורר של חברה אחרת כמו זלמן (אותו גודל) הוא אומר שהכרטיס מסך חם מידי (106 מעלות) וזה כשהמשחק ברקע אז הבעיה זה סיקרקולציה אז בקיצור אני צריך 2 מאווררים 120MM(*שליטה מהלוח אם) מאוורר 240MM איכותי(*שליטה מהלוח אם) מאוורר איכותי למעבד (זלמן איכותי) אני הולך להרכיב את הכול אז אני השמח לקבל קצת עזרה בעניין תקציב 500 שח תודה מראש . הכרטיס מסף HD 4850 מעבד Q6600 תושבת 775 לוח אם MSI P6NGM בדקתי ויש רק כניסה אחת למאורר שנשלט על ידי המערכת הוא המליץ לי על מאווררים כאלה http://www.ivory.co.il/product.asp?produc…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0103/cl-w0103.asp# ניתן להשגה במחיר 290-320 השאלה אם זה שיפור משמעותי למערכת שכבר יש לי .. bigwater? מומלץ? ואם אפשר לקבל ביקורות.. בתודה מראש
-
- 14 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אז ככה קודם הבעיה לכל אלה שיודעים מזה ולמי שלא אני יכתוב בכל זאת עד לפני שבועיים שניקיתי תמארז התחילו לי מאז ציפצופים ונכבה המחשב עד לפני כמה ימים שקניתי ספק חדש זה הפסיק אבל שרציתי להיכנס לתוכנה של הלוח אם שלי Abit EQ זה השמיע ציפצוף אחד ואחרי זה כמה ונכבה ישר המחשב !... עד לעכשיו אני לא נכנס לתוכנה ולא יודע מה הבעיה עדין כי לפני חצי שנה נכנסתי לתוכנה חופשי וזה לא השמיע כלום והמחשב לא נכבה ועכשיו למפרט: PentiumD 945 3.4 Ghz DualCore 2X2 MB Cache s775 800 mhz - קירור של AC 7 PRO Abit IL8 - 775+954P+GBT+lan+Sata 2 Twinmos DDR 2 667 Mhz 512 MB Samsung DDR 2 667 Mhz 1 Gb Hitachi 160 Gb 7200 Rpm Sata 2 Evga 6200 256 Mb ספק כוח - SEASONIC SS-350W ET השאלה האם אפשרי לעשות OC ?…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזיכרונות שלי כרגע על700Mhz בSPD הם על 2.00 במתח נורמלי שאיתו הם מגיעים(.18 אם אני לא טועה) המעבד בoc של 3.20GHz 356x9 אני רוצה להרים את הזיכרונות ל900Mhz. עכשיו השאלות.... העלתי את הSPD ל2.40 והזיכרונות עלו לתדר של 854MHz אבל המחשב לא הצליח לעלות ככה(לא שינית את המתח של הזיכרונות) איך בידיוק אני מרים את התדר שלהם ל900MHz?לעשות בM.I.T בddr voltage control (או מה שלא רשום שם) תוספת של 0.1 ואז להרים אותם בSPD? ולגביי מעבד...יש סיכוי להרים אותו ל3.4?זה כדאי?אני ירגיש הבדל בביצועים?האם כרגע הוא לא חונק אותי? <------------ כל החלקים רשומים במפרט מחשב תודה רבה מראש !
-
- 14 תגובות
- 858 צפיות
-
-
יש לי לוח ASROCK P4V88 PLUS הבעיה היא כזאת ! יש לי מעבד סלרון 2400-400-128 ואין לי בעיה לעשות לו OC הקטע שבביוס רשום 100 FSB - מנואל / אוטומט שאני שם על מנואל הוא פותח את ה FSB אבל אי אפשר לשנות תדר ! עכשיו הרתיו קבוע ! רשום ככה RATIO LOCKED התקשרתי ל KSP להתייעץ אמרו לי שרוב הסיכויים שאי אפשר לעשות OC למעבד שלי בגלל שבחברה של אינטל קיצרו את התדר עד 2400 ובגלל זה רשום LOCKED ! - חרשתי את הביוס למצוא אפשרות / קומבינה כלום !!! -
-
- 14 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שמתי לב שהוא על טמ''פ מאוד מאוד גבוהות הקירור מותקן טוב שכן עם קירור הסטוק הוא על כמעט 80 במאמץ ראוי לציון שהמשחה המרוחה היא MX2 הקירור אכן מתחמם , המתח הוא סטוק , כרטיס 7900GS שלא מתחמם כל כך , סירקולצית אויר בינונית ו4 סטיקים של זיכרון על 2.1 וולט המעבד יציב לחלוטין ולכן אני תוהה אם זה בעיות בסנסור או באמת הוא רותח עדכון !! המעבד בלי OC בכלל ועדיין עומד על 60
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט בצד ימין. כשאני עושה אוברקלוק למעבד שלי, ומנסה להעלות את הFSB ל200 (185 יציב, 190 יציב, 195 יציב), מופיע לי הודעה שהווינדוס לא מוצא את תיקיית System32 ואני צריך לפרמט את המחשב. מדוע זה קורה? תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, כרגע רכשתי לעצמי גוף קירור חדש למעבד ואני רוצה להתקינו. קראתי את המדריך, ובשביל להסיר את המשחה הטרמית הקיימת אני צריך להשתמש ב 70 אחוז אלכוהול. עכשיו אין לי. אבל יש לי מדלל צבע של טמבור. השאלה היא אם זה לא חזק מידי ויכול להרוס את המעבד? תודה מראש..
-
- 14 תגובות
- 927 צפיות
-
-
ברצוני לפתוח את המכפלה על ה XP1800 שלי (לוח - MSI KT3 ARU).. אני יודע שאני צריך לחבר את הגשרים של הL1 שלי , אך איך? אם מה? ... תודה...
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברה.. יש לי מחשב AMD 2000+ עם לוח של GIGABYTE 7VA זיכרון 333 256MB GEIL כרטיס מסך אלבטרון 480MX ויש לי בעיה טמפ מעבד - 53 מעלות טמפ' לוח 33 יש לי 7 מאווררים במארז אחד מיקדימה מכניס אוויר שנים בצד מכניסים אחד מאחור מוציא על המעבד אחד כמובן שמרחתי מישחה טרמית בצורה טובה כמו במדריך.. מאוורר קטן של הלוח ומאוורר על הכרטיס מסך.. אז למה לעזעזל התוצאות הם כאלו???????
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי HTPC בתוך מארז שוכב סילברסטון GD01 המעבד E8400 עם OC ל 3600MHZ הקירור היום הוא AC ALPINE PRO (לא תוכנן OC במקור...) - הוא מחזיק יציב, אבל גבולי ב STRESS (רחוק כ- 20C מ- TJMAX ב INTEL BURN TEST* יכול להיות שזה לא יספיק לקיץ... אז אני רוצה לחפש קירור חליפי *שקט*. חשבתי על MINI NINJA פסיבי או עם מאוורר שקט (או מוד 5V) האם זה ישפר את הקירור? האם יש אפשרויות עדיפות? תמונות של המארז מבפנים (עשוי להיות קצת צפוף לקירור גדול - חשבתי על FREEZER XTREME - אבל לא בטוח שיכנס) http://i207.photobucket.com/albums/bb264/amir__n/htpc2/_P7170223.jpg http://i207.photobucket.com/albums/bb264/amir__n/htpc2/_P7170221.jpg תודה
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המארז XASER 3 עם ה-7 מאווררים,מעבד AMD 2000(לא עם ה-0.13) ,וולקנו 9. הטמפ' שלו היא ברגע זה כ-50 מעלות בערך,אני יודע שכבר דיברו על זה המון ש-50 מעלות זה לא מסוכן אבל השאלה שלי היא האם זה לא הרבה בהתחשב בעובדה שיש לי 7!! מאווררים? המחשב גם לפעמים נתקע לי האם יכול להיות שיש לזה קשר לטמפ' הזו?(שמגיעה לאחרונה גם לאזור ה-60). מה אני יכול לעשות בעיניין? מרחתי שוב משחה לאחרונה ולא השתנה כלום,אני יודע שהמארז הזה הוא מעולה וגם המאוורר של המעבד,אולי הגוף קירור הזה הוא פשוט לא משהו? במידה ואני אחליף לגוף קירור טוב יותר(אתם מוזמנים לזרוק הצעות) האם יהיה שינוי מהותי? ובכלל אם מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק זה משנה הגוף קירור כי הרי המאוורר עושה את רוב העבודה לא?
-
- 14 תגובות
- 814 צפיות
-
-
http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=200&code=014 איך המוצר הזה?
-
- 14 תגובות
- 790 צפיות
-
-
כמו שאתם רואים בחתימה יש לי מעבד AMD 3000 ואני רוצה קצת להמהיר אותו. אני יודע שהזכרונות שלי לא משהו אבל זה מה שיש וצריך להסתדר עם מה שיש ,אז אני לא מתכוון לשדרג אותם... עד עכשו היה לי מעבד של אינטל ואני לא מכיר כל כך את הלוח של Gigabyte ואת רזי האוברקלוק. מה שכן עשיתי עד עכשו זה : העלתי את ה -HTT ל -230 נתתי קצת וולטז לזכרונות ל -2.7 משום מה בביוס מופיע לי רק להעלות את מתח הזכרונות רק עד 0.2 V ,נראה לי קצת משונה. בדקתי עם SUPER PI ועם MEMTEST ולבנתיים הכל בסדר ,רק יש לי בעיה אחת עד עכשו...בעבודה רגילה עם המחשב הכל עובד בסדר גמור ,אבל רק שאני מעלה משחקים פתהום הם נתקעים לי,לפעמים אפילו בהטענה של המשחק. בדקתי את התדר של ה - AGP והוא על 66 MHZ אז אני לא יודע מה הבעיה ?…
-
- 14 תגובות
- 630 צפיות
-
-
מה הטמפ הנכונה ? השתמשתי בארבעת התוכנות האלה AIDA64 RealTemp CoreTemp CPUID\HWMonitor Tool\Core RT CT AIDA64 CPUID Core 1 42 42 32 43 Core 2 43 43 34 43 Core 3 38 38 28 39 Core 4 40 40 30 40 Tj. Max 100 100 n/a n/a אם הבנתי נכון ה Tj Max של המעבד שלי הוא 90מעלות מה שאומר -10 מעלות בתוכנות RT/CT ובעצם יראה תוצאה כמו ב AIDA64 אז הטמפ הנכונה מוצגת ב AIDA64 ?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרישות: 80 מ"מ. שקט כמה שאפשר. ביצועים טובים. חיבור דרך הלוח אם.
-
- 14 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מבקש בבקשה שרק מי שבאמת מבין והתנסה בכל העסק יענה לי - פשוט לא מתאים לי בכלל שיקרה לי עכשיו איזה משהו. טוב אז עכשיו אחרי הפתיחה הדרמתית הזו אפשר להתחיל, אז ככה כרגע אני נמצא על: באס 250 VCORE 1.6 DDR 2.65 APG 1.65 (שזה המקסימום שהלוח נותן) יחס 5:4 בין הבאס לזיכרונות תזמונים של 6-3-3-2.5 חשבתי פשוט לנסות לסחוט עוד קצת מהירות מהמחשב (במידה וניתן בלי לגרום לו נזק) אחרי שפינקתי אותו בZALMAN CU חשתי שקריר לו מדי והוא צריך חימום לימות החורף הגשומים. ניסיתי לעלות ל260 עם תוספת לVCORE ל1.625 ו2.7 לDDR אבל בPRIME95 הופיע לי שגיאה לא רציתי לגעת עוד סתם בלי לדעת אז פניתי לכם............ תודה
-
- 14 תגובות
- 648 צפיות
-
-
ביצעתי כרגע עד 3.01 והרצתי את הOCCT קיבלתי שהמעבד יציב, עכשיו אני רוצה להמשיך עם הOC צריך מפה לעלות מתחים (השארתי הכל על נורמל), אין לי מושג איך לעלות מתחים?
-
- 14 תגובות
- 827 צפיות
-
-
המפרט בחתימה... הכרטיס שלי במנוחה 44 במאמץ יכול להגיע ל78.... אני רוצה לשים לו קירור טוב ושקט... ויש לי מספר שאלות: 1: שמעתי שיצא סליינסר חדש בדיוק לכרטיסים כמו שלי ואני מעוניין בו מאוד משהו מוכן לומר לי איפה אפשר למצוא אותו הבכי זול? 2: ובכמה הוא יכול להוריד לי את המעלות (במנוחה ומאמץ) 3:גם שמעתי איזה משהו שמדביקים לזכרון של הכרטיס וזה מוריד גם לו את המעלות נראה לי קוראים לזה סיטקרים משהו כזה... :s05: משהו מוכן לומר לי איך מדביקים אותם איזה מדריך פשוט..... 4: גם איפה אפשר למצוא אותו בזול 5: האם זה מוריד בצורה משמעותית את המעלות לזכרונות? תודה ביי
-
- 14 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום וחג שמח, בהמשך לאשכול הקודם, שלא נמצא פיתרון(למרות העלאת ה RPM) הטמפ' נשארו גבוהות אני מצרף לאשכול תמונה של המארז + מפרט מלא כמו שאתם רואים הטמפ' בזמן מנוחה הם 49 מעלות אם מישהו עם מפרט דומה יודע\נתקל בבעיה דומה אני אשמח לשמוע הסירקולציית אוויר היא כזו: שני מאווררי 120 בחזית מכניסים אוויר מאורר 120 על הדלת של המארז מכניס אוויר אחד מאחור מוציא אוויר [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את הכרטיס Radeon 9800 PRO All In Wonder המאוורר שלו מרעיש ביחס למאווררים אחרים יש לי קירור מים, Thermaltake Big Water עכשיו מה כדאי לקנות קירור אוויר ספציפי לכרטיס ? או לקנות בלוק קירור לכ.מסך ולחבר אותו למערכת של המים ? בתודה איתי
-
- 14 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום רציתי להחליף או לנסות ל"שדרג" את הקירור של הכרטיס Sapphire HD4870 1GB השחור ... הבעיה שלי היא שהכרטיס כמו שידוע פולט חום למארז והוא קצת הורס לי תזרימת אוויר הוא פולט חום לכיוון המאוורר שמקדימה מה שגורם למערבולות בעיקרון רציתי להוריד מהכרטיס את הפלסטיק ולהשאיר עליו רק את הקירור ולשים עליו איזה מאוורר מאולתר ... האם זה יהיה שווה משו ? אם לא אז אני מוכן להצעות לקירורים ל HD כי פשוט לא מצאתי הרבה בחנויות ... ( וכן אם יצא לי מזה OC יותר גבוה אין לי בעיה :] ) סכום ... 250 +- עדיף כמה שפחות ... תודה
-
- 14 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם, רק רציתי לעדכן שהתקנתי היום שלושה מאווררי 80 מ"מ במארז שלי (פול טאוור של קומפיוקייס, 6A19 אם אני לא טועה ) על פי המלצת המיקום שקראתי במדריך פה באתר, וללא אוברקלוקינג התוצאה שלי ב- 3DMark06 עלתה ב-45 נקודות. נכון, לא מדובר פה בשבירת שיא, אבל עדיין, היה נחמד לראות את זה. מה שכן, המחשב נשמע כמו בולדוזר, אני צריך לשמן את אחד המאווררים דחוף, הוא מרעיש... מה שכן, ה- PCWizard2008 לא זיהה שינוי בטמפרטורות, מה שקצת מוזר לי. הוא עדיין מראה את התוצאות האלו: Hardware Monitoring : ITE IT8716F Voltage CPU : 1.17 V +3.3V Voltage : 3.20 V +5V Voltage : 4.96 V +12V Voltage : 12.20 V VTT : 1.84 V VBAT : 3.10 V Processor Fan : 1956 rpm Chassis Fan : 10 rpm Power/Aux Fan : 1939…
-
- 14 תגובות
- 840 צפיות
-