עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The Un4givN,

נראה לי שזה קצת גבוהה לא? המארז דווקא דיי מאוורר (2X12 מקדימה) ועוד 1 של 12 מאחורה להוצאת אוויר (וגם הספק מוציא אוויר) יש לי Zalman ‏CNPS7500-Cu LED‎ שעובד על כ-2400 rpm אבל משום מה כשאני נוגע בצלעות קירור הם די פושרות... המעבד לא עבר OC

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  2. Started by Bagheera,

הנה קישור לפרויקט המקורי ממאי 2008 ולאחר מכן עידכון שפורסם באשכול גלרית הקירורים בפורום. אחרי שנה של עבודה רצופה אפילו הצנרת הטובה ביותר נהיית צהובה וכמובן שהרדיאטורים מתמלאים אבק, בקיצור הקירור כבר לא מקרר כמו פעם וצריך לעשות משהו בנידון... ככה המחשב נראה כיום, הרבה מאוד צנרת והרבה מאוד בלוקים, את מספר הבלוקים אני לא אשנה אבל מבחינת הצנרת הגיע הזמן לעשות משהו בנוגע לבלאגן, בנוסף המשאבה של הלופ של הכרטיס מסך עושה בעיות ונכבית ללא סיבה לעיתים דבר שגורם לכרטיס מסך שלי להגיע ל 50 מעלות במנוחה (לא נעים ). הצנרת החדשה שארכיב היא צנרת TYGON בעלת דפונה עבה יותר מצנרת ה TYGON שברשותי כיום ולכן לא אזדקק לסלילים כמו אלה שמורכבים כיום. לא פשוט לפרק קירור מים, קודם צריך לנ…

• 3 תגובות
    • 693 צפיות
  3. Started by idanaz,

שלום לכולם ברשותי מחשב AMD 6400X2 3.2 GHZ AM2 AUS M2A-MVP ATI 4870 1 GIGA ספק כוח של שיפטק 550W H.D 160GIGA מארז של X2 FAN 12' HEC P 619B כעת הטמפ' היא 70 מעלות במנוחה לפי דעתי גבוה מידי אני מעוניין בקירור עד 250 ש"ח על מנת לנסות O.C ' חנות מעודפת KSP ר"ג ליד הבית תודה מראש

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  4. Started by אלבר,

היי איזה קירור אוויר מומלץ להמהרה? האם זה רועש?

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  5. Started by shainov,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי מתחים של NB,SB CPU VTT ומתח מעבד מקסימלי שכדאי שאכוון לE8400 מחלקי זיכרונות עומדים על 1:1 FSB -1898 BUS SPEED-478 CPU VTT-1.20V MCH 1.25-1.35V ICHIO 1.5-1.7V ICH 1.05-1.27V. CPU VOLTAGE-1.3870V 1.רציתי להתייעץ לגבי המשך OC לכיוון 4.350 אם אפשרי ולהגיע לBUS של 500 וDDR2 1000 אפקטיבי,כרגע יציב חלקית (PRIME 95 קורסת לאחר 25 דקות) 2.אם אין צורך להשאיר את מתחי הNB/SB גבוה/או לחילופין צריך להרים אותם עוד קצת אשמח לכיוון.

• 5 תגובות
    • 555 צפיות
  6. Started by redead,

התקנתי אותו לפני כמה רגעים ואני חייב להודות שההדרכה שבאה איתו פשוט חרא :-) בכל מקרה אחרי כל ההסתבכויות נשארתי עם השאלה באיזה צד הייתי צריך להתקין את המאורר ולאיזה כיוון שיזרום אוויר? כרגע המאורר מותקן בצד של הדופן החיצונית ( שם קיים 2 מאוררים גדולים שמכניסים אוויר) ומכניס אוויר לכיוון האיטסינק.. האם בסדר או לשנות משהו?

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  7. Started by eliil1,

מהו הOC המקסימלי שאפשר לעשות E8400 עם קירור TRUE ? *סטפינג C0 תודה.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by yanive,

מפרט: מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Box לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-US2H G41 CHIPSET זיכרון OCZ 2GB*2 DDR2 800Mhz Value Latency 5-6-6-15 מארז ThermalTake M9D Black 2x120mm Fan Blue Led+windows ספק כוח FSP 500W 60APN האם אפשר לעשות OC ועד כמה? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 628 צפיות
  9. Started by שגיב,

שלום לא מזמו התקנתי את המחשב שלי הכול עובד מצויין אבל משהו אחד לא הסתדר לי בביוס מוצג לי שהטמפרטורה של המעבד הינה 40-43 ואילו בתוכנה של אסוס ASUS PROBE מוצג לי 34 האם זה תקין שזה כך ואם לא מה לעשות

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  10. שלום לכולם, אני צריך לבנות מחשב עם כח מספיק להרצה של Microsoft CRM 4 על Microsoft Windows Server 2008 כולל SQL. שרת ה- CRM הזה צריך לשרת כ- 40 משתמשים. השרת חייב להיכנס לתוך מארז 1U וכאן מתחילה הבעיה. אני לא יודע איזה מעבד אני צריך, על גבי איזה לוח, ואיזה גוף קירור אני יכול להתאים. הקושי נובע בעיקר מחוסר ידיעה מה באמת אפשר לשים במארז 1U. למעשה, הצלחתי למצוא עבור תושבת 775 קירור למארז 1U. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_147&products_id=20427&PHPSESSID=6dbab7dda7975fd09de2220e8a7e1344 אני חושש אם אכן הקירור שמצאתי יכול להתמודד עם החום שנפלט למשל מ- E8400 של אינטל. השאלות שאני רוצה להפנות כאן הם: 1) איזה כח עיבוד אני באמת צריך? מה הכי יעיל מבחי…

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  11. Started by Phanatic,

IQPC התחילו למכור אותו, ואני בקרוב קונה מע' i5 וכמובן, רוצה לבצע OC רציני לפי ביקורות שראיתי הנוקטואה מאוד פופולארי ובעל ביצועים מדהימים (ה Special Edition הראשון לסוקט 1366) אז אני מניח שהספשל אדישן 2 ל i5 יהיה גם מעולה לא? סרטון Unboxing שלו: ביקורות עליו על ה i5 (או בכלל) לא מצאתי כי הוא יצא רק לא מזמן.. מישהו ראה משהו? שורה תחתונה, כדאי להשקיע עליו 250 ש"ח או לחכות למוגן 2 Rev B?

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  12. Started by ab1c3,

כשאני מגביר את ההמהרה מעבר לזה או שהביוס לא עולה או שאחרי זמן קצר אני מקבל מסך כחול. ניסיתי להוריד את המכפלה ולהגביר את ה FSB Frequency וגם להפך אבל זה לא עזר. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 705 צפיות
  13. Started by inrock,

היי המפרט בצד ימין, בגדול מעבד dual e6750 שמעתי כבר עשרות הצעות להגדרת הפרמטר הזה מה נכון ???? תודה

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by CocainHore,

אהלן חבר'ה, רכשתי את המארז Stacker 830 SE שיהיה פה מוכן ויחכה עד נובמבר שאני ירכיב מחשב חדש. אני מעוניין כנראה ללכת על תושבת 1366 ואני יקנה כנראה את ה i7 920 אלא אם כן Amd תוציא משהו חדש ומשתלם יותר בחודשיים הקרובים למרות שלא נראה לי. לא משנה לעניין הנושא - הסטקר שלי קצת מגביל אותי בגלל החלון צד של המאווררים בבחירת קירור למעבד בגודל רגיל, הגדולים בכלל לא יכנסו ללא הוצאתו ורציתי לדעת אם יש איזשהו קירור טוב מאוד עד מצוין [ אוויר כמובן ] במחיר שפוי שנחשב קטן יחסית לגדלים הסטנדרטים. אם אפשר להיות ממש ממש ספציפי אז שלא יעלה על 14 סנטימטר בגובהו על מנת שלא יפריע לחלון צד שלי. אשמח לשמוע אם יש דבר כזה בשוק, וכמובן בחנויות בישראל.. במקרה הכי גרוע אני פשוט מוריד את הפלסטיק בצד של …

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  15. Started by NadavAfuta,

היי קיבלתי את כל הרכיבים של המחשב שלי, מלבד הכרטיס מסך. יש ברשותי את Mugen II של Scythe באריזה המקורית, אבל אני לא בטוח שהוא מתאים למעבד הCore i7 920 שקניתי. אם הבנתי נכון, אמור להיות איזה חלק נוסף שמתאים את ההיטסינק למעבד מתושבת LGA1366? או שזה אמור לעבוד ישר מהקופסה? בנוסף, כמה שאלות: - האם אמורה להיות מרוחה משחה טרמית בתחתית ההיטסינק? כי זה לא נראה ככך. - האם בטוח למרוח משחה טרמית על המעבד כשהוא כבר מותקן בלוח האם? האם צריך למרוח גם על ההיטסינק וגם על המעבד? או שבכלל עדיף למרוח רק על ההיסטינק. -הMugen II מגיע עם מאוורר אחד, האם כדאי לי להוסיף עוד? על איזה מאווררים אתם ממליצים? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 760 צפיות
  16. Started by nirperry,

שלום לכולם, ברשותי כ.מסך nVIDIA GeForce 7300 SE והוא בטמפרטורה קבועה של 72 מעלות! הנה קישור לתמונה:http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=GIGABYTE7300GS1&Cat2Cat1ID=48&Cat2ID=198&aff=Zap〈=HE חשוב לציין, שלא נעשתה המהרה. מה שכן, דלת המארז - שמאל, פתוחה תמיד, והמאווררים היחידים הם של המעבד וספק הכוח. גם לאחר סגירת המארז והפעלה של מאוורר קידמי במארז, הטמ' ירדה ל70 מע' בלבד! האם הטמפרטורה תקינה? האם שיפצור מאוורר על כ.המסך במהירות נמוכה ישנה משו? (רעש לא בא בחשבון..) אני שם לב, כי הגלילה עם העכבר היא איטית לפעמים בגלישה בנט...(או שזה לא בהכרח קשור?) תודה רבה לכל העוזרים!! ניר.

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  17. Started by ehud101,

שלום. הבוקר הרגשתי שהמחשב חם מדי (המארז). פתחתי אותו וראיתי שהמאוורר הראשי לא עובד. המאוורר של המעבד ושל הספק תקינים. החיבור ללוח האם תקין (לוח אם של MSI) ואני יודע שיש חיישן למאוורר. האמת אף פעם לא בדקתי (די דבילי) אם המאוורר אמור לפעול באופן קבוע או רק כשהחיישן מורה לו לעבוד. כיצד אני יכול לבדוק אם המאוורר תקין בכל זאת. וכיצד אני יכול לגרום לו לפעול באופן קבוע? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. יש לי אפשרות ליקנות E8400 ולוח ‏EP43-UD3L ב850 ש"ח (עם OC 4.6) האם זה שווה יותר מ Q8200 ‏EP43-UD3L במחיר 1175 ש"ח דחוף לעוד יומיים

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  19. Started by Yarok,

יש לי נוידיה 9800GT מלפני שנה כמעט כבר כמה ימים המחשב שלי מתכבה לבד, בדקתי טמפרטורות הכל תקין חוץ מהכרטיס מסך שהגיע עד ל80 מעלות במנוחה ! פתחתי את המארז ואני רואה שהמאוורר בכלל לא עובד, הוצאתי אותו פירקתי אותו וניקיתי.. זה לא עזר הוא עדיין לא עובד.. או שהוא מסתובב כמה שניות ונתקע הבאתי מאוורר מחבר ושוב אותו דבר אני חושב שהכרטיס נדפק.. יש לי עדיין אחריות.. אבל אני לא רוצה שיגידו לי שהמאוורר נדפק כי אני יודע שזה לא מהמאוורר אלא מהכרטיס עצמו ואני לא יכול להגיד להם שהחלפתי כי שמעתי שאם מחליפים מאוורר הולכת האחריות.. אז מה אני עושה ? תודה מראשש

• 6 תגובות
    • 473 צפיות
  20. Started by nafroman,

היי אנשים , אני עובד פה על 7 ... ואני על OC (מפרט למטה) שמתי לב שהמחשב נתקע (קופא) אחת לכמה זמן ..לא קבוע... אז הלכתי והרצתי INTEL BURN TEST ואכן הוא נתקע כל פעם ...אחרי 4 סיבובים העלתי את ההספק וולט ל CPU אבל עדיין נתקע אני תוהה אם יכול להיות שWINDOWS7 פחות יציב מVISTA (גרסאות 64 ביט) בVISTA המערכת עובדת על אותה תוצרת BIOS לOC בצורה תקינה ויציבה . אם למישהו יש רעיון מה לעשות , אני אשמח להצעות .(תודה) כרגע אני הולך להריץ TEST במצב רגיל בלי OC לראות שזאת באמת הבעיה ...ולא איזה משהו אחר .

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by AvivCh,

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=253 זה הכרטיס הוא במשחב סלוני אם יש קירור מומלץ שיכול להתאים שיהיה שקט יעזור מאוד תודה

• 5 תגובות
    • 501 צפיות
  22. Started by pAnAhI,

הטמ' במאמץ אצלי 39~42 במנוחה ובמאמץ 68~69 מעלות.... נשמע לי טיפה גבוהה ונורא קרוב למקס' שזה 73.3... מה אומרים? אם חסרים פרטים יש מפרט למטה... והמארז ז'נרי של אייבורי הזה...

• 50 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. בימים האחרונים הגיע אל מעבדתנו מעבד E6500K של אינטל עם מכפלה פתוחה , הראשון מסוגו בארץ ! מדובר במעבד מיוחד של אינטל לקהל האוברקלוקרים ! פרטים על המעבד אפשר לראות בלינק זה : http://hwzone.co.il/news/1250847288/37315/ http://hwzone.co.il/news/1250158876/22768/ כמובן שניסינו ושיחקנו עם המעבד , הרכבנו אותו על לוח MAXIMUS FORMULA של ASUS מבוסס צ'יפסט X38 עם קירור של SCYTHE NINJA 2 עם 2 מאווררים INTAKE ו-OUTTAKE , זיכרון OCZ Reaper 800MHz CL4 2GB וספק כח של ENERMAX 400W ECO80+ המעבד אפשר מכפלה של מקסימום X22 על FSB 200MHZ ושמר על יציבות , לאחר מספר נסיונות הצלחנו להרים את המעבד ל4720MHz (במכפלה של 20 על FSB 235MHZ) והמערכת הייתה יציבה , כמובן שלא הספקנו לתת למעבד את מלוא תשומ…

• 59 תגובות
    • 5.5k צפיות
  24. Started by Dexdpd,

שלום לכל חברי הפורום, אני עומד לקנות מחשב חדש(בעזרת חבר שלי שגם כותב פה) ורציתי לדעת אם גופי קרור שמותאמים למעבדי קוואד יתאימו גם ל-i5. תודה רבה לעוזרים.

• 17 תגובות
    • 998 צפיות
  25. Started by reggeman,

שלום לכולם אני לא יודע איך בדיוק להגדיר את הבעיה שיש לי במחשב יש לי כרטיס מסך HD 4870X2 מעבד Q9300 2.50GH ספק כוח של Corsair ‏TX 750W Active PFC לוח אם GIGABYTE EP45-UD3L הבעיה נמצאת בשתי מערכות הפעלה xp,7 כשאני מנסה להתקין דריבר לכרטיס מסך יש את הקטע שהוא אמור להבהב לכמה שניות המסך נשאר שחור והנורה דולקת אבל לא קורה כלום, ובעיה נוספת זה כשאני מנסה לכבות או להפעיל מחדש את המחשב המסך מתכבה אבל הכונן עדיין נשאר דולק לפחות 4דקות ורק אחרי זה הוא עושה ריסטרט או כיבוי תודה לכל העוזרים מראש !!!!

• 2 תגובות
    • 505 צפיות

דיונים חדשים בפורומים