אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות OC למעבד שלי דרך הלוח אם intel skyberg dp45sg , שהוא מאפשר OC , ואני לא יודע איך , כל המדריכים לOC הם ממש שונים בBios שלי שם יש דברים אחרים , בקושי יש שם דברים .. מי שיכול לעזור לי אפילו בטלפון איך לעשות OC למעבד דרך הלוח אם הזה אני יודה לו!
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ביצעתי OC לכרטיס מסך, התוצאות לא טובות ויש לי מזה רק בעיות כל הבדיקות עם ה- OCCT מראות על ארפיקטים מה עלי לעשות בכדי להחזיר לאיך שהכרטיס היה לפני? השתמשתי בתוכנה: MSI Afterburnהורדתי אותה מהלנקייה שבפורום. הכרטיס שלי זה 9800GT 512MB. זה דיי דחוף כי אני ממש מפחד על המערכת שלי... האם יש סיכוי שעשיתי נזק בלתי הפיך..? בקיצור אני חייב עזרה. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, לא ידעתי אם לכתוב זאת כאן או בפורום מארזים כי אני מעוניין לשאול על מאוורר במארז HAF 932. רציתי לדעת עד כמה שקט ויעיל המאוורר 23 ס"מ שנמצא במארז הנ"ל? הוא מגיע עם 3 כאלה (מקדימה, למעלה ובדלת). לפי ביקורות ביוטיוב כתוב שהוא עושה 700RPM ב-19dBA רעש. מישהו יודע אם זה באמת נכון? תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי AC Freezer 64 Pro חדש שקניתי לא מזמן והמאוורר שלו מרעיש. המארז כולו נקי מאבק ולשמן את המאוורר נראה לי מיותר כי הוא חדש. אני לא מצליח להוריד את מהירות המאוורר באמצעות speedfan , נראה לי שלוח האם שלי ישן מידי וכנראה שאין את האופציה הזו. (ראו מפרט מחשב) האם ישנם מאווררים שקטים שאפשר לחבר ל Heat Sink במקום המאוורר המקורי??
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה יש לי בעיה במן האחרון הכרטיס מסך שלי עושה לי בעיות הוא מתחמם ממש וא שאני באמצע משחק המסך נכבה והמחשב נתקע אין לי מושג מה גורם לזה כי עד עכשיו הוא עבד מעולה כנראה בגלל שאלה משחקים חדשים שקצת כבדים עליו אז מה שאני צריך זה ככה הצעה לפתרון קירור לא יקר מידי והצעה לכרטיס מסך שגם יתאים לחחומרה שלי וגם יהיה טוב למשחקים חדשים שיצאו זה המחשב שלי http://up203.siz.co.il/up1/lzezhjmtziy0.png תודה
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המעבד ממש חם עקב האוברקלוק(50-60) והייתי מעוניין בקירור הטוב ביותר למעבד בסביבות ה400 שקלים חשבתי על www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&cat=10603 ראיתי באיזה מקום שהקירור הזה Scythe Orochi SCORC-1000 מפגין ביצועים ממש טובים
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה אחרי שכל החלקים הגיעו הרכבתי הכל וישר הרצתי MEMTEST במשך 8 שעות הכל עבר חלק. הרצתי SUPER PI לראות את התוצאות, נע סביב 13 שניות. אז אמרתי ננסה עכשיו להרים את התדר של הזכרונות בעזרת הXMP המובנה ל1600Mhz @8-8-8-24 ישר הרצתי שוב ממטסט ל8 שעות ללא שום תקלה, מנסה להכנס לווינדוס, נתקע במסך הלוגון. ניסיתי שוב כמה פעמים עם ניסיונות שונים בביוס להפוך את המתחים לAUTO ושוב אותה בעיה נתקע במסך הלוגון. מה זה יכול להיות?
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברה. המארז שלי חם... ועוד עכשיו בקיץ הוא בכלל כבר צועק.. יש לי מארז Thermaltake Soprano VB1000. נשמע מפציץ?.. ממש לא. ואני מתחרט גם שקניתי אותו. למעבד שלי (Core 2 Duel E6400) יש קירור רגיל סטוק. המעלות כפי בתמונה שציינתי הן במצב של חדר (לא חנוק, מאוורר רגיל ללא מזגן) וללא כל מאמץ. נמדדו כ-20 דקות לאחר הדלקת המחשב לאחר גלישה באינטרנט. במצב עומס המעבד שלי מגיע ל-60 מעלות ואף ל65. הכרטיס מסך גם מגיע לאיזור ה55 (הוא שורד ככה בגלל הקירור המשודרג שלו. כל המפרט שלי מצויין בצד). וכל המארז בכלליות חם חם חם. אני רוצה לקנות גוף קירור נורמלי למעבד שלי. איפשהו באיזור ה-150 שקל (אם יש משהו טיפה יותר יקר אבל משמעותית טוב יותר, אשמח לשמוע). ושאלה נוספת. חשבתי לקנות מארז אחר, שבו א…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הגיעה הזמן שגם אני ינצל את האוברקלוקר במצויין הזה במחשב , אז בשעה טובה החלפתי את המארז הג'נרי שלי לCM690 II PLUS ,את הספק של HEC שבקושי מוציא 250W גם החלפתי לOCZ StealthXStream 500W ,קירור קניתי את הArctic Cooling Freezer 7 pro Rev.2 כי בסופו של דבר ידעתי שזיכרונות הDDR2 800MHz של PATRIOT לא יביאו אותי רחוק ,אז לא רציתי לעשות להם OC גדול ,אז הפסקתי בFSB של 423 ככה שיביא אותי ל3.8GHz . המתח עומד 1.3 שזה בסדר גמור לדעתי ,בינתיים הרצתי את OCCT ל8 שעות ,עברו כבר 7 שעות בהצלחה . המעלות בינתיים בזמן המאמץ בOCCT הם בסביבות ה55 מעלות יש את הפרטים בחתימה בVALIDATION של CPU Z
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
-
חברים, עבדתי עם המחשב שכתוב במפרט שלי עם אוברקלוקינג והכל עבד חלק במשך כשנתיים. גיליתי לפני איזה חודש שהמשחקים פשוט עובדים בצורה נוראית (פשוט זזים מאוד מאוד לאט), ניסיתי להוריד את האוברקלוק אך גם אז המשחקים עובדים בצרוה כמעט בלתי שחיקה. אנא עזרה אני עובד עצות מה ניתן לעשות??
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח Ma78GM-S2H, של Gigabyte. בגרסה הראשונה שלהם (rev 1.0) הלוחות הגיעו עם heatsink קטנטן ל-northbridge, מה שמוביל לטמפ' קיצוניות (80-110 מעלות צלזיוס). יתכן שגם מעורב חיישן טמפ' דפוק (בכל הלוחות, לא רק בשלי) אבל כך או כך הרכיב אכן רותח, ומוביל לכיבוי המחשב. אני מעוניין להחליף את הקירור שלו. אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע את דעתכם: Thermalright HR-05 (כ-100 ש"ח) יחד עם מאוורר 80 מ"מ כלשהו. סה"כ כ- 150 ש"ח. Thermaltake Extreme Spirit II (ידוע גם בתור CL-C0034) שכבר כולל מאוורר 40 מ"מ. עלות כ-90 ש"ח. הבדלי המחר זעירים ושוליים מבחינתי, ואני מעוניין בקירור טוב של הגשר. יתר הרכיבים מקוררים כראוי ומפגינים טמפ' נורמליות. אשמח לשמוע עצות/רעיונות. תודה!
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס 6950 ויש לי כמה שאלות: 1.מה חשוב יותר להעלות, את המהירות של הליבה או המהירות של היזכרון? 2.מה המתח המקסימילי שמותר לכרטיס הזה? 3.אוברקלוק למעבד יביא לשיפור FPS במשחקים או שזה לא יעזור?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה המאוורר בגודל 120\140 הכי חזק שיש בשוק? תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם... ברשותי המפרט הבא: E8400 עם קירור TUNIQ TOWER Gigabyte P35-DS3L G.Skill 2x1024mb 6400 400MHZ CL4 8800GT ENERMAX LIBERTY 400W מארז GIGABYTE 3D AURUA.... ככה, התחלתי עם OC למעבד, הצלחתי להגיע ל 425MHZ מ 333MHZ, עם מתח של 1.360V למעבד. ביצעתי בדיקה עם OCCT ויצא תקין ללא תקלות.. הטמפרטורות במנוחה 40 - 39 מעלות, ובמאמץ בבדיקה עם OCCT טמפרטורה 55-57 מעלות - מעבד. אני בעיקרון רוצה להגיע ל 4GHZ שזה 445MHZ... ניסיתי לעלות מתח למעבד ל 1.408V ועדיין אני לא מצליח עם הבדיקה של OCCT. עכשיו ניסיתי להוריד את המכפלה מ 9 ל- 6 ולהישאר על אותו BUS, והרצתי בדיקה והיא עברה בהצלחה ללא תקלות, עכשיו לא הבנתי מה זה אומר - שהזכרונות והלוח אם מגבילים אותי אם הורדתי את המכפלה והבאס נשאר…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי בעיה כשאני מפעיל את התוכנות OCCT. ו prime אז תמיד במאמץ מופיע לי מסך כחול physical memory dump ממה זה יכול לנבוע חוץ מזכרון כי בדקתי את כל הסלוטים ובדקתי גם ממטסט ואין כלום i5 2500k cordair veaheance 4GBx2 Gigabyte ga-z68x-ud4
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פעם שעברה ששאלתי אותכם אם מותר לעבור את המתח המקסימלי לפי האתר של INTEL, כמעט הרבצתם לי על השטות הזאת חחח אבל תראו ציטוט ממדריך ראשי בפורום אחר : "חובה לדעת!בנוסף לטמפ' יש גם את המתח המקסימלי המומלץ למעבד (VID Voltage Range). במקרה שלי המתח המומלץ הוא 1.5V. במעבדי 45nm ה-VID Range הוא עד 1.3625V. ה-VID Range הוא דבר שצריך לשמור עליו בקפדנות בעת ביצוע אוברקלוק שכן אם נקבע למעבד מתח גבוה מדי מן המומלץ לו, אורך חייו עלול להתקצר ובמקרים קיצוניים הוא יכול אפילו להישרף! שימו לב!" אז מה בפורום אחר טועים בגדול לא ככה ?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני התחלתי לעשות OC למערכת והתחלתי בקטנה ב-3.8GHZ, בעיקרון לא העלתי מתחים, נשארתי על אותם המתחים. הוא יציב וכל זה, והוא לא מתחמם אבל הבעיה היא שהשארתי את ה- Intel Enhanced SpeedTest על ENABLE והוא אמור לעשות שכאשר אני נגיד על שולחן עבודה ולא מאמץ את המחשב אז הוא מוריד את המהירות של המעבד לאיזור ה-1.6, הבעיה היא שאני משאיר את זה פתוח וזה לא עושה כלום, הוא תמיד נמצא על איזור ה-3.8 ואני לא רוצה שזה יהיה ככה, איך אני מסדר את זה ? ועוד שאלה, להתחיל ישר ב-3.8 זה גבוה ? כלומר, אני צריך להתחיל ביותר נמוך נגיד 3.4 או משהו באיזור ? הינה תמונה אחרי בחינה של SuperPI:
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך 3 מאווררים 120ממ וקרור למעבד כרגע יש לי את פריזר 7 פרו ac יש לי אופציה להזמין מחול וחשבתי לקנות לכרטיס מסך קרור אם אתם יכולים להמליץ לי 4850 ati
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום תקשיבו...אני כבר איזה חודש לא יודע למה אני לא מצליח להריץ את battlefield 3 כמו שצריך (לפחות 48-50 fps יציב על מדיום בלי פילטרים בלי כלום)עכשיו תגידו לי אם זה בגלל החומרה שלי ספק: Antec 550w מסך: 23 כרטיס מסך: Sapphire radeon HD6850 1g gddr5 מעבד: Core 2 Quad 8300 2.5Mhz זיכרון: 3G RAM 800Mhz דיסק קשיח: 160 עכשיו הקטע שיש לי נפילות FPS ל 32-35 וזה משגע אותי...השאלה היא כזאת:1.זה בגלל שיש לי 3G ram ולא 4?2. המחשב שלי חלש למשחק?3. האם 1g ram פחות מהדרישות הממומלצות יכולות לגרום לי לירידות FPS?4. בכללי כשאין מספיק זיכרון זה יכול לגרום לירידות FPS?בבקשה תעזרו לי אני משתגע כבר...תודה מראש ושבת שלום.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני אעשה את זה קצר , הקירור שיש לי עכשיו Noctua NH-D14 "קצת" גדול שחוסם את הזיכרונות וממש באלי קירור חזק וקטן - לפי מה שבדקתי ראיתי שה H100 נורא קל להרכבה ובלי יותר מדי פרוצדורות. אחבר לרדיאטור שלו עוד שני מאווררי 120MM כדי להוציא את החום וככה יעבוד על פחות RPM. התייחסותכם.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק עם ההגדרות האלה : "AI Tweaker" Page" AI Overclock Tuner = Manual BCLK/PEG Freq = 100 Memory Frequency = 1886Mhz OC Tuner. Disabled EPU Power Saving = Disabled EPU Settings. = Disabled Internal PLL overvoltage = Enabled CPU Power Management CPU Ratio - Manual Turbo Ratio = By All Cores By all cores = 45 Turbo Mode = Enabled Load Line Calibration = Extreme VRM Spread Spectrum = Disabled VRM Frequency = Manual VRM Fixed Freq Mode = 370 Phase Control = Extreme Duty Control = Extreme CPU Current Capability = 130% Dram Voltage = 1.65 CPU Voltage = 1.255 All other voltages = Auto Advanced -…
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן לכולם, יש לי מחשב נייד של טושיבה satellite l505-141. בעיקר בזמן שאני משחק אני מרגיש שהמחשב מתחמם נורא ואז הוא פשוט נכבה. אלו הטמפרטורות שלו כשהוא עכשיו סתם פועל ומונח על שולחן (כמה דקות לפני הוא הונח על מיטה אם זה משנה לערכי המקסימום...) http://img407.imageshack.us/img407/8968/tempze.jpg יש משהו שניתן לעשות?
-
- 15 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום לכולכם, קניתי מחבר מספר חלקים והגיע השעה לעשות OC ולהחליף את קירור הסטוק. יש לי מעבד Phenom II X4 Black Edition 955 ומארז: Thermaltake Armor Plus Super Tower עכשיו יש לי מספר דרישות קטנות מגוף הקירור שלי: 1: שיתן לי אפשרות לOC כמה שיותר גבוה - כמובן שזה תלוי בעוד גורמים אבל עדיין. 2: כמה שפחות רעש - שגם זה קצת לא מסתדר יחד עם הדרישה שלי לOC אבל עדיין. 3: שלא ישקול מעל 850 - 900 גרום - לא מחפש מפלצת של 1.200 קילו ומעלה. עכשיו שמתי עיין על המוגן החדש - מספר 3! הוא שוקל 830 גרם עם מאורר ויש אפשרות להוסיף לו עוד מאורר, סה"כ נראה כמו קירור חלום. עכשיו צרפתי למטה תמונה של המארז שלי מבפנים (תמונת דוגמא) שם אפשר לראות שיש שלושה מאוררים למארז. קדמי מכניס אוויר ->…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, המליצו לי על המפרט הבא: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray הגיע למלאי, יחידות 1 ₪1103 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3752 Scythe Mugen 3 For Intel AMD SCMG3000, יחידות 1 ₪235 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3416 MSI P67A-C43 B3 P67 Chipset , יחידות 1 ₪329 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3667 Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪245 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3226 Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1 ₪515 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3350 SA…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-