אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
רציתי לשתף אתכם ב OC שהתחלתי להתעסק איתו היום , מערכת ישנה צנועה (שהרכבתי במחיר צנוע) שרציתי לבדוק כמה באמת היא שבה מבחינה איכותית... המערכת : Asus P5B Vanilla (ie non deluxe) bios 2001 C2D E6550 with 7X multiplier 2X1GB Supertalent 800Mhz CL4 (capable of 1100 mhz ) those are 3 years old super high quality chips AC Freezer Xtreme CPU Cooler Seasonic 400w 30A PowerSuply Radeon X1950XT 256MB זה מחשב שהצלחתי לחבר ביחד לאחר שמכרתי את המחשב הקודם שלי (זה שבחתימה עם לוח DFI X48) , ולא עלה לי הרבה (חלקים בהזדמנות מכל מיני מקורות) , ורציתי לדעת איזה בצועים אני יכול להוציא , אז זה המקום לבדוק את גבולות המערכת ... קודם כל אני חייב לציין את הלוח אם , זה לוח שהושק לפני יותר מ 3 שנ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי ניסיון רב בתחום טכנאי פי סי וכדומה אך מעולם לא עשיתי Oc רכשתי והרכבתי היום לוח p5e של אסוס ב 1000 ש"ח ומעבד e8400 זכרונות יש לי מהמחשב הישן 4 סטיקים של גיגה מהירות 667 אודה לכם אם תוכלו לתת לי הוראות מדיוקות להגדרות שיש לבצע מי מו מה ואיך למהירות בטוחה שהכל יעבוד חלק יש לי מאורר איכותי מאד של זלמן ככה שאין בעיית קירור
-
- 9 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אהלן חברים, הבעיה שלי היא כזאת: יש לי מחשב של משתמשים פשוטים: Asus P5LD2 Pentium D 945 (3.4gh) GeForce6600 מארז עם ידית סטנדרטי לחלוטין שעם התערבות מצידי יש לו מאוורר שמפזר אוויר על הדיסקים בפאנל הקידמי, מאוור שמוציא אוויר בגב שלו, ועוד שני מאווררים על הדלת שאחד מכניס ואחד מוציא. השבוע קניתי שלושה חלקים חדשים כצעד ראשון לבניית מכונת משחקים. Enermax Modu82+ 625w Zotac 9800GX2 DDR II 4GB KIT 800Mhz CL4 ULTRA PLUS GEIL Heatsink חיברתי את הזיכרונות והוא זיהה רק 2.8 ג'יגה אבל אני מודע לסיבה. (כי הלוח תומך רק מהירות שעון 667 והזיכרונות עובדים על 800) לא מפריע לי כי זה זמני עד חודש הבא שאני אקנה את ה- Asus Rampage Formula חיברתי את הספק, סבבה לגמרי. אבל כשחיברתי את הכרטיס הטמפרט…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם אני רוצה להעלות את התדר של הזכרונות מ 667 עד 800 <הזכרונות תומכים, הלוח לא> בלי להעלות את התדר של המעבד... איך אני עושה את זה? ואיך אני מוודא יציבות? תודה!
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
לאחר חיפושים למוד שכזה שהעלו רק תוצאות של פורומים גרמניים שמחפשים מוד שכזה, מצאתי מוד עיפרון [XS] לP5WD2. מכיוון שהוא והP5LD2 חולקים את אותו וסת מתח ניתן לעשות את אותו מוד על הP5LD2, מה שכולם מחפשים. הייתי שם תמונות של עצמי [אבל אחותי שכחה את המצלמה איפשהו בעזה.. ס'א.] בכל מקרה, בתמונה: באדום - MOSFETS - טרנזיסטורים שמבקרים את כמות המטען החיובי והשלילי [לא חשוב] - כשהם מתחממים קורה Vdroop לכן לקרר אותם זה חיוני בכחול - בקר המתח שעליו בעצם נעשה את המוד - הוא מתרגם את המתח מ12V הסטנדרטי לכמה שהמעבד דורש. מצרכים: Asus AI-Booster ולעניינים: גשו ללוח אם כך שהכיתוב על הבקר קריא [אנגלית = משמאל לימין ואותיות לא הפוכות כמובן]. תסתכלו לכיוון הרווח שבין הפין השלישי מימין…
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
אני רוצה להגיע ל3.6 ~ 3.7 עם TR120 ULTRA EX הלוח יגביל אותי? ועדיף כבר לקחת Q6700 לאוברקלוק? (שימוש מעורב של משחקים + יישומים כבדים)
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
התחלתי לשחק עם OC בשביל הכיף על ה-Q6600, לא משהו רציני. ידוע לי שהפוטנציאל פה די נמוך אבל בא לי לשחק קצת בכל מקרה, כשאני מתחיל בקטן, הכל הולך חלק מן הסתם. שבשלב מסוים, די מוקדם (סביב ה-2600 כבר, לפעמים לפני) הווינדווס מתרסק באמצע הטעינה. POST עובר בשקט אבל ווינדווס פשוט לא מצליח לעלות. מה שקורה בשלב הזה הוא שהלוח מתחיל להתעלם מההגדרות של ה-FSB/DRAM וכו'. כלומר, כשאני נכנס ל-BIOS פעם ראשונה אחרי ההתרסקות הכל שם על AUTO. אני משנה חזרה, לכל דבר - אפילו שם על ידני אבל משאיר את המספרים ב-Default (כלומר לא OC בכלל) ושומר ויוצא. ואז כשאני חוזר ל-BIOS זה שוב על AUTO. כלומר, מאותו הרגע שווינדווס התרסק לי אני לא יכול לשנות יותר כלום והדרך היחידה להמשיך לעבוד על זה זה לעשות ריסט לל…
-
- 10 תגובות
- 901 צפיות
-
-
האם הלוח אם הזה טוב לOC שיחזיק 400FSB עם E6600 וTWINMOS 800MHZ [לא טויסטר, הVALUE] ועם קירור NINJA PLUS? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
הי, קיבלתי את הלוח ASUS P5QL-E וצריך קצת עזרה בהגדרת OC. המעבד הוא 9300, המאורר Zalman 2 סטיקים של Corsair cas4 4GB וכרטיס מסך 8800GT מישהו מכיר את הלוח והגדרות מומלצות בו לOC? תודה!
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם הלוח הנ"ל תומך במעבדי מרובעי ליבה? ואם לא האם יש עידכון ביוס שהופך אותו לתומך? :-[
-
- 7 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אז היום היינו אצל אליאור אני ואחי עם מלחם הזהב והשתעשנו קצת עם הלוח שלי ושל אליאור עשינו וולט מוד לזיכרון לצ'יפסט ולמעבד וגם וולט דרופ למעבד קבלו קצת תמונות של העבודה על הלוח שלי את של אליאור לא צילמתי לצערי אבל אולי הוא יסכים לתרום קצת תמונות
-
- 14 תגובות
- 994 צפיות
-
-
הריג שלי הוא כזה CM 690 II Advanced Intel Core i5 2500k Sycthe Mugen 2 Rev B. Asus P8P67 PRO v1.xx stepping B2 G.Skill 9-9-9-24 1.5v DDR3 1333MHz "Ripjaws" 4GB - single channel (אין מקום בגלל בגודל של הקירור) Sapphire ATI Radeon 5870 HD 850/1200 1GB Seasonic Sll 630W Bronze (80+) אני ביצעתי אוברקלוק למעבד ואני מקבל תוצאה לא יציבה מ4.9 ומעלה אחרי ש * אני מכבה EPU * אני מדליק PLL OVERVOLT * BCLK על 104.9 אני לא מצליח להגיע ל105 כניראה בגלל ההגבלה בזכרונות שלא מצליחים לעבור את ה1400, אני מצליח להגיע ל105 אחרי שאני מוריד את המהירות של הזכרון * אני על מכפלה 48 * הפרופילים של הקירור הם על TURBO * vcore על 1.35 אני ממשיך להעלות vcore אבל זה נראה כאילו כתוצאה המעבד רק מתחמם, למר…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לרכוש את ה PALIT HD 4870 SONIC 512MB. קראתי במספר כתבות שהוא לא מומלץ עקב היותו רועש במיוחד. למי שמכיר: האם אכן הרעש בלתי נסבל? האם ניתן לטפל בו ע"י שינוי מהירויות מאוורר ? תודה, ניר
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שאלה ראשונה: כדאי לי לעשות לו אוברקלוק? שאלה שניה: כמה אוברקלוק אני יכול לעשות לו בלי להוסיף לו שום דבר(בלי לגעת בו בכלל)? ושלא יהיה שום סיכוי שאני אפגע בו?
-
- 7 תגובות
- 754 צפיות
-
-
לאחר שקיבלתי את הכרטיס החלתי בבדיקה. איפשרתי את יכולת ה OC בדריוור דרך קולביטס. ראיתי את תדרי הכרטיס ומשהו לא הסתדר... 450MHZ לליבה!!! תחילה חשבתי שזוהי טעות. כי בכרטיסי ה AGP שמים את ה NV41. לאחר בדיקה בריבה טיונר גילתי שזוהי ליבת NV42 שנמצאת בכרטיסי ה PCIE. לא ניתן לפתוח צינורות עיבוד נוספים כי הם לא קיימות בליבה זו. לא יודע איך זה החברה יצרה אותם כך אבל הם שמו את ליבת ה NV42 על כרטיס AGP....במקום את ה NV41. הרצה בתדרים המקוריים ב 03: OC ליבה =510 MHZ זיכרונות = 1400 MHZ קצת מפתיע ששמו על הכרטיס זיכרנות כאלו...תחילה חשבתי שזהוי טעות בזיהוי התדרים של הכרטיס.... הדריוור הגביל מבחינת OC לכן ניסתי את ריבה טיונר גם שם הוגבלתי לתדר 1500 MHZ "בלבד" מאחר וראיתי …
-
- 13 תגובות
- 726 צפיות
-
-
הכרטיס הוא : Palit GeForce 2 - MX400 - 64MB SDRAM הוא מגיע עם לוח קירור אבל עדיין שאני במצב רגיל כמו עכשיו (סתם באינטרנט) הלוח קירור ממש חם. שלא לדבר על אם אני מפעיל משחקים כבדים... (אני מפחד לאבד אצבע אז לא בודק) מה עושים ?
-
- 6 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום. רכשתי לפני כשבוע palit hd4870 sonic dual 512MB עכשיו שמתי לב שמהירות המאווררים הוא 880RPM, זה תקין? זה לא שאני שואל סתם כי שמתי לב שכשאני משחק FAR CRY2 בהתלחה המשחק פועל חלק אבל לאחר כרבע שעת משחק הכרטיס כנראה מתחמם והמשחק מתחיל לקרטע פה ושם.. השאלה היא איך אני יודע שהכרטיס תקין ואין שום בעיה איתו?
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD Athlon XP 2000+ with the Palomino Core, ויש לי אופציה להחליף את המעבד ל Athlon XP 1700 With the Thoroughbred Core, מה עדיף? מה יותר חזק? המעבד שלי כרגע ב OC שיא של 2200+....
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מאווררים של panaflo בארץ ? מאוורר כזה שימש ל בדיקה של ה AX-7. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בימים האחרונים אני סובל מרעש זימזום שמוציא אותי מדעתי בחנות נאמר לי שאין אחריות על המאוורר עכשיו אני יודע שניתן לנקות ולשמן את הציר אבל זה ניראה לי פתרון זמני ואין לי עצבים לחזור על הפעולה שוב פעם בזמן הקרוב היות והטמפרטורה המדווחת היא 40 מעלות כאשר המאוורר עובד אני שוקל את הפתרונות הבאים ורציתי לשמוע מה דעתכם 1-לנתק את המאוורר 2-passive heat sink לשים 3- לנצל heat sink של pentium 2 שפירקתי מהמחשב היישן ולהדביק אותו באמצעות דבק טרמי (לא משחה טרמית) (או מרק אפוקסי (הגליל שחותכים עם סכין יפנית ,לשים עם האצבעות ומישמים בין החלקים שרוצים להדביק השאלות: 1-האם הטמפרטורה שמדווחת על-ידי תוכנת הניטור של abit: ABIT EQ כטמפרטורה של ה sys מתייחסת לטמפרטורה של north-…
-
- 7 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מישהו מכיר את התוכנה PC ALERT 4 ??? אם מישהו מכיר את התוכנה ויכול להסביר לי בדגול איך היא עובדת אני אודה לו מאוד... יש שם אפשרות להגביר את עוצמת המאוורר של המעבד?
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
Its a stick of 256MB Mushkin PC2100 Hi-Perf 2-2-2 7ns now I got it running @ 203MHz (!!) 2.8V I cant belive it... PC2100@PC3200+ 52%oc
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
רציתי לדעת מדוע בכל oc צריך לנעול את pci ו pci e מה ההשפעה של זה עם זה נעול או לא? למה כבר במפעל לא נעלו אותו? בלי קשר ל oc למה הוא פתוח ולא נעול. מקווה שהבנתם כי לא הבנתי את עצמי
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
למי שלא שראה את הפוסט הקודם שלי, אני עם e5200@3 ghz 4 gb ram ddr2 800 hd 5750 @ 750/1210 הטמפ' שלי יחסית נמוכה מאוד במשחקים בE5200 בלי להעלות מתחים, אז חשבתי לתת OC יותר גבוה למעבד. השאלה שלי זה אם PCI EXPRESS FREQUENCY לא מופיע ואין לי אופציה לנעול אותו על 100, האם הוא נעול אוטומטית? כי אני לא רוצה שיעלה עם הOC וישרוף לי תכרטיס :< תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם. יש לי התלבטות קטנה. ראיתי בהרבה מקומות שממליצים לקבוע את ה PCI Express Frequency על 105 .. בפורום הזה כולם ממליצים על 100. אולי מחשש ש105 יגרום לסיכון מסויים? או אולי סיבות אחרות? מה עדיף?
-
- 4 תגובות
- 485 צפיות
-