אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
תשמעו ,אז חבר שלי החליט ליקנות את הAsus P5N-E SLI שמישהו פה מוכר בלוח יד שנייה של האתר ,ובגלל שאין לי ניסיון עם ציפסטים של nvidia (טוב חוץ מה nf4 האגדי בזמנו ) אז אני לא יכול ליעץ לו בנושא . אז השאלה היא כזו ,עד כמה טוב הולח הזה בo.c עם מעבד כפול ליבה 45 nm (כנראה הe6500 ) ?
-
- 9 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני צריך הסבר איך לפתוח תליבה הרביעית במפרט הזה והאם כדי באמת והאם צריך להוסיף קירור בעקבות הליבה שתפתח (יש לי את הידע המספיק (אני מקווה) בשביל לעשות פתיחה זו אני מבין באוברקלוק פשוט אף פעם לא ניסיתי לפתוח עוד ליבה ואני לא לגמרי בטוח אמרו לי שזה פשוט ולכן עדיף גם לקנות מעבדים של AMD בעקבות האפשרות למרובע ליבות במחיר מגוחך) הינה המפרט: מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברל'ך רכשתי לפני ימים מספר XFX hd5850 מנועה מחשבים (זה יוצא חרוז, תקריאו בקול רם) אני בסך הכל מרוצה ממנו, משחק ונהנה, אך שמתי לב שיחסית לטמפרטורות המיוחסות לו ברשת, הכרטיס שלי מתחמם מעט יותר. בגדול מצויין במספר אתרים כי הטמפרטורה במנוחה היא סביבות ה30+ מעלות ואילו במאמץ 60-70, ושלי יושב כבדרך קבע על 44 מעלות במנוחה, ובמאמץ 70+, כלומר 10 מעלות בממוצע מעל הטמפרטורות המומלצות. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי? אגב, אני משוכנע שבמארז שוררת סירקולציה טובה + , המארז הינו Centurion590 והוספתי מאוורר שנושף על הכרטיס ויש שניים שמוציאים אוויר מלמעלה (בנוסף לאחד שמכניס אוויר מקדימה)
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
המממ השאלה העיקרית היא, אם כל הרכיבים על הלוח אם מקוררים יתר-על המידה, הדבר יכול להרוס את המרכיבים..? בוא נגיד והצלחתי להכניס ולהרכיב בתוך המחשב גוף קירור קומפקטי של מקרר מיני-בר.. הדבר יכול להרוס .. ?
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
בלוק קירור למעבד עם מתאמים לכל סוקט שקיים נכון לעכשיו. קצת תמונות קוטר מעבר( פנימי) של הפיטינגים הם 8 מילימטר וקוטר חיצוני הינו 12 מילימטר כמו כן יש אפשרות לקנות מערכת שלמה קירור לכרטיס מסך 8800 לצ'יפסט צפוני ודרומי( אוניברסלי) לכרטיס מסך כמו כן יש אפשרות להביא מערכת שלמה בלוקים המחיר שלהם כולל משלוח כולל הכל במחיר של בערך55$( עדיין מחיר לא סופי) יש אפשרות להביא מערכת קומפלט במחיר של בערך 350-400$
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
שלום, ברשותי E5200 שכרגע עומד על 3GHZ ומחלק זכרון של 1:1.67 שנותן לי כביכול תדר של 799MHZ לזכרונות לפי הנתונים בביוס (או בסביבות ה401MHZ בCPUZ) הקירור שברשותי הוא די בסיסי, AC Alpine 7 Pro, והמחשב (בינתיים) יושב במארז ג'נרי צפוף יחסית, כך שהטמפ' במאמץ מקסימלי לאורך זמן מגיעות ל55-58 מע', דבר שלא נורא כל-כך בהתחשב בזה שמדובר במעבד המיוצר ב45 ננומטר, מה שקצת מרתיע אותי הוא לוח האם הבסיסי שלי, G31M3-F של MSI, לוח M-ATX, ואם אני לא טועה (או יותר נכון מוצא) אין בו אפשרות לשנות את מתחי המעבד, כך שאצטרך להסתפק בOC שניתן לבצע ללא העלאת מתחים. האם עליי להוריד את מחלק הזכרון ל1:1 ובכך לעבוד בתדרים נמוכים יותר בזכרונות על חשבון תדר גבוה יותר למעבד? המעבד יושב על 3GHZ באופן יציב כ…
-
- 4 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום, אני דיי חדש בכל העסק של הOC ולא ממש יודע כיצד לעשות זאת.. אני רק יודע שעושים זאת דרך BIOS... המעבד שלי הוא Intel Core Duo 2.8, ידוע לי גם שצריך לפניזה קירור טוב יחסית ואני לא חושב שיש לי ממש בעיה עם זה: -ספק 600W, אומנם ג'נרי (אני חושב?) אבל דיי טוב של חברת TrendSonic. -זיכרון 4GB. -קניתי מארז Gigabyte Sumo עם מאוורר קדמי ואחורי, בנוסף קניתי מאוורר למעבד Gigabyte Volar... בכל אופן, אני צריך בבקשה מדריך מפורט צעד אחר צעד כיצד ואיך לשנות דברים בBIOS, באילו תוכנות להשתמש וכיצד להיזהר... הלוח אם שלי הוא Gigabyte G31M-ES2L. אחת הסיבות היותר עיקריות שאני רוצה לעשות את הOC היא בגלל שאני קונה כרטיס מסך חזק מאוד Asus HD5850 1GB ואני רוצה שהכרטיס מסך ינצל יותר כי הוא יכול, במ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרך אגב יש לי ספק של סיסוניק SS ET 350 + 80 קירור של AC 7 Pro
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
העלתי את המעבד לתדר 2.75 סוף סוף יציב כסלע. בכוונה פתחתי הרבה יישומים .... http://img202.imageshack.us/i/ma770ud3.png/ התמונה אומרת הכל (תתעלמו מהבדיקה של הOTHROS שאתם רואים) ממשיך להעלות עידכון : אז הגעתי ל- 2.85 GHZ אין לי כח עכשיו לנסות לייצב את העניין .. מחר אני מעדכן פה נקווה לטוב .
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, בעת שימוש במחשב הושמעו צפצופים והמחשב היה ב75 מעלות. פתחתי את המארז פירקתי את הגוף קירור והמאורר ניקיתי אותם ומרחתי גריז תרמי חדש, ושומן המאורר) כעת בעת הדלקה הטמפרטורה מתחילה מ65 ומיד מגיעה ל85 מעלות, המאורר מסתובב בכ3000 סל"ד ובעת בדיקת מאמץ הוא מגיע לאחר מספר דקות ל106 מעלות ונכבה. יש לציין שבעת שימוש רגיל בגלישה וורד הוא קבוע על 90. האם הבעיה היא במאורר וגוף הקרור? או שהבעיה בחיישן? (המעבד הוא כפול ליבה LGA775 לוח אם ג'יגה בייט, קירור מעבד מקורי של אינטל) אם הבעיה בקירור איזה קירור מומלץ?(עדיפות למשהו יחסית זול) תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
יש לי מעבד C2D 6320 1.86GHZ (בלי קירור או משהו מיוחד) לוח אם ASUS P5B DDR2 2GBX2 HD 4770 השתמשתי בתוכנה AI SIUTE של אסוס, הגעתי ל-2.20, הרצתי OCCT לאיזה 7 שעות, מקסימום טמפ' היה 58. הבנתי שאם אני רוצה להגיע ליותר, כדאי לי לקנות איזה מאוורר חדש או קירור, יש איזה המלצה למעבד הזה? לא מחפש משהו מאוד יקר.
-
- 9 תגובות
- 918 צפיות
-
-
רכשתי לפני שבוע מחשב עם הקרור הזה SCYTHE BIG SHURIKEN - 3 HEAT PIPES CPU COOLER התקשרו אליי מהחנות ואמרו שהזיכרונות מתנגשים עם הקרור ולא ניתן לשים ולבסוף שמו לי את זה: NOCTUA NH-U12P SE2 FOR S775/S1156/S1366/AMD מה דעתכם עליו בהשווה לקודם? ודבר נוסף, לאיזה OC ניתן להגיע עם המפרט שלי? והאם בכלל כדאי לעשות עכשיו OC? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברה יש לי מעבד intel pentium 4 3.00 ghz כאשר אני גולש בחלק מהאתרים או רואה HD הניצול של המעבד בין 50%-100% רק והוא מגיע ל65 מעלות משחה תרמית שמתי לפני איזה חצי שנה ואבק אני מנקה כל כמה חודשים אולי גם צריך להחליף מאוור למעבד אם כ ן איזה עדיף תקציב 100-150 או שפשוט לשים שוב משחה טרמית ולבדוק
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שתי שאלות: -האם שני אלה יעבדו ביחד -מבחינת תאימות פיזית ? אם לא,אם תוכלו להמליץ על משהו שקט שיתאים(מארז ANTEC DESIGNER -האם הסט-אפ הזה יהיה שקט עם מעבד I5 750 ? (ללא OC ) תודה
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
שלום רב לפני עומדת דילמה מאוד מעצבנת. ברשותי מעבד אינטל C2D E7300 עם מהירות סטוק של 2.66 (שאר המפרט מופיע בצד) הבעיה שלי שהמעבד די מגביל אותי מבחינת הביצועים וOC בטוח יעזור בהרבה, החנות שקניתי ממנה את המחשב מסרבת לבצע OC (כנראה מעדיפים למכור מעבדים חדשים). אני לא יודע אם לבצע או לא (מפחד לאבד אחריות או לגרום נזק למערכת...) מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
-
הכרטיס מסך שלי חם בטירוף אפשר לקבל כוויה עם לגעת בו כמה שניות הוא על 55 מעלות בטמפרטורה .. האם להגביר את הפאן? ובלי קשר מה זה ממורי קלוק?
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנום2 720 שהפכתי אותו ל4 ליבות שעובד כרגע על 2800MHZ. הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא 40-42. צירפתי תמונה של CPU-Z אשמח לקבל עזרה לגבי קצת אובר קלוק. האובר קלוק הכי פשוט בינתיים שאני לא אצטרך להגביר מתחים, להבין את העקרון להתחלה. תודה רבה! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
עם לוח אם של GIGABYTE EX58-EXTREME 1366 שאלתי לחברים - מה עדיף לשיטת קירור ? קרור ע"י אורור סטנדרטי או קרור מים אם אתם ממלצים על קרור מים על מה תמליצו לי ז"א חברה טובה ושמתאים למעבד 1366 תודה לכולם
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש והוא התלכלך לי טיפה מהמשכה הטרמית בחלקו התחתון,זה בעיה?
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
את האחורי מחברים כך שיוציא אויר החוצה, את הקדמי מחברים כך שיכניס אויר לתוך המארז. או שחיברתי לא נכון...? יש סיבה אחרת שיכול להיות שבגללה sflex אחד שקט לגמרי וsflex שני עושה רעש של טרקטור? אולי לא חיברתי לחשמל המתאים אחד מהם? בנוסף - את המאורר של המעבד (מאורר סטוק של נינג'ה 2) חיברתי ללוח אם ל sys_fan. זה בסדר? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המעבד הוא P D 925 המחשב פשוט לא מפסיק לצפצץ מהזמזם של הלוח בכל פעם שאחי משחק Warcraft3. אני הסקתי שמדובר בחימום יתר של המעבד מכיוון שזה קורה רק במשחקים די תובעניים ביחד למחשב ומפסיק כשמצמידים מאוורר ביתי למארז הפתוח. האם ישנו פתרון זול יחסית לבעיה?
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
עדכון הביוס גורם לביטול אוברקלוקינג? או לאיפוס הנתונים ?
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
קראתי בנעוץ על ה FurMark (למרות שהרצתי אותו מלא פעמים ולא קרה כלום) גם ב ATT זה יכול להרוס ?
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי אני קונה בקרוב חלקים ומרכיב מחשב, לקחתי את המעבד Intel Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB Tray (וגם לCore 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB Tray כי אולי אני יקנה אותו במקום) אני צריך למצוא לו גוף קירור מתאים אבל אני לא ממש מבין בגופי קירור, אני צריך רק מהקטלוג של http://ksp.co.il כי משם אני קונה באתר תבחרו בעיר באר שבע שאתם נכנסים ואז למעלה בימין יש "קטלוג חלקים" תכנסו ותרדו טיפה למטה יש שם גופי קירור תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-