עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מחשב ישן עם מעבד Pentium P4 3Ghz (תושבת 775). הם די ידועים כזוללי אנרגיה ורציתי להוריד לו מהירות ומתח, שירוץ כמה שיותר קריר (וזול...) במצב רגיל הוא רץ עם מהירות 3Ghz עם מכפלה x15 סגורה. עם FSB 200. המערכת מבוססת זכרון DDR2 533Mhz על לוח אם GA-8I925X, לינק: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1831 הצלחתי לרדת ל-160 FSB מה שנתן לי 2.4Ghz הורדתי גם מתח ל-1.150V מ-1.325V (אני חושב שזה היה המקורי, לא משנה אבל - אם חשוב אפשר לבדוק) אם אני רוצה להוריד עוד וולט או הרץ המחשב קורס חזק... (צריך לאפס ביוס כדי להחיות אותו). אני לא מתעסק עם OC והידע שלי בנושא די דל, מה אפשר לעשות כדי לרדת נמוך יותר? (המטרה שלי 2.0Ghz) הנה כל …

• 6 תגובות
    • 776 צפיות
  2. שלום, כמו שרשמתי בכותרת - אין לי ידע כלל בOC אבל המערכת שקניתי מיועדת לזה בעיקר. אני מאוד רוצה שהמעבד יעבוד על 4GHZ וראיתי שהרבה עשו את זה עם מערכת דומה ואפילו פחות טובה מפרט: Core i5 Tray + Noctoua NH-U12P SE2 GA-P55A-UD3 Seagate 500GB G.skill 2048X2 1333MHZ CL9 (1.5V HD4850 DDR3 512MB Enermax modu82+ 625W NZXT Zero2 החנות עשו לי OC ל3.3 אני מעוניין 4GHZ כמו שאמרתי... השאלה שלי זה אם זאת תיהיה בעיה בשבילי לעשות את הOC? אני מסכן את המערכת \ אחריות? ראיתי את המדריך לOC של האתר האם להשתמש בו או שיש משהו יותר עדכני ממנו \ יותר טוב ממנו? המלצות למתחים סיכונים וכו'? ד"א בלי קשר הקירור (Noctua se2) עצום בגודל שלו, לא דמיינתי את זה ככה. תודה

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  3. Started by Idani26,

אהלן אני מתכנן לקנות את הלוח הזה Asus P7P55D עם מעבד I5 ומתלבט על קירור מתאים חשבתי על זה קרור למעבד Scythe Shuriken Rev B ₪148 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SCSK1100

• 4 תגובות
    • 780 צפיות
  4. Started by Dark Respect,

AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE ASUS M2N-E OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 PALIT PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 128 BIT ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD במאמץ המעבד במטפרטורה עד 40 כמה OC כדאי לעשות?

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  5. אהלן, התושבת למאורר שנמצאת על הלוח אם (asus m2n-e) נשברה,וכתוצאה מכך המאורר (freezer 64 pro) לא מחוזק כמו שצריך ולכן המעבד מתחמם. חשבתי על לקנות פשוט קירור חדש,אבל לא מצאתי אף קירור שבא עם התושבת ל-am2. מצאתי את זה: http://www.xoxide.com/thermalright-am2-bracket-rev2.html אני די בטוח שזה מתאים,אבל לא מצאתי משהו דומה בארץ. אז האם יש משהו כזה בארץ,או לחילופין מאורר שבא עם התושבת?

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  6. Started by devek,

קניתי מחשב חדש בשעה טובה המפרט: מעבד INTEL CORE I7 860 זיכרון 4GB 1333MH DDR3 כרטיס מסך ATI RADEON 5750 ואני לא כל כך מרוצה מהביצועים במספר משחקים על הגדרות גבוהות ותהיתי איך אני בודק איפה הבעייה בדיוק ועל מה אני יכול והאם בכלל כדאי לי לעשות OC על משהו שישפר לי את ביצועי במחשב במשחקים לדוגמא GTAעובד לי על 40 FPS ב HIGE אבל אני מרגיש שהוא לא זורם הכי חלק שיש וקרייסיס ופאר קריי 2 גם לא עובדים ממש טוב על איזה 30 FPS בHIGE בכל מקרה מה רמת הסיכון בOC לכרטיס ומישהו יכול להסיבר לי איך עושים זאת? אה ודבר נוסף הרזולוציה שאני משחק עליה היא 1600X1200

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  7. שלום, קירור למעבד- עשיתי oc למעבד והוא כרגע עומד על 3.3GHZ והתחיל להיות חם במאמץ(קירור סטוק) האם הקירור למעבד -ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME מתאים גם לoc בינוני בסביבות 3500+ האם הוא שקט? בחרתי דווקא קירור הזה כי שאר הקירורים שראיתי המלצות עליהם -גדולים מדי -(בגובה) ולא יכנסו למארז. אם יש למישהו המלצות אחרות עד 13 ס"מ -בכבוד.. קירור לכרטיס מסך- נשבר לי המאוורר בכרטיס- Palit GeForce 9800 GT איזה קירור מומלץ במחיר של 100- 200 חשוב לי שקט, אך יש לציין שהמארז ללא זרימת אויר טובה אז לא נראה לי שקירור פסיבי יעבוד. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 754 צפיות
  8. Started by xtal,

ב real temp יש לי e5400 תודה!!!

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  9. Started by Blabber,

האם יש למישהו מושג היכן ניתן להשיג מאווררים של 200mm ומעלה? תגובות כמו: "מה אתה צריך מאוורר כזה גדול? קח מאוורר 3000 RPM" לא עונות לי על השאלה, ואם כבר אתם תוהים למה אני צריך כזה מאוורר ואיפה אני אדחף אותו, אז אני מתכןן מוד למארז וזה יהיה מאוורר צד בדלת. עריכה: האם בארץ ניתן להשיג דברים כאלה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=327&products_id=26263 http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=327&products_id=25134 בארץ מצאתי רק ANTEC BIG BOY

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אורח
    Started by אורח,

טוב אז אחרי שפתרתי את בעיית הקריסות התחלתי לעשות OC. המפרט: E8400 + ונדטה 2 GIGABYTE EP43-DS3L G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B כרגע הOC על 3.6, עבר בדיקות OCCT והוא יציב. הטמפרטורות במנוחה 39, במאמץ 55 בערך. במתחים לא נגעתי וכולם על AUTO. השאלה שלי היא אם אני יכול להמשיך בOC ואם כן אז איך? לעלות מתחים?

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Goat17,

שלום לכולם! החלטתי לכבוד יום הולדתי הקרב לשדרג את המחשב באופן רציני המפרט שלי נמצא בפרופיל אבל בכל זאת: Intel Core2 E6650 OCZ Platinum 1GB *4 abit IP35 Pro 8800GT 512MB Apollo NZXT Thermaltake 470W WD 250GB + Seagate 500GB +Seagate 1500GB LG DVD RW Edimax wireless אז ככה- אני תכננתי בהתחלה לשדרג למעבד Intel Core 2 Quad Q9550 ול8GB זיכרון (4 מודים של 2) עכשיו חבר טוב שלי טוען ששיפור הביצועים שאני יקבל משדרו המעבד לא יהיה משמעותי במיוחד.. מה שהוא כן ממליץ לי לעשות זה לקנות קירור טוב - יתכן אפעלו מים ולעשות אוברקלוק רציני לE6550 מה אתם חושבים? מה יתן לי יותר ביצועים? אין לי בעיה להשקיע סכום כסף נכבד.. אוקי.. ביקשתם ממני להגדיר את המטרה- ביציעים בוירטואליזציה בעיקר- הרצה של …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אהלן, על לוח אם GigaByte GA-P55A-UD5 ומעבד INTEL CORE I7 860 אני רוצה להתקין קירור SCYTHE NINJA 2 REV.B, הוא יישב עליו טוב? הקירור הזה בסדר? יש המלצות לקירור אחר למעבד? הקירור הנ"ל שקט? יש אולי המלצות לקירור שקט ממנו? ואגב, הוא נכנס במארז ANTEC P183?

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  13. Started by House M.D.,

המאוורר שבקירור למעבד ממש מרעיש ואני צריך לשמן אותו כי כבר ניקיתי. הוצאתי את המדבקה שבצד החיצוני שלו אבל אין מתחת המדבקה כלום, שום חור שאפשר לשים בתוכו שמן. כנראה אותו חור נמצא בצד האחורי של המאוורר שפונה לכיוון הצלעות. הבעיה היא שאני לא יכול להפריד את המאוורר מהצלעות! יש כאן איזו מערכת מוזרה של קפיצים . כשאני מוציא את הקירור הוא יוצא ביחד עם המאוורר ואפילו ככה כשהוא בחוץ אי אפשר להפריד ביניהם כיוון שזה קירור ג'נרי של coolermaster (בלי שם , יש רק שם של חברה) אני אביא תמונה שמצאתי: כן אני יודע שהרזולוציה ממש קטנה, אין מה לעשות הקירור ג'נרי וזה מה שמצאתי הברגים הגדולים עוברים גם דרך המאוורר וגם דרך הצלעות. הברגים נמצאים בתוך קפיץ (שעדיין לא הבנתי למה צריך אותו , כשא…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by RS4,

יש לי 3 מאווררים במחשב אבל המאוורר האחורי עושה רעש מוגזם מדי פעם הרעש מפסיק אבל חוזר שוב איך ניתן לסדר תזה? תודה מראש

• 34 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. Started by zaq1,

אני לא מצליח לעבור את ה-390 fsb . q9550s ,p5b-delux , 2x512mb corsair cm2x 800mhz 2x512 ocz platinum 800mhz 1.3v vcc 2.1 vdimm העליתי מתחים להכול שחררתי תזמונים אבל הוא מסרב לעבור את ה 390 . ניסיתי גם לעבוד עם זוג אחד של זיכרונות במקום שניים . יש פוסט אבל נכשל ב- prime95 . הטמפרטורות לא עוברות את ה- 62 .

• 7 תגובות
    • 959 צפיות
  16. Started by Ronll,

אלן יש לי 4 מאווררים כאלה במארז שכבר שנה-וקצת עובדים על FULL , והם כבר לא מה שהם היו , רציתי לשאול אם אפשר לשמן אותם , והסיבה שאני שואל היא שכשקניתי אותם אני זוכר שהיה רשום שיש להם נוזל מיוחד בפנים , השאלה אם זה יפגע או יפעל בכלל?

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  17. * ההודעה יותר קשורה לפורום הזה (אוברקלוק) משאר בפורום. קניתי מחשב חדש , סוף סוף (ובעזרת הפורום). שמעתי לא מעט סיפורים על תקלות ברכיבים ותפקוד לקוי של כרטיס מסך (כרטיס יד שנייה , כרטיס אחר , וכו'). אז השאלה שלי היא כזאת , איך אפשר לבדוק שהמחשב עובד 100 כמו שצריך? לדוגמא: בתור התחלה 3Dmark2006+vantage על מנת לבדוק שהכרטיס מסך באמת מקבל את מה שהוא צריך (זה HD5850) אחר כך נגיד pcmark... וכו' אז איזה המלצות יש לכם? מה אתם עושים שאתם מקבלים מחשב חדש? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by EpoXi,

שלום. ברשותי פנטיום 4 3000MHZ ואני רוצה לנסות לעשות לו OC. קראתי כמה מדריכים והתחלתי במלכה. ביטלתי את שתי האפשרויות C1E ו EIST שמרתי ועשיתי ריסטארט. אחר הגעתי לשלב המעשי של לעלות את התדרים, הגעתי ללשונית Frequency/Voltage Control שם אמורים להעלות את התדרים אבל יש לי שם רק אפשרות אחת :Memory Frequency For - בה אני יכול בחור בין AUTO, 2.0, 1.66 ו 1.33. איך אני אמור לעלות מתחים ותדרים אם הביוס בכלל לא מציג לי את האפשרות? הלוח אם הוא : GIGABYTE GA-8I865GME-775-RH המעבד : INTEL PENTIUM 4 630, 3000 MHZ (15 X 200 אם תוכלו לעזור לי אני אשמח, תודה. דניאל.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by a1a1a1a,

המעבד שלי הוא AMD phenom x4 940be פתחתי אתמול את המחשב כדי לנקות. שחררתי את הקירור (המקורי של AMD) אך הוא נשאר תקוע. ניסיתי בעדינות, בסיבוב בכל מיני דרכים ובסוף הוצאתי אותו אך המעבד נשאר דבוק לקירור!! בלי שפתחתי את השחרור של המעבד בלוח אם!! שחררתי את המעבד וחיברתי בחזרה הכל. המחשב עד עכשיו עובד בסדר והמעבד עומד על 48-50 במנוחה. הטמפרטורה בסדר? אני מתאר לעצמי שאני צריך להחליף משחה, מה מומלץ? יש עוד משהו שאני יכול לעשות? תודה

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  20. יש לי gpu-z ובכל פעם שאני עושה אוברקלוק ומפעיל את המחשב מחדש הכל מתאפס .וחוץ מזה הכרטיס לא עובד באופן יציב אני צריך תוכנה שבטוח תעבוד טוב בwin7 .

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by sabosal,

מה לא עשיתי בשביל להכניס קצת שקט לחיי. עברתי למארז sonataIII וקניתי Scythe ZIPANG, מעוד מאוורר מארז שקט מאוד של Scythe. ועד לפני חודש הכל היה בסדר. אבל אז הכרטיס מסך הסורר התחיל להרעיש. לא חריקות של מאוורר מלוכלך, אלא קולות יניקה חזקות מהרגיל. (הטמפ' אגב, גם במעבד וגם בכרטיס מסך, על 52 במנוחה.). ניסיתי לנקות ולשמן את המאווררים של הכרטיס מסך, אבל זו לא הבעיה. נמאס לי מהרעש הנוראי הזה, ואני מתלבט מה לעשות. האפשרויות שהבנתי שמוצבות מולי הן, מעבר לקירור פסיבי של הכרטיס מסך (Nvidia 9800gt שנקנה עם oc קטן) והאפשרות השניה היא להשקיע קצת (הרבה) יותר ולהינות משקט מוחלט(?). נשבר לי מהקירור אוויר, אבל איני מתכוון לבצע O.C למחשב. איזה רכיבים מומלצים לצרכים האלה? (כאמור, שקט מקסימלי, …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Ronll,

אלן , איפה אפשר למצוא בארץ מאוורר בעובי 20 MM ??

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  23. ביוס שעדיין בגרסאת בטה שוחרר ללוחות GB שתומכים ACC (גרסא F5D) ניסיתי על ה720BE והMA770T-UD3P שלי והנה התוצאות http://eliad.org/viewer.php?id=1259720236.jpg http://eliad.org/uploads/1259777314.jpg

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  24. Started by gil_hazan,

שלום, קראתי על OC באתר והחלתתי לנסות קצת.. אבל אני לא רוצא עדיין לדחוף את המערכת שלי עד הסוף.. אין לי ניסיון בנושא, כך שאני ממש זקוק לעזרתכם בהגדרת הOC.. אז ככה- Intel Core2 Cuad CPU Q6600 @2.40GHz Gigabyte P35-DS3P 4x1024MHz DDR2 PC2-5300 333.3MHz NVIDIA GeForce 8600 GT 1024MB DDR2 128Bits החלפתי את גוף הקירור של אינטל בגוף קירור מסוג OCZ VENDETTA (הוא טוב?) הנה הקריאות מהסנסורים שיצאו עם התוכנהHWMonitor ITE IT87 hardware monitor Voltage sensor 0 1.20 Volts [0x4B] (CPU VCORE) Voltage sensor 1 1.82 Volts [0x72] (DDR) Voltage sensor 2 3.33 Volts [0xD0] (+3.3V) Voltage sensor 3 5.05 Volts [0xBC] (+5V) Voltage sensor 7 12.16 Volts [0xBE] (+12V) Voltage sensor 8 3.26 Volts […

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. איזה קירור יותר טוב למעבד CoolerMaster Hyper TX3 - I5 או Scyth Shuriken Rev B? אני רוצה שהקירור יקרר כמה שיותר טוב ושיהיה כמה שיותר שקט, יכול להיות שבעתיד אני יעשה OC קטן לאיזור ה3Ghz, אז איזה קירור אתם אומרים שיותר טוב?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים