עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Big_Guy7,

הורדתי את התוכנה, מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בה בלי להרוס את המחשב? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  2. Started by shlomik_i,

זה המפרט שלי: INTEL P4 2.4 533MHZ intel Brownsville2 Kingston 256MB 266MHZ X2 (512MB IBM 60GB 7200RPM SAMSUNG 80GB 7200RPM Gigacube Radeon 9200 LG 52X Plextor PX-708A הציפסט של הלוח אם הוא i845GE כשאני נכנס ל bios אני לא יכול לשנות את ה FSB מישהו יודע אולי איך לפתור את זה? שאלה שניה : מישהו אמר לי שאני לא יכול לעשות OC עם הסידרה של 845 בגלל זה הבעיה? תודה מראש שלומיק

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  3. אהלן. התחדשתי במחשב חדש. יש לי ניסיון לא רב ב-OC אבל אני עדיין מעוניין לבצע בגלל הפשטות שהלוח אם של אסוס מציע כיום במיוחד דרך האפליקציה Asus AI Suite שלפי הסרטון הדרכה ביוטיוב נראה פשוט מאי פעם. עם זאת, יש לי מספר שאלות. לפני זה, המפרט: Intel Core i7 3770K Asus P8Z77-V-Deluxe Corsair Vengeance 4x4GB קירור: Xigmatek Achilles II SD2184 משחה טרמית: Antec Formula 7 1. בגלל שהזיכרון הוא עד 1600MHZ אני מניח שאין לי הרבה מרווח ל-OC. בכל זאת, אם אני מבצע OC אוטומטי, יש אפשרות לדעת מה הפרמטר שישתנה במקום התדר של הזיכרון ע"מ לבצע OC? (בהנחה שיש פרמטר אחר שיכול להשתנות). 2. האם הזיכרון עדיין צריך להיות על XMP או על AUTO בשביל לקבל OC? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Pika007,

אחרי הרבה בלאגן, כזכור לכם, עם הספק שלי שעשה בעיות ויש מצב שגם דפק קצת את הלוח, מחר אני סוף סוף מסדר את כל העסק ומקבל לוח חדש- גרסת ה PLUS, וספק זמני נורמלי עד ששלי יחזור מתיקון/החלפה. צפו לביצועים באוברקלוק, והפעם גם לראות משהו, בניגוד לפעם הקודמת

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by alonezer,

הגעתי לOC עם המעבד עד ל2.52 (ללוח אם שלי יש ביוס נורא נורא נוח לOC) וטמפ' נעות בין 39-41 רציתי לדעת אם יש טעם לעלות את זה עוד או שזה כבר לא יהיה טוב

• 9 תגובות
    • 472 צפיות
  6. Started by hellspawned,

אני מתכנן לבצע בזמן הקרוב OC למחשב שלי (מפרט בצד). קראתי לא מזמן על מישהו ששרף את לוח האם שלו (P5B אאל"ט) כי השאיר את המתחים על Auto וכתוצאה המתחים עלו אוטומטית עם התדר (משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אמרו לו לנעול מתחים על ערכים מספריים ששווים למתח הסטוק שהרכיבים עובדים בהם. בדקתי ב-BIOS, ויש אפשרות לקבוע ערך מספרי רק למעבד. לכל שאר הרכיבים (זיכרון, PCI-E, צ'יפסטים) אפשר לשים Normal או Over Voltage. מן הסתם, normal נותן את המתח סטוק. השאלה שלי היא אם הוא שקול ל-Auto או שזה כמו ערך מספרי קבוע? כלומר, אם אני אעלה את הבאס, המתחים לרכיבים יעלו או שיששארו קבועים? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 617 צפיות
  7. Started by Pleasure_Machine,

האם אפשרי לבצע אוברקלוק עם לוח האם הזה? ניסיתי גם עם תוכנה וגם בביוס אבל זה כאילו שהאפשרות להעלות תדר FSB חסומה

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  8. Started by Drogba,

ככה, בקרוב אני קונה X800GT 256MB של פאוור קולור . עכשיו שמעתי שP.C מעולים בקירור , ושהקירור שבא עם הGT מעולה לOC . אז רציתי לשאול אם הקירור סטוק של P.C יכול לשמור לי על טמפ' טובות לOC , ולאיזה רמה של כ"מ ( X800XL ? ) אני יכול להגיע עם OC עם קירור סטוק . תודה .

• 9 תגובות
    • 859 צפיות
  9. Started by Pika007,

כרטיס המסך הראשון הרציני שלי, ה X800GT, עבר היום את ה OC הראשון שלי ;D אחד השיקולים בקנית הכרטיס מהתחלה היה אם הוא OCer טוב, ככה שאני אוכל להחזיק בו לאורך זמן בלי להוציא סכומי עתק. החלטתי לקנות X800GT כי הוא מוציא תוצאות טובות בהרבה מה 6600GT והבדל המחיר היה בדיחה הלכתי על Powercolor בגלל הקירור החביב העובדות- הכרטיס עלה לי 1120 ש"ח מהירות ליבה בסטוק- 475 מה"ץ מהירות זכרונות בסטוק- 490 מה"ץ ועכשיו *פם פם פם* עם קירור הסטוק של הכרטיס, פתחתי את ה ATI tray tools ועשיתי Find max gpu כאמור. 490- עובר חלק. 495- עובר חלק. 500- עובר..... 520.... עובר...... 540....... עובר..... 560...... עובר........ ב 587 כבר החלטתי שמספיק להיום, השארתי אותו לבדוק ארטיפקטים ל 10 דקות, חזרתי, ואין…

• 10 תגובות
    • 768 צפיות
  10. Started by david32,

טוב אז כדי שהזכרונות ירוצו בסטוק העלתי באס ל 333 והורדתי מכפלה ל9 - עברתי בדיקת יציבות והכול סבבה. עכשיו אמרתי לעצמי למה שאני לא אעלה את המכפלה ל 10 והמעבד יהיה על 3.33 ? העלתי , וישר איך שהויסטה מסיימת לעלות (הפס הזה מסיים לזוז) , לפני הסמל , אני מקבל BSOD. טוב סבבה אמרתי לעצמי , נעלה טיפה את המתח למעבד. העלתי ל 1.29XX (לא זוכר במדוייק) והוא קרס לי אחרי שהסמל של הויסטה מופיע. יש עצות? להעלות עוד טיפה את המתח ל 1.3?

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  11. Started by Alroit,

שלום טוב אז ככה - לאחרונה קיבלתי את כל חלקי המע' החדשה שלי: GA-X58A-UD7 CORE i7 950 CROSAIR DDR3 1600 8-8-8-24 מע' קירור מים משולבת SWIFTEC ו XSPC אז ככה השאלה היא עד כמה אני יכול למשוך את ה-OC לפי הנתונים שאני מצרף בתמונה? נכון לעכשיו יציב - גרזן - על 4.2GHZ רוצה לדעת מנסיון של אחרים האם ניתן להוריד נתוני מתח כלפי מטה בכדי להיות יציב באותה מהירות וגם עוד כמה הייתם דוחפים מע' כזו? תודה רבה... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by ofir_b,

הרכיבים הבאים: E2140 זכורנות 800MHZ real Value kingstone P31-DS3L gigabyte ספק cooler master extreme power 430W 9600GSO 768MB . אוקי, עד לא מזמן היה לי OC ל2.6 למעבד, עם זכרונות 667. קניתי עכשיו זכרונות חדשים, של 800MZ, 2GB, ואני לא מצליח לעבור את ה340 בBUS...מכפלה 8. כמובן אז שעכשיו המעבד נמצא על 2.72. אני רוצה להגיע ל3~3.2 לפחות. אבל כשאני מעלה בBUS מעל 340 לא עובד לי וזה עושה ריסט לBIOS... בדוגרי מה שצריך להיות זה המכפלה על 2, והBUS על 400. זה בדיוק יוצר 800 ובדיוק יוצר 3.2, אבל זה לא מצליח לי. הCPU CORE הזה על 1.375, כל הדברים חוץ מהPCIE הם עם +0.2V הPCIE נעול על 100. EIST CIA ןE1C משהו כזה, כולם DISABLED. מה עושים? איך ממשיכים עם הOC? או בעיה בלוח או משהו?

• 5 תגובות
    • 570 צפיות
  13. Started by Kukishin,

מישהו אמר לי היום שהם יחסית מתחממים ולכן הם ייחסמו אותי בOC. האם זה נכון? איני יודע עדיין את הדגם המדוייק אבל מדובר בשתי גי'גה במהירות 800

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  14. Started by rshadwtd,

היי לכולם למומחים באוברקלוקינג, מה עדיף מלוחות האם של asus בביצוע OC לא ממש חזק: asus p5q 635 nis asus p5q pro 715 nis asus p5q turbo 680 nis asus p5q pro turbo 725 nis ההבדל פחות מ 100 ש"ח שאר הרכיבים (לקנייה) הם: מעבד E8400 עם קירור ocz v2 זיכרון 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition כ.מ. HD 4850 Vapor-X 1GB מארז עדיין מתלבט אבל נראה לי coolermaster 590/690 ספק 600W coolermaster תודה

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  15. Started by tzolerguy,

אני מקווה שזה מתאים לכן אז הנה השאלה שלי יש לי את הלוח הנל וה OC היחידי שאני יכול לעשות בביוס זה כיביכול למהירות המעבד החיצונית שזה ה HTT מה שמעלה גם את המהירות לזכרונות איך אני יכול לנעול את הזכרונות ל 200 ולהעלות את המהירות של המעבד בלבד אם זה בכלל אפשרי???

• 4 תגובות
    • 538 צפיות
  16. Started by RoNeR,

יש ברשותי את הלוח p45 neo2 של msi עם מעבד q9550 + קירור mugen2 משום מה אני לא מצליח לעבור את ה3400... יציב.. בלוח הקודם שלי עם אותה חומרה אותו זכרונות הגעתי ל3800 בקלות ויציב... מישו מכיר את הלוח ויודע מה מגביל אותו?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. איך עושים את זה זה אפשרי? אמרו לי שאיפשר לעשות oc עם הלוח הספציפי של אינטל מה אתם אומרים יש פתרונות?

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  18. Started by esaly,

היי! יש לי שאלה: האם הליברטי 400 אמור להחזיק את המערכת שלי בOC סביר? תודה לעונים, פשוט יש לי בעיה עם OC כרגע עם הספק שלי ואני עומד לקנות את הליברטי... המפרט מצויין מימין...

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  19. Started by shaks,

לחבר שלי יש לוח אם ASUS P4S533VM מעבד פנטים 4 2.4 ומערכת קירור מים THERMALTAKE BIGWATER והוא רוצה לעשות OC למעבד ובשביל לעשותאת זה הוא צריך להזיז ג'מפרים על הלוח לפי השרטוט הבא שנמצא בחוברת לוח האם איזה סידור של ג'מפרים יהיה הכי טוב בשביל הOC שלו? וגם, האם צריך לעשות עוד משהו או שברגע שמזיזים את הג'מפרים הOC מוכן?

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  20. Started by HumanFly,

שלום, אני בוחן את האופציה של לרכוש מפרט ל OC בעבור COREi7 ויש לי מספר שאלות. א). איזה ספק צריך לקנות וכמה וואט ? (כמובן שהכי זול ואיכותי שאוכל למצוא, המליצו לי על טרמלטייק 750, אבל זה לא קצת יותר מדיי WATT ?) ב). האם קירור אוויר של טרמלטייק V1 AX שונה מה COPPER ? או שזה אותו דבר רק שה AX תומך בתושבת נהלים ? דבר נוסף האם הוא יהיה קירור אפקטיבי ל OC של CORE7, במידה ולא האם יש קירור אחר יותר אפקטיבי בטווח המחירים של עד 250 שקל ? ג). האם בכלל כדאי לעשות OC למעבד Ci7 - דווקא הבנתי שיש לו פוטנציאל OC טוב אבל האם זה הולך להיות יציב על קירור אוויר אשמח לקבל טיפים והסברים קצת האם בכלל כדאי או משתלם לעשות לו OC, והאם אפשר לקחת אותו ליותר מ 3 ג'יגה הרץ באופן יציב לחלוטין ! על קירור…

• 13 תגובות
    • 995 צפיות
  21. Started by חננב,

חשבתי להתחיל לעשות OC למחשב שלי סופסוף, והייתי שמח לשמוע מה אתם אומרים - כדאי או לא? מדובר במחשב בן קרוב ל 4, ביצועים נמוכים בינוניים וזאת המערכת (אני מקווה ) : המארז גנרי, כמו כן מערכת הקירור די סטנדרטית לפי מה שאני יודע... ממליצים לעשות OC לכזה מחשב? כמה אחוז שיפור אפשר להשיג מכזה מעבד -\+? כמה אפשר להשיג מהכרטיס מסך? (GF5200) *הערה קטנה: את המשחה התרמית אני מחליף בכל מקרה בימים הקרובים אם זה משנה משהו : \ תודה מראש !!

• 4 תגובות
    • 483 צפיות
  22. Started by magimag,

היי, זה פעם ראשונה בחיים שהחלתתי לעשות המהרה, כך שיש לי המון שאלות, מראש תודה על סבלנות. אני מתכוון לעשות המהרה רק למעבד. ישנם המון שדות בביוס שנראים לי רלוונטיים אבל אני לא יודע מה לעשות איתם. אני אעבור אחד אחד: שדה של BCLK אני מניח שצריך להיות 100. כל מה שקשור ל-turbo mode, האם כדאי לבטל את זה? (משום שאני ממילא ממהיר את המערכת) שדות הבאים: Load Line Calibration, VRM Frequency, Phase Control,Duty Control, CPU Current Capability איזה מתחים (אם בכלל לגעת) לשים פה: CPU Voltage(Manual/offset), VCCSA/VCCIO/CPU PLL/PCH Voltage כמו כן בתפריט אחר יש שדות הבאים: EIST(לבטל את זה?), CPU C1E/C3/C6 (מה זה?)

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. 1. ב ATI TOOL אני צריך לעלות את כולם ביחד או רק את ה3D Performance או שזה לא משנה ? 2. עד לאיזה טמפרטורה לשמור ? 3. יש לכרטיס שלי פוטנציאל להגיע רחוק ? 7950gt 4. איזה קירור אוויר הכי טוב לכרטיס מסך ?

• 1 תגובה
    • 463 צפיות
  24. Started by YAHOOGEEK,

הגדרתי את ה- BIOS כמו שצריך ל OC. עכשיו, כשאני בוחר CPU HOST CONTROL = ENABLED זה מוריד לי ישירות את ה MEMORY FREQUENCY ל 500 מ 667, למה זה קורה? קצת הסבר יהי מאוד מועיל. (אני עושה OC למעבד ולא לזיכרונות) עוד משהו, כרגע ה FSB שלי הוא על STOCK 266 MHZ וה MLTIPLIER הוא על 9 את אומרת 2400 MHZ, מעבד E6600. כשעשיתי ENABLE ב CPU HOST CONTROL אז ה CPU HOST FREQUENCY השתנה ל 200 MHZ ואני ברוב טיפשותי שמרתי את ההגדרות הללו. עכשיו בעיקרון, כרגע ה FSB נמצא על 200 או 266 כמו שהיה בעבר? אני אמור להתחיל עכשיו מ 200 ל 205 MHZ או מ 266 ל 271 MHZ (עלייה ראשונית של 5 MHZ), מקווה מאוד שהבנתם אותי ואני מחכה לתשובות. תודה רבה רבה. עריכה: לצערי ה BUS ירד ל 200, הוא היה ב 266... MHZ (בדקתי ב C…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Swimmer,

אין הרבה מה להגיד, קירור: ביג טייפון + Artic Silver MX1 + Thermaltake Smart Case Fan 2 30 מעלות במנוחה, 33-36 במאמץ, http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=31384 [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים