אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
בקרוב אני צריך לקבל לוח של גיגהבייט ומעבד 1800+ של AMD אני יודע כי ההפרש בין המעבדים הוא 70 MHZ הלוח הוא מסוג 7VAX והזכרון של סמסונג 333MHZ הייתי רוצה לדעת איזה הגדרות אני צריך לשים כדי לקבל את מעבד כגון 2000+ האם גם אני ציך תוספת מתח למעבד? תודה
-
- 5 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום לכולם. היום התקנתי את הקירור NINJA PLUS על המעבד שלי [amd athlon 64 3000+] עם AS5, בשביל שאני יעשה OC. יש לי לוח אם gigabyte k8nf-9, וזכרונות לא ידועים... [768 MB]. בקיצר הצלחתי להעלות בFSB עד 230, ומעלה זה שאני בודק זה מראה שגיאה בSUPER PI ובS&M זה גם מראה שגיאה. עכשיו אני חדש באוברקלוקינג ורציתי שתלמדו אותי איך לעשות אותו ביסדויות, אם לעשות בביוס או בEASYTUNE 5 וכו'. ד"א אני חושב שהזכרונות מגבילים אותי, ואני לא יודע איך להמהיר או מה שצריך לעשות בשביל לאפשר OC כראוי. אני לא מוצא את האפשרות הזאת בביוס... קיצר אני אשמח נורא אם תוכלו ללמד אותי ביסודיות איך לעשות OC למעבד כי עם הNINJA הוא לא עובד את ה35 במאמץ... תודה רבה לעוזרים... הנה הפירוט של הזכרונות של…
-
- 4 תגובות
- 494 צפיות
-
-
שלום, התחלתי היום לעשות OC למעבד שלי על מנת לשפר את הביצועים של המערכת שלי.. (AMD 3800X2 , 2GB DDR2 667MHZ , 8800GT) אז התחלתי לעשות OC למעבד, והגעתי ל 2200. האורגינל בא עם 2000. אם אני מעלה אותו ל 2240 אז הווינדוס לא עולה. הוא מגיע לשלב אחד לפני הטעינה של הווינדוס ומשם חוזר על עצמו כל הזמן. החזרתי ל 2200 וזה עלה רגיל. הטמפ' של המעבד שלי נמוכה מאוד. בין 9-22 במנוחה. ד"א, זה ה OC הראשון שלי ואני לא ממש מבין בזה ככה שאם תוכלו להסביר לי במונחים שאני אבין אני אשמח. איך אני ממשיך את ה OC? אני רוצה להגיע לפחות ל 2.5-2.6 .. הינה תמונה של ה BIOS כדי תוכלו להסביר לי יותר טוב מה לעשות : [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מעבד amd 64 3200 עם קירור thermalright xp-90 ומאוורר thermoflow עליו........\ 1 אם אני רוצה להעלות לו את המהירות (mhz) אני צריך פשוט להיכנס לביוס ולהעלות את המהירות של הבאס.......(אני רוצה להגיע ל 2500 מגה הרץ...להעלות ב-300mhz את המהירות......) או שאני צריך לעשות עוד משהו חוץ מזה? שמעתי על זה שצריך לנעול את הagp ל66 או משהו כזה וגם לנעול את הpci למשהו.....אז איך עושים את זה? מה קורה אם אני לא עושה את זה? ולכמה אני צריך לנעול את בagp ואת הpci??? יש לי לוח אם msi k8n neo platinum ויש לו אפשרות של dynamic overclocking.........איך משתמשים בה? זה באחוזים....כתוב לי בכמה אחוזים להעלות את המהירות של המעבד....אז מה ההבדל בין זה לבין להעלות את המהירות פשוט בביוס איפה שכתוב…
-
- 9 תגובות
- 687 צפיות
-
-
היי... תראו, בקרוב אני מתכנן OC גדול... ואני רוהצ שתגידו לי מספר דברים - עד כמה אתם מניחים שאני אגיע? בהתבססות על הלוח והסטפינג של המעבד... את הזכרונות אני יכול לנעול בינתיים, בעתיד אני אחליף אותם (זה טווינמוס וואליו...) המעבד - תראו בתמונה, מקורר ע"י קירור סטוק בינתיים, עוד מעט קונה BT ... הלוח אם - ABIT AN8 SLI ... והמארז שלי מקורר היטב... הטמפ' שלי עם ה-BT תהיה בין כ-32 מעלות עד 38 מעלות =], אפילו יותר טוב, כי זה נבדק עם הקירור הזה במחשב אחר אבל עם רק 2 מאוררים ולא 6 כמו אצלי =O... =] והכרטיס מסך- leadtek 6800GS 256MB, לאן אתם חושבים אגיע איתו על קירור סטוק ועם 35 מעלות מנוחה 45 מאמץ? תמונות עם המידע:
-
- 8 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם , רציתי לעשות OC קטן למעבד שלי אבל שנכנסתי ל ביוס לא היה לישם את ההגדרות שיש במדריך .. אחד הדברים שיש שם זה : Top Performence , ולא יודע מה זה עושה .. אז צריך לעשותEnable עלזה ואז יהיה לי תאפשרויות ? תודה ! הלוח הוא : GA-K8NMF-9
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות oc קליל עד 2.7 למעבד שלי איך עושים זאת אני ממש לא מבין כלום בתחום אשמח לקבל הסבר המיפרט שלי: ספק-כח:themaltake tr2-430w לוח-אם:gigabyte ga-m61sme-sn rev 2.0 מעבד: amd atlhlon 4800+x2 65w brisban קרןר-מעבד: arctic-cooling freezer pro 64 כרטיס-מסך:gigabyte gforce 7300 gt מארז:ג'נרי ללא שום שם בעעעעע האים כדאי לי לעשות ביכלל oc האים מומלץ?
-
- 0 תגובות
- 468 צפיות
-
-
שלום. המעבד עוד על 36במנוחה והטמפ' של הSYSTEM על 38C השאלה שלי היא אם אני יכול לבצע OC למעבד.. ואם כן עד כמה בערך מפרט: BFG gf 8800GT 1GB X2 crosair 800Mhz DDR2 cl15 GA-MA69G-S3H 500Watt Thermaltek ויש לי קירור כלשהו של ZALMAN(אוויר) על המעבד... אשמח לתשובות תודה.
-
- 9 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום עשיתי OC למעבד amd athlon 64 X2 3800 מתדר שעון של 2.0 לתדר של 2.4 עכשיו הטמפ' במנוחה היא על 32-33 בערך ובמעמץ(לפי התוכנה S&M) היא על 67 המעבד הוא לתושבת 939. טמפ' האלה סבירות או שהם גבוהות מדי? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה מתח מומלץ למעבד AMD ATHLON XP-M עשיתי OC ל2600MHZ במתח 1.85 עכשיו אשאלה שלי האם אני יכול לעלות את המתח עוד מבלי לפגוע במעבד, וכמובן גם את המהירות יש לי לוח מסוג ABIT-NF7 תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אוקיי .. החלטתי לעשות OC למעבד שלי ... אני נמצא על windows vista ultimate 64 bit זכרונות - Twinmos 2*512 667 DDR2 + 1 GB STAREX 667MHZ ddr2 לוח אם abit KN9S BIOs - AWARD9 העלתי ב-200 MHZ עכשיו אני נמצא בתדר עבודה של 2200 MHZ .. עובד פיקס . מרגישי םשיפור .. כן כן . טמפרטורה על 50c יציב .. (נבדק למספר שעות בתוכנה PRIME ) .. מאוורר סטוק !! ********************************************************************** איך אני ממשיך מפה ? מה הפוטנציטל של המעבד הזה ? מתי אני יודע שאני צריך להעלות את המתח למעבד ? אני לא יכול להגיע ל- 2.3 GHZ כי ניסיתי המחשב לא עולה.. אז איפסתי מהג'אמפר את BIOS אם אפשר הדרכה מפה והלאה ?? ה- cTRL+F1 לא עובדדד איך אני נכנס לאפשרויות מתקדמות? מתי אני יוד…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד אני חדש ואני מחפש לקנות קירור מתאים גם המפרט שלי: לוח:gigabyte 990xa-ud3 מעבד:amd phenom 2 x6 1075t קירור אני מחפש איזה לקנות ואני רוצה עצה ממכם זיכרון 4GB 1333 KINGSTONE כרטיסי מסך: shappire 6850 crossfirex ספק 700 THERMALTAKE WATT תודה לעוזרים מראש
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קריאת מספר טרדים בפורום לגבי הנושא, רציתי להעלות את רמת הדוייק אל מול המפרט שברשותי: המעבד - AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box הקירור - הוחלף ל Scythe Yasya מארז - Cooler Master Gladiator 600 עם מאוורר עילי ,קדמי ואחורי. עד כמה לדעתם אני יכול להתעסק עם הOC? וזה פעם ראשונה שלי עם מעבד AMD, המלצות לגבי שיטות או תוכנות לOC? ראיתי מדריך ספציפי אבל קצת ישן(כמובן למערכת קירור יותר כבדה): http://blogs.amd.com/play/2009/04/22/overclocking-101-with-the-amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-processor/ מה דעתכם?
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי: AMD 64+ 4800 AM2 etc. Gigabyte GA-M55S-S3 88000GTS 320MB 2GB Kingston 800 Mhz Liberty 400W למעבד שלי יש 2.5 GHZ (בלי שינוי). העלתי את זה ל2.75 GHZ וזה עובד בצורה יציבה, והייתי צריך להעלות 0.05V כדי שזה יעבוד ככה. אני לא מצליח להעלות את זה מעבר, זה נכשל במבחן מאמץ. למה? הטמפ' במאמץ לפי ORTHOS ב2.75 GHZ כבר מגיע ל60 ולפי EVEREST אפילו ל65. יש לי קירור פשוט, ואני מתכנן לקנות את ה- TT120. נ.ב הזיכרונות שלי בדואל (הסטיקים הם לא אחד ליד השני, אלא במקומות 1 ו-3) ומשום מה כשהמחשב עולה ובעוד תוכנות כתוב Single Channel. למה ומה עושים? יכול להיות שזה קשור?
-
- 3 תגובות
- 441 צפיות
-
-
הגעתי ב OC עד 2.6 עם מכפלה של 11 (סטוק) ו 237 HTT יציב , אני מנסה לעלות ל 2.7 אני מוריד מכפלת HTT ל X3 ו זיכרונות ל DDR400 כדי שלא יהוו מחסום , אני מעלה מתח מעבד עד שאני מצליח להעלות XP בבדיקה ב S&M נתקע בשלב ה FPU ...העלאת מתח לא תעזור .... רציתי לדעת אם זה משנה אם אני מוריד מכפלת מעבד ל 10 ומעלה HTT ל 270 זה משנה כאילו זה יתן יותר מרווח למעבד , או שזה בדיוק אותו דבר כמו 11X246 נ.ב : טמפ" בעומס ~55
-
- 11 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום! יש לי מעבד athlon 64 3000+venice ואני מעוניין לעשות לו oc, המאוורר הוא tr2 של Tt. הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא בערך 30. האם עם המאוור שיש לי oc אפשרי? ואם כן, איך אני עושה oc? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אהלן לכולם מסתבר שהמעבד שלי בכלל לא על 54 מעלות כמו שהיה כתוב בביוס(Abit nf-8) עידכנתי את הביוס ועכשיו אני מבין שהמעבד על אחלה מעלות לפני הOC הוא היה על 29-32 מעלות, 39 במאמץ לאחר OC של 200MHZ הוא על 32-33 מעלות, 40 במאמץ. לאחר OC של 400MHZ הוא על 33-35 מעלות, 42 במאמץ. אני חושב שאני אעצור ב2500MHZ. הזכרונות שלי לא משהו נכון? A-DATA CL3 אני חושב על לקנות ג'יגה זכרונות של סמסונג ולראות לאן אפשר להגיע אה כן הZalman 7700ALCU על הכי נמוך בגלל שנשברה לי כנף... יש דרך לחבר מחדש את הכנף של המאוורר שנשברה לי? או שצריך לקנות חדש? אפשר להדביק עם סופר גלו? נ.ב: הכ.מ שלי לא יכול לעבור את ה390 לליבה(במקור 250) ואת ה260(יענו 520) לזכרונות(במקור 200, יענו 400)... ישר מופיעי…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קירור alpine 64 ושני מאווררים 12 ס"מ במארז + קירור PCS של הכרטיס מסך (hd4850 של powercolor) ראיתי באינטרנט שאנשים מביאים את המעבד הזה שמהקופסא הוא 2.9Ghz למהירויות של 3.6-3.7Ghz בלי להתאמץ בכלל עם קירור Stock. ניסיתי גם לעשות את זה אבל לצערי כאשר אני מעלה את ה-Reference Clock שברגיל הוא 200Mhz ליותר מ-240 המחשב לא נדלק בכלל וצריך לאפס את הביוס דרך הג'אמפר. ניסיתי גם לעלות את הV של המעבד מ-1.425 (רגיל) ל-1.575 ואפילו זה לא עזר. אותו דבר בדיוק. יש לי ספק 500W של ThermalTake. יש לכם רעיונות?
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לבנדוד שלי יש את המעבד הזה עם לוח אם של ג'יגה בייט שאני כרגע לא זוכר את הדגם הספציפי שלו והוא מעוניין לעשות OC. כשהמחשב נדלק הטמפרטורה שלו היא 68 מעלות (זה הגיוני בכלל?) וכשהוא מתחיל להתאמץ הוא מגיע ל75 מעלות ונתקע כל הפעולות האלה קורות כשהמחשב בלי OC. מרחתי משחה טרמית רק באמצע של המעבד (איפה שיש את הנקודה הקטנה) ושמתי קירור טיפה יותר טוב מהסטוק אבל זה לא הולך איתו, מה אפשר לעשות כדי שיהיה OC מוצלח כמו שצריך בלי לדפוק את המעבד? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 804 צפיות
-
-
טוב אז ככה, עוד יומיים מגיע המעבד החדש שלי , שהוא :AMD ATHLON XP 1700+ 0.13 micron - Thoroughbred Core בעל מכפלה פתוחה. מתח 1.5. JIHUB שאר הרכיבים הם : לוח אם : Epox ep 8rda+ זכרון : mushkin 512 ddr 333 cas 2.5 . (בקרוב צריך להגיע Crosair 512 ddr 400 cas 2.0). מארז : 3r system neon light silver - עם MODDING. יש לי מאורר אחד ג'נרי מקדימה שמכניס, SF2 ליד הכרטיס מסך שמקרר אותו+ זורק אוויר קר לאיזור הגשר הדרומי, מאורר ג'נרי שמכניס אוויר מול המעבד, ומאורר SF2 שמוציא אוורי באחורי המארז + הספק כח. קירור למעבד : SK7 + SF2 , AS3. יש לי הכל חוץ מהמעבד אז אני מתלהב :smoke: :smoke: עכשיו,הבה ונתחיל בOC ;D : לפי מה שהבנתי צריך להעלות את הFSB ואת המכפלה של המעבד, איך אנ…
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אשמח אם תפנו אותי למאמרים על ביצוע OC למעבדי I7 סוף סוף קיבלתי את המע' החדשה לי מבוססת 950 ולוח UD7 של גיגהבית תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
שלום, להלן המפרט שלי. Ci7 920. MUGEN2 cooling scythe gigabye EX58UD3R OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL 8-8-8-24 - GOLD EDITION ENERMAX MODU82 PRO 525W אני מעוניין לבצע OC ואני צריך עזרה עם כמה דברים. 1). הטמפ שלי ב IDLE היא בין 29-32 מעלות בלואד של אורטוס זה הגיע ל 50 מעלות... (אבל הפול לואד של אורטוס לא ניצל 4 ליבות) האם הטמפ תקינה מספיק בשביל לבצע OC וכמה אוכל לדעתכם ? 2). אני זקוק לתוכנה שעושה FULL LOAD על 4 הליבות, על מנת שאוכל לדעת האם הטמפ תקינה. ב CORETEMP ה TJMAX של הטמפ הוא 100, האם 50 מעלות מתוך 100 זה טמפ יחסים מאוד גבוה ? 3). האם הזיכורן יהווה צוואר בקבוק ב OC ? האם הספק של אנרמקס יסחוב העלת מתחים? (חשוב לציין כי יש לי כרטיס מסך ששולק אמפר 260GTX SUPERCLOCKE…
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
במפרט הנ"ל עשיתי למעבד שלי OC של 15% מ3.2 ל3.6...זכרונות עלו בתדר ל400 בDC וזה על מתח של 1.36(קבוע לי בAUTO)..דבר ראשון האם לשנות את המתח..?? דבר שני זכרונות סמסונג (2של 512)פועלים במקור על 1.85וולט ואני העלתי אותם ל1.9 כאשר הם עובדים על 400.. נגיד והם בתווח פעולה של בין 733ל800איזה מתח צריך להיות?? תודה למגיבים.שבת שלום.
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אני רוצה לנצל כמה שיותר את המעבד והזיכרונות שברשותי כרגע אני עומד על OC של 3GHZ זכרונות עובדים על 375x8 והבאס על 750 כבר הרבה זמן שלא שיחקתי עם ה OC ... רציתי לדעת מה עדיף באס גבוה יותר או מהירות זיכרונות גבוה יותר
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
ע"פ היצרן הלוח יכול לעלות את המעבד למכפלה של 14X, אבל כפי שידוע לי המעבד נעול כלפי מעלה למכפלה של 8 מקס'?! (האם זה נכון?). לפני התיעצות לגבי החלפת הספק ואולי גם הזכרון, האם ניתן בכלל להעלות את הבאס בלוח הזה? שעומד כרגע על 200 מן הסתם. עוד במערכת: זכרון 1GB 667 WD 80GB 7200 8MB SATA ATX 450W (ספק ג'נרי) קישור לנתוני הלוח: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=SQkGx1Z6auj7xRGe&templete=2
-
- 7 תגובות
- 732 צפיות
-