עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by t83,

היי כרגע על OC למעבד יציב 3.4 זכרונות לא בOC (g.skill 4gb PI@800MHZ 5-5-5-15 הלוח הנ"ל חדש והחליף אחד פשוט יותר שהלך לעולמו ושם הOC על 3.4 היה יציב במשך שנתיים ,כל המפרט זהה חוץ מהלוח הOC נבדק במשך כשעתיים בOCCT בחתיכות קטנות ונמצא יציב וקריר אך במקביל ישנם פריזים מעצבנים של פחות משניה מדי פעם, מוזיקה נתקעת לרגע כמו במחשב ממש ישן זה דיי מטריד,למישהו יש רעיון ממה זה יכול לקרות ? אני מניח שזה קשור לטיפול של הזיכרונות במידע באיזשהי צורה,אבל קטונתי.. תודה

• 4 תגובות
    • 969 צפיות
  2. שלום לכולם רכשתי מעבד +i7 core 975 מebay עם פאצ "זהב" - ואני מתכונן לעשות לו OC ל 4.4 השלמתי לו מפרט מחשב ורציתי לדעת אם הספק המארז והקירור מתאימים למערכת כזו עם OC כמו כן האם הלוח אם מתאים ל OC או אפשר להסתפק באחד זול יותר תודה לוח אם - ASUS P6T Deluxe V2 (X58) i7 Nehalem - ATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10112 (1544ש"ח) מארז - COOLERMASTER (RC-922) HAF 922 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=5945 (523 ש"ח) ספק - Enermax Modu82+ Series (EMD625AWT) 625W PSU http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9356 (669 ש"ח) כרטיס מסך - PowerColor ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 - RETAIL http://www…

3. Started by BENNY-L,

רציתי להחליף את הקירור סטוק שלו למשהו עם היטפייפים סתם בא לי להחליף למשהו שיקרר אותו מאוד ישבתי על זה Thermalright HR-03 Plus 8800GTS/GTX אם יש משהו אחר אשמח לשמוע חנויות אמינות מחו"ל אני רוצה להזמין משם את מה שתציעו תודה

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. טוב אז אני עם מארז HAF932... ודיי התחיל להימאס לי מהקירור אוויר.. המארז בלי מסננים אז הכל מתמלא אבק תוך שבועיים ככה וצריך לנקות... להתחיל לפרק ולנקות כמו שצריך זה סיפור מהתחת ואם לא עושים את זה אז לא הכל נקי כמו שצריך... והאווררים שלאט לאט נהרסים מהאבק אין לי כ"כ כח להתחיל להחליף אותם כל הזמן (המאוורר למטה ספציפית... היות והוא שואב אוויר מלמטה הוא מתמלא אבק ופשוט נהרס לי השבוע... הוא חדש פחות משנה אצלי...) והיות והקיץ מתקרב ובא החזרתי את כל ההגדרות למקור ואני כרגע בלי OC... אני לא רוצה לקחת את הסיכון עם הטמפ' בארץ בקיץ (הורדתי את זה בימים האחרונים בגלל החום שהיה...) אז החלטתי שאולי הגיע הזמן לשקול מעבר לקירור מים.. הקירור אוויר שכרגע יש לי: HAF 932 עם כל המאווררים כ…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by amisu,

לאחר קריאת המאמרים והמדריכים באתר וגם ב PCSTAT, החלטתי ללכת על זה. סידרתי את הסירקולציה של האוויר במארז וקניתי AC FREEZER 7 למעבד. הטמפרטורות במנוחה 36-39. רק מה.. יצא לי לבדוק ב cpuz את מהירות המעבד והיא 1600mhz במקום מהירות הסטוק שצריכה להיות למעבד e6400 והיא 2133mhz. בביוס ראיתי שהמכפלה שכתובה היא X6 במקום X8 כדי להגיע למהירות הסטוק. שיניתי ועדיין אין שינוי ב בcpuz. בנוסף הגדרות הביוס בלוח אם asus p5b-vm מאוד מעטות יחסית לביוס שראיתי במדריך באתר.. כך שאני לא בטוח אם אני יכול לעשות הרבה.. עזרה? עריכה: intel speedstep tech, לא מוצא את זה בביוס.. אולי זה רשום תחת שם אחר?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. קודם כל, אתם בטח רואים שזה ההודעה הראשונה שלי בפורום, הגעתי אליכם דרך השרת המדהים שהעלתם לBF:BC2 בתקווה שתוכלו לעזור לי בשאלותיי הרבות. ועכשיו לקטע הראשי: לאח שלי הקטן יש מחשב ישן(בן 3-4) ובגלל שעכשיו קניתי את BF BC2 ואפשר להתקין אותו על כמה מחשבים אז הוא ביקש שאני אתקין גם אצלו, והסכמתי, אבל קודם כל הרצתי אצלו את CAN YOU RUN IT, וגיליתי שהמחשב נכשל בCPU, הבעיה היא שהוא לא נכשל בCPU עצמו אלא במהירות, הם דורשים 2.0 ואצלו זה 1.86 ולכן הבנתי מחברים שההמהרה היא סמלית בהחלט ולא תעמיס על המחשב או תגרום לחימום כזה או אחר. לכן, התחלתי לקרוא את המדריכים שלכם, אבל בגלל שאף פעם לא התעסקתי בזה אז דיי הסתבכתי, במיוחד עקב העובדה שיש לו INTEL והמדריך שלכם(מ2006) הוא על AMD הינה תמונות ש…

• 4 תגובות
    • 826 צפיות
  7. Started by EpoXi,

שלום, רציתי לשאול האם הכרטיס בעל פוטנציל טוב לOC? אם כן תוכלי להכווין אותי איך לעשות את הOC - כוונתי היא באיזה תוכנה להישתמש, קראתי בכל מיני מקומות שATI TOOL היא תוכנה טובה וחלק לא המליצו עליה (גם הבנתי שיש בה OC אוטומטי, איך זה? לא מסוכן?), איך לבדוק יציבות אחרי כל העלאת מהירויות? ומהו סדר הפעולות הברור? וכמה מסוכן זה OC לכרטיס מסך? קראתי את המדריך בנעוץ אבל עדיין אני צריך הכוונה לפחות כללית לדרך הביצוע, אשמח לתגובות. תודה רבה, דניאל.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by chenrp,

שלום, ראו את הגופים האלו ותנו דעה בבקשה: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34473 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34471 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33944 הגופים זהים לגופים שיש לחברה 3RSystem למשל: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2416 אותו גוף קרור רק שעשוי כולו מנחושת. תודה.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. היום היינו באייבורי וקנינו לאח שלי מחשב פשוט לאינטרנט ואז המנהל סניף אמר שיש לו מתנה בישבילנו הוא הביא לי מאוורר למעבד ענק של ZALMAN וכתוב עליו SOCKET 775 אחשיו לי יש בבית מחשב טוב עם מעבד e8400 ואני רוצה להרכיב אותו אצלי מיפרט שלי: e8400 P5QL-E 4GB RAM OCZ WD 500GB AAKS CORSIAR 550WTT 9800gtx+ NzxtTempest רציתי לדעת עם הוא יתאים לי ואיך הוא? הינה צילמתי אותו תגידו איך הוא(יש לציין כי לפי איך שהוא ניראה הוא משומש יש קצת שריטות על הכנף וקצת אבק) הוא פשוט אמר שהוא לא צריך אותו יותר הוא אמר שהוא עולה 300 שקל קראתי שהוא לא מתאים לכל הלוחות כי הוא יחסית גדול,עוד משהוא שהמנהל סניף אמר לי שם זה לא לחבר את הבקר מאוורר כי חסר חיבור כי זה משומש הוא פשוט אמר שהוא לא צריך…

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  10. Started by shaohad,

שלום בניתי לעצמי מערכת קירור מים למערכת מחשב של I7 920 כרגע אני מקרר עם המים רק את המעבד, המערכת עומדת לרוב על טמפ' של 30 מ' כשהיא מערכת ללא רדיאטור בלוק קירור משאבה 5 ליטר מים(בכדי שכמות המים תספיק לקרר ללא רדיאטור), וצינורות כרגע קיימות במערכת שתי בעיות: א. אבנית- האם יש למישהו רעיון איך למנוע אותה?, חוץ מנקיון וחילוף של צינורות ב. המים מתאדים מכיוון שמיכל של המים פתוח , האם יש לכם רעיון למנוע את הבעיה ללא סגירה ואיטום של המיכל? דבר נוסף איך אוכל להוריד את הטמפ האם יש אפשרות כזו? תודה

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  11. Started by Ronenosh8,

יש לי מעבד AMD Athon 64X2 4800 לא עשיתי OC ולא כלום (קירור סטוק) כל הצלעות קירור נקיות אין טיפת אבק.. 59מעלות חום במנוחה... מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  12. הכל בכותרת. אני רוצה לעשות OC ואני רוצה קירור חדש כרגע יש לי את הXIGMATEK 963 והטמפ' במאמץ 65 עם המעבד AMD II 920 בלי OC.

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  13. ברשותי מחשב מעבד I7 920 לוח GIGABYTE UD3 זכרונות 6 גיג 1333MHZ ומאוורר OCZ Vendetta בעת ביצוע RENDER בתוכנת MAYA 2010 כל הליבות ב 100% והטמפרטורה נעה בין 72 ל76 בין 4 הליבות (נבדק בתוכנת CORETEMP) השאלות שלי הם: 1) האם הטמפ הזו תקינה? 2) לאיזה טמפ ניתן להגיע? ברצוני לעשות OC תודה מראש

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  14. Started by Joli,

לפני כמה חודשים פתחתי פה נושא לגבי איזה קירור שאני מעוניין בו... אז ככה אני רוצה לקנות את Freezer Xtreme ואני לא יודע אם הוא ישב על הלוח שלי ( asus p5k3) בגלל שללוח יש גוף קירור מובנה, שאני מפחד שהוא יפריע לו... הבאתי תמונות בשביל שתבינו במה מדובר: זה הלוח וכמו שאתם רואים יש לו גוף קירור (שהוא דיי גבוהה מסביב למעבד) וזה הקירור שמובנה על לוח שגם לו יש גוף קירור רק ששלי יותר גבוה (אני מקווה שאתם יודעים איך הקירור נראה ...) תודה על העזרה...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by chenrp,

שלום, יש לי מעבד E6600, עם קרור סטוק עם משחה MX1. האם יתכן כי הטמפ' היא על 55 מעלות? לאחר הורדת מתחים של המעבד ע"י תוכנת RM CLOCK הטמפ עם 53 (ד.א. תוכנה מומלצת מאוד). יש לי לוח של אינטל ללא יכול OC. במארז יש מאוורר 120 מלפנים, 90 מאחור. עד לTJ יש לי מעל 35 מעלות... השאלה אם זו קריאה נכונה? הנייד שלי רץ קר יותר מזה (והוא בוודאות חם יותר). נתוני EVEREST: מעבדים 1 ו 2 רצים על 46. GPU על 45 וכונן קשיח רץ על 34. אין קריאת חום לוח אם כי הEVEREST האחרון (5.30) לא קורא את הנתון הזה אצלי ב WIN7. אשמח על המלצות. תודה. עריכה: תמיד הטמפ' היו כך, הם לא עלו באופן פתאומי...

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. אהלן חבר'ה, נניח שיש לי Core i3-530, שרץ כידוע ב-2.93 גה"ץ עלובים. כעת נניח ששיניתי ב-BIOS את ה-BCLK ל-150 מה"ץ במקום 133 מה"ץ (בלי לשנות את המקדם, x22). זה נותן לי 3.3 גה"ץ (קראתי באנאנדטק שלא צריך אוברוולט כשעושים אוברקלוק כזה, ואני מנסה לחסוך בחום כי זה HTPC). שאלות: א. האם אני אמור לשנות עוד משהו ב-BIOS, או שמספיק ה-BCLK הזה? יש לי שני סטיקים של DDR3-1333, אם זה עוזר. ולוח אם GA-P55M-UD2. ואין לי צורך ב-GPU המובנה של המעבד. ב. עד כמה זה הולך לחמם את העסק? אני משתמש בגוף קירור שקט של Arctic Cooler שמיועד למעבדים עם TDP של עד 95 ואט, וחשוב לי שזה לא יעבור את זה (רצוי אפילו שיהיה פחות). ה-TDP המקורי של המעבד הוא 73 ואט. אני מניח שזה לא אמור להיות משמעותי כי אין אוברוולט,…

• 4 תגובות
    • 955 צפיות
  17. שלום, יש לי מעבד Intel Q8200 שעד לא מזמן היה עם קירור סטוק שהגיע עם המחשב. בעקבות טמפרטורה גבוהה יחסית של המעבד קניתי מערכת קירור Scythe Kabuto שהיה במבצע. כרגע הטמפרטורות שלי הן (לפי בדיקה של EVEREST): לא במאמץ: Motherboard - 29 CPU - 16 Core #1 - 43 Core #2 - 40 Core #3 - 42 Core #4 - 40 לאחר 30 דק' מאמץ: Motherboard - 34 CPU - 35 Core #1 - 61 Core #2 - 55 Core #3 - 58 Core #4 - 56 אני חושב שהטמפרטורות סבירות כשלעצמן (אולי הטמפ' Core קצת גבוהות במנוחה) - אבל יש הפרש עצום (בממוצע בערך 20 מעלות) בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורות הליבות. רק לידיעה- אני לא זוכר כמה, אבל היה הפרש טמפ' גם עם מערכת הקירור הקודמת. השאלה שלי היא אם המעבד שלי תקין או לא (או רכיב אחר), שכן לפי מה שקרא…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. מדובר על המפרט שכתוב אצלי כאן בצד.. פשוט יפרקתי את המחשב לגמרי לנקות אותו ושחיברתי חזרה ברח לי מהראש עם להוציא אוויר או להכניס..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. האם הטמפרטורות האלה נורמליות למחשב נייד? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 797 צפיות
  20. Started by Mordeth,

בדיוק סיימתי להרכיב את המחשב החדש שלי, העמדתי אותי והמאוורר (Thermaltake Silent 1156) פשוט נפל (למזלי הכרטיס הגרפי בלם את הנפילה....) ניסיתי לחזק את החיבורים כמה פעמים אבל הוא פשוט לא מחזיק מעמד. יש למישהו מושג מה הבעיה?

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  21. Started by tomystein,

אהלן! יש לי מעבד 4 ליבות, 2.83 ג'יגה כל ליבה, והייתי שמח להעלות את התדר, לא בכמות מטורפת אלא משהו יעיל וצנוע. המפרט שלי: מעבד intel q9550 2.83ghz לוח אם gigabyte EP43-DS3L (אני יודע שיש לו חולשות) זיכרון kingston value 2gb 800MHZ X2, בקיצור 4G של 800 כרטיס מסך gigabyte ati hd4850 512mb מארז coolermaster elite 334, לא מאוד גדול אבל מאוד נוח ולא צפוף בכלל ספק coolermaster 600W exteme power מאוורר פולט אוויר החוצה בקרבת המעבד (חלק עליון), מאוורר מכניס אוויר בחלק התחתון של המארז. שאלות: 1. לאיזו מהירות הייתם ממליצים לי להגיע בתנאים הבאים: א. אני לא רוצה להפריז בקירור (קנייה של אמצעי קירור חדשים) ב. בהתאם לרכיבים הקיימים (ספק, לוח אם...) ג. לשמור על אורך חיי החלק…

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  22. אם אתם מוכרים בבקשה פרסמו.. בעקרון לא משנה יד שנייה או לא אבל שיעבוד כמו חדש... ומחיר נדבר. דרך אגב אין דיון מכירות מרוכז? לא מצאתי.

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  23. Started by gabbay,

אני כרגע על 4 GHZ עם i7 920 20X200 זיכרונות על 1600 MHZ ומתח 1.64V VCORE 1.35 קירור Noctua nh-d14 מארז antec 1200 טמפ במאמץ 67-72 מה הלאה?

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  24. רציתי לדעת אם הקירור שמגיע עם המעבד הזה מספיק..או שעדיף לקנות גרסאת TRAY ולקנות קירור בנפרד...אם כן איזה קירור? אני הולך להריץ משחקים מאוד כבדים , סרטים, והמחשב יעבוד 24/7 ... תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 17.03.2010 בשעה 13:39:28 מישהו?

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  25. Started by gabbay,

משום מה למרות שאני קובע מכפל של 20 בביוס כל פעם שאני מעלה את המחשב הוא קופץ ל21 יש למישהו רעיון? אגב, כאשר אני חוזר לביוס אני עדיין רואה מכפל 20, אחרי ריסט במסך ה BOOT מופיע מכפל 21. רק ב ORB של VANTAGE מופיע מכפל 20 עריכה: מסתבר שזה קורה בגלל הturbo boost ... [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 636 צפיות

דיונים חדשים בפורומים