אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
הקדמה: החלפתי את ה-NINJA PLUS ל-INFINITY שעליו מותקנים 2 מאווררים, ראוי לציין שהטמפרטורה ירדה באופן משמעותי(6 מעלות) אני מרוצה, הוא מאוד שקט והוא עושה את העבודה עד כה באופן מצוין. תמונה: הגעתי ל-OC של 3300MHZ ועד כה הוא יציב ב-ORTHOS הוא עשה 20 דקות ללא בעיות למרות שב-TAT אחרי זמן מה הוא עשה RESTART אני אמשיך לבדוק את זה. השאלה שלי היא כזאת, כדי להגיע ל-3300MHZ הייתי צריך לעלות את המתח בביוס ל-1.56 בואו נצא מנקודת הנחה שהמחשב יציב והכל בסדר האם זה מומלץ להיות על צריכת חשמל כזאת ויכול להיות נזק לטווח ארוך<? (כשתסתכלו על התצלום של הביוס אולי תוכלו להמליץ לי על הורדת\עלית תדר מסויים שאתם חושבים לנכון) תצלום הביוס: ראוי לציין שב-3000MHZ ה-CPU VOLTAGE נמצא על…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הודעה ראשונה בפורום, נעים מאוד קניתי לפני זמן קצר מחשב בעל הפרט הבא: מעבד Intel Core2Duo E6600 2.4ghz זיכרון פנימי 2 ג'יגה DDR2 Corsair 800 cl4 Mhz. דיסק קשיח 320Gb במהירות 7,200 סיבובים בדקה WD. מארז Gigabyte Aurora Aluminum Black . ספק כח Enermax Liberty 500W Modular. לוח אם Asus P5B-Plus Vista Edition . כרטיס מסך Gigabyte Nvidia 8600 GTS 256mb Pci-Express. הייתי רוצה להתחיל להוציא יותר מכרטיס המסך, (מתחרט שלא לקחתי 8800 320מ"ב אבל לא משנה...) כרגע ה Core Bus הוא על 675 וה - Memory Bus על 1008, רציתי לדעת אם יש כאן אנשים עם אותו הכרטיס שעשו לו אוברקלוק ולקרוא לכמה הם העלו אותו ומה לדעתם הכיול הטוב ביותר שניתן להגיע עם המפרט שצויין. תודה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שומעים התקשרתי לחניות הזמינות לי (IQPC ןKSP) ואין להם את הטוניק טאור וששאלתי מתי יהיה אמרו שאין צפי שזה אומר 4 חודשים לכל היותר... עכשיו אני חייב קירור למעבד והייתי שמח אם תמליצו לי על קירור בתקציב של 250 ש"ח עם חריגות ממש קטנות... ושיהיה שקט על מנת שהמחשב יפעל בלילה.. עכשיו המליצו לי על שני דברים הראשון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2646 והשני שאני יותר בקטע שלו גם מהסיבה שהבנתי שאפשר לשלוט על העוצמה שלו=על הרעש שלו..: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4527 תודה מראש לעוזרים זה חשוב מאודד =]
-
- 17 תגובות
- 902 צפיות
-
-
יש לי Big typhoon שמקרר P4...ללא OC .... הוא מסתובב במהירות של 1300-1400 RPM הטמפרטורה של המעבד במנוחה זה 65 בממוצע. זה נראה לי טמפרטורה מוגזמת. האם יש דרך כלשהי לקרר חוץ מלנקות מאבק? יכול להיות שאין לי משחה טרמית?.... בעיה נוספת זה שיש לי GF 7800GS על קירור סטוק, והמעבד שלו ללא OC , והטמפרטורה שלו היא 65 בממוצע. יש לי צג במארז שמראה לי את הטמפרטורה הכללית של המארז ...הוא עומד על 40 מעלות כרגע....האם זה בסדר?? דרך אגב חל עלי איסור לפתוח את המאורר של המעבד \ להוציא את הכרטיס מסך מהסלוט שלו עקב פאשלות שקראו לי בעבר. תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה. אני בOC די רציני.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט החדש שלי AMD 5000+ x2 65w asus m2n-e 2 זיכרונות של GSKILL ddr2 667 mhz 1 gigax2 evga 880 gts 640 superclocked psu 650w coolermaster מארז של CHENBRO עם מאוור 120 mm אחורי ומאוורר 80mm מקדימה אוקי כרגע אני משתמש במאוור הסטנדרטי של המעבד (אני יודע להחליף דחוף) אבל נראה לי שאפילו עם מאוורר מפלצתי של ZALMAN אני עדיין יצטרך להשאיר את המארז פתוח (לפחות במשך הקיץ) אשמח להצעת קירור תודה [br]פורסם בתאריך: 25.06.2007 בשעה 02:05:40 דרך אגב המאוורר של AMD מסתובב כזה לאט שאני כמעט יכול לקרוא את המדבקה
-
- 17 תגובות
- 902 צפיות
-
-
מחפש את הקירור הכי משתלם מבחינת הקירור שלו.. שיהיה בטחוני.. ושלא יהיו מקרי נפילה כמו שראיתי פה עם איזה בחור שנפל לו הINFINITY .. והעיקר שייתן ביצועים חזקים ,יוריד הרבה את טמפ' המעבד ואת כל זה יעשה בשקט מירבי.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש איזה מדריך שמראה איך עושים OC? זו פעולה שכדי לעשות אותה אני צריך לפתוח את המחשב ולטכנת אותו או שזה יותר פשוט ועושים את זה דרך הWINDOWS
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי הזמנתי אתמול קירור מים ואני צריך המלצות לסידור הלופ איפה לשים את החלקים תודה לעוזרים 1 Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound - 4 Gram Syringe $6.951 D-TEK FuZion v2 Extreme Performance CPU Block Add Quad Core Nozzle Kit : Yes(+3.99) Choose your fittings : x2 High Flow Dtek 1/2 ID fittings (Default) $68.981 D-Tek FuZion GFX 2 VGA Waterblock $52.951 Swiftech MCP655 12v DC Pump - Retail Version $79.951 ThermoChill PA120.3 3x120mm High Performance Radiator Add Fittings : x2 EK High Flow Fittings G 3/8 to 1/2in. ID Barb (+5.00) $139.991 Swiftech MC8800 SMC cooling Kit w/Thermattach T411 Add thermal adhesive : none $29.951 Swiftech MCRES-MICRO Reservoir …
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק די עלוב בלי ידע קודם בכלל. המערכת כמו שהיא כרגע נמצאת בצד, אם אפשר קישור למאמר\ים לאוברקלוק פשוט של המעבד. בעקרון את הדברים הפשוטים עשיתי, אבל אין לי מושג אילו מתחים לתת, איזה תדר לקבוע ל PCIE(ומה זה בכלל) ושאר ICH ובלה ובלה כמו-כן הזכרון שלי פועל ב 5CL - 6tRCD - 6tRP - 18tRAS - 21tRC ביחס של 3:5 FSB:DRAM כשבעיקרון הזכרון הוא 4-4-4-12 בקיצור, אשמח מאוד להסבר,או לקישור למאמר. נ.ב חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו שעונה על כל השאלות שלי.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, צריך את עזרתכם באוברקלוק למערכת, כרגע רק מעבד, שבמפרט .. אני מרגיש שיפור דיי גדול במשחקים כמו GUITAR HERO 3 , כנראה המעבד מאוד הגביל אותי, עכשיו אני לא מצליח לעבור את הבדיקה CPU-FPU כי המחשב פשוט ניתקע בערך בחצי התהליך. המסך עדיין פועל אבל העכבר לא זז.. הזיכרונות הם לא הבעיה בטוח כי הבדיקה שלהם עברה בהצלחה. אני מאוד רוצה להמשיך את האוברקלוק כי זה באמת משפר ותודה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 935 צפיות
-
-
הפריזר מותקן על פנטיום 4 3GHZ שהתקנתי אותו אז לא כל הפינים עשו קליק אבל נראה היה שהם יושבים טוב ושהקירור יציב אבל הקירור לא יורד מ2700 סיבובים לדקה גם במנוחה האם זה בסדר?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מרכיב מחשב חדש, עם מעבד Q9450, כרטיס גרפי PNY 9800 GX2, וספק PC Power & Cooling של 610 או 750W. אני לא עושה OC. אני מבין שהספק עובד ביעילות גבוהה (מוציא פחות חום), שהמעבדים האלו מוציאים פחות חום, ושהכרטיס בא עם קירור עליו. האם אני צריך קירור נוסף (בנוסף למאוררים של המארז, שזה אני אברר בפורום מארזים)? גוף קירור על על המעבד? משהו על כרטיס התצוגה?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 3GHZ LGA775 וספק 520W ג'נרי של סנשיין משהו עכשיו, אני הייתי רוצה לעשות OC קטן למעבד, משהו שיגרום לו להיות טיפה'לה מהיר ראיתי ת'מדריך באתר ולא הכל בדיוק כמו אצלי, חלקים שם שונים ואני לא רוצה לעשות משהו לא נכון לוח אם ABIT IG 80 חשבתי אולי לתת את זה לאיזה מעבדת מחשבים שתעשה לי OC וזה יהיה בטוח יותר, השאלה, כמה זה יעלה לי? אגב אני רוצה לקנות קירור AC PRO 7 כדי שישמש אותי גם במעבדים הבאים עוד משהו? תודה מראש, גיל
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז Fusion V2.0 (נקרא גם Fusion 430) ובתוכו לוח אם Gigabyte MA-78GM-S2H, ועליו AMD Athlon X2 5200 45w. המארז עצמו מגיע עם שני מאווררים 120 מ"מ שמוציאים אוויר, וכרגע מחובר רק קירור הסטוק של המעבד. לNB יש רק צלעות קירור נמוכות שהגיעו עם הלוח. הבעיה: בעת ניגון סרטי HD המעבד מגיע למשהו כמו 60 מעלות, וה Northbridge מגיע לאזור 100 מעלות צלזיוס. מקריאה בהרבה אתרי םבאינטרנט עולה כי כנראה זו לא באמת הטמפ' של ה NB, אבל לצורך הענין הוא מתחמם במשהו כמו 15-18 מעלות בעת מאמץ. אני רוצה להתאים למעבד ול NB קירור, אבל מאד מוגבל במקום. הם יושבים ממש צמוד אחד לשני, ויש לי גם מגבלת גובה בגלל המארז. אם למשל אני ממקם Mini Ninja, המארז נסגר על המ"מ, ואני לא חושב שאני אוכל להכניס עוד…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא ישמש לOC ורק דרוש שקט אני בוחר שניהם מתצורת L כי חשוב לי השקט את ה12L ARCTICFAN אני אוכל לחבר רק מאחור,בגלל המבנה שלו ומקדימה אחבר את ה12025L או שאולי עדיף כבר לקנות שני 12025L כקדמי ואחורי?מה דעתכם?הם באותו המחיר
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם זה אמור להיות כל כך חם ?!?!?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מאורר 120 לתקוע על TRUE מה אתם אומרים על: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 ?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי, חבר'ה הפעם אני צריך שתייעצו לי בהעלאת המתח לHD4850 ללא VMOD לכרטיס פשוט מהצורך לOC, אולי דרך BIOS? (בקשר לקירור אין לכם מה לדאוג ציידתי אותו כמו שצריך, 40C במנוחה, 58C במאמץ) האם יש לי אפשרות (ללא VMOD) להעלות רק את מתח הליבה?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רכשתי את המאוורר הזה עקב בעיות במאוורר של AMD המקורי .. http://www.evercool.com.tw/products/nk801.htm מה היתרונות של המאוורר הנ"ל ? האם יש דרך לשלוט עליו באמצעות תוכנה ? האם הוא גרוע יותר מהמאוורר של AMD המקורי ? עריכה : שוב שלום ויום טוב . חבר הביא לי כרגע סטיק של זיכרון PC5300 533 MHZ 512 MB כרגע אני עובד במחשב עם 3 סטיקים משמע - הזיכרונות עובדים על מצב SINGLE -- > 64 BANDWITCH שלושת הזיכרונטוות שנמצאים במחשב כבר במחשב פועלים בתדר של 667 MHZ אך כיוון שאני נמצא ב- OC ורציתי לקבל מחלק של 1, הורדתי את התדר ל- 533 . האם זה אומר שלא יהיה שינוי ? או שלמרות זאת כל הזיכרונות יעברו לתדר 533 ואצרך להתאים את ההגדרות לזיכרונות מחדש ? ואם הזיכרונות אכן יעבדו על תדר…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם גם אני מבקש עזרה בבחירת כרטיס המסך שאותו אקנה(8800GT). יותר נכון אני צריך עזרה בבחירת החברה שממנה אקנה את הכרטיס מסך יש לי התלבטות בין כמה חברות:BFG,GIGABYTE,INNO3D,LEADTEK. איזו מהחברות הכי טובה? ועכשיו ההתלבטות השנייה:אם אני לוקח LEADTEK כדאי לי לקחת את ה8800GT עם הקירור של ZALMAN או את ה8800 GT GTB 512 מגה שהוא עם ליבה מומהרת(זאת אומרת שעשו לו OC)? תודה לעונים והמשך שבת שלום מחן שמבקש תשובה אם אפשר מהירה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאני מעלה את הFSB אני מקבל את ההודעה אחרי השמירה בביוס CPU has been changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS הלוח של ג'יגה בייט GA-M61SME-S2L מעבד AMD 4200X2 מה אני צריך לבטל/לאפשר בביוס בשביל לעשות אוברקלוק?
-
- 17 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי ושלום לכולם אשמח אם אפשר לקבל הסבר קטן איך אני מעלה את השיא שלי למאגרי ההמהרה+התמונות? בתודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי ותודה מראש על התגובות לאחרונה החלפתי מעבד מ- E6600 ל E8400 עד פה הכל טוב - המעבד חזק רק מה משום מה הטמפ' שלו בלי OC ובלי מאמץ ב- IDLE = 45 למרות בהוא 45 ננו וגם ה- VCORE שלו נמוך יותר משל ה- E6600 עם ה- E6600 הייתי מגיע לטמפ' הללו ב- LOAD FULL אשמח לעזרה בנושא
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משהו קצת לא מסתדר לי עם הטמפ' של המעבד. יש לי E6600 עם וינטלטור ביג טייפון. אני עם OC שמביא את המעבד רק ל-2.6 מגה הרץ. הטמפ' כשהפעלתי את המחשב הגיע ל-70 ועכשיו אחרי שהוא קצת נח היא על 62 לצורך העניין: Field Value CPU 62 °C (144 °F) Field Value CPU #1 / Core #1 68 °C (154 °F) Field Value CPU #1 / Core #2 64 °C (147 °F) אומנם חם בימים אלו אבל אני עם מזגן בחדר...
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-