עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Dima67,

אוקיי, אז החלטתי לבצע אוברקלוק לפנטיום E6300 שלי. המעבד הוא בסטוק של 2.8GHZ, לוח אם EP43-UD3L, קירור SCYTHE MUGEN 2, זיכרונות רגילים בעלי במהירות 800MHZ. כרגע אני לא מחפש לעשות אוברקלוק רצחני, משהו צנוע לבינתיים. עד עכשיו הגעתי למהירות 3.4GHZ עם המכפלה המקסימלית של המעבד (10.5) ו-FBS של 324. כל זה בינתיים ללא שינוי במתחים. אני מבצע בדיקות מאמץ בינתיים והטמפ' המקסימלית שאליה הגעתי זה 50 מעלות. -את הבדיקות מאמץ אני מבצע בעזרת RPIME95 ו-OCCT. מדידת טמפרטורות מתבצעת בעזרת SPEEDFAN ו-REALTEMP. -כמה עוד אני אוכל להגיע ללא שינוי במתחים? כשאני אצטרך לשנות מתחים, בקפיצות של כמה אני צריך לעשות את זה? -איזה הגדרות ב-BIOS אני צריך לשנות? את הרוב שמתי על DISABLED וכדומה, מאוורר המעבד …

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  2. שלום קניתי מחשב בתחילת החורף, עוד מעט קיץ ואני רואה שהטמפ' עולות, רציתי לבוא להתייעץ פה לראות האם הן תקינות או שכדאי לעשות משהו עם זה המארז ג'נרי, יש מאוורר מקדימה שמכניס אוויר, מאחורה מוציא הכרטיס מסך זה 5750 לא 5770 כמו שרשום בתוכנה. הכל עם קירור סטוק עריכה: קטע קצת מוזר..ה-69 של המעבד היה בזמן משחק AC2..איפסתי את ה-MIN/MAX ונכנסתי שוב לשחק, עכשיו המאוורר ממש רועש(ומסתובב על קרוב ל-6000RPM) אבל ה-MAX על 57 שזה נשמע הרבה יותר סביר טוב אני לא בטוח על מה ולמה השינוי אבל זה אחרי כמעט שעה ב-AC2 תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by doldol360,

http://www.siz.co.il/my.php?i=tnmzzyjyz2i5.png האם זה הגיוני שזה כביכול 12V אבל הספק לא נותן אפילו 12V? לאחרונה אני מנסה לעשות OC למערכת ופשוט לא מצליח לעבור את ה 3.91 במעבד intel pentium D שגם ככה עובד על 3.4 על סטוק.. יכול להיות שמצאתי את הגורם שמגביל לי את כל הOC? הספק הוא EZCOOL של 500W

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. מה קורה? =] עד עכשיו הייתי עם OC לכרטיס המסך בלבד (המפרט המלא - בצד), וה-OC עמד על: Core: 680 Shader: 1700 Memory: 925 כמובן יציב ללא בעיות התחממות (כ-40 במנוחה, בימים חמים 45-49. כ-50 במאמץ, בימים חמים עד כ-55). היום העלתי בהדרגה עד ל: C 720 S 1800 M 925 והכל היה יציב לגמרי בבדיקות. טמפרטורות בסדר גמור וללא נפילות FPS בכלל. יש לציין כי ה-OC, כמו הבדיקות, נעשו דרך ה-AFTERBURNER וה-KOMBUSTER של MSI. העלתי לא בהדרגה לזה: C 750 S 1875 M 930 והכל היה יציב לגמרי - בבדיקות. כשהפעלתי את NFS:MW, משחק משנת 2005 שאינו כבד בכלל, ישר התחילו בעיות. לא במסכי הבחירה אלא בעולם המשחק עצמו. לא ארטיפקטים, אבל כן תקיעות ופריזים חוזרים ונשנים. להוריד את ה-OC למה שהיה באמצע פתר את הבעיה. עכשיו…

• 6 תגובות
    • 894 צפיות
  5. Started by RUONXHEV50,

שלום אני עומד לקנות את המיפרט הבא: I7 920 GTX 470 SLI OCZ 6GB HEC 1000W איזו משאבה אני יכול להביא? איזה רדיאטור?(טריפל) אני צריך גם בלוקים מה המארז הכי גדול שאפשר להשיג בארץ???

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אז יש לי כרטיס מסך HD4870. המאוורר עליו מתחבר עם 3 פין ישירות לכרטיס מסך ולכן לא ניתן לשלוט במהירות המאוורר. אם אני אקנה את הקירור שציינתי בכותרת, האם אני אוכל לשלוט במהירות המאווררים? ואם כן אז אני אצטרך לחבר אותם ללוח אם? כי על הכרטיס מסך יש לי חיבור רק של 3 פין. איזה חיבור יש למאווררים האלו?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. יש לי מחשב Lenovo, כבר בן שנתיים וחצי. האמת שדיי מההתחלה היו איתו בעיות - הוא נורא רועש בזמן העבודה, הוא מתחמם מהר (גם אם יש רק 2 חלונות פיירפוקס פתוחים וזהו, בלי תוכנות כבדות שרצות עליו מעבר למערכת ההפעלה, אנטיוירוס וכדומה). כתוצאה מכך הוא פשוט קורס ונכבה. הוא מונח על ספר, על מנת שיתקרר, אבל זה לא באמת עוזר, הוא עדיין רועש, מתחמם ונכבה. רק אם אני מפעילה מאוורר לכיוונו (שרועש בעצמו, ומקפיא לי את הידיים), הוא לא מתחמם ולא נכבה. האם משטח קירור עשוי לעזור? ואם כן, איזה? או שבכלל יש בעיה במאוורר (למרות שלפני שנתיים, כשהבעיה החלה לצוץ, המעבדות של IBM לא מצאו בו בעיה)? יש למישהו פתרון?

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  8. Started by saarhadad,

הכרטיס הוא geforce 9500 והמעלות שלו במנוחה 60 זה נורמלי לכרטיס הזה הקירור שיש עליו הוא פסיבי האם שייך לעשות oc לכרטיס הזה

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  9. Started by Dima67,

אז ראיתי ש-FURMARK לא מומלצת בכלל, ATITOOL לא עובד בוינדוס 7. עם איזו תוכנה ניתן לבדוק OC שביצעתי לכרטיס מסך בלי שיגרום לו נזק? ושיוכל לזהות לי בעיות כגון ארטיפקטים?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. קודם כל, חשוב לי להבהיר שערכתי חיפוש לפני שפתחתי את האשכול. אני משתמש בהגדרות: test mode: normal priority: normal

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by SHAKED286,

שלום לכולם היו לי בבית המון מחשבים ישניים והיו שם כל מיני גופי קירו רשל צ'יפסטים ומעבדים וחשבתי על זה ואני רוצה לחתוך אותם ולשים אותם על זיכרונות אז אם מה אנ יידביק אותם לזיכרון ? חשבתי על פאד טרמי אבל אנ ילא יודע מאיפה אני יכול להשיג כאלה אם למישהו יש רעיו או איזה עזרה כלשהי ושירשוםן פה. תודה רבה ושבת שלום שקד

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום אני דיי חדש פה יש לי שאלה כזאת יש לי לוח אם של msi p35 neo ומעבד q6600 ואני רוצה להמהיר את המעבד ל3.0 רציתי לדעת אם זה אפשרי אם לוח אם שכזה כי אני יודע שהלוח לא משהו my sistem is cpu q6600 2.4 main bord msi p35 neo cpu cooler zalman cnps9700 led gpu nvidia9800gtx+ pow suplay corsair 750 tx case antec 902 ram memory corsair xms 2dhx 800mhz

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  13. יכול להיות שאי יציבות בOC נובעת מיותר מידי מתח? או שחוסר יציבות יכול להיגרם רק ממעט מידי מתח? המחשב עבר בדיקת יציבות של חצי שעה בprime95 בבדיקת blend ולא היו שום בעיות, כמובן היום בלילה אני ישאיר אותו על בדיקה של כמה וכמה שעות (4-8). הבעיה היא שהוא מתכבה(עושה ריסטרט) בערך כל 45 דקות עד שעה וחצי. המעבד הוא pentium D 945 : http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9QQ לפי הביוס מסופק למעבד בערך 1.375 אם אני זוכר נכון.. אבל לפני CPU-Z ותוכנות אחרות המתח האמיתי נע בין 1.25-1.31 (המתח גבוה יותר במנוחה ונמוך יותר במאמץ-במנוחה הוא על 1.30-1.31 ובמאמץ בין 1.26-1.28) הזכרונות על 2.1V (כלומר +0.3) הטמפ' של המעבד בסדר גמור אז זו בטוח לא הבעיה. צריך תשובה בהקדם האפשרי כדי…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם המחשב הישן שלי בזמנו לפני 4.5 שנים בערך עלה 6000, המחשב עם PENTIUM4 הכי חזק שהיה אז..3.16GHZ עם לוח אם ששווה 1000 שקל משהו EXTREME של ASUS ספק של 500 HEC קירור טוב של AC ומלא חלקים טובים עכשיו בתאכלס אני לא משתמש בוא ואני לא יודע מה לעשות איתו חשבתי למכור איתו אבל יש לי קצת ידע בOC ואמרתי אולי אפשר לעשות לו OVERCLOCK לפני המכירה או משהו? מה דעתכם ,כי ראיתי בBENCHIM שאנשים הגיעו עם P4 ל7-8GHZ..

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by omri09,

ההתלבטות היא בין: Alpine 11 Pro Rev.2 Freezer 7 LP(נראה לי שהוא בכלל לא מתאים, אני לא כ"כ מבין בקירורים) הטמפ' שלי כרגע לא גבוהות מדי ולא נמוכות מדי(60-65 במאמץ מלא) אחרי OC. השקט הוא הפרמטר החשוב.

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by RUONXHEV50,

מה הקירור הכי טוב לI7 920???

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  17. עשיתי OC למעבד מ3.4 ל3.8 והוא כרגע על 45-46 מעלות בidle.. האם זה תקין?oO

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by DJ_Yaniv,

שלום לכולם וצהורים טובים, אני מעוניין לעשות OC למעבד E5200 שליי שעכשיו עומד על 4GHz ולשבור כמה שיאים ב Super PI 1M אז אני מעוניין להגיע לתדר כמה שיותר גבוה עם המעבד. דרך ביוס יש ליי קצת בעייה לעבור את ה 4.1GHz (לא עולה לי הווינדוס מעל התדר הזה כנראה זה בגלל שהלוח אם שלי לא מעודכן וקצת בעייה לעדכן אותו) אז נראליי עם התוכנה הזאת אני יצליח להגיע יותר רחוק. בנתיים היצלחתי להגיע ל 4.1Ghz במקסימום והשיא הכי גבוה שהיה לי ב Super pi 1M זה היה בתדר 4.05GHz כאשר הזיכרונות היו על תדר 960MHz ועל יחס של 2:3 הנה כמה תמונות. ובקיצור יש לי לוח אם Abit IP35 Pro ובתוכנה הזאת אני צריך להשתמש במחולל השעון שצוין, מישהו בבקשה יכול לבדוק לי איזה אני צריך. תודה ! עריכה: עכשיו מצאתי…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. ברשותי מעבד E6550 שעבר אוברקלוק, וכרגע עובד בתפוקה של 137% ובנוסף, ברשותי כרטיס מסך GEFORE 9600GT, שעשיתי לו אוברלוק של 12 אחוז בתחילת השבוע, הגדלתי את האוברקלוק בכרטיס מסך מ-12 ל-14 אחוז (בהדרגה כמובן), ומאז תחילת השבוע, אני חווה נפילת המחשב לפחות פעם אחת ביום, גם כשהמחשב איננו במאמץ. האם ייתכן והספק שלי לא מספיק חזק בכדי להחזיק את שני האוברקלוקים שלי? יש לי ספק 450W של HEC ברצוני לקנות בקרוב RADEON 5770, האם הספק הזה יחזיק את המעבד שלי ואת הכרטיס מסך? (יש סבירות לאוברקלוק לכרטיס מסך בעתיד) איך אני יכול לדעת מה הגורם לנפילת המחשב?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by L1ron,

יש לי את הכרטיס מסך הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516 וחיברתי לו מאוורר 92 מ"מ כמה טמפ' במאמץ אני צריך שתהיה לי בשביל שאני יוכל לעשות OC קטן? המאוורר שלי מחובר ל MOLEX ומיסתובב על מקס' מהירות 1800RPM

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. היי. הנה הפרטים החשובים לפי מה שאני מבין. אם חסר משהו מקסימום אוסיף אחר כך CPU Type Intel Pentium 4, 2433 MHz (18 x 135) CPU Alias Northwood Motherboard Name Asus P4XP-X (5 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, LAN) Motherboard Chipset Intel Brookdale i845D System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) DIMM1: Corsair Value Select VS512MB400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) DIMM2: Corsair Value Select VS512MB400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz Temperatures CPU 44 °C (111 °F) WDC WD1200JB-00GVA0 40 °C (104 °F) Cooling Fans CPU 3668 RPM Voltage Values CPU Core 1.57 V +3.3 V 3.25 V +5 V 5.11 V +12 V 11.92 V +5 V Standby 4.90 V Field Value CPU Speed CPU…

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  22. אני מניח שחלק מכם הסתבכו בלהתאים את הבלוקים השונים לחומרה שלכם. אדי מEK, יצר מדריך בו אתם בוחרים את החומרה שלכם, ולבסוף - אתם מקבלים תוצאות אפשריות עבור כל רכיב. כל שנותר לכם הוא לאתר את הפריט בחנות שאתם רוצים (דוגמת PPCS, FROZEN, SIDEWINDER ), ולהזמין http://www.coolingconfigurator.com/home

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. והאם יש בכלל הבדל ביניהם? תודה..

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by L1ron,

-------------------------------------------------------------------------------- היי,אני רוצה לדעת בכלל עם יש אופציה לOC למעבד שלי..אני לא בא להגזים או משהו אני רוצה לעלות משהו כמו לפחות 400-500MHZ .. אז ככה: Inte Core 2 DUO E6550 @ 2.33GHz 2GB RAM 667MHZ AsrocK Conroe-1333 667 ספק 500W ג'נרי.. בפועל הוא 420 בבדיקה של האמפרים.. קירור של EZCOOL על המעבד,אחלה קירור המעבד אף פעם לא עשה לי בעיות תמיד קר, זה קירור שקיבלתי עם המחשב והוא לא צד שלישי. אני יודע שבשביל OC צריך צד שלישי אבל אני רוצה לעשות משהו קטן.. הנה תמונה של הטמפ' של המחשב שלי: ותק של המחשב: שנתיים וחצי http://img194.imageshack.us/img194/9168/asdwb.jpg זה מעלות שאני באמצע משחק..(Counter strike) ולא נקיתי את המאר…

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Liran.D,

שלום רב, אני רוצה לשים גוף קירור קטן לזיכרונות של הכרטיס מסך בשביל ביצוע OC, עכשיו ראיתי במדריך שיש באתר שהוא הדביק איך שהוא את הגוף לזיכרונות של הכרטיס... איך הוא הדביק אותם? יש דבק מיוחד זה משחה טרמית ביחד עם דבק שיכול להדביק? תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים