אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, הרכבתי לעצמי מפרט למחשב חדש ואני מעוניין לעשותו שקט ככל האפשר. כפי שאתם יכולים לראות בחרתי קירור מים אך אינני יודע אם זה טוב מספיק והאם זה שקט ואולי אני בכלל לא צריך את זה. אותו דבר לגבי קירור המארז וכרטיס המסך. שמעתי שגם לזיכרונות צריך גופי קירור. האם המפרט שלי דורש את זה גם? אנא עיזרו במציאת פתרון מתאים. תודה רבה! הנה המפרט: מעבד Intel Core i7-920 Tray ¤1393 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7920ay לוח אם Asus P6T SE ¤1193 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31304 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤425 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000520AS זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב P4 עם מאבד עם 478 פינים Intel® Pentium® 4 Processors 2.26 GHz זה הנתונים שלו http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL67Y מה המהירות הCORE שלו? כמו כן יש גם 2 כרסיטי מסך Gigabyte Radeon GV-R92S128T סטוק עם צלעות קירור מקוריות( בלי מאורר) בנוסף לזה יש FX 5200 256MB עם רכיב פלטייר ועליו צלעות סטוק שאני יוסיף לו מאורר אבל יש קבל מנופח אבל ניראה לי שהוא עובד עדיין. לוח אם לא מזוה של ASUS בניסיון למצוא את הדגם לפי תמונות לא מצאתי שום דבר דומה. עכשיו השאלה בעזרת מה אני עושה אובר קלוק לכל העסק הזה?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אפשרי לשים 4 מאווררים על MUGEN2? אם כן אפשר אולי לראות איזה תמונה (אני יאמין גם בלי תמונה אבל רוצה פשוט לראות תמונה איך זה נראה) קניתי לפני כמה ימים מאוורר ואני רוצה לשים אותו על הMUGEN2 ואין לי מן קליפסים מיוחדים שאני יוכל לשים על הMUGEN2 מאיפה אני יכול להשיג כאלה קליפסים? שאלה קצת לא קשור למיוגן? מאיפה אני יכול להשיג מאוורר שעובי שלו פחות מ25MM בארץ? תודה, לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני עומד לקנות מחשב חדש(בעזרת חבר שלי שגם כותב פה) ורציתי לדעת אם גופי קרור שמותאמים למעבדי קוואד יתאימו גם ל-i5. תודה רבה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך אני יכול לראות את הטמפ' בזמן מאמץ של הכ. מסך ושל הליבות במעבד שלי. יש לי DUAL CORE של ATHLON וHD4850. תודה לכל העוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בזמן האחרון אני מרגיש שהמאוורר לא מתפקד כמו שצריך היום "תפסתי" את המאוורר בכלל לא מסתובב(מוזר הוא זה שמיידי אחרי שנתתי למאוור להסתובב בדקתי את טמפ' של המעבד וזה לא היה חריג-עלה בכמה מעלות בלבד),ניסיתי להריץ עם סיבוב פיזי מחדש והצלחתי אבל בדי כבדות לקח לו להתחיל להסתובב . ניסיתי לבצע עוד בדיקה שמתי את המחשב ל SLEEP לאחר 5 דקות הפעלתי תמחשב והמאוורר התחיל להסתובב בצורה עילגת(העלה מהירות והנמיך מהירות לסירוגין) כמה דקות עד שזה התייצב. מבדיקה נוספת בעזרת HWMONITOR רואים שהמאוורר לא מסתובב בצורה יציבה ושה RPM שלו כל הזמן משתנה/קופץ בין 900 ל 1400 לערך . כל זה מה אומר שהמאוור מצבו הולך ומתדרדר? ולאיזו תקופה נהוג לתת אחריות למאוור של המעבד?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איזה מאורר מעבד איכותי עם גוף קירור טוב שיתאים ל E8400 במחיר של עד 170 שקל כדאי לי לקנות ? ואם אתם יודעים חנות שתמכור כזה באזור עכו-נהריה-קריות תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Advanced clock calibration - הבנתי שפותחים איתו ליבות, לא הבנתי איך או האם זה אפשר בלוח האם שלי? יש לי Gigabyte Ma770-UD3, יש לי את האפשרות הזאת. באפשרות הזאת (עדכנתי ביוס) אז יש לי אפשרות לבחור את הפירמוואר הישן (0.82 נדמה לי) או את המעודכן. שמעתי משהו שAMD חסמו את האפשרות הזאת במעודכן אבל אני לא בטוח. עזרה תתקבל בברכה. מפרט כמובן: Amd phenom II X2 550 Gigabyte ma770-ud3 powercoller 4870 512MB Seasonic ss-500ET Antec Twohundred A-Data 4 GB RAM 800 MHZ vitesta Samsung 500 gb אולי פישלתי עם המיקום של המקפים,....
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, התחדשתי במחשב חדש: intel i5 760 עם קירור AC freezer 7 pro rev 2 לוח אם GIGABYTE GA-P55M-UD2 שני מאווררים במארז: SCYTHE S-FLEX 1200 rpm, אחד קדמי מכניס אויר, ואחד אחורי מוציא אויר. ספק כוח Seasonic S12II 520W כרטיס מסך 9600GT יש לי שתי בעיות / שאלות: נראה שהמאוורר הקידמי מכניס יותר אויר מאשר מה שהאחורי מוציא (אני שם את היד ומרגיש אויר מהמאוורר הקידמי אבל בקושי מהאחורי). חשבתי ש-1200rpm אומר שהם תמיד מסתובבים במהירות הזו. יכול להיות שהקדמי מסתובב מהר יותר מהאחורי? זה תקין? אני רואה שהאחורי מחובר אל לוח האם, אבל לא ראיתי איך הקידמי מחובר, אז אולי הוא מחובר ישירות לספק. האם המערכת מחליטה לבד להוריד את מהירות המאוורר ע"פ הטמפ'? (אם כן, זה יכול להסביר למה הקידמי מסתובב מ…
-
- 17 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
יש לי פה כבר הרבה שנים את המחשב הראשון שלי אינטל פנטיום MMX1 עם 200MHZ מרשימים עכשיו הוא סתם שוכב פה אצלי שנים ללא שימוש כי אני פשוט לא יכול לזרוק אותו אז חשבתי לנסות לעשות עליו אוברקלוק ואולי גם להוציא ממנו משהו שימושי שיעשה על הדרך... המפרט: מעבד intel pentium mmx 200mhz לוח:5I-TX2A 1.0 כרטיס מסך:3DFX MX86251FC (PCI) שאולי גם לו אפשרי לעשות "המהרה" זיכרון:יש לי פה 2 כרטיסי SDRAM של 256MB של SAMSUNG אבל מצליח להפעיל רק אחד הרד דיסק: יש לי על המחשב הרדיסק של 10 GB אבל הוא לא משהו ועושה הרבה רעש...(למעשה יש לי פה 2 הרדיסקים עובדים של 40GB אבל הוא מסרב לקבל אותם .....(אולי עדכון ביוס יעזור? ) תודה לעוזרים להקים נוסטלגיה לתחיה אלי.
-
- 17 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום ברשותי כ.מסך GTX 470 אני רוצה להחליף את קירור הסטוק, איזה קירור מומלץ ? וכן אני מתכנן OC... תודה שי
-
- 17 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום! עשיתי OC למעבד ל4.1 מ 2.8 ומעבר לזה אני רואה שהטמפ קצת גבוה מה שגורם לפעמים למחשב להתקע באמצע משחק כבד פעם ב ........ והאצתי את המאווררים ל100% ... אולי יש אפשרות לעלות מתח או משהו בסיגנון ולהאיץ יותר את המאווררים? בכללי אני רוצה מאוורר למעבד i5
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני רוצה לבצע אובר קלוק למעבד שלי E6750, הייתי בעניין לפני שנתיים בערך, הצלחתי להגיע ל-3.5 יציב, עד שנתקע פעם אחת המחשב והחזרתי הכל לקדמותו, כרגע הכל ברח לי מהראש ואני מתחיל שוב מהתחלה עם מדריכים וכל המאמרים. השאלה שלי היא, ה- TJ MAX של המעבד שלי הוא 80, אני משתמש בתוכנה CORE TEMP 0.99.7 ואני רוצה לשנות את ה-TJ המקורי של התוכנה רק שאני לא בדיוק יודע איך, לפי מדריך שמצאתי רשום להכנס ל-OPTIONS ואז ל- ADJUST OFFSETS ואז ב-CORE 0 לכתוב 80 וב-CORE 1 לכתוב 85 האם ככה אני אמור לבצע את הפעולה? אודה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני חדש פה נעים מאוד שמי אביחי. יש לי מעבד AMD PHENOM 3 720 פתחתי למעבד את הליבה ה4 והכל תקין. עכשיו אני רוצה לעשות OC ואני צריך קצת עזרה. מה אני אמור לשים במכפלת HT link frequency בביוס? כרגע זה על אוטו' עשיתי גם OC מ-200 ל-230 עם מכפלה של 14 ומתח העלתי רק באחד (0.25), מה שזה אומר שלא נגעתי במכפלה והפעלתי OCCT ולא היו שגיאות עם מעלות שהגיעו ל-45-49... עכשיו הבעיה שלי היא כזו קניתי Mugen II ואני לא מצליח להגיע באחד יותר מ-230 ניסיתי לעשות 231 וזה עשה לי שגיאה והמחשב בכלל לא זז לי ממסך הפתיחה. נ.ב. שכחתי לשאול מזה אומר CPU NorthBridge Freg גם מה עושים שם? סליחה על החפירה ואם אפשר לא לדבר איתי בשפת מחשבים גבוהה כי אז אני סתם ישלח לא הבנתי שוב ושוב ושוב (סליחה שאני …
-
- 17 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אחרי שמורחים את המשחה צריך לחכות לפני שמניחים את גוף הקירור על המעבד? אחרי שמניחים את גוף הקירור, צריך לחכות לפני שאפשר להדליק את המחשב?
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
דרך speedfan אני מצליח לשלוט רק על מהירות המעבד, יש 2 מאווררים נוספים המחוברים לnb_fanו-power_fan בביוס הגדרתי qst intel וpwm ד"א הRPM מזוהה רק במאוורר 3 שמחובר לpwr_fan בלוח תודה
-
- 17 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם (תיבה תחתונה)
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי GTX 470 כל המחשב שלי עומד על 38 מעלות בווינדוס שאני לא עושה כלום והכרטיס מסך על 68 מעלות .. ניקיתי אותו עכשיו ואני רואה שזה לא קשור המחשב שלי דיי חדש .. ורציתי לדעת עם זה הגיוני ? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את Core i7 930 עם הקירור Arctic Freezer XTREME Rev.2. לוח אם Intel DX58SO. כרטיס מסך 5850HD. מארז CoolerMaster CM 690 II Advanced עם 3 מאווררים (דלת מכניס, למעלה מוציא, מאחורה מוציא) ב IDLE אני סביב ה 51-52. ב LOAD מתייצב על 82-81. (מדידות ב CoreTemp ובתוכנות נוספות) הטמפרטורות נראות לי גבוהות מאוד. מה אתם אומרים? אני חושד שהדבק טרמי של הצלעות קירור כנראה לא טוב. (אני הרכבתי את המחשב לפני כמה חודשים). נראה לכם שזה יכול לגרום לטמפרטורות כל כך גבוהות? ואם זו אכן הבעיה על איזה דבק אתם ממליצים? תודה לכל העוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
במהלך המשחק הנ"ל, לאחר מס' דקות משחק המסך היה נכבה ומציג הודעה שהרזולוציה גבוהה מדי ומכבה את עצמו, לחילופין הייתה הודעה של הדרייבר שבוצע RECOVERY לכרטיס או משהו בסגנון ואז המשחק היה מציג הודעה World in conflict is loading resources, והיה צורך לסגור את המשחק בעזרת השילוש הקדוש(alt+ctrl+del). הייתי בטוח שזו בעייה כלשהי במשחק, עד אשר שעשיתי ריסט לאחר מסך שחור שגרתי, הביוס השמיע צפצוף האומר שאין כרטיס מסך (באופן מפתיע הווינדוס עלה ברקע ללא תצוגה - שמעתי ברמקולים את צליל הפתיחה), ריסט נוסף שיחזר את אותו המצב. כיבוי והדלקה לאחר מס' דקות והמחשב שוב עובד כרגיל. עכשיו ניסיתי לשחק במשחק עם דלת הצד של המארז פתוחה, כך שהאוויר החם(מאוד) יוכל לצאת החוצה, וראה זה פלא - סוף סוף הצלחתי ל…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לעעשות OC למעבד שלי שהולך ומזדקן ומה שעשיתי עד עכשיו זה פשוט נכנסתי לביוס ו... 1.נעלתי את ה PCI-E על 100 2.העלתי את מהירות הבס מ200 ל220 ובנתיים יציב. כשניסיתי לעלות יותר הוינדוס לא עלה, מה השלב הבא על מנת להתקדם בOC? *הערה: קראתי את המדריכים באתר ולא פעם לכן אין צורך להמליץ לי עליהם, ומה שעשיתי זה כל מה שהבנתי בערך מהמדריך. תודה .
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחבר שלי יש מעבד כמו שלי (e8400) ואצלו הטמפ' של המעבד היא בממוצע 10 מעלות פחות משלי!! אצלי הטמפ' של הליבות היא בין 44 ל49 ואצלו היא בין 33 ל 38 מעלות. מה שהכי מוזר זה שלו יש רק קירור סטוק של המעבד ובלי עוד מאורר מול הלוח אם ואצלי יש את הקירור סטוק + מאורר 120 מול הלוח אם ועוד מאורר 80 מילימטר שזורק אויר על המעבד וגם החלפתי משחה טרמית. שנינו ללא oc (הוא בכלל לא יודע מה זה...) דרך אגב שנינו בודקים בעזרת realtemp (הגרסה הכי חדשה) ולא נגענו ב TJmax בתוכנה. מה יכולה להיות הסיבה? אני כבר משתגע מזה עוד משהו קטן שאני לא חושב שאמור לעשות שינוי בטפרטורה אבל בכל מקרה אני ארשום זה שלי יש vista ultimate ואצלו xp professional
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מכיל ארבעה מאווררים:בספק,במעבד,בכרטיס מסך ובגב המארז. ניתקתי אותם לסירוגין ע"מ לבדוק מי מרעיש יותר ומי מרעיש פחות, ובכן שכל המאוררים היו מנותקים מלבד הספק היה שקט מאוד מספק. לגבי שלושת האחרים הם מרעישים בערך באותה המידה-אבל שלושתם ביחד זה סיוט ממש. בינתיים גם ניתקתי את האוורור לכרטיס מסך-ממילא אני לא משחק וגם את זה שבמארז.אבל גם אז המאוורר של המעבד די מפיק רעש, אמנם לא כמו שלושתם אבל עדיין לא מספק.תודה רבה ושבת שלום!
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר בספק Antec true 380W המאווררים עשו כבר את שלהם, וגם שימון לא עוזר. מכיוון ששקט מאד חשוב לי אני נצמד להמלצות SPCR מאווררי נקסוס זמינים בארץ, אבל על דגם 92mm נאמר: מכאן שאינו מתאים כ"כ כמאוורר ספק. 1. האם גם ה-80mm של נקסוס הוא Sleeve bearings 2. יש מאווררים נוספים מרשימת המומלצים שלהם שניתן להשיג בארץ? ריפר. עריכה: לא יודע איך פספסתי את זה אבל כל מאווררי הנקסוס הם מסוג Sleeve ולכן יהיו פחות מתאימים. - יש בארץ Scythe Kama Flow? - מה אתם ממליצים?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את המחשב שבמפרט, הצלחתי לשפר את מהירות ה FSB מ 200 ל 400 עם מכפלה 8 שנותנת 3.2 במקום 1.8 למעבד. 1. מה העדיפות להגדיל את המכפלה ולהוריד FSB כך שנפגע היחס 1:1 שקים עכשיו ? 2. בכל בדיקת יציבות שאני מריץ (TAT, Intel Burn atc.) כל עוד רק ליבה אחת מתאמצת הכל תקין ברגע ששתיהן במאמץ המחשב קופא, לא קורס. מה עלולה להיות הבעייה ? Vcore 1.425V FSB&NB +0.1V בנוסף רציתי לציין שבזמן עבודה רגילה אין שום בעיות. תודה לעונים
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-