עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני רוצה לעשות OC למעבד שלי דרך הלוח אם intel skyberg dp45sg , שהוא מאפשר OC , ואני לא יודע איך , כל המדריכים לOC הם ממש שונים בBios שלי שם יש דברים אחרים , בקושי יש שם דברים .. מי שיכול לעזור לי אפילו בטלפון איך לעשות OC למעבד דרך הלוח אם הזה אני יודה לו!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. יש לי Athlon 64 עם לוח Gigabyte K8NS Pro שמשמש אותי נאמנה כמחשב שני כבר 5 שנים. בזמן האחרון הרעש של המאווררים התחיל להפריע לי יותר. הוצאתי וניקיתי אבל זה עדיין לא ממש עוזר. על המעבד יש מאוורר מקורי של AMD, שמסתבר שברמה הנמוכה ביותר שלו הוא עדיין עושה מספיק רעש. על המארז יש מאוורר גנרי שגם תורם את שלו. השאלה שלי האם כדאי להחליף את המאוורר מארז במאוורר אחר של AC, ראיתי שיש להם כמה דגמים. האם כדאי דגם עם PWM או לא, האם כדאי דגם שהמהירות שלו משתנה לעומת כאלה עם מהירות קבועה? הטמפ' מעבד היא באופן קבוע באזור ה 36 מעלות כששני המאווררים פועלים. ראיתי גם שיש להם דגמים עם מין תוספת "שילדה" כזאת, וכאלה בלי. אשמח להסברים לגבי ההבדלים. כמו כן, האם כדאי למקם את המאוורר מארז מקדימה או מ…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by 0xIDE,

יש לי Ati HD4890 1024MB היום הורדתי את הCatalyst Control Center החדש וגם בישן היתה לי את אותה הבעיה אם אני לוחץ שם על Auto-Tune הוא עובר לי למסך הבא: אם אני לוחץ על Esc הוא יוצא מזה, כי שמתי לב שהוא באמת עושה משהו אבל במחשב הקודם הוא לא עשה ככה אז פחדתי שהוא פשוט יעלה הכל ויקרה לו משהו. כנ"ל לגבי Test Costum Clocks למרות שלא שיניתי אותם בכלל. מישהו?

• 3 תגובות
    • 823 צפיות
  4. Started by ronenur,

שלום! יש לי זיכרון כזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5958 של CORSAIR עם תזמונים מקוריים של 4-4-4-12 ותדר של 800 MHZ ואני מנסה לעשות לו אוברקלוק ל-1066 MHZ עם תזמונים של 5-5-5-18 וזה עדיין לא מצליח אני כבר די התיאשתי הווינדוס פשוט לא עולה מה לעשות? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by extreme2611,

תקשיבו אני ממש מיואש כבר.. למה תמיד שאני מגיע ל2.7 באוברקלוק המחשב לא עולה ?? אפילו הקפצתי פעמיים מתח והוא לא עולה .. השקעתי בזה מלא כסף ובסוף זה לא עובד.. אתם יודעים אולי מה הבעיה? אולי משהו שקשור לזיכרון\תיזמון?? אני יעלה תמונות מהביוס (אחרי האיפוס כמובן כי הווינדוס לא עולה לי ) אשמח אם תגידו לי מה לשנות שמה .. כי אני לא מוצא ת'קטגוריה *System Memory Multiplier (SPD)i אם אין אותה אז איך אפשר להוריד את היחס של הזיכרון ? CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ Motherboard Name Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) DIMM4: G Skill F2-6400CL5-2GBPQ יש לי קירור מוג'ן 2 אשמח אם מישהו י…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Rust,

לא ראיתי בשום מקום התייחסות מסודרת לסוגים השונים של גריז תרמי, ומכיוון שאני קונה בקרוב מחשב בהרכבה עצמית אשמח לשמוע את דעתכם על הסוגים השונים הקיימים בשוק. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות? לא קירור מים, הכוונה לאוויר. המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0 לוח אם - asus p5kc מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור) יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by winner100,

שלום לכולם, אני מבקש המלצה עבור קירור עבור הPhenom II X4 945 של AMD. יש לי ניסיון טוב עם היחידות קירור של זאלמן, לכן חשבתי ללכת על CNPS9700 או על CNPS9900. המעבד עתיד לעבור OC אבל לא בזמן הקרוב לכן בתור התחלה אני ישאר "מקורי" תגובות והצעות יתקבלו בשמחה. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by 00Amir,

האם במערכת קירור מים יש יתרון ברעש למחשב? פעם חשבתי שמערכות מים הם ללא רעש אבל אני רואה שיש מאווררים.. כמה יתרון יש למערכת מים בעוצמת הרעש?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. שלום, יש לי כרטיס 9600GT. הוא כבר המון זמן קורס כשהוא מגיע ל73-75 מעלות במשחקים (במנוחה הוא 54-56 מעלות). הפסקתי כבר כמה חודשים לשחק בו בגלל שהיה קורס באמצע המשחק וזה בהחלט לא נעים. בהתחלה המחשב היה במארז ג'נרי, ולאחר מכן החלפתי למארז איכותי (CM 690 II PLUS) ועדיין אותן מעלות בדיוק רציתי לדעת, האם הקריסה בטמפ' הזאת היא הגיונית או שיש להפעיל כאן אחריות יצרן? יש לכרטיס קירור בסיסי שבא איתו של ARTIC COOLING. יש לציין שהיה לי את הכרטיס 8800 שנרכש במקור והוא מת אחרי כמעט שנה, ואז החליפו לי ל-9600GT (לא X). כמו כן, זה קרה לי רק במשחקים יותר מתקדמים כי כנראה מאמצים יותר את הכרטיס אבל הוא עומד בדרישות מערכת, ותמיד פשוט חשבתי שהמגבלה של הכרטיס היא גג 75 מעלות. אולי אני טע…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by danielbr,

קניתי אלמנט פלטייה מebay. והתחלתי לעשות ניסויים איתו אבל הוא אני לא מצליח להשיג את התוצאה הרצוייה. הניסוי היה כזה: חיברתי אותו למקור חום מצד הקר (לדמות מצב של מעבד) ולקירור אוויר בצד החם. ומה שגיליתי שה"מעבד" לא ממש התקרר. ואילו הצד השני הגיעה לכ90 מעלות. אני רוצה להגיע לטמפרטורה של 10 מעלות בערך במעבד. למישהו יש רעיון\נסיון עם אלמנט פלטייה?

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. הוספתי מאוורר חדש של 120 מ"מ http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5361&CatCode=554 אמור להיות די שקט לפי הנתונים, אבל בפועל הוא נשמע כמו טרקטור. לדעתי המהירות שלו גבוהה, איך אני יכול לשנות את המהירות שלו למהירות נמוכה יותר?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. היי יש לי כרטיס מסך ZOTAC 9800GTX פלוס , הוא מחממם את החדר קצת, יש אפשרות להרכיב לו קירור Accelero TWIN TURBO PRO בכדיי להוריד קצת את החום ? הכרטיס חזק מאוד ומריץ לי יפה מאוד כל מישחק כבד ץ רוני

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  14. היי יש לי בעיה סופר מעצבנת שאני לא מצליח לפתור, ניסיתי לשאול כאן בעבר ולא היו תשובות, אז אני מנסה שוב... הבעיה היא כזאת, אני קובע OC מסויים נאמר ל 4GHZ עם מתח 1.28V ( כמובן קובע גם את שאר המתחים לוח זכרון וכו" ) עושה בדיקות מאמץ והמחשב מחזיק יפה כל מה שאני זורק עליו ( OCCT , PRIME 3DMARK ) עד כאן הכל טוב ויפה, אני מכבה את המחשב ללילה, חוזר אליו אחרי כמה שעות בודק OCCT עם אותם הגדרות בדיוק שהשארתי לילה קודם והמחשב קורס אחרי שניות עד דקות אחדות... ממזמז קצת את הביוס שוב משנה מוריד ומעלה, המחשב חוזר להיות יציב עד הכיבוי הבא.... במצב הזה פשוט אי אפשר להיות ב OC ( אפילו פשוט ) 24/7 מה לעזאזל לדעתכם אשם בזה ?! פגשתי בבעיה הזאת במערכות קודמות שהיו לי, חשבתי שיפתר במערכת…

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by wrecker,

קירור לכרטיס מסך GTX470 יש כבר חיה כזאת?

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by Art Tatum,

עד עכשיו עבדתי עם קירור סטוק בזמן שהמתנתי לקירור החדש. כבר עם סטוק שמתי אותו בOC לסביבות ה3.4 בלי שום בעיה. היה יציב אבל חם מאוד בבדיקת עינוי. היום התקנתי את הNoctua עם שני מאווררי הDEFAULT שלו שעובדים בסביבות ה800 סל"ד. הטמפרטורות ירדו בכמה מעלות אבל עדיין די חם במאמץ (על 3.4GHZ). התחלתי לקרוא קצת יותר לעומק על OC שאנשים עשו למעבד, הגדרות, טמפרטורות, תוצאות וכו... מסתבר שיש הרבה אנשים שהגיעו עם הרויזיה D0 ל3.8 יציב עם 1.25V. עד עכשיו הייתי ב3.4GHZ עם מתח אוטומטי ובCPUZ היה רשום שהוא מקבל 1.24. שיניתי ל3.8GHZ והעלתי וינדוס. הכל יופי אבל המעבד מקבל 1.41+. רצתי מהר לביוס להגדיר מתחים ידנית. כיוונתי הכל ידנית למתחי DEFAULT ואת המעבד קבעתי על 1.25. וינדוס עולה, PRIME 95 יציב,…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by vourt,

היי, מישהו מכיר או יודע האם ניתן לעשות OC רק למעבד בלוח זה ולא לזיכרונות? בכל פעם שמנסה להעלות הזכרונות גם עולים במהירות וכשמכניס אותם למצב AUTO הם יורדים למהירות ממש נמוכה בboot אשמח לכל טיפ תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by ProRules,

אז ככה המחשב שלי קורס והבנתי שזה לא הVCORE כי עשיתי 4 קפיצות ועדין... עדין לא העלתי ללוח אם בכלל וגם לא לFSB. אז ככה מעבד Q6600 כרגע על 3.4GHZ לוח אם GA-EP45-UD3LR ספק CORSAIR VX550W עכשיו אני לא מוצא מה מפה הגשר הצפוני ללוח אם ומה הFSB כי זה לוח חדש יחסית וישן היו שמות אחרים ומוכרים. אז הנה תמונה תגידו לי מה צריך לעלות כדי שלא יקרוס המחשב. http://up203.siz.co.il/up2/kyoym2adz2zd.jpg

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by RomanKr,

המפרט שלי מופיע בחתימה, לא בוצע שום OC. התוצאות שקיבלתי: 3DMark - 13535 PCMark - 6867 מערכת הפעלה WIN7 32BIT 4GB (3.5) RAM האם זה בסדר ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by F430,

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  21. Started by אלי,

[attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. כבר הבנתי שהמשחה העדיפה היא של: Arctic Cooling MX-2 (דרך אגב איך Arctic Alumina Thermal Compound במה היא שונה). השאלה היא מהי הדרך העדיפה ביותר למרוח את המשחה - אם יש קישור לתמונות/סרטון זה יהיה נהדר

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by yudsim,

שלוםיש לי רעש מהמחשב אמנם קל ודי תלוי איפה אני נמצא כדי לשמוע אותו..אבל עולה ויורד ודי מעצבן למשהו יש רעיון ממה הוא נובע? המפרק שלי: מארז+ספק antec4480 מעבד: i5-650 הארד דיסק: 1) היטאצ'י - 250GB 2) סמסונג 1 טרה spinpointF3 מאוורר למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 רעיונות לבעיה? יהודה

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  24. Started by maxwell10,

האם ישנם מחשבים חרישיים? (fanless syste) אפשר לראות תמונות או מפרט?

• 12 תגובות
    • 940 צפיות
  25. היי הקירור הנ"ל לא מתאים ללוחות אם G31 , , ברגע שיש כזה קירור לא ניתן לחבר יותר מחיבור SATA אחד בלבד, הקירור מחסה את היצאות, יש לקחת בחשבון רק לוחות עם חיבורים SATA מרוחקים מאוד מכניסת PCI-E , לידיעתכם. רוני

• 2 תגובות
    • 873 צפיות

דיונים חדשים בפורומים