עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אני מחפש לקנות מאווררי דלתא הכי חזקים שיש בשוק(מבחינת RPM וCFM), עם הרעש אני כבר מסתדר. איזה דגם של מאוורר לדלתא יש שהוא הכי חזק מהבחינה הזאת? גם 80 מ"מ, וגם 120 מ"מ ואיפה אפשר להשיג? כלומר חנות אמינה מחו''ל שאפשר להזמין. ראיתי לבנתיים בEBAY את זה: http://tinyurl.com/268hjug, וגם את זה: http://tinyurl.com/25jhq9k האם קיימים מאווררים בעלי CFM יותר גבוהה או שדלתא זה ה"טופ"? (הרעש לא חשוב) אני מתכוון מעל 150, משהו כמו 200+.. אני זוכר שגם לTT יש סדרה של מאווררים חזקים, 80 מ"מ בד''כ, בסביבות 4000RPM... איפה אני גם מוצא אותם ומה הסדרה הכי חזקה שלהם? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. כמה מעלות יוריד לי יותר הMX-3 מהMX-2 ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ZaKeN17,

שבת שלום לכולם, ברשותי מעבד מסוג Intel דגם E8400 (דואל קור) לאחרונה המעבד שלי עובד על טמפ' גבוהה (עפ"י התוכנה RealTemp ) המחשב הגיע למקסימום 62 מעלות והמינימום מעלות - 40. פתחתי את המחשב והחלפתי משחה טרמית, שמתי לך שישנם חריצים בפלטה התחתונה של גוף הקירור (זו שמונחת על המעבד) ולשם המישחה בורחת. המשחה אינה מכסה את רוב שטח המעבד. אציין שעקב החום פתחתי את דלת המארז והשארתי אותה פתוחה על מנת להקל על המעבד, אך עדיין המחשב מגיע ל 60 מעלות ואפילו מעט יותר בזמן מאמץ. גוף הקירור בו אני משתמש - CoolerMaster Hyper TX3 והוא הומלץ לי ע"י איש מכירות של Skypc. האם הטמפ' נורמלית? האם יכול להיות גורם אחר לחום הגבוהה או שגוף הקירור דפוק? אשמח אם תוכלו להדריך אותי מה לעשות. תודה, מאור

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by KF,

שלום! אני עם OC יציב לכרטיס HD5850 900/1200mhz על מתח 1.275V. לאחרונה שמתי לב שאני לא יכול לצפות בסרטי פלאש (לדוג' youtube וכד') ובדיוק בתחילת הצפיה המחשב נתקע ולא ניתן לעשות דבר. אם אני לוחץ כמה קליקים עם העכבר אני מקבל צפצוף יחיד מהמחשב ואז בעצם הוא קופא וצריך לרסט. לפעמים קורה מצב שהוא קופא ואז לרגע אני מקבל מסך שחור ואחרי כמה שניות הוא חוזר לפעולה ובעצם אני מגלה שהכ.מסך חזר להגדרות המקוריות שלו.. בעצם הכרטיס התאפס. *במשחקים הכרטיס יציב. *ניסיתי לשנות תדרים/מתחים וגיליתי שזה לא ממש עוזר.. למשל הבעיה הנ"ל עדיין ממשיכה כאשר הכרטיס ב-800/1000mhz על מתח מוגזם של 1.275 וכמובן שניסיתי גם פחות.. אני לא חושב שזו בעיה של הכ.מסך כי זה לא היה בעבר.. אודה לכל מי שיוכל לעזור !

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by idanrm,

שלום לכם, קראתי לאחרונה הרבה על נושא הקירור והבנתי את חשיבותו לגבי שמירת אורך חייהם של הרכיבים. אני מאוד רוצה לשפר את הקירור במחשב שלי מכל הבחינות: סירקולציה, מס' מאווררים, הגדרות נכונות. הנה המפרט שלי (מחשב כבן 3 שנים): Intel Core 2 Quad Q6600 Intel DP35DP Asus nVidia Gefore 8800GTS GDDR3 Western Digital 250GB Kingston 2X1GB Dual Channel מארז HEC6AR6 + ספק Ezcool 450W במארז יש מאוורר 12 ס"מ מאחורה, ועל המעבד קירור סטוק של אינטל. יש גם על דלת המארז השמאלית (אם מסתכלים על המארז מקדימה) מן גוף כזה שמותקן על חורי אוורור (נמצא מול הקירור של המעבד, יש את זה בהרבה מארזים, אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). המעלות של המעבד נעות בד"כ בסביבות ה 70-76 במנוחה. הכרטיס מסך על 71 מ…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום לכולם, יש לי מעבד Q6600 (stepping G0) שגם עשיתי לו לאפ שמתי משחה תרמית על המעבד (מה שהגיע עם המוגן2 שמתי במרכז טיפה בגודל גרגיר אורז) התקנתי את המוגן2 לרוחב לא לאורך ושמתי מאוורר אחד למטה שידחוף אוויר ואחד למעלה שיוציא את האוויר הטמפרטורות שלי בזמן מנוחה הם בערך מ36 מעלות עד 40 ובזמן מאמץ מ 46 מעלות עד 50 כל זה בלי OC למעבד, השארתי אותו על stock האם זה אמור להיות ככה?? חשבתי שהמוגן יוריד לי את המעלות לאיזור ה 29-31 או שאני פשוט טועה (מה שעדיף) אודה לתשובות [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם ושבת שלום יש לי את ה freezer xterme הדגם הישן והוא לא ממש מספק אותי מבחינת OC למעבד אני לא יכול לעבור ת 3.5 בגלל החום שלו בזמן משחק הוא מגיע ל 75 מעלות ... אז אני רוצה שתמליצו לי על קירור כל שהוא אני מעדיף מחברת noctua הקירור והשקט הכי חשובים לי או כל דבר אחר חוץ מ mugen 2 חנות לא חשובה רק לא מKSP =\ ושני מאווריים למארז שקטים בלי לדים 120mm חשבתי על שניים כאלה http://www.skypc.co.il/pl_product~D1225C12B5AP15~18~0.htm תודה לעוזרים D:

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  8. Started by maxwell10,

יש לי AC Freezer 64 Pro חדש שקניתי לא מזמן והמאוורר שלו מרעיש. המארז כולו נקי מאבק ולשמן את המאוורר נראה לי מיותר כי הוא חדש. אני לא מצליח להוריד את מהירות המאוורר באמצעות speedfan , נראה לי שלוח האם שלי ישן מידי וכנראה שאין את האופציה הזו. (ראו מפרט מחשב) האם ישנם מאווררים שקטים שאפשר לחבר ל Heat Sink במקום המאוורר המקורי??

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. היי, שמתי לב שהלוח אם שלי עומד במאמץ על 52 מעלות (ABIT IB9), האם המצב בסדר או שצריך לעשות משהו? אם כן, אז מה אתם מציעים? בנוסף לכך, הכונן קשיח סיגייט שלי עומד על 38 מעלות. זה בסדר? עוד משהו שלא מובן לי זה שכתוב לי באוורסט בטמפ' של הCPU ככה: CPU:36 CPU core 1:49 CPU core 2:48 מה זה בידיוק ה-36? על כמה מעלות עומד המעבד שלי? 50 או 36? תודה.

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  10. שלום לכולם. יש לי מאוורר שלא פועל לי במחשב, ניסתי עם speed Fan, ניסתי להוציא את התקע שלו ולחבר לתקע אחר ל- Speed Pwr או Sys Pwr וזה פשוט לא עוזר. (לא חיבור Mulex אלא חיבור ללוח אם...). מאוורר 12 ס"מ המחובר לגב המארז (אין לי עוד דרך לתאר אותו). מחוברל sysfan 2 בלוח האם. המאוורר משומן ושאני מסובב אותו עם היד זה רץ חלק. יכול להיות שהבעייה שלו זה אי קבלת חשמל?(למרות שניסתי 2 שקעים..)? יכול להיות שצריך להפעיל אותו דרך תוכנה? (ניסתי Speed Fan)... איך אני יכול לפתור את הבעייה? יש לי לוח לש gigaByte g35... מעבד q6600 כרטיס מסך ge force 8700 BFG מחשב יחסית חדש תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אז ככה בימים האחרונים חשבתי לבנות קירור מים. וכרגע המכשול הוא בלוק הקירור למעבד. חיפשתי מקומות שייבנו לי משהו כזה (אבל הנפח של העירה לא הסכים לחשל לי את זה מנחושת) אז חשבתי על דבר כזה לקחת לוח נחושת עבה ועליו להלחים צינור מנחושת (כמו של מזגן) בצורת ספירלה. מה אתם אומרים דבר כזה יעבוד? שימו לב שיש לי 2 אלמנט פלטייר כלומר אני צריך בערך קירור של 300W.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by elite group,

מצאתי גוף קירור מדהים DEEPCOOL עולה 200 שקל יש לו מפרט מדהים מבחינת "זרימת אויר ומשקל" עולה 200 שקל מה אתם אומרים עליו ? אני ממש מתלבט צריך אותו ל OC http://www.dmo.co.il/product.aspx?p_id=16228 - חיסרון קל שהוא טיפה מרעיש - Overall Dimension Fan Dimension Net Weight Bearing Type 125.5X104X157mm 120X120X25mm 1053g Hydro Bearing משקל מדהים מעל קילו !!!! Rated Voltage Operating Voltage Starting Voltage Rated Current 12VDC 10.8~13.2VDC 7VDC 0.25±10%A(MAX) Power Input Fan Speed Max. Air Flow Noise 3.0W 900±150~1500±10%RPM 60.29CFM 21.4~32.1dB(A) קצת רעש 32.1 DB , אבל זרימת אויר מכובדת 60 CFM! ה MUGEN II טוב בכל הפרמטרים שקט יותר , זרימת אויר גדולה יותר אבל משקל 870 גרם…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. מחפש קירור לI5 הכי טוב ביחס של מחיר-תועלת(250-300ש"ח). אפשר גם לחרוג קצת מהמחיר! תודה! שמעתי המלצות מצויונות על ה: Scythe’s Mugen-2 Rev. B והCooler Master’s Hyper 212 Plus מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by jclarkk,

http://www.futurelooks.com/gelid-solutions-icy-vision-gpu-cooler-review/ שימו לב גם לרעש הנמוך באופן משמעותי, הקירור מתפקד באופן מצויין רק חבל שזה נעשה ע"י חברה שלעולם לא ראיתי מוצרים שלה בארץ ככה שלדעתי זה מאוד מוטל בספק עניין היבוא שלה לארץ :-\

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  15. עשיתי קצת גוגל ובמקרה נתקלתי באשכול שאמרו שהספריי אוויר שיש בכל החנויות מחשבים וזה זה בלחץ יחסית נמוך... אבל לא כתבו איפה ניתן לקנות ספריי אוויר בלחץ גבוה יותר..? ד"א מה זה קומפרסור (גם כתבו שם)? זה יוצר לחץ אוויר כאילו כמו ספריי רק "שלא נגמר" או משהו כזה? אם כן, אז כמה זה עולה? והאם זה מומלץ.. פשוט עם הHAF 932 צריך פעם בשבועיים לרוקן ספריי אוויר עליו :\ תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לנסות ולבצע OC למחשב קראתי המון, המון חומר, גם פה וגם בפורומים אחרים ברשת שהגעתי אליהם אחרי חיפושים בגוגל ע"פ המעבד שלי ולוח האם קראתי גם את ה"סטיקי" פה בפורום אבל בסופו של דבר אני מתחיל להתבלגן כדי לעשות סדר בראש אני שואל פה (: מעבד Q6600 1. בכל מיני פורומים בחו"ל ראיתי שאומרים לא לעבור את רף ה 60-65 מעלות אבל מחיפוש פה (וגם במקומות אחרים) ראיתי שאומרים לא לעבור את ה70-75. עד כמה שניתן, מי צודק? 2. שאלה שניה וכנראה קשורה גם לראשונה, אני מקבל קריאות שונות מ Real Temp לעומת Core Temp. קראתי המון וכל מקום אומרים דברים שונים. בסופו של דבר אני רואה ש RT עובדת אצלי ע"פ TJ של 90 בעוד CT עובדת ע"פ TJ של 100. מהעמוד הבא, אני רואה שהTJ צר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. קראתי את זה: http://benchmarkreviews.com/index.ph...1&limitstart=5 כתוב שם ש "As previously mentioned, it's best to avoid oxidizing "white-grease" type TIM's, since they can tarnish the copper surface and bleed out." עכשיו MX - 3 אמרו לי שהיא בצבע לבן... (בגלל זה היא לא מוליכה...) האם יש סיכון בשימוש במשחה הזאת עם קירור שיש בו נחושת? בגלל חימצון או WHATEVER? דיי דחוף כי הזמנתי כבר ת'משחה ואם זה לא בטוח אז צריך לבטל מהר...

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  18. שלום לכולם המאווררים שיש לי במארז אלה הם המאווררים הסטנדרטים שמגיעים עם המארז CM690, והם לאחרונה התחילו לעשות בעיות בקירור שמתבטאים בעיקר במהירות נמוכה ורעשים כתוצאה ממאמץ יתר. רוב המאווררים בקושי מסתובבים, הוצאתי אותם וניקיתי אותם מאבק ושימנתי את הצירים שלהם, המאווררים עדיין לא עושים את העבודה טוב. כתוצאה מכך המחשב מתחמם מאוד מבפנים, במיוחד ההארדיסק שעומד על 47 מעלות, דבר שמאוד מדאיג אותי. אני רוצה להחליף את כל המאווררים במארז (3) ולהוסיף מאוורר נוסף למוגן 2 שלי, ולכן חשבתי לקנות 4 מאווררים כאלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5529 המאוורר שהבאתי הוא טוב? לא ממש משנה לי חרישי או לא, אני רוצה שהוא יקרר טוב אבל בשקט. מה אתם אומרים? עריכה:הזמנתי את …

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by TheHungryOne,

שלום לכולם. אחרי חיפושים שעשיתי, לא מצאתי מישהו שעשה משהו דומה למה שאני רוצה לעשות אז אני פותח ת'רד חדש. אני רוצה לעשות אובר קלוק למעבד Pentium 4 530 - 3.0Mhz (כמו שרשום במפרט שלי) בלי להוסיף או לשנות את הרכיבים הקיימים. עד כמה מקסימום אני יכול להגיע במהירות השעון ועדין לשמור על מערכת יציבה? מה הטמפ' המקסימלית שאפשר להגיע עם המעבד? מה המתח המקסימלי המומלץ למעבד ולזכרונות? כרגע אני עובד עם OC קטן יחסית, אך יציב של מהירות שעון של 3.75. עוד דבר: הזכרונות נראים שעובדים לאט יותר. כשבדקתי ב CPU-Z נראה שלוקח להם יותר סיבובי שעון מלפני ה OC. אני אצרף תמונות לפני ואחרי בהמשך. תודה לכל המגיבים.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. המארז שלי מגיע לטמפרטורה של 50 מעלות +. רכשתי 2 מאווררי Arctic F8 במטרה שאחד יכניס אוויר והשני יוציא. יש לו צורה שונה מהמאווררים הרגילים, האם יש איזשהי אפשרות להרכיב אותו הפוך או לגרום לו להסתובב לכיוון השני?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. ראיתי שפה בפורום ממליצים על טמפ' של 80 מעלות לכרטיס מסך הזה, עכשיו האם זאת הטמפ' המקסימלית שאליה הכרטיס צריך להגיע? (הכרטיס שלי עובד במצב רגיל בלי עומס יתר בסביבות ה-68 מעלות ובמשחקים הוא עובר את ה-90(~93) ונוצרת בעיה של קווים שחורים ותקיע של המשחק.) מקמה בקורות שקראתי על גופי קרור בדקתי את ה- ZALMAN VF900-Cu הוא נשמע ממש טוב אבל פה בפורום ראיתי שאנשים אומרים שטמפ' הזכרונות בכרטיס שלהם עם הקרור הזה עומדת על 70 מעלות אבל ה-GPU סביב ה-50 במצב מנוחה. האם זה בגלל הקרור הפאסיבי שבה עם הדגם הזה או שזאת בעיה ספציפית של אותו המשתמש? לגבי ההמלצה, אני צריך שהיא תהיה מחנות עם סניף בחיפה/קריות כגון: TMS, פנדה, נעה, איוורי וכול דבר אחר. נ.ב הכרטיס לא באוברקלוק ואף פעם לה היה.

• 6 תגובות
    • 783 צפיות
  22. שלום, לא ידעתי אם לכתוב זאת כאן או בפורום מארזים כי אני מעוניין לשאול על מאוורר במארז HAF 932. רציתי לדעת עד כמה שקט ויעיל המאוורר 23 ס"מ שנמצא במארז הנ"ל? הוא מגיע עם 3 כאלה (מקדימה, למעלה ובדלת). לפי ביקורות ביוטיוב כתוב שהוא עושה 700RPM ב-19dBA רעש. מישהו יודע אם זה באמת נכון? תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  23. בהמשך לנושא הקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465746.msg3979757#msg3979757 בו הרגיעו אותי והסבירו לי שהכל טוב ויפה עם המיקום החדש של קירור המעבד שלי, הרצתי בדיקה מהירה בOCCT (כי הרי ברור שהריצו OCCT במעבדה של המחשב שלי כשביצעו את הOC) ותוך 5 דקות מרגע ההפעלה המעבד הגיע ל80 מעלות והOCCT הפסיק את פעולתו הורדתי את המתח שהמעבדה שמה לי (1.375V) למתח שלהOC של המחשב של אחי (שכולל את אותם רכיבים לפני שליחת מחשבי לתיקון באותה התצורה) שהוא 1.325V ותוך 10 דקות בלבד המעבד הגיע ל80 מעלות, בזמן שהמחשב השני בעל אותו הקירור ואותו המתח עם אותו OC נשאר רגוע על 64 מעלות בשיא. אולי באמת נגרמה פגיעה בסירקולציה אחרי הכל? :'( , הרי ההבדל היחיד בכל הנוגע למעבד במחשב שלנו …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. היי אלו הם הטמפרטורות שלי לאחר שחיברתי את קירור כרטיס המסך לכניסת 12 וולט ישירות לספק, גם החדר ממוזג , לאחר בדיקת כרטיס המסך עם OCCT למשך 10 דקות ,בחדר לא ממוזג :68 מעלות בלבד. מה דעתכם ?

• 10 תגובות
    • 895 צפיות
  25. Started by 00Amir,

אנ חושב שכדאי לעשות איזה סטיקי של 5 או 10 חברות שמספקות קירור למעבד.. כמו שכבר קיים בסטיקי למעלה אבל יותר מעודכן.. נגיד - מהם 5 הקירורים המובילים ל 1156 ול 1366 ול 775 - אני מתכוון 5 פתרונות לכל אחד מהסוקטים... האם שווה להשקיע במערכת קירור מים למתחילים כמו H50 של קרוסייר או קירור אוויר טוב מספיק - כמובן לאוברקלוק מתקדם יותר ... מה דעתכם? יש מצב שזה קורה?

• 1 תגובה
    • 694 צפיות

דיונים חדשים בפורומים