אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם קראתי הרבה מדריכים פה בפורום וגם כן אני מבין מאוד טוב באוברקלוקינג רק שאלת המליון דולר! הרי היצרן לא סתם קבע את המהירות של המעבד\כרטיס מסך למהירות x ועצם זה שאנחנחו מעלים את המהירות אנחנו פוגעים בכרטיס \ מעבד למשל קחו מדף ברזל שאמור להחזיק 3 טונות שימו עליו 4 טונות תעקמו אותו ותקצרו את אורך החיים שלו כלומר חוזק החומר ככה זה גם עם מעבד שעובר אוברקלוק לא? ראיתי שמישהו אמר שזה מקצר משמעותית את חיי המעבד כי הסילקון בשבב נמס מהחום האם זה נכון? האם זה באמת מקצר את חיי המעבד\כרטיס מסך אפילו עם קרור קטלני?
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
-
באיזה מצב מבין המצבים הבאים אני אקבל ביצועים גבוהים יותר?והאם זה אפשר לינעול תבאס של הזיכרון על 200? 1. 2.
-
- 7 תגובות
- 523 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד מ-2.4 ל-3.7 בקונרו , הכל עבד 100% ויציב , עד שעשיתי קידוד לסרטים ובסרטים המקודדים היה "שלג" חשבתי בהתחלה שזה מקודדים , התקנתי כל מיני מקודדים ושום דבר לא עזר ! בסוף ביטלתי את ה-OC בביוס , עשיתי קידוד והסרטים יצאו מצויין ללא שיבושים יש למישהו רעיון ? , אי אפשר לקודד ב-OC ללא הפרעות ?
-
- 3 תגובות
- 435 צפיות
-
-
אהלן חברים אני הולך לקנות בקרוב מאוד את המחשב הבא ואני יהיה מעוניין לבצע לו OC אבל אני לא בטוח לאיזה תדר שעון אני יגיע ואם הקירור שיהיה בכלל מספיק תגידו לי מה אתם חושבים בבקשה: מעבד: e8400 או הq6600 - לכמה אני יכול להביא כל אחד מהם? SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 CPU COOLER ASUS P5Q PRO G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15 SEAGATE ST3320613AS 320GB SATA2 7200RPM 16MB Pioneer DVDRW DVR-215DBK BLACK 20X DUAL LAYER SATA SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E CoolerMaster CM690 MidTower Case No Psu OCZ 500W StealthXStream PSU Retail תגידו אם אתם חושבים שאני צריך לשנות משהו כדי לעשות OC יותר טוב
-
- 0 תגובות
- 439 צפיות
-
-
ברשותי 7600GS של לידטק - גרסאת EXTREME. אני ביצעתי לכרטיס OC לתדרים של 576 לליבה ו- 1020 לזכרונות. עכשיו יש לי כמה שאלות: יש טעם לעשות כרגע OC לכ.מ או שאני יכול להסתפק במה שהכרטיס מציע בסטוק? (אני גיימר ממוצע) הטמפ' של הכ.מ במנוחה בין 44 ל- 46 מעלות צלסיוס ומגיע ל-72 במאמץ (עם Real-time HDR IBL 1280*948 8x multisample ) לא החלפתי קירור לכ.מ - זה הסטוק של לידטק. הטמפ' נחשבת נורמאלית? או שמא יש סיכוי שזה יפגע בכ.מ בטווח הארוך? תודה רבה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 492 צפיות
-
-
אהלן שמעתי כבר הרבה שלוחות של אינטל הם טובים אבל לא ל OC האם ניתן בכלל לבצע OC על לוח של אינטל ? או שהם חסמו את האפשרות הזו בצורה מוחלטת ?
-
- 2 תגובות
- 421 צפיות
-
-
היי. יש לי פנטיום 2 350. מאחר וזה מחשב ישן, החלטתי שאני עושה OC. אין לי מה להפסיד. הבעיה שלי היא שכאשר אני מנסה לשנות את מהירות המכפלה, היא לא משתנה. ניתן לשנות את מהירות הבאס. יש לי לוח אם Elitegroup P6BX-A+ (ציפסט 440BX כמובן). בחוברת PDF שהורדתי, כתוב שמהירות המכפלה ניתנת לשינוי : "The P6BX-A+ does not use jumpers to set the parameters for your processor, such as the core voltage, the clock multiplier, and so on. You can set the parameters for the processor in firmware using the system BIOS. After your system is installed, the BIOS will automatically detect the kind of processor that is installed and implement the correct setting for it. See the next chapte…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי ג'יפורס 4 64 מגה בייט ואני רוצה לדעת אם אפשר לפתוח בו צינורות עיבוד, מישהו יודע כמה בכלל יש בו ? 2 ? עשיתי לו קצת OC ואני רוצה לראות כמה אפשר להוציא ממנו תודה
-
- 8 תגובות
- 578 צפיות
-
-
כמו שהבנתי מחבר בזמן OC חוץ מתזמוני זיכרון (לדומה CL5 -5-5-15 ) יש עוד אופציה לכיוונים זה ניקראה Performance Level לדוגמה אצלי עומד על 8 אבל כחול שמורידים את המספר גדלה המהירות(ואת זה אפשר לראות בתוכנות כמו EVEREST,3DMARK2006) 1. שאלה שלי האם זה נכון? 2. ובזמן שאני עושה OC לזיכרון זה יכול לעזור לי?
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
טוב אז אחרי סיבוכים רבים עם הVISTA והלחץ של מלא דברים ניהיה קצת חופש אחרי הפירמוט והתקנת הXP אפשר להמשיך אני על 3.1 כמעט ותמונות וטמפ' וכל השאר בתמונות למטה, הטמפ' בשמיים בגלל שהPRO7 מסתובב על מינימום כמעט זו המערכת Q6600 AC pro 7 ocz 2gb 800mhz cl 5-5-5-15 librtey 400W msi p6n sli הינה תמונות
-
- 12 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אני רוצה לשרוף ת'תחת של הפלומינו 1800+ שלי הוא כרגע עם קירור סטוק ומהירות סטוק . יש לי שני מאווררי SF2! ואין בידי מקדח כוס \: . האם יש דרך לאלתר ולשים תSF2 על המעבד ? והמפ,המכפלה נעולה בפלומינו ? להעלות רק באס ? יש עוד הצעות לקירור עם זוג SF2ים ? והכוונה בלשרוף לו ת'תחת זה חעשות OC אבל לא לשרוף אותו תודה לכם
-
- 1 תגובה
- 473 צפיות
-
-
אני תמיד חשבתי שאפשר רק למעבד ולכרטיס מסך ואם אפשר אז איך זה מתבצע ומה בעצם עושים מ200MHZ לדוגמא בDDR400 ממהירים ל 233MHZ בDDR466? BTW המתחים הם: VCORE- מעבד VDIMM- זיכרונות VDD- לוח אם ?
-
- 8 תגובות
- 562 צפיות
-
-
עפ"י המלצות רבות, קניתי את האינטל 805, לוח גיגהבייט 8I945P-G (תומך זכרונות 667) וזכרונות 667. לפי התיעוד של הלוח, עבודה ב667MHZ עם הזכרונות אפשר לעשות רק אם המעבד הוא לא 533MHZ FSB, מה שה805 הוא 533 FSB. לשאלתי, האם OC למעבד (שהבנתי שהיא פעולה די פשוטה במעבד הזה) יתן לי לעבוד עם הזכרונות ב667, או שסתם בזבזתי את ההפרש/ בין 533 ל677 בזכרונות?
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
שלום, לאחר צפייה בביצועי המחשב שלי, הגעתי למסקנה שהמרובע ליבות שלי בא לידי ביטוי כמעט ורק במשחק fsx. לכן הייתי רוצה להמהיר אותו, OC ראשון, ולא מאוד מסיבי, סביבות ה-3.3GHZ אבל יש לי כמה שאלות, אז דבר ראשון המפרט: מעבד intel q9550 2.83ghz לוח אם gigabyte EP43-DS3L (אני יודע שיש לו חולשות) זיכרון kingston value 2gb 800MHZ X2, בקיצור 4G של 800 כרטיס מסך gigabyte ati hd4850 512mb מארז coolermaster elite 334, לא מאוד גדול אבל מאוד נוח ולא צפוף בכלל ספק coolermaster 600W exteme power והנה: 1. עם הלוח אם שלי, מהן יכולות הOC, לאן אני יכול להגיע? 2. האם לרכוש קירור יותר טוב מהסטוק? (בהתחשב בOC הקטן ובבדיקת טמפרטורות הזו: במנוחה- 33+-, במאמץ 48+-) בכל מקרה- איזה קירור? המלצות. 3. הא…
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
עשיתי oc לe2160 הצלחתי להגיע ל333X9 שזה 3000 האוברקלוק הזה יציב... עם מאוורר פשוט של coolermaster שקט עם חיזוק של ברגים לא הקליפסים הרגילים אבל בבדיקה של מעלות הוא מגיע ל89 במקסימום שזה ניראה לי דיי מסוכן... החלפתי גריז טרמי... והדבר לא השתנה... יותר מידי גריז טרמי הורס תקירור? ומוסיף מעלות? והאם 89 זה יותר מידי מסוכן למעבד וצריך להוריד חלק מהoc יש לציין שהoc עובד כבר יותר מחצי שנה ללא קריסות... אבל אז לא ממש התיחסתי למעלות במאמץ...
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום פרמטתי את המחשב לא מזמן ואני מעוניין להעלות את הOC גבוה. עידכנתי באיוז והתחלתי לעבוד הגעתי ל380FSB במכפלה 9.5 על 1.30v ניסיתי להגיע ל400 והמחשב מרסט אחרי העלאת מתח מדורגת ל1.35 המחשב עדיין מרסט בOCCT ובאינטל BURN TEST ב20 שניות הראשונות של הבדיקה EIST מכובה וSpread Spectrum גם מכובה זכרונות על 1:1 טמפ' 30-32 לשתי הליבות במנוחה 57-60 במאמץ (לשתי הליבות) ספק PCP&C 500W מפרט מלא בצד CPUZ: תודה!
-
- 8 תגובות
- 640 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייח מבוסס AMD שטרם קיבלתי. אני אקדים ואומר שאני לא מבין כלום ב-OC ומעולם לא עשיתי OC לדבר! ובכל זאת אני מתכן לעשות OC לכל רכיב שאפשר במחשב שקניתי זאת כמובן בהדרכה ובזהירות! כמו שאמרתי אני לא מבין בזה ואיזה קירור או הספק צריך! לפני שאני ייתן תמפרט, האם מקובל לעשות OC למחשב חדש מהאריזה? מעבד: AMD Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=617&f1=AMD+Phenom\\\\\%e2\\\\\%84\\\\\%a2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=True לוח אם: GIGABYTE GA-880GM-UD2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov כרטיס מסך: Sapp…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לאחי.. ואני לא מצליח לקבל oc יציב... (פעם ראשונה שאני עושה oc למעבד amd.. עשיתי למחשב שלי e2160 והצלחתי להגיד ל3.00 ghz בלי בעיות עם ספק ג'נרי וקירור סטוק) המעבד עובד על 2.6 באורגנל.. העלתי תדר ל3.0 אחרי בדיקה קצרה מאוד המחשב נפל ירדתי ל2.8 והוא נפל אחרי קצת זמן... יש כמה דברים מוזרים... 1. לא מצאתי בשום מקום כיוון של מתחים.. 2. לא מצאתי את הנעילה של התדר של הpci e לחצתי על ctrl+F1 וקיבלתי את ההגדרות של המכפלה של הht ועוד כמה הגדרות בודדות... מישו מוכן להסביר לי מה עושים במצב כזה? פרטים על המחשב: לוח- ma69gm-s2h gigabyte מעבד amd 5000+ כרטיס מסך 9800gt זיכרון- 4 גיגה הארדיסק 500 גיגה ספק vx450 corsiar
-
- 5 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אז כך יש לי את הלוח אם של GIGABYTE דגם:8ipe1000-g ושני לוחות של 512 (סה"כ 1024) במהירות 400. המעבד : NOETHWOOD P4 2.8GHZ הטמפ' במאמץ 35 במנוחה25 . אני לא יכל לעשות OC דרך המערכת אלה רק דרך הBIOS . משהוא יכל אולי להדריך אותי או להביא מדריך לOC דרך הביוס ?? ובקשר לכרטיס מסך: ריציתי לבדוק כמה אני יוכל להוציא מהכרטיס מסך , ומה שהצלחתי לעשות עד עכשיו זה רק OC : 3D:400@504 2D:400@504 MEM:400@456 1)הטמפ' במנוחה 45 במעמץ 60,הטמפ' מאפשר לי להוציא יותר ? (אני יודע שזה יותר קשור לכרטיס מסך )או שהטמפ' מסוכנת כבר פה ? 2)יש אפשרות לפתוח עוד צינורות ? אני עדיין לא יודע מה זה נותן ??? אשמח אם משהו יסביר או יביא קישור המערכת היא : P4 2.8 GIGABYTE P865i Gforce 7600gs AGP של G…
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אהלן לכולם אני קצת לא מבין בכרטיסי מסך והשאלה שלי היא כזאת כולם מדברים על אברקלוק ו OC ואין לי מושג מה זה?! וכמה זה משפיע על הכרטיס מסך?! ראיתי שכמה אנשים רשמו שהם יודעים לתכנת את זה, אם כן אז איך?! אם אפשר הסבר מפורט על זה אני אשמח תודה! כי גם אני כמו כולם מתלבט על כרטיס מסך טוב וזול
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
הלו.... יש לי 3d prophet 4500 64 mb של hercules..... מגיע עם מאוורר אני רוצה לעשות לו OC...... איך אפשר... ושמעתי שאפשר דרך הדרייברים החדשים לעשות OC אז אם מישהו יודע זה יעזור .........
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי 7800GTX, אני חורש על הדרייברים (78.01) כבר שעות, ואני לא מוצא שום אפשרות לOC! מישהו יכול לעזור לי למצוא את זה? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
מה יותר מומלץ לעשות דרך תוכנה או דרך הביוס ואם אפשר מדריך לביוצע הoc לכטיס למסך תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
יש לי שאלה אני רוצה לעשות OC עד 2 GHZ מה אני צריך לשעות . למשל כמו ה VCORE VOLTEG לכמה לעלות. וכו . בבקשה תעזרו לי .
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-