עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by erix99,

שלום לכולם. ראשית כל, אני לא משוכנע שאני בפורום המתאים אז אנא תעבירו הודעה זאת אם יש צורך. הבעיה שלי היא כזאת : כשאני משחק משחקים ( WOW בעיקר ) לעיתים המסך נהיה שחור ל 10 שניות ואני מקבל הודעה הבאה : "atikmdag stopped responding and has recovered", גיליתי הבעיה הזאת חוזרת על עצמה כאשר הטמפרטורות של הכרטיס מסך עולות. ללא מאמץ הטמפרטורה היא בערך 60-62 מעלות אך כשאני משחק הטמפרטורה עולה ל 85 - 95 ואז הבעיה חוזרת על עצמה. בשביל לשחק אני הורדתי את כל ההגדות הגרפיות של המשחק למינימום וזה עזר הטמפרטורה לא עולה על 80 מעלות אך כמובן זה לא הפתרון הרצוי. אחרי שקראתי בפורום חשבתי לקרר את הכרטיס מסך עך ידי קירור חיצוני וכך אוכל לשחק על הגדרות נורמליות. האם אני עושה נכון ? האם תציב של…

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  2. Started by gabbay,

אני מתכוון להזמין בשבוע שבועיים הקרובים את המערכת הבאה. כרגע זה לופ רק למעבד בגלל שאין לי 300$ להוציא על גופי קירור לכרטיסים ולופ נוסף. בשלב יותר מאוחר אני אקנה את http://www.coolitsystems.com/index.php/en/omni.html. יותר חשוב לי השקט מאשר הביצועים בכל מה שנוגע לכרטיסי מסך כי כרגע הם די רועשים. מסקירות באינטרנט הקיט הזה נראה מאוד משתלם, הוספתי עוד רדיאטור שיתחבר לרדיאטור שאני מקבל בקיט ( לא אמורה להיות בעיה למשאבה להסתדר עם זה ). קישור לדף של הקיט: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_202_604&products_id=26994 יש הצעות לשינויים או משהו שכחתי? משלוח יוצא 110$ התקציב שלי עד 500$ כולל משלוח [attachment deleted by admin]

• 38 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. היי קניתי את הקירור הנ"ל , ברגע שהברגתי את הברגים , פתאום שמעתי שבירה מהתושבת , לא ממליץ ביכלל על הקירור הזה , קניתי מKSP , אני מקווה מאוד שהם יזכו אותי. קוני

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכולם יש לי את האוורור הזה ואני רוצה להרכיב אותו וזאת פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה אז אני רק צריך לעת את הדברים החשובים כל השאר זה רק להרכיב עם כמה ברגים אז אני ישמח לקצת עזרה תודה רבה

• 34 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. אני צריך מערכת קירור מים ( מתכונן בקרוב לקנות GTX-480 עם הכנה לקירור מים ) אני צריך פרטים כמו : איזה חברה לקנות (הכי טובה ) איך Corsair ומאיפה אפשר לקנות עם שם של חנות (עדיפות בארץ עם יותר זול בחו"ל עדיף) מתכונן שדרוג מחשב אז אני צריך שיתאים לתושבת של המעבדים החדשים (1366 LGA) ושיוכל להתמודד עם המעלות הגבוהות של המחשבים ‏Core i7 תקציב עד 2000 ש"ח תודה לעוזרים !!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. כבר כמה פעמים יצא לי לראות שהמאורר בקירור לא מסתובב.....אבל איך שאני נותן לו דחיפה קטנה עם היד הוא מתחיל להסתובב....האם יש לו מנגנון כלשהוא הוא שהוא פשוט נידפק..? וגם כשהוא מסתובב...הוא מסתובב יחסית נורא חלש. יש תוכנה כלשהיא להגברת המהירות? יש לי I5 במנוחה הוא 38-40 בעומה (משחקים) הוא 52 האם זה סבבה ? תודה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. בקיצור החלטתי שאני כבר לא מרוצה מאוד מביצועי המחשב שלי, ולקנות חלקים חדשים\לשרג לא בא בחשבון עכשיו (חייל מה לעשות) והאופציה הכי טובה שמצאתי היא קניית מאוורר חדש למעבד E6300 שלי ולעשות לו OC, המארז שיש לי הוא ENERMAX CHAKRA איזה מאוורר מומלץ בסביבות ה200 שקל שיכנס במארז? תודה מראש לעוזרים (וכן, עברתי על הסטיקים של הפורום, פשוט אין לי מושג איך לבדוק אם המאוורר מתאים למארז)

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by eranir,

אהלן, לחבר התקלקל המאוורר של ההיטסינק. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מאוורר מתאים של 70 מ"מ? במידה ולא - כנראה שנחליף את כל הגוף קירור. אני אישית בד"כ שם משחה תרמית, אבל על מעבדים וקירורים יקרים. עד כמה הכרחי לשים משחה על קירור מסכן (כנראה Alpine 64) שיורכב על מעבד athlon 3700? תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  9. אז חיפשתי וחיפשתי כבל Y (מפצל) איכותי שתומך ב- PWM כדי שאוכל לעשות מערך Push-Pull לקירור של המעבד ולא לוותר על ה- PWM ומצאתי את זה - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160357585105&ssPageName=STRK:MEWNX:IT אני מפרסם לטובת כל מי שחיפש ולא מצא (אומנם כבל יחסית פשוט, אך לא נפוץ...).

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by estro,

סתם מתוך סקרנות, למה יש לי פערים כל כך גדולים בין מהירות קריאה לכתיבה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. יש לי מעבד שמגיע לטמפרטורות מטורפות - גם בלי לעשות כלום, הוא לא הגיע עם מאוורר מקורי - למרות שזאת הית הדרישה שלי אלא עם מעבד תחליפי מישהו יכול לומר לי האם באמת כמו שסיפרו לי "המאווררים של אינטל" לא שווים כלום - ושאכן המאוורר התחליפי הזה הוא יותר טוב משל אינטל מקורי ? לי זה נראה כמו מעבד ב50 ש"ח שחוסך לחברה לרכוש מעבד + מאוורר מקורי בחבילה אחת מקורית ואיכותית, לא פחות מגירסת BOX ובמקום זה שמים לך מעבד שהגיע בסוג של "תפזורת" בלי מאוורר מקורי ככה גורמים לך גם לשלם יותר על כביכול תוספת "מאוורר" ובמקום לשדרג לך את הקירור - משנמכים לכם גם את הקירור וגם את המעבד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144165899.jpg&msgid=144165899

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by shimi 1,

אני מחפש קירור טוב למעבד הזה.. ומצאתי משהו נחמד ביותר : Noctua NH-C12P SE14 140mm לינק לצפייה ביוטיוב: אם זה משנה המארז שלי הוא של :Thermaltake element T הנה לינק לצפייה : חשוב לציין כי במארז יש לי מאוור צדדי בגודל 23CM ,בחזית 20 CM ומעל שוב 20 CM (כולם RED LED ) אז הקירור שציינתי הוא טוב?אוכל להגיע ל-4 GHz ? תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by carpedm,

החלטתי לשדרג קצת את החומרה שלי, להל"ן החומרה החדשה: Intel Core i3 540 Box H55M-USB3 Kingston KHX1600C9D3/2G * 2 אני צריך איוורור למעבד החדש. נכון לעכשיו שמתי את עיני על Alpine Arctic Cooling 11. אני מעוניין במאוורר רציני וחשוב מאוד מאוד שקט. מחיר של עד 300 ש"ח, המלצות יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  14. Started by daniel_18,

שלום, אני לפני קנייה של לוח אם חדש (P45) ואני רוצה לדעת +- לאן אני יכול להגיע עם הE4300 ולאיזה מעבד להשתוות פחות או יותר (מבחינת מהירות וכו...) המפרט שלי הוא כזה: מעבד - E4300, ספק - EZCOOL 450W, כרטיס מסך - GEFORCE 7600GS, זיכרון - 3GB 800MHZ DDR2, מארז סטנדרטי. אני יודע שאם אני רוצה לעשות OC אז אני צריך להחליף את הספק ולקנות קירור. יש לי כמה שאלות: 1. האם משתלם יותר לעשות OC למעבד הזה מאשר לקנות Q8400 - Q9400 יד שניה? 2. עד כמה זה מסובך לעשות את זה? 3. מה העלות +- של ספק 550W וקירור למעבד שיוכל לספק תוצאות טובות? 4. האם יש צורך בשדרוג של הכרטיס מסך גם בשביל הOC? אני לא מחפש להגיע לקצה היכולת של המעבד, רק לשפר אותו במידה ניכרת. אני לא מתכוון לקנות מעבד חדש, רק יד שנייה ו…

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  15. Started by Nirkaw,

שלום לכולם, עד לפני שבועיים היה לי את הלוח אם של MSI MS-7267 . מעפן ביותר שתומך עד 2GB RAM ... לפני שבוע שידרגתי ל ASUS P5G41C-M LX עכשיו זו הבעיה ... בלוח אם הקודם הגעתי עם המעבד לOC של 2.30 ועם זה אני בקושי מגיע ל 2.30... אני צריך להגיד תודה שהבעתי ל 2.26 וגם זה בקושי למה לעזאזל ? ( אם לא מתאים לפה תעבירו בבקשה )

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. לילה טוב לכולם. הזמנתי מערכת חדשה בעיקר לגיימינג עם מארז cosmos s. המארז מגיע עם שלושה מאווררי 120Mm reference ואחד של 200Mm ויש לו מקום לעוד שלושה מאווררים. הלכתי והזמנתי שלושה מאווררי Scythe S-Flex SFF21G 120mm 1900rpm\35dba (אלה המאווררים הכי טובים באותה חנות) ובנוסף את בקר המאווררים Nzxt sentry 2 שיכול לשלוט על עד חמישה מאווררים, מכיבוי מלא עד מהירות מקסימלית של המאוורר (כל אחד לפי עוצמתו כמובן) ככה לפחות אני הבנתי. השאלה שלי היא כזאת: האם עדיף לשנות את ההזמנה ל-Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm\28dba? מכיוון שבסופו של דבר חשוב לי השקט בלילה וכשהולכים לישון. או שזה לא משנה, כי כמו שאני מניח אני יכול הפעיל את גרסאת ה-1900rpm באיזו מהירות שאני רוצה והוא יתן את אותם …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by sproker,

שלום כולם יש לי בעיה בכרטיס מסך יש לי מארז עם 4 מאווררים שנים מצוים אוויר שנים מכנסים זה שהוא במצב רגיל לא משחק לא כלוםלא עשיתי OC) בבקשה עזרה תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by RAID2010,

גם במנוחה, ובלילה, המעבד שלי מגיע ל59 מעלות בלי לעשות כלום ! אני חייב לציין שאין לו מאוורר מקורי של אינטל אלא משהו תחליפי זול מה הטמפרטורה התקינה של מעבד אינטל Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz צריכה להיות ? כמה ברגע שמערכת ההפעלה עולה וחוץ מזה הוא לא עושה כלום וכמה באימוץ מירבי של הCPU ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by sbwolf,

שלום רב צריך עצה בקניית מאוורר חדש למעבד P4 775 ישן בעקבות רעש מטוסים של מאוורר הסטוק. אני לא רוצה להשקיע מעבר ל-80 ש"ח, העיקר שיהיה שקט יותר. תודה מראש לכל המגיבים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום, אני מעוניין לקנות קירור למעבד. יש לי את המפרט הבא: סוקט: 1366 מעבד: I7 920 כל השאר כבר לא משנה.. כל השאר לא חשוב.. אני צריך קירור ל- OC רצחני שאני יוכל לקרוע את המעבד אבל שהוא לא יתחמם בצורה לא הגיונית בגלל זה אני צריך קירור טוב.. יש לי תקציב של 200-250. יכול להיות שזה ישתנה אבל לא בטוח.. מחכה להצעות. תודה

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  21. Started by mj23,

היי כמו שכבר אמרתי אני בארצות הברית וברצוני לקנות גופי קירור למים (בלוק קירור) מה אתם מציעים לי לקנות למעבד I7 875K ו SLI GIGABAYT 470 GTX תודה

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by J S Bach,

עריכה: החלפתי קירור לאחד טיפה יותר גדול ושמתי משחה טרמית איכותית והטמפ' יציבות על 102-106 מעל' [עם OCCT]. השאלה היא האם זה בסדר או שבכל זאת כדאי לקנות קירור עוד יותר איכותי [פלטות נחושת]? לאיזו טמפ' אני אמור להביא את זה? 80? *במנוחה זה יושב על ה-50. ובקרייסיס על הגדרות מקסימליות בלי AA בDX10 על 1050*1680 כשהכ.מסך עובד על 98% הטמפ' של הVDDC עומדת על 86-87. הנה תמונות של הטמפ' במנוחה לפני החלפת הקירור על גבי ה-VDDC: זה מה שקורה במאמץ של OCCT ברזולוצית מבחן של 1280*1024 לפני החלפת הקירור על גבי ה-VDDC [שימו לב לטמפ' המפחידות של ה-VDDC]: מה עם להחליף את הקירור שלהם בזה: http://www.sidewindercomputers.com/enbmfocobgar.html ולשים MX-2 בתור דבק?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by MasterOr,

שלום, בקרוב מגיע אליי השילוש הבא: Intel core i7 930 Asus P6X58D Premium OCZ Intel XMP 1600Mhz 8-8-8-24 אני רוצה לעשות OC למעבד להשוות אותו לתדר של הזיכרונות כלומר שהמעבד יעבוד ב1600, אני לא רוצה לגעת במתחים, ממה שהבנתי המעבד מגיע בבאס של 133 וכל מה שאני צריך לעשות זה להעלות אותו ב(כמה?) כדי להגיע ל1600MHz בנוסף, כרגע זה עם קירור סטוק אבל אם כדי לעשות את הOC הרצוי אני צריך לקנות קירור אז כנראה שנקנה את ה D14. הבעיה שלי שאני לא מועדכן בחומרה החדשה פעם הייתי קצת יותר בעניינים ואני יודע שתמיד היו עובדים עם מחלקים של 1:1, גם היום זה ככה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by tyk,

יש לי מחשב יחסית חדש אני מנסה לעלות את מהירות המאוורר ואני לא מצליח בתוכנה speedfan אין את האפשרות של הפאנים קיבלתי עם הלוח תוכנה שנקראת Intel® Desktop Utilities וגם אין אפשרות של העלאת מהירות...... יש למישהו פתרון לקירור יותר אינטנסיבי של המעבד ללא צורך בהחלפת המאוורר? או תוכנה חלופית?

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  25. Started by ariel24233,

זה לוח אחד http://www.bernard.co.il/product.asp?productid=262 וזה השני http://www.pcdepot.co.il/sale.asp?pid=88&salenum= ואם בכלל אפשר לעשות אוברקלוק לשני כי הבנתי שאי אפשר. ודבר שני שרציתי לשאול שאני עושה אוברקלוק אז אני מעלה את ה fsb של הלוח או את המגה הרץ של המעבד עד למהירות (fsb) שבה הלוח תומך? כי קראתי הרבה מדריכים ולא הבנתי אז אני אשמח אם תענו לי על זה פה..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים