עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ScreameR,

Cooler Master Hyper TX 3 לאומת Xigmatek HDT-S963 H.D.C, במדדים של קירור ושקט. בנוסף, הרבה זמן לא קניתי חומרה וציוד חדש, עם גוף הקירור מקבלים גם משחה טרמית או ש אני ממש לא מתכנן OC והרבה יותר חשוב לי השקט..

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by dugi,

כרגע התחדשתי ביחידת קירור למעבד Zalman CNPS9700 LED Retail על לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3LR מעבד Q8400. התקנתי ללא ווסת מהירות והגדרתי בביוס מהירות אוטומטית. משום מה הטמפרטורות נראות בסדר גמור אך מהירות המאורר לא יורדת מ 2700RPM. תוצאות מ EVEREST cpu 30*C cpu1/core1 40*C cpu2/core2 40*C cpu3/core3 40*C cpu4/core4 40*C לפני כן היתה לי יחידת קירור של ארטיקול והשליטה על המאורר היתה טובה. יש למישהו רעיון למה זה קורה ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. המחשב נמצא בחדר ללא מיזוג, ויחסית חמים, במיוחד בתקופה האחרונה, הטמפרטורה הממוצעת של המעבד הינה כ 60 מעלות, המעבד הוא Intel Quad Q6600. אין לי אספירציות להגיע לחום (קור) מעבד נמוך (ראיתי כל מיני תחרויות כאלה :-)), אני גם לא מבצע OC או כל דבר דומה, ומעוניין לוודא שהטמפרטורה לא עלולה להזיק למעבד . (קראתי בטבלאות שכל עוד הטמפרטורה פחותה מ 70 מעלות זה בסדר), האם המצב תקין, או שחייבים לנקוט בפעולות להורדת חום המעבד ? אגב, Everest מציג 50 מעלות, ו RealTemp מציג 60, מדוע ההבדל ומי אמין יותר ?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by 00Amir,

חשבתי לבנות מערכת קירור מים למעבד (בלבד בשלב הראשון), אני הולך להשתמש במים קרים. אני הולך לפרק מערכת של תמי4 מיני ומזה לבנות את המערכת... נתקלתי בבעיה שלמעשה בגלל הפרשי הטמפ' של המים(15 מעלות) לבין הטמפ' של החדר והמעבד נוצר מצב של "הזעה" של הצינורות והחלקים שבהם מועברים המים... אני פוחד שהסיפור ינזל לי על המעבד והכ.מסך והמחשב... חשבתי לעשות ציפוי של חומר מבודד לצינורות אך אני לא בטוח שזה יספיק... למישהו יש ניסיון עם קירור מים קרים למחשב? דבר נוסף - חשבתי לקחת את הגז קירור של אותו תמי4 מיני ופשוט לשחרר אותו לתוך המחשב אבל גם אז נתקלתי בבעיות הזעה כי הגז לח.. לסופו של החלטתי שאני אשאר עם הגז אבל יעביר אותו דרך צלעות חיצוניות אשר יספגו את הלחות - וכך אני אקבל אוויר קר מאוד ו…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום רב, ישלי את המעבד AMD X4 620 ביחד עם לוח גיגהבייט,GA MA785GMT-UD2H וזכרון אני לא זוכר תחברה אבל סטיק אחד..2 גיגה,. קירור סטוק.הבעיה פה לא הטמפרטורות אלה לא יודע מה כבר.. הבאתי קפיצה אחת ללוח לשני הגשרים לדרומי ולצפוני (האם להם צריך ? ) וראיתי שם גם NB אבל -פחדתי לגעת.. הבעיה שכל בדיקת מאמץ על כמה שניות הראשונות ישר זה מוצא בעיה (ארור) ומפסיק תבדיקה.. רציתי לשאול מה הבעיה ? ואני גם חושב שהמתח גבוה מידי..האם ולמה לשנות ? הינה מכה תמונות שיסבירו מה הולך במחשבי היקר תודה רבה רבה על העזרה..ומקווה שיהיה מימנה.(:

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  6. יש לי מעבד AMD phenom X4, הטמפרטורה הכי נמוכה שאי פעם הייתה לו (נדירה במיוחד) היא 38 מעלות. במצב מנוחה הטמפרטורה נעה בין 39-46 מעלות. אחרי בערך שעה משחק כבד כמו Dirt 2 על הגדרות מקסימליות השיא של הטמפרטורה שראיתי שהיה זה 68 מעלות , (שזה שיא חדש, לפני זה היה 64 מעלות בדר"כ P:) עכשיו, לפני שנדבר בכלל על פתרונות קירור, עד כמה זה יכול להיות מסוכן למעבד להגיע לרמות חום כאלה? כי לפי המפרט הטמפרטורה המקסימאלית היא 62. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by haimnaf,

שלום, אני מתחזק מערכת להעתקת שיעורים לנגנים, מכיוון שהמערכת נמצאת במקום ציבורי הייתי צריך לשים את המארז בתוך ארונית סגורה, הבעיה היא שהמחשב בפנים מתחמם מאוד מכיוון שהארונית לא מתאווררת מספיק טוב, שמתי וונטה לארונית אבל היא לא מצליחה לעשות את העבודה, אני מסתפק אם כדאי לקדוח עוד חורים ולהתקין עוד וונטה או שאולי יש פתרונות קירור אחרים, התקציב של המערכת ממש לא גבוה ולכן אני אעדיף פתרונות זולים יחסית, הטמפרטורות בתוך המארז מגיעות ל60 מעלות ולפעמים יותר, אני לא זוכר בדיוק מה בפנים מתחמם יותר ומה פחות ומכיוון שאני לא ליד המערכת כרגע אני גם לא אוכל לתת פרטים יותר מדוייקים, אם יש למישהו המלצה על דרך לקרר את הארונית אני אשמח לשמוע, אני מקווה להעלות תמונות של הארונית כשאני אוכל לצלם…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל נתקעתי בקיר תקציבי קטן - 200~ שקל למארז + קירור למערכת של: I5 750\760 (בלי OC) 5770 4GB G.SKILL RIPJAWS GigaByte h55 - s2H ראיתי את הסירטון הבא: ושמתי לב שהחלפת קירור המעבד הורידה את טמפ' הממעבד ב-28+- מעלות בעוד שהחלפת המארז לאנטק 300 (ממארז ג'נרי) הורידה אותו ב-2.5 מעלות. האם מארז ג'נרי + מאוורר 120 מ"מ 2000 RPM יחד עם קירור טוב למעבד יהוו פתרון יותר טוב מאשר מארז כמו אנטק 200\V3 של טרמלטייק בלבד? אני נוטה לחשוב שברמת המחיר הזאת מארז ג'נרי של 100 שקל מורכב מאותם חומרים של מארז עם שם ב-200. ועוד שאלה: האם ניתן להרכיב מאוורר יעיל של מארז במקום המאוורר שנמצא על הקירור סטוק של אינטל? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. לביצוע אוברקלוק, עם אפשרויות ביוס נרחבות, עם אופציה להעלאת מתחים .. בקיצור, התקציב הוא 500 ש"ח מה שיש לי כרגע זה הלוח אם Gigabyte GA-945GZM-S2 שהוא מגביל אותי, אין אופציה להעלאת מתחים, מה שאומר שהתדר הכי גבוה שאני יכול להגיע איתו זה רק תוספת של כ- 10% זה מה שהצלחתי, מעבר לזה הוא פשוט מחזיר את עצמו למקור. ד"א, איך הלוח אם הזה: Asus P5QC ואם יש איזה פתרון / עדכון ביוס, או משהו שיכול לעזור לי, אשמח לדעת. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by The_Byter,

מפרט: i7 960 @ 4.6 200x23 gskill 2000 9-9-9 Gigabyte UD5 5970x2 950/1150 @ 1.25v GTX 470 @ 850 1.083 locked bios Thermaltake 1200W Corsair TX750W סה"כ צריכת אמת בתחרות 1KW+ קרור: Heatkiller LC Waterchill xternal+RX360 13x120mm fans תודה רבה לארז מזיגזג על הספק TT, זיכרונות, מעבדים. תודה רבה לeyal_ma (אייל) על ה5970 (למרות הארטיפקטים ) תודה רבה לTycoon (מושיקו) על ה470. תודה רבה לgshlomi (שלומי) על הלוח. ותודה רבה ומיוחדת לdhob187 (דודי) הבן זוג שלי בתחרויות כבר תחרות שלישית שאנחנו לוקחים יחד :smackbum: באימונים בקרב - נותנים בראש :smackbum: נתראה בהקדם

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אהלן, אז לאחר שמצאתי תוכנה שאיפשרה לי לעלות מהירות ליבה מעל 775 באוברקלוק של הדרייברים, אני מגלה כי הכרטיס לא יציב בשום תדר מעבר ל 775 (המסך קופא אחרי מספר שניות). האם זה המגבלה של הכרטיס או שבכל זאת יש איזושהי הגבלה של התוכנה ?! אני לא מכיר את הכרטיס יותר מידי ואת יכולות האוברקלוק שלו, אבל אם זכרוני אינו בוגד בי אז רק אותו גם ב 900MHZ על אויר . יש השארות ?!

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by 2danimm,

מאיפה אני יכול להשיג סליל כסף טהור לשימוש בלופ שלי בארץ? כרגע לחנות בחול אין בסטוק ולא בא לי לחכות עוד שבוא עד שזה יגיע... תודה אנשים!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by amisu,

ל 800mhz בלי שום בעיה עם afterburner. הרצתי furmark שעתיים + ארבע שעות משחק ב starcraft 2. idle 34c max load 73c מאוד שקט!! כרגע חושב לשדרג את הקירור לכשיגיע לארץ http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=619

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. האם למישהו יצא להפגש במאוורר הזה? http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=80320-300-56&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he# אבל בגרסה החדשה כביכול, ה- R4-L2R-20AC-GP איך הוא מבחינת ביצועים\רעש? נשמע מבטיח 69 CFM ב 19 DB(הוא בעקרון אמור להגיע ליותר CFM וכמובן יותר רעש). האם הוא כדאי? לעומתו חשבתי על: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=12244 S-Flex יקר מדי, אז אל תציעו אותו, גם המאוורר השני טיפה יקר, את הראשון אני יכול להשיג ב-40 ש"ח. או שיש מאווררים טובים יותר? אני לא מעוניין לוותר לחלוטין על ביצועים לצורך הפחתת רעש.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום ,, המפרט : CPU Type QuadCore AMD Athlon II X4 635, 3051 MHz (14.5 x 2) Motherboard Name Gigabyte GA-M68M-S2P Mushkin 2GB of ram 800mhz שמעו אני מנסה לעשות OC קטן למעבד מ2.9 לפחות ל3.4 בל משום מה לא נותן לי לעבור את ה3.1 , כי אם אני עובר את ה-210 FSB אחריי ה-SAVE מה-BIOS זה עושה SYSTEM IN SAFE MOD PLEASE RE-SETTINGS CPU מישהו מוכן לעזור לי ?

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  16. Started by igal_nazar,

שלום רב! אני מתכוון לרכוש מחשב בימים הקרובים, אולם טרם החלטתי איזה קירור אני שם למעבד. זה המעבד שיהיה במחשב AMD Athlon II X4 640 . הוצא לי לשים לו את הקירור הזה Arctic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3), אך לא לכל החברות יש את הקירור הזה. לכן אשמח אם תתנו לי הצעות נוספות לקירור במחיר של עד 150 ש"ח. חשוב לי שהקירור יהיה איכותי (יחזיק ל6-7 שנים טובות) ושקט. תודה מראש, יגאל

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  17. Started by amisu,

סטייה עצומה של מעלות בין שתי התוכנות. בדקתי ומצאתי שה TJ Max של המעבד הוא 99 מעלות. מישהו יכול לאשר זאת?

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  18. היי. לאחרונה המעבד לוהט במאמץ, 70-75 מעלות ולעיתים במקס' 78C בערך, האם זה בסדר להיות ככה במשך תקופה של כמה חודשים רצופים?(Q9550) חשבתי אולי להחליף את המשחה טרמית מלבד ניקיון האבק, אבל רציתי לדעת אם צריך לפרק את הלוח אם בשביל לפרק את הקירור , כי אחרת אני בבעיה וסיבוכים איתו. להתחיל לפרק זה סרט שלם, כל הכבלים הדקיקים והג'ימפורים של הריסט וכו', גם אם אני אלך לפי הספר יקח לי זמן לזכור איפה היה כל אחד ופשוט לא בא לי להסתבך עם זה... אולי המשחה גם סה''כ בסדר, פשוט לא ניקיתי המון זמן

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by shloosh,

האם טמפ של 48-51 מעלות היא סבירה למעבד i5 760 ? אל תשכחו שמדובר בקיץ החם הזה... המעבד באוברקלוק קטן מ-2.8 ל 3.1 והזכרונות מ1333 ל- 1470 במאמץ מגיע ל62-65 , ויש לומר שהמחשב לא נמצא כמעט במאמץ... אני רק גולש וקצת מוזיקה ,ופה ושם סרטים. ועוד משהו... מאיזה חנות אני יכול להזמין קירור לסטיקים של קינגסטון שיש לי?? הם לא זכרונות שמיועדים לאוברקלוק,ואני קצת מפחד עליהם... בינתיים המחשב עובד טוב ואפילו לא העליתי מתח למעבד ולזכרונות... מה שמגביל באוברקלוק לזיכרון זה בעצם הטמפ'? אם הטמפ' טובה והזיכרון יציב אז הכל בסדר? מה כדאי לקנות? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי, כבר די הרבה זמן שהמאוורר שעל הצ'יפסט שלי משגע אותי. פעם אחת עזר כנראה לשמן אותו, והוא היה בשקט הרבה זמן. הבעיה היא שעכשיו הוא חופר עוד יותר, ואני רוצה להחליף לו מאוורר. איזה מאוורר 40 סנטימטר אני יכול לקנות ולחבר אליו? אולי יש איזה פתרון אחר למאוורר עצמו שלא חשבתי עליו חוץ משימון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. המטרה :שקט בעבודה רגילה \ IDLE מקסימום ביצועים ב-OC של מעבד I7 930 המתחרים : ULTRA 120 MUGGEN 2 ובעיקר NOCTUA NH-U12P SE1366 Intel LGA1366 Cpu Cooler http://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=523256019&sog=c-fan תקציב : 300 שקל

• 25 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. Started by drbrain,

שלום רב יש לי דיסק קשיח של חברת WD גודל 320 GB דגם AAKS על פי תוכנת SPEEDFAN הוא היה בטמפ של 64 מעלות ולידו סימן אש עבד יפה אבל נראה לי שבגלל הטמפ הגבוה יש מידע שנעלם לאחרונה הורדתי את הטמפ על פי התוכנה ל-56 מעלות ועדיין יש סימן של אש לידו מה הטמפ הנכון שדיסק קשיח צריך לעבוד ? האם כדי להחליף לדיסק קשיח ירוק ש"קר" ובטוח יותר ? תודה שרון

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  23. תקשיבו אני רוצה לחבר קירור חדש שקניתי לכרטיס מסך אבל אני לא מצליח לנתק את הכרטיס מסך מהמחשב הוא פשוט תקוע ואני מפחד לשבור שם משהו.. נשארו לי רק שני חלקים לנתק, תסתכלו בבקשה בתמונה פה ותגידו לי איך אני אמור לנתק את החלקים שסימנתי בצבע ?? (בלי לשבור משהו כמובן..) תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  24. Started by nahum8,

אהלן חבר'ה, לאחרונה קניתי INNO3D 470GTX (הרגיל, לא HAWK), וביצעתי OC נחמד. עד כמה נחמד, אתם תגידו. תמונה מGPU-Z http://gpuz.techpowerup.com/10/08/21/enp.png טמפ' ללא מאמץ http://gpuz.techpowerup.com/10/08/21/4vx.png טמפ' מאמץ מלא Kombustor http://gpuz.techpowerup.com/10/08/21/ex0.png ניקוד ב3DMARK VINTAGE = 21900 באנצ'ים בדרך...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by harur,

היי, אני אוברקלוקר מתחיל (אבל ממש מתחיל). ברשותי מעבד של אינטל E6550 (מהירות בסיסית 7x333=2333) ולוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט ו-4 ג'יגה זכרון של 800 מגהרץ של: OCZ XTC Platinum Rev.2 OCZ2P800R21G ברצוני לעשות למחשב שלי OC, משום שבקרוב אני קונה את הכרטיס זכרון RADEON 5770 ואינני מעוניין שהמעבד שלי יהווה צוואר-בקבוק למחשב, ככה שהפוטנציאל של הכרטיס לא ימומש. כרגע, כל מה שעשיתי למחשב הוא להעלות את ה-FSB בקצת כך שהמעבד כעת עובד על 380x7=2660 (שיפור של 14 אחוז). ברצוני להביא את המעבד לשיפור של 20 אחוז ומעלה, אם אפשר, אך כל פעם שאני מנסה להעלות את ה-FSB מעל זה, לאחר הרצת מספר תוכנות לבדיקת היציבות (S&M ו-3DMARK), המחשב נותן לי מסך כחול ועושה ריסטרט למחשב. נכון לרגע זה עדיי…

• 73 תגובות
    • 7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים