עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני צריך תוכנה שבודקת טמפרטורות ומקצועית לבדיקת כרטיס מסך הן במזמן מאמץ והן לא במאמץ, יודה לכם אם תוכלו לעזור לי בזה אני צריך תוכנה אמינה אשר אומרת את המעלות באמת... בגלל שאני רוצה להכין את הכרטיס לOC אז אני רוצה לדעת מה מעולותיו...

• 0 תגובות
    • 421 צפיות
  2. Started by בטיטi,

ברשותי מעבד +AMD Athlon XP 2500 1. מהו טווח הטמפרטורה הסביר שבו מותר למעבד להיות (במנוחה ובמאמץ), ללא שיגרם נזק ? (כעת ב BIOS מכוון כיבוי המחשב ב 70 מעלות). 2. כעת המחשב נמצא בתור ממ"ד, ללא יותר מידי זרימת אוויר חיצונית, אני משאיר את המארז פתוח, כדי לסייע מעט בקירור, האם יש דרכים נוספות ? (מבלי לרכוש התקני קירור נוספים, על המאווררים שיש כיום)

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  3. אני צריך גוף קירור שיתן את המענה הטוב ביותר עבור הכסף, הגוף קירור אמור להיות ל-E6600. ואני ישמח גם להמלצה של מישחה טרמית טובה. ד"א, עם יש גוף קירור למעבד בתוספת כסף למשל של 100 ש"ח והגוף קירור שווה את התוספת הזו אני מוכן לירכוש אותו. בתודה... המפציץ

4. למי שראה את הדיון בתמיכה טכנית יודע שהיו לי קצת בעיות עם הכרטיס מסך http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=195062.0 בכל מקרה עקב המצב בצפון אמא שלי לחוצה להזמין מנועה את המאווררים של AC אז ירדתי לעיר לחפש חנויות נידחות בפ"ת לכו תדעו אולי עוד היה מצב והיה להם את המאווררים לא מצאתי, כמה מפתיע! (אחד ניסה לעשות לי שטיפת מוח ש-TT היא החברה מספר אחת למאווררים והיא הכי טובה והמאווררים שלה שקטים ובעלי דחיפת אוויר גבוהה...אולי כי זה מה שהיה לו בחנות : ) אבל קניתי כבל IDE מעוגל להארדיסקים ויש לי מאוורר ג'נרי 80 ממ שהדחיפת אוויר שלו לא עולה על 20 אני מאמין חיברתי את שתיהם, את המאוורר מול המעבד בתור מוציא אוויר והדלקתי את המחשב, חשבתי יוריד בין מעלה לשתיים לא יותר אם בכ…

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  5. Started by shainov,

שלום לכולם, המעבד כרגע על אובר של 2.94 עם מאוררר BIG TYPHOON VX שפועל על 80% בערך.. טמפרטורות נהדרות והכול בסדר פרט לזה שהליבות "מתכבות" שלא צריך אותם..איזה אופציה זו בביוס והאם מומלץ לבטל אותה או להשאיר אותה לחיסכון ניכר במחשמל כמו ששמעתי..ופחות עומס על המערכת..מה אתם אומרים???

• 0 תגובות
    • 418 צפיות
  6. Started by AfterMath,

היי לכולם יש לי Gefroce6600 GT ואני רוצה לעשות לו טיפה OC יש לי תוכנה שקוראים לה winfox רק שאני לא מבין משהו אם ה graphics clock הוא 552 MHZ ואני מעלה ל 558 MHZ אז בכמה אני צריך להעלות את ה memory clock מ 1125 MHZ ?

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  7. אני צריך המלצה על קירור ספיציפי לכרטיס הזה כי אני מתכנן לעשות לו OC גם ואז אני יהיה חייב לעשות לו גם קירור מתאים למרות שהוא בנוי לטמפ' גבוהות אני לא רוצה לקחת סיכון .. אני צריך גם המלצה לאיך לעשות לו את הOC זאת אומרת עם איזה תוכנות וכמה להעלות לו בדברים מסויימים כי אני ממש לא מבין בזה .. תודה.

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  8. אוקע, אז קיבלתי תמחשב החדש, ואיתו לוח NEO4 פלאטיניום של MSI, עם מתח מקסימלי לזיכרונות של 2.85, עכשיו אל תתחילו לשאול למה לקחתי מתח כזה עם הזללנים האלה (ספיד פרימיום 3500). אני לא הולך לעשות אוברקלוק לתדר ואני רוצה להבהיר זאת כרגע. אני לא חושב ש 2.85 ממש יגרום להם לפלוט הרבה חום, אבל בכל זאת, אם כן, הם על סלוטים 1+2, כלומר הגולדן אורב מעיף עליהם קצת אוויר (לעזאזל הוא גדול, וחוסם את סלוט 1 מגישה ;D) (כן, אמרתי גולדן אורב ולא ביגטייפון!) הם כרגע על מתח 2.8 (+0.2 מהסטוק) ויש אפשרות להוסיף 0.05, הם כרגע על 2.5-3-3-8 1T לאפס תביוס זה לא בעיה בלוח הזה, יש BIG RED BUTTON ליד השבב ביוס שמאפס ת CMOS עכשיו, לכמה לשאוף איתם ומה להדק? (עם A64 TWEAKER, אלא אם כן אתם ממליצים בחום מהביוס…

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  9. מה דרוש כדי לעשות OC למעבד? 1. צריך לוח אם בערכת שבבים Z ומעלה לדוגמה: Z170. (אם יש לכם את האפשריות שמוצגות בתמונה שבהמשך המדריך אז אתם כן יכולים לבצע OC למעבד, יש לוחות מתקדמים יותר שכן מאפשרים OC) 2. כל מעבד מתאים ל-OC אבל אם המעבד עם מכפלה פתוחה אז הרבה יותר קל לעשות לו OC. 3. צריך הרבה סבלנות ולהיות זהירים. 4. קירור מאסיבי אשר יספיק לקירור המעבד לאחר ביצוע OC. כדי להתחיל בביצוע ה-OC צריך להיכנס ל-BIOS של לוח האם. כדי להיכנס ל-BIOS צריך להפעיל את המחשב וישר ללחוץ על Delete או על אחד מלחצני ה-F במקלדת עד שיעלה לכם ה-BIOS. לאחר שלחצתם על Delete או על אחד מה-F במקלדת ה-BIOS אמור לעלות. לכל לוח אם יש BIOS משלו, ה-BIOS משתנה מלוח ללוח ישנם נוחים יותר וישנ…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. יש לי מחשב שלא הייתי מעז להעליב אותו ולקרוא לו ישן (אמנם הוא כמעט בן שנתיים אבל הוא משרת אותי נאמנה עד כה) אבל מדיי פעם ככה גם אני רוצה להנות קצת מאיך שמשחקים נראים בהגדרות מעל למינימום-מדיום (מה שבדרך כלל גורם למחשב להשתעל ולעבור לזחילה). כן, אני מדבר על אוברקלוק ואני יודע שזאת הולכת (כנראה) להיות עלייה דיי רצינית בשביל המחשב אבל אני בטוח שהוא לא יאכזב גם הפעם. היות ויש לי לוח אם מגניב (Gigabyte K8U F6), הם החליטו לנסות לבלבל אותי עם ביוס בעל הגדרות מוחבאות ואשר עובדות בצורה מוזרה ובכלל לא פשוטה. אבל הצלחתי (לאחר ניסוי והטעיה) להבין מה משפיע על מה ואיך לגרום להעלעת תדר המעבד (Sempron 2600+, Palermo D0) בלי להעלות את מהירות הזכרון יותר מדיי אבל גם זה לא עובד בצורה שהייתי…

11. Started by zurkin1232,

אני צריך להחליף מאוורר למעבד (פנטיום 3). אם אני לא טועה זה 50 מ"מ. איפה אפשר לקנות? (רוב החנויות מפרסמות רק 80 או 120)

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  12. שלום אנשים אני הזמנתי את הקירור Thermalright Ultra-120 eXtreme אני רוצה לדעת איזה מאורר כדאי להזמין בשבילו ... חשוב מאוד שיהיה שקט וגם חזק בשביל שניתן יהיה לעשות oс יש כמה אופציות: Nexus 120mm Real Silent Case Fan SP802512L D12SL-12 Scythe 120mm S-FLEX (SONY) SFF21D 800rpm 33.5CFM / 8.7dBA / 0.10A אולי יש משהו עדיף יותר ? תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  13. Started by itay127,

איזה קרור לכרטיס מסך יותר שקט? מה שאכפת לי זה רק הרעש, אני צריך מאוור כמה שיותר שקט לכרטיס מסך 1950PRO בתקציב של 120 שקלים, אז איזה יותר שקט, ואם יש משהו יותר שקט מאילו תציעו(בתקציב של 120שקל)

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  14. הלוח הוא Asus P5K המעבד Q6600 חיברתי את הכל היום והמחשב נכבה לי לאחר 40 שניות. הביוס הודיע לי על בעיית אוברקלוקינג הוצאתי את הג'מפר והחזרתי, אך ללא הועיל. כשהסתכלתי בהגדרות מתח ושעון מעבד ראיתי שהמתח על 1.025 ומסומן באדום! אני מפחד לשחק עם זה ולהרוס את המעבד, אז מה הפתרון הכי טוב? אני חושד שהבעלים הקודם שיחק עם המתחים של הלוח.. האיפוס של הג'מפר לא היה אמור לפתור את זה?

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  15. Started by LazyCat,

VID גבוה למעבד מסוים אומר שצריך להוסיף יותר מתח ל-OC יציב לעומת אותו מעבד עם VID נמוך יותר? אצלי ה- Temp Core מראה VID 1.325 -מעבד Q6600.

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  16. שלום לכולם, עברתי בין כמה וכמה קרורים למעבדים ואלו בין היתר ההתלבטויות שלי: עדיפות ביצועים על רעשים. Gigabyte G-Power Cooler BL GH-PDU21-SCK- מחיר: 137 ש"ח Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro - מחיר: 140 ש"ח Gigabyte G-Power Cooler Pro GH-PDU21-MFK- מחיר: 165 ש"ח מה עדיף מהשלושה הנ"ל או שבכלל עדיף משהו אחר? התקציב 150 ש"ח ומטה. המטרה היא ל-Socket478 (mPGA478 - אולי מתוכנן OC קטן ביותר או אפילו שלא. תודה מראש. ~~~~ עריכה ~~~~ לאחר חוסר התעניינות ממנהלי הפורום והאנשים החלטתי לעשות את החלטה לבדי ובחרתי ב-Gigabyte G-Power Cooler BL GH-PDU21-SCK. נעדכן בהמשך לגביו.

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  17. Started by shaharc3,

לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש - לוח GIGABYTE X48 DS5 מעבד Q6600 ו 4 גיגה זיכרון ניסיתי לעשות אוברקולוקינג ראשוני ל2.52 ghz, העלתי את הBUS קיבעתי את התדר של ה PCI-E ל 100 ודאגתי להתאים את מכפלת הזיכרון לתדר של 775 (במקור 800) היה פוסט תקין אך לאחר 3 דקות המחשב כבה. יש לי קירור אויר TERMALTAKE BIG TYP למעבד. מה אני עושה לא נכון?

• 0 תגובות
    • 452 צפיות
  18. ראיתי הרבה אנשים פה בפורום שרוצים לעשות oc לכרטיס מסך שלהם אז אני עכשיו הולך לעשות מדריך סוףסוף שיסביר איך לעשות את זה מה דרוש כדי לעשות oc לכרטיס? 1. בשביל לעשות oc לא צריך כרטיס מיוחד ולא לוח אם מיוחד כמו ב oc למעבד 2.הרבה זמן וסבלנות 3.צריך ספק איכותי או אם המחשב שלי צורך 500w אז אם הספק שלי 650w או יותר אז אפשר לעשות oc ולהיות רגועים... הנה הגענו לרגע כדי להתחיל לעשות oc צריך להוריד תוכנה יש כמה תוכנות ל oc אני אישית מעדיף את msi afterburner אבל העיקרון הוא ממש אותו דבר ( בכל תוכנה רשום את הדברים שרשמתי למתה) אחרי שפתחנו את התוכנה אנחנו ניראה כמה דברים עיקריים שלהם צריך להתייחס core voltage .1 power limit .2 core clock .3 memory clock .4…

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. Started by J.a.C.k,

באיזו מהירות מתייצב ה ASUS A7N8X עם ATHLON XP 1900+ palomino זה לוח עם ציפסט של NFORCE 2 SPP

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  20. טוב ברשותי כרטיס מסוג msi gf 4 ti 4200 128 ddr 4X agp אחרי oc גדול הגעתי ל330\600 ( לפני זה היה 200\400) ורק המתח עצר אותי כי כרטיסי ה 4200 מסתפקים בקצת מתח. בכל מקרה רציתי לדעת מה המהירות של 4600 כי חיפשתי קצת ברשת ולא הצלחתי למצוא את המהירות של הזיכרון, מצאתי רק של הליבה ( 300). אם הזיכרון הוא בסביבות ה 600 האם כדאי לי לצרוב את הביוס של ה4600? אם כן יהיה נחמד לקבל לינק אליו.

• 0 תגובות
    • 442 צפיות
  21. שלום אני רוצה לעשות קצת אוברקלוקינג לסלרון 533 שיש לי בבית אבל לא מצליח למצוא עליו מידע מועיל באתר של אינטל... אמור להיות- family 6 model 6 step 5 יכול להיות שאני טועה לחלוטין אבל יש את המתגים הקטנים האלו בלוח אם שאני יכול לשנות ולעלות את המכפלה או את המהירות. אבל אין לי מושג מה הקומבינציה הנכונה ובשביל זה אני צריך עוד מידע. תודה רבה מראש תום

• 0 תגובות
    • 394 צפיות
  22. חברי הטוב מעוניין לעשות OC למחשב שלו, אך הוא אינו בטוח אם הוא יכול, איך עושים זאת ואיזה קירור צריך. אשמח אם תגידו לי אם אפשר לעשות OC או לא, זה המפרט: http://planet.nana.co.il/freakmiky/Report%2DYANIS.htm

• 0 תגובות
    • 461 צפיות
  23. http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-8IPE1000-G%20(Rev%203.x).htm# יש אותו לאח שלי ורציתי לדעת אם הוא טוב ל OC או לקנות חדש (לי יש תגירסאה המתקדמת יותר שלו)

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  24. Started by si,

יש לי את גוף הקירור המקורי של AMD והוא רועש. אני מחפש גוף קירור לפי הקריטריונים הבאים: 1. שקט- חשוב שיהיה שקט כמה שיותר. 2. קירור לא פחות טוב מהקירור המקורי של AMD- קירור באותה רמה יספיק. 3. מחיר נמוך. אני לא מתכנן OC. תמליצו לי על גופי קירור מ-ksp ומנועה. המבחר ל-AM2 לא גבוה. תודה לעוזרים. נ.ב. גוף הקירור http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3975 מתאים ל-AM2?

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  25. Started by Andrew_v,

כתבה http://www.dugu9tweaks.net/guides/a64oc/index.html ותוכנה שמתאימה לרוב המחשבים של היום AMD/Intel http://www.cpuid.com/clockgen.php תהנו

• 0 תגובות
    • 700 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.