עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by B@Kss,

ערב טוב. יש ברשותי כרטיס מסך Gainward GTX 260 שבמקור מגיע עם 2 מאווררים שכנראה לא כ"כ מספיקים לו.. התקנתי אתמול GTA 4, הוא רץ על ההגדרות כמעט הכי גבוהות כרבע שעה חלק מאוד, לאחר מכן המשחק מתחיל להתקע, כמו שאני מבין החוליה החלשה במערכת היא הכרטיס מסך שמתחיל לרתוח. כשמפעילים את המחשב הכרטיס מסך מריץ כנראה בדיקה כלשהי ומפעיל את המאווררים לעוצמה מקסימלית לכמה שניות.. השאלה שלי האם אפשר איכשהו להפעיל אותם בזמן המשחק. משחקים אחרים עוד לא יצא לי לנסות כי רק אתמול הרכבתי את המחשב.. המאווררים במארז מכוונים על המקסימום והחוטים מסודרים טוב מאוד ככה שאין חוט שמפריע לאוויר לזרום כמו שAntec תכננו. איזה תוכנות קיימות שיכולות להראות לי את הטמפ' (של המעבד, כ.מסך וכו') האם OC (של ה…

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  2. Started by captaincaveman,

עכשיו כשהכל מורכב (למעט פינישים אחרונים), הגעתי למסקנה שאני לא יודע לפי מה לשנות את מהירות המאווררים. היה ברור לי שזה טמפרטורת המעבד/כרטיסי המסך, אבל מסתבר שזה לא הפתרון. מקריאה ומבדיקה שעשיתי בעקבותיה, גיליתי שהמעבד משנה את הטמפרטורה ממש מהר כשאני מתחיל להריץ PRIME95 (מגיע לאיזור ה-55-56 מעלות), אבל הטמפרטורה צונחת חזרה לאיזור ה-30 בערך שתי שניות אחרי ש-PRIME מסיים. וכשאני אומר שתי שניות, אולי הגזמתי (למעלה). לתת למאווררים להשתולל לפי הגחמות של המעבד נראה לא הגיוני. האם הפתרון הוא טמפרטורת המים? כרגע אין לי שום INLINE SENSOR שמודד אותה, והפתרון היחיד הזמין לי כרגע הוא להכניס סנסור דרך אחד הפתחים של המאגר בצורה קצת חאפרית. האם זה הכיוון או שהתשובה היא משהו אחר לגמרי?

3. אני יכול לשלוט על המהירות שלו? אם כן דרך איפה?

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  4. Started by Ameralis Zaiir,

שלום, הערה: אני חושב שזה מתאים לפה, אם לא אז תעבירו, אל תרצחו אותי אם זה לא מתאים לפני כמה ימים הביאו לנו (לא משנה מי זה לנו.. סיפור ארוך... אבל לא לי לבית) מחשב, עכשיו המיקום המיועד למחשב היה רחוק מהנקודת חשמל, והחוט מאריך לא הגיע. חבר שלי החליט לעשות קומבינה ו"לגנוב" חשמל מהפלורסנטים. הכל עבד בהצלחה ועכשיו אם מכבים את האור המחשב מתכבה שזה יוצא לנו די טוב. עכשיו עלה בראשינו רעיון מבדח: אם יהיה אפשר לעשות את זה מעגלי, כלומר כיבוי האור יכבה את המחשב, וכיבוי המחשב (בעזרת המתג הקידמי כמובן, ולא מתג חיצוני חלופי) יכבה את האור. אני לא חושב שממש נעשה את זה, אבל זה מעניין מאוד אם אפשר לעשות דבר כזה, ובכלליות לשלוט על חשמל בעזרת מתג הכיבוי של המחשב, לדוגמא להדליק קומקום, או כל …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by gerdamen,

יש לי כרטיס מסך 8800 320 איך אני שולט על המאוור שלו.. הוא על 60%?

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  6. השאלה דיי מסבירה את עצמה, עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי... המאוורים הם הThermaltake Thunderblade 120mm (עם לד ירוק). יש להם גם חיבור ללוח אם (3 פינים) וגם חיבור מולקס רגיל (4 פינים). מכיוון שהם מותקנים לי על הדלת של המארז ואני נאלץ לפרק את החיבור כל פעם העדפתי להשתמש בחיבור מולקס רגיל (בכל מקרה יש לי רק מקום אחד פנוי על הלוח אם לחבר מאוורר ויש לי שניים) הם כרגע פועלים על עוצמה מלאה, ובזמן שזה לא כזה נוראי (אפילו חלש יחסית לקירור סטוק של Intel) הייתי מעדיף לגרום להם לעבוד רק ב50 אחוז... אז יש מצב?

• 4 תגובות
    • 568 צפיות
  7. Started by eranmor,

מדובר ב8800GT של ZOTAC בדרייברים אין אפשרות לשלוט על המאוורר וגם לא בSF הכרטיס מתחמם ומגיע גם ל90 מעלות צלזיוס אבל המאוורר נשאר ב30% (מצב IDLE) איך אני גורם לו לשנו אוטומטית את מהירות המאוורר?

• 3 תגובות
    • 577 צפיות
  8. Started by kopler,

שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים) קניתי לאחרונה מחשב חדש ושקט. הבעיה מתחילה כאשר המאוורר שעל המעבד מתחיל לעבוד ב-80% ומעלה (3000RPM) הוא מתחיל להרעיש. אני לא עושה OC ולכן אני יכול להרשות לעצמי שהמאוורר יפעל על 50% כשלא שומעים אותו כלל. אני מדבר כמובן על המחשב במצב IDLE ולא בעומס כשאין סיבה שהוא יפעל על 80%. ההבדל טמפ' הוא 40 לעומת 50 שזה לא קריטי, עדיף לי השקט. הלוח אם שלי הוא אסוס P5K והגדרתי בביוס שהמאווררים יפעלו כ SILENT. עכשיו לפעמים אני פותח את המחשב ומאוורר מסתובב ב-50% ואפילו פחות כמו שאני רוצה, אך לפעמים אני פותח אותו והוא על 80% ולאחר שאני מבצע ריסטרט הוא נההיה 50%. קיצר יש כאן משהו בהחלט מוזר. הורדתי SPEED FAN ואני רואה את מהירות המאווררים אך אני לא יכול לשנות …

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  9. יש בירשותי כרטיס SPARKLE CALIBRE 8800GTS 320 MB .. יש לי קצת בעיות איתו והוא מגיע לי לטמפרטרות גבוהות מידי.. יש לי אפשרות איכשהו להגיע למהיריות המאורר שעל הגוף ? (דרך אגב אין בקר..)

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  10. Started by Bengo5,

ראיתי בfoxpc שליטה על מאווררים-NZXT SENTRY LX איך מחברים את זה? זה שימושי?

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  11. Started by eyaffe,

אני מחפש פאנל לשליטה ובקרה על כ 4 מאוורים של המארז (120 ממ כ"א) האם יש למישהו חיה כזו שמומלצת ? ראיתי את זה : http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=COOL&DRID=9202946

• 12 תגובות
    • 661 צפיות
  12. Started by Blackend,

האם זה יכול לשלוט על 4 מאווררי smf2 של Tt ? http://www.vantecusa.com/product-peripheral.html דגם nxp-205

• 11 תגובות
    • 828 צפיות
  13. Started by silky,

שלום לכולם(או למי שקורא את זה). קיבלתי לידי את המארז הנכסף מדגם 900 של ANTEC ויש לי פאן באס של VANTEC לארבעה מאווררים. בפאן באס יש לי חיבורי חשמל של המאוורים(זכרים,לכל אחד 3 פינים) וחיבור אחד לבן גדול(כמו שבהארד דיסק/DVD) של הפאן באס עצמו. 1: למאווררים הקיימים במארז יש חיבור חשמל לבן גדול ששונה מהחיבור בפאן באס של המאווררים, איך אני מחבר אותם אליו? האם יש ממיר או מפצל? ואיך בכלל קוראים לכל סוגי החיבורים הללו? 2: נניח ואני מצליח איכשהו לחבר, אז בגלל שהפאן באס מקבל חשמל מחיבור אחד, והוא צריך להעביר מתח ל-4 מאווררים, האם אין לו צוואר בקבוק(מבחינת מתח)? 3: אפשר להוסיף למארז עוד שני מאווררים 120מ"מ, הייתי שמח להמלצה על שניים כשהדרישות(לפי סדר יורד) הם : עוצמה,מחיר(לא אכפת לי מ…

• 0 תגובות
    • 461 צפיות
  14. Started by pumbatal,

שלום יש לי לוח אם neo2-p 865pe אבל כל המאווררים שלי (3) באים עם חיבור רגיל (כמו של דיסק קשיח/CD) של חשמל ולכן הם תמיד על פול ספייד (רעש איום) איזה מאווררים אני צריך לקנות (העיקר שלא יהיה רעש) או האם אפשר לעשות הסבה ? נ.ב SPARK7+ הוחלף ב SILENTTOWER עולם אחר (יותר קר, ללא רעש)

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  15. Started by GUESSS,

שלום, רציתי לשאול, ברשותי מארז P150 של אנטק, המארז איננו שקט כמו שציפיתי.. הרעש נובע בעיקר מהמאוורר של המעבד, האם ניתן לשנות דרך המחשב את המהירות שלו המאורר הזה? או בנוסף של שאר המאוררים? (המחשב בטמפרטורה נמוכה יחסית לאורך כל השימוש- 40 מעלות בערך..לפעמים קצת פחות ולפעמים קצת יותר) ניסיתי דרך הביוס לשנות מהירות, אבל זה לא שינה מהותית.. דרך התוכנה של SPEEDFAN זה לא עובד!

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  16. Started by KobiL,

שלום חבר'ה ! אני די חדש פה ויש לי כבר כמה שאלות.. אז נתחיל אני עומד לקנות מחשב מבוסס q6600 עם גוך קירור ultra 120 לוח ds3r האם אני יכול לקחת מאורר שישב על ultra 120 אם rpm1200 ובלוח האם להוריד אותו ל 900-1000 rpm כי חשוב לי השקט.. האם זה אפשרי כי יש כבל שמתחבר ללוח אם זה לשליטה אם אני לא טועה ... אייך עושים את זה או שעדיף לקחת כבר מאורר של 800rpm ? מישהו עבד עם s-flex E 1200RPM אייך הוא שקט ? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  17. Started by Sifo Jen,

שלום, יש לי לוח אם D850MV של אינטל, יחד עם מעבד 2.0GHZ. על המעבד שוכב אותו מאוורר שבא עם המעבד, כרגע הוא על 3400RPM ומפני שאני שם תנור חימום ליד המחשב המעבד על 39 מעלות. (אני יודע :nono: אבל לא משנה ;D ) מה שאני רוצה לדעת זה אם אני יכול לשלוט במהירות הסיבוב של המאוורר איכשהוא? תודה. יאיר.

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  18. Started by roma4k,

אח"צ טובים, החלפתי אתמול מאוורר 120 מ"מ לאחד של AC דגם 12025PWM. יש לי על הלוח אם שבמפרט 3 מקומות לחיבור המאוורר - שני SYS FAN ואחד POWER FAN.. ב SYS FAN אחד יש לי חיבור של ארבעה פינים כמו של המאוורר, ברגע שאני מחבר המאוורר כמעט ולא מסתובב בהתחלה אלא רק מאוחר יותר ומגיע סה"כ ל 500 RPM. כאשר אני מחבר את החיבור של ה 4 פינים ל POWER FAN שכולל 3 פינים, המאוורר מסתובב במלוא כוחו (1500 RPM). השאלה שלי היא איך אני גורם לו להסתובב לפי הרצון שלי כאשר אני מחבר אותו ל SYS FAN עם ה 4 פינים? ניסיתי כבר כל תוכנה אפשרית ושופ דבר לא עוזר.. אשמח לעזרה.

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  19. במחשב שיש לי ישנו I3 530 מומהר ל 3.652 GHZ (ע"י מכפיל בלבד - ללא קביעת מתחים ) שיושב על לוח PJ של איטל שעובד מצויין כולל כל בדיקות היציבות, הבעיה החלה כשהחלפתי ל GTX460 1GB מומהר - הכל עובד מעולה וחלק רק שמאז במאמץ מלא לאורך זמן למשל ב B:BC2 החום של ה CPU עולה ומגיע גם מעבר למותר (כתוב 72C) ומגיע גם ל 76-77 ושמתי לב למהירות המאוורר שעולה לאט מדי ו"מפגרת " לגמרי אחרי המאמץ והחום... כשהחום מתקרב ל 70 רק אז נראה שהמאוורר מתחיל לעבוד בסלד גבוהה יותר ולפעמים רק אחרי שהמעבד עובר את ה 75 הטמפ מתחילה להתייצב ואף יורד לאיטה ל 71-72... הקירור הגרוע (שיוחלף בעתיד ..) שיש לי זה ה ALPINE 11 AC .. ניסתי להתקין ולהפעיל תוכנות כמו ה SPEEDFAN שמאפשרות קביעת פרופיל מאווררים לפי פרמטרים של …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. Started by psybrain,

יש לי מארז של אנטיק 280 ויש לו מאחורה שליטה על מהירות המאווררים ... על איזה מהירות אני צריך לשים ? אין אפשרות שזה יהיה אוטומטי ? מתי שצריך להיות מהיר אז לבד מאיץ וכשצריך מהירות איטית זה מנמיך ? ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר מקדימה איך אני אשלוט עליו?</blockquote>

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by kobibo,

יש לי 3 מאווררים שמחוברים כולם ללוח ( 3 חוטים ) לא יודע למה אבל אני לא מצליח לראות את מהירות הסיבוב שלהם בקטגוריה של ה Speed בתוכנה Fan Speed ( אני כן רואה את מהירות הסיבוב שלהם בקטגוריה של ה General ) ולכן אנני יכול לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם. אודה לעזרה או להמלצה על תוכנה אחרת.

• 8 תגובות
    • 660 צפיות
  22. העיניין הוא כזה הייתי רוצה לשלוט במאווררי המארז מאחר והם נורא איטיים 460 - 1020 סיבובים אני מנתר זאת עם UGURU ושם ניראה שהם כל הזמן משתנים ואינם קבועים דבר שהוא לא טוב לי, הייתי רוצה המלצה על תוכנה שתוכל לשלוט בהם. הערה ב- ARURORA 570 המאווררים אינם מופרדים אלא כולם מחוברים לאותו המחבר (3 פינים) ולכן אני רואה את שינויי המהירות בצורה כזו.

• 0 תגובות
    • 429 צפיות
  23. שלום ברשותי 6800 GT מחברת GAINWARD . עקרונית התוכנה שששולטת על מהירות המאווררים היא EXPERTOOL אבל יש לי בעיה איתה והיא לא עולה לי ועושה באגים וארורים . קיצר רציתי לדעת האם יש דרך אחרת לשלוט על המהירות , כי הם עובדים לי על 50 % מהעוצמה והכרטיס מתחמם :\ האם יש איזה דרך ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 454 צפיות
  24. יש לי שני מאוררים שמחוברים לקירור של המעבד (מוגן 2). אחד מהם מחובר עם 4 פינים ועליו אין בעיה לשלוט במהירות שלו (דרך ספידפן) אבל השני שהזמנתי (לא מזמן) הגיע עם כבל של שלושה פינים ! האם אני יכול לשלוט במהירות שלו בכל זאת דרך speedfan ?

• 4 תגובות
    • 730 צפיות
  25. חיברתי מאורר למעבד אך הכבל שהגיע עם המאורר הוא עם 3 פינים. חיברתי את הכבל ל CPU_FAN שעל הלוח האם שיש לו תכלס 4 פינים (זכר) אך אחד לא מחובר מפני שכמו שאמרתי לכבל של המאורר יש מקום רק ל 3. אני מנסה לשלוט על המהירות דרך speedfan אבל הוא לא מצליח, הוא מראה לי את הסל"ד של המאורר החדש אבל כשאני משנה את המהירות באחוזים כלום לא משתנה. יש דרך לשלוט על מהירות המאורר לכבל עם 3 פינים בכל זאת ? נאמר לי פה פעם שכן..

• 2 תגובות
    • 755 צפיות

דיונים חדשים בפורומים