עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לקירור מוגן 2 על i5 760. הטמפ ירדה ל 29 מ 32. טמפ החדר 26 מע' (מזגן). עכשיו יש שני מאווררים שמכניסים אוויר 8) אפילו הכרטיס מסך ירד במעלה~ כי יש מילימטר וחצי בין הכרטיס מסך למאוורר למה לא עשיתי זאת קודם לכן?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by giloman,

אחרי התעסקות מרובה הצלחתי למצוא את ההגדרות הטובות ביותר למערכת. מאוד מכובד לדעתי - 2.9 לNB ו4GHZ בתדר הHT לא כל כך נגעתי כי מעל 2.4 הוא רק מוריד ביצועים. מפרט בצד. פרטים : מתח מעבד 1.525 מתח CPUNB עומד על 1.35 מתח NB עומד על 1.3 ACC מופעל על normal ולא על HYBRID לינק לתמונה (למי שלא רואה) http://img811.imageshack.us/img811/5788/1055toc.jpg תגובות בקשה

• 25 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. Started by HTL,

אני מעוניין לקנות או את COOLERMASTER HAF 922 או ANTEC NINE HUNDRED TWO. השאלה שלי האם אני באמת צריך לקנות מאווררים נוספים מלבד מאוורר למעבד שאני קונה..ואם מישהו יודע עד כמה המאווררים שקטים..ואני מעוניין לקנות את הI5 רציתי לדעת איזה קירור טוב יש לו

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by milgy,

שלום, ברצוני להחליף את גוף הקירור של המעבד למשהו שיקרר טוב ויהיה יותר שקט, אשמח לקבל המלצות לגופי קירור איכותיים אני מעדיף כאלו שלא דורשים החלפה של תושבת גוף הקירור על לוח האם התקציב - 200 שח כמו כן הייתי רוצה המלצה להחלפת המאווררים במארז למשהו שקט יותר מדובר במארז TRANSFORMER יש בו שני מאווררי 12 סמ ועוד שלוש מאווררים של 8 סמ אה.,..ועוד דבר אחרון, יש לי BIG TYPHOON שהייתי מאד מרוצה ממנו אולם אין לו תושבת ל AM3 האם ניתן להשיג איפה שהוא רק את התושבת או שחייב לקנות גוף קירור חדש? תודה רבה רבה שי מילגי

• 26 תגובות
    • 5.3k צפיות
  5. Started by idandavid,

קניתי מחשב לפני שבועיים ובימים האחרונים אני מנסה לעשות אוברקלוקינג ולא עובר את ה3.6GHZ המפרט המלא: i5 760 scythe kabuto gigabyte p55a ud4p 2x 2gb kingston 1333 ddr3 WD black caviar 1tb gigabyte gtx460 OC Sea Sonic 620w CM690 II plus טיפים או הצעות? קראתי פה את המדריכים וברוב המקרים המחשב לא עולה וכשהוא כן אז השתמשתי בOCCT והוא קרס אחרי כמה דקות. כרגע המחשב יציב על 3.6 קצת נתוני ביוס: BCLK 180 Multiplier 20 Vcore 1.184 הכפלת זכרונות על 8 וכרגע הם על 1440 טמפרטורות המעבד ממש ברגע זה כשהוא במנוחה ואני כותב פה 38 מעלות (נתון של REALTEMP) של הליבה החמה ו34 לליבה אחרת קרירה יותר

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני הולך כנראה להביא את המעבד הזה מחירו בגרסאת BOX הוא 1000 שקל. ובגרסאת הTRAY בערך 890 . האם כדאי לקנות את הTRAY ולהוסיף קירור חיצוני בהפרש או לקנות את הBOX ב1000 וזהו . מתוכנן OC קטן ולא רציני מ2.66 אולי ל2.8-3 מה דעתכם ?

• 18 תגובות
    • 3.8k צפיות
  7. אהלן. לחבר שלי יש בעית חימום רצינית במחשב ואולי פה יוכלו לעזור לו. קודם כל, המארז שיש לו הוא AURORA 570 והמחשב נקי מאבק. אז ככה, הלוח שלו ASUS P5B DELUXE עומד על טמפ' של 38 מעלות. המעבד E6400 כל ליבה במנוחה עומדת על סביבות 50 מעלות, קירור סטוק. ובעית חימום רצינית שצצה בימים האחרונים היא בכרטיס מסך SAPPHIRE X1950XTX הכרטיס במנוחה עומד על 80 מעלות, וכאשר הוא מריץ משחק או בנצ'מארק הכל קופא, כנראה בגלל שהכרטיס מפסיק להגיב. מה יכולה להיות הבעיה בכרטיס מסך? הכרטיס נדפק סופית? או שקניית קירור אחר תצליח לקרר אותו? אם כן איזה קירור זול יחסית יצליח להוריד לטמפ' נורמלית? האם הטמפ' של הלוח היא סבירה? וגם של המעבד? או שכדאי להחליף גם למעבד קירור? אז מה אתם ממליצים לעשות? כמו …

• 23 תגובות
    • 4.7k צפיות
  8. Started by ron11,

כמה אני יוכל להעלות את מהירות המעבד בלי לעלות מתח וגם כמה הסיכון שהמחשב שלי ייהרס ב-OC ? מעוניין בשביל תוספת ביצועים במשחקים תודה לעוזרים !

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by ibud,

שלום לכולם, לפני כמה ימים בניתי את הקירור מים הראשון שלי, נתקלתי בקשיים אבל לא נורא.... עכשיו פועלת. מה שכן, ברגע הדלקת המחשב הסתכלתי בטמפ' בביוס וכתוב שהמעבד ב-60-61 מעלות... ממש גבוה. יכול להיות שהוא הספיק להתחמם לטמפ' כזו תוך שניות? אם כן, יש למישהו רעיון מה הבעיה? אני מפחד לעבוד איתו ככה. המערכת: מיכל (500) -> רדיאטור כפול -> משאבה(DP600) ->רדיאטור -> סטוק מעבד(1156) -> רדיאטור -> וחזרה למיכל. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. קודם כל תודה לאלה שעזרו לי כשביקשתי עזרה במפרט ;D אז ככה core i7 930 box gigabyte-usb3 x58 gigabyte nvidia gtx 460 1GB OC 2x3 DDR3 kingstone 1333MHZ Antec nine hounderd v 2.0 cooler master extream power 650W LG DVD-CD סתם אחד מזה משנה ... חח smasung 750GB X2 32MB קיים ברשותי כבר מסך ראשי FULLHD 25.5 inch ומסך משני 19 inch שניהם של סמסונג שוקל לקנות למארז מאווררים אחרים כי הוא דיי רועש למען האמת ואולי גם מאוורר למעבד כי עכשיו אני עם כל הסטוק שיש חוץ מהכרטיס מסך שבאמת ג'יגהבייט הפתיעו שתי מאווררים שקטים מאוד יחסית חוות דעת/פרגון עזרה לגבי אוורור והפיכת העסק לשקט יתקבלו בברכה

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. בימים הקרובים , מחר מחרתיים, מור להגיע אליי מחשב שהזמנתי מrsm. ברצוני לעשות לו OC למעבד וגם לכרטיס מסך . מעבד : I5 760 + MUGAN 2 . לוח אם : Gigabyte GA-P55-US3L כ.מ : 4890HD גירסאת הVAPOR-X . 1. הרבה אנשים עשו OC למעבד הזה עם הקירור הזה כמו שראיתי וקראתי כאן מישהו יכול לתת מדריך בעברית לתהליך ? 2. מה הטמפ' סטוק שאמורה ליהיות לי למעבד עם המוגן 2 ומה לכרטיס מסך ואם אפשר גם לדעת מה המגבלות של כל אחד מהם יהיה מצויין . 3. הבנתי ממישהו שמבין שמה שיגביל אותי זה דווקא לא הקירור אלא הלוח אם , למה כוונתו ועד כמה יגביל ? תודה .

12. שלום חברי פורום נכבדים, יש לי מחשב באוטו (carpc) מבוסס אטום ION מבית אסוס. הקירור לא מספק, היות והמחשב ממוקם בתא כפפות וזרימת האוויר אפסית. ללא תוספת מאורר 60מ"מ על ההיטסינק המקורי המחשב מגיע ל 90 מעלות במאמץ ונתקע. הוספתי מאורר 60 מ"מ והמחשב עומד על כ 60 מעלות במאמץ - חשוב לציין שאין קראית טמפ' לION אלא רק למעבד ואני סבור הION חם יותר. המחשב מחובר באמצעות ספק M4, שהוא ספק ייעודי למחשבי רכב לM4 מחובר המחשב, כונן SSD, כ 10 USBים (GPS, DVB-T, מצלמת אינטרנט, המגע של המסך ועוד), כמו כן המסך מדגם ליליפוט 629GL מחובר לספק וכן עוד 3 מאוררי 120 מ"מ, 2 40 מ"מ ואחד 60 מ"מ. אני רוצה לקרר את המחשב באמצעות פלטות פלטייר חלשות, של 60-90W, היות ואני מוגבל בגובה וכי לא מצאתי קירור פאסיבי …

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. Started by rocknroll,

היי אני די חדש לכל נושא האובקלוקינג, והיום נראה לי שעשיתי משהו טיפשי. יש לי זיכרון DDR3 1333 , וכחלק מניסויים כאלה ואחרים שינתי את מהירות הזכרון בביוס מ- 1333 ל 1600 , וכעת המחשב נדלק כך שאין לי אפשרות להיכנס לביוס (פשוט מסך שחור ולוח האם פעיל) . מישהו יודע איך ניתן לשחזר את ההגדרות של הביוס ? לא שיניתי את המתח של הזכרון כך שהוא לא נשרף ...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום, אני רוצה להתחיל ב-OC לכרטיס מסך ולמעבד, קראתי את המדריכים והתוכנות שמומלצות שם הם ישנות, ורובם לא תומכות בווידנוס 7 (אישית לא בדקתי אבל זה מה שכתוב באתר שלהם). וגם קראתי שלכרטיסי ATI יש בעיה עם מוצרים של Futuremark שהם המפתחים של 3Dmark לא? בגלל זה אני צריך תוכנות עדכניות שיעשו את העבודה, המיפרט שלי רשום בצד למי שצריך. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אז ככה המעבד שלי i5-570 עכשיו על 3.6 ואני לא רוצה להעלות יותר מתח ופה ושם הוא גם די נתקע יש לי לוח אם dk-p55 t3eh9 עכשיו הלוח אם הזה מחייב אותי בשביל להפעיל turbo boost אז גם להפעיל את הstepbystep שזה יעני מוריד לי את המכפלות וזה בהתאם לצריכת חשמל ואמרו לי שזה בעייתי מצד אחד אבל מצד שני בטוח אז אני צריך ייעוץ בשביל להגיע ל3.8 זה תקין להפעיל את שניהם ביחד? או שעדיף להימנע מיזה?

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  16. Started by mekaya,

יש לי את המארז הזה http://www.jsp-tech.com/index.asp?ind=b2&type1=5&id=16 האם יש דרך כלשהיא לשלוט על המאוורר הענק שבצד ? כלומר, להעלות לו את המהירות. יש גם מאוורר אחד מאחורה, לא בטוח אם יש מקדימה... תודה רבה

• 19 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל, מה עדיף ? וכו' ?

18. היי, המחשב שלי התחרפן ואיפס לעצמו את הOC הקודם... 3.89GHZ . יש לי מעבד INTEL CORE 2 DUO @ E8400. 4GB זכרון של 800MHZ, שני סטיקים של 2GB. לוח אם של ASUS P5QC. ביוס AMI גירסה 1306. תאמרו לי בבקשה איך אני עושה OC בחזרה ל3.89 או לפחות 3.6. (אני ממש בור בכל עניין ההמהרות, אז אני אשמח לא לקבל מדריכים מסובכים מדי).

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by ibud,

שלום לכולם, לפני כמה זמן החלטתי לרכוש קירור מים, מערכת יפה אבל עשתה לי הרבה כאב ראש עד עכשיו..... אז ככה, אחרי שחיברתי הכל ומיליתי מים במיכל חיברתי את המשאבה לספק 550W דרך בקר, לא משנה מה עשיתי לא הצלחתי לגרום לזרימת מים רציפה. המים מתמלאים בחלק מהצינורות ולא זזים (המשאבה עובדת). המערכת הולכת ככה. מיכל מים נמצא למעלה במארז וצינור האאוט שלו יוצא לרדיאטור כפול בתחתית המארז, משם ממשיך למשאבה DP600, מהמשאבה לרדיאטור חיצוני, משם ממשיך לסטוק מעבד, ולעוד רדיאטור ולבסוף חוזר למיכל, חשוב לציין שהמערכת עבדה במחשב אחר.... אם למישהו יש רעיונות אני אשמח.

• 11 תגובות
    • 5.8k צפיות
  20. שלום, המחשב שלי חזר מתיקון אצל סקייפיסי, הם שידרגו לי מ HD4870 ל HD4890 + הקירור הנ"ל פחות או יותר בחינם (הם היו חייבים לתת לי משהו מעבר ל HD4870, כי אני קניתי OC Edition). בקיצור הורדתי את הדרייברים רק ליתר בטחון, ונכנסתי ל control center.ב FAN speed אני רואה שגם המינימום וגם המקסימום הם על 100% מה שלא נראה הגיוני כי הצליל לא נשמע כמו 100% או אפילו 50%. נכנסתי ל Riva Tuner ואני בכלל לא רואה שם את האופציה של כרטיס המסך. איך אני אמור לשלוט ידנית במהירות המאוורר? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by shai888,

מעוניין בקירור זול שיעשה את העבודה ל ‏Core i3 530, אני קונה 2 מחשבים עם המעבד הזה 1 מהם הולך לשמש למשחקים ו1 מהם ולגלישה נטו אני צריך 2סוגים כמו שאתם מבינים .. או סוג אחד זול שיעשה את העבודה.. אפשר כמה הצעות? אני מתכוון לקנות מ KSP אז אם אפשר מהאתר שלהם..

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אז ככה... יש לי נסיון באוברקלוק וקראתי מדריכים ופה ושם אבל עדיין יש לי איזו בעיה קטנה לא סגור על מעלות תקינות ואיך להעלות ופה ושם (בלי מתחים...) אז ככה המעבד שלי זה core i 5 -750 קירור mugen 2 לוח אם DFI LanParty DK P55-T3eH9 זיכרונות 2X2 gskill 1600 בקיצור יש לי כל מה שצריך בישביל אוברקלוק חוץ מהאוברקלוק עצמו חחח המעלות שלי הן כאלה זה במאמץ עצבני ולידו במנוחה של ה cores http://img259.imageshack.us/img259/9673/32471231.jpg וזה של הcpu עצמו (שדרך אגב עדיין לא הבנתי מה ההבדלים יעני זה הליבות וזה המעבד אבל תאכלס איזה מעלות קובעות...) http://img153.imageshack.us/img153/1638/16049629.jpg נראה לי מעלות סבבה.. אבל לא בטוח אשמח לתגובות ועזרה והנה גם תמונות מדוייקותתת של הביוס שלי…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by shai888,

יש לי קירור freezer extrem על המעבד יש לי את המחשב כבר שנה וחצי וברוך השם אין בעיות אבל הקרור ענק ואין סיכוי לראות את המעבד איך אני יודע אם צריך למרוח משחה או משהו?

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. יש לי תקציב של 450 ש"ח (חריגה של עד 50 ש"ח) לקניית 5 מאווררי 120mm הניתנים לשליטה ע"י בקר מאווררים + קניית בקר למאווררים שיתאים לכמות כזו של מאווררים. המארז שלי הוא מארז של CoolerMaster דגם: centurion 590. תודה רבה מראש.. ________________ avivgenius

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by Vidati,

אני צריך המלצה לקירור טוב ושקט לOC למעבד שלי, הקירור חייב להיות "מגדל" ושהמאוורר יהיה מהצד (סטייל OCZ וונדטה ולא כמו טרמלטייק ביג טייפון). תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים