עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי לא מזמן את הלוח-אם הנ"ל בשביל לא לשדרג את המעבד (יותר יקר). המעבד שלי הוא Athlon XP-M 2500+ שלדעת רבים מותאם מאוד לביצוע OC. הבעיה שלי היא שלא מצאתי שום אופציה בBIOS להגדיל את ה"מכפיל" או את מהירות המעבד. האופציה היחידה שהיתה לי היא הגדלת ה-FSB, דבר שהצליח לגרום למעבד לפעול ב-1200Mhz בלבד!!! מה עושים!? לפי בדיקה שלי הלוח אם פועל על מכפיל של X6 בלבד... ביצוע OC עם תוכנת CPUMSR תקע את המחשב עוד כשהגדלתי את המכפיל ב-0.5. מישהו מכיר את התופעה? האם זה ניתן לביצוע בכלל בלוח-אם הזה?

• 0 תגובות
    • 402 צפיות
  2. יש לי לוח של lan prarty ultra d nf4 עם אופטרון 170 השאלות שלי אבל לא נוגעות בהכרח למעבד כזה או אחר..... 1) איך אני יודע מתי חום המעבד עוצר אותי מלהמשיך לדחוף את המערכת בקלוק? 2) האם עדיף מכפלה גבוהה נגיד 11 או לדחוף את על המערכת במכפלה 9? 3) מה נחשב מתח מסוכן או "מקצר חיים" למעבד ? 4) איך אני יכול לדעת בוודאות מה קצה היכולת של מעבד? 5) יש סטייה בין מתח מעבד בביוס לבין מתח בוינדוס. מה יותר אמין ?

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  3. Started by snogoo,

יש לי לוח אם MS 6529 של MSI. הבנתי שבד"כ הלוחות מגיעים עם CPU RATION SELECTION נעול, אבל בכרטיס שלי זה פתוח ונע בין 8 ל 20+ אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות עם זה כי השינויים שאני מבצע בכפולות שם לא ממש משנות את המהירות שבה אני עובד.. כלומר שה FSB שלי מחושב לפי X14 וזה לא משנה אם אני שם שם X8 או X20 למישהו יש רעיון ?

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  4. Started by hagay21,

יש לי מעבד אופטרון 170 לוח של dfi ut nf4 ultra dוזכרונות של g/skill 4800 tccd rfהצלחתי לדחוף את המעבד במכפלה 9 ל fsb 317 וככה שהזכרונות עומדים על 634 בתזמונים 2.5-4-4-8 T1 על מתח 2.9 כרגע מתח המעבד בוינדוס הוא 1.664 יש לך אולי מושג למה אני לא יכול לדחוף אותו קדימה עוד קצת ? אני משץמש ב super pi לבדוק יציבות

• 0 תגובות
    • 456 צפיות
  5. Started by gaga1234,

לכמה הגעתם עם ה 6200 שלכם ב OC תנו כמה שיותר פרטים הזה פרטים אצלי יש לי 6200 של INNO3d 128 ביט 128 מגה AGP פתחתי צינורות 8 ( צינורות תקינים ) ואני עומד על OC של ליבה : 425 זכרונות: 640

• 0 תגובות
    • 423 צפיות
  6. Started by Bar1234,

מישהו מכיר את התוכנה PC ALERT 4 ??? אם מישהו מכיר את התוכנה ויכול להסביר לי בדגול איך היא עובדת אני אודה לו מאוד... יש שם אפשרות להגביר את עוצמת המאוורר של המעבד?

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  7. Started by Ninja,

מי מהם יניב תוצאות OC טובות יותר? האם יש ייתרון לאלבטרון בזה שיש לו עד מתח 1.9 לציפסט לעומת 1.7 באביט? ויש לו גם מתחים גבוהים יותר לזכרונות 3+ לעומת 2.9 לאביט? בקיצור אני צריך דעה ממישהו שמכיר מקרוב את שתי הלוחות ויוכל להגיד לי מה טוב יותר ל OC או מה יותר ממולץ. **לא הייתי בטוח אם לפתוח את הטרד כאן או בפורום לוחות אם ומעבדים** בכל מקרה אם האשכול לא מתאים לפה אז להעביר בבקשה. תודה!

• 0 תגובות
    • 446 צפיות
  8. הייתי רוצה לדעת מה הכי עדיף מבין אלו : 1. PIPE 101 rev2 http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/pipe101/pipe101.htm אם יש מאוורר 80 / 90 שקט חזק וטוב שאפשר להמליץ פה עליו והם יהיו שילוב טוב אז אשמח לקבל המלצה 2. SILENT 939 http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0200silent939/cl-p0200.htm לכאורה נראה שהוא הכי עדיף מבחינת משקל ורעש ומחיר אבל לא בטוח לגבי יכולות הקירור שלו 3. +6 HYPER http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=RR-UNH-P0U1&other_title=+RR-UNH-P0U1+Hyper%206%2B למרות הגודל הוא נראה לי הכי מבטיח אך השאלה אם כדאי להשקיע בכזה משקל וגודל מבחינת סיכון וגם מחיר דיי גבוה 4. HYPER 48 http:…

• 0 תגובות
    • 413 צפיות
  9. Started by משיקומי,

כשאני מפעיל את הati tool בשביל לבדוק ארטיפקטים אז זה משנה אם רואים אותו במסך או שהוא ממוזער או מאחורי חלונות אחרים??

10. Started by razoli,

יש לי מחשב ישן יחסית (P4 1.7) רציתי לעשות לו אובר כי ראיתי שיש לי מולטיפלישן גבוהה אבל כשראיתי את הוולטרג' שלו נבהלתי בא עם הסטוק 1.72 השאלה אם לעשות או לא? ואם אני צריך להוריד את הוולטרג'?

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  11. מה הנתונים שלו ? הוא רועש ? עדיף מניסיון אישי.. על כמה מעלות+- יהיה פרסקוט 3 גיגה הרץ 1 מגה קאש איתו ?

12. Started by michagen,

אני עשיתי חיפוש אבל אני עדיין לא בטוח והייתי רוצה להציג את המקרה האישי שלי.. יש לי קירור סטוק על המעבד ועל הכרטיס מסך..ויש לי מאוורר 80 מ"מ מקדימה שמכניס אוויר ואני רוצה לשים מאוורר מאחורה שיוציא אוויר, השאלה היא כזאת: האם לשים גם מאחורה מאוורר 80 מ"מ או שעדיף מאוורר של 120 מ"מ (יש לי אפשרות יש לי הברגות לשלוש מידות מאוורר שונות) או שאם יש לכם רעיון יותר טוב תגידו לי.. ודרך אגב יש לי גם על הדלת של המארז צינור כזה מין "אגזוז" כזה... תודה מראש, מקווה שתעזרו לי!

• 0 תגובות
    • 425 צפיות
  13. Started by stojakovic,

איך אני עשה בדיקת מאמץ למחשב בprime95?!?!? ומה יותר עדיף prime95 או superIP ??!

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  14. Started by The Ripper,

למישהו יש אחד מהקירורים האלה ויכול לומר איך הרעש לעומת הקירור המקורי? תודה.

• 0 תגובות
    • 399 צפיות
  15. Started by X-BLADE,

עם איזה תוכנה עושים OC לזכרונות? חיפשתי בבאיוס אבל לא מצאתי שם שום דבר שקשור לזכרונו רק למעבד... ותביאו לינק ישיר בבקשה... תודה מראש

• 0 תגובות
    • 424 צפיות
  16. יש לי p4 1.7ghz willamette(אוף הליבה הזאת יותר גרועה במציאות ממה שאומרים עליה) octek p4x266E-A4E http://www.octek.com.au/product/Motherboards/p4x266E.htm לינק לחוברת בPDF http://support.octek.com.au/Downloads/Files/Manual/P4/P4x266eA06.pdf הזיכרונות הם שתי סטיקים של a-data 512mb DDR400 אין שינוי מתחים אין נעילת agp ו pci והאוברקלוק המקסימלי שהיה אפשר זה 1.9 ואני לא זוכר אם זה היה יציב בכלל (דרך אגב הלוח המקורי היה DDR333 אבל הוא נדפק והוא גם ככה היה מסריח)

• 0 תגובות
    • 412 צפיות
  17. Started by lmlm,

היום,הרצתי ל 9200SE שלי ATI TOOLS הוא הגיע מ 200 ל 260 (ע"י FIND MAX CORE) ואז עשה לי שגיאה וקולות פאם פאם אחרי שעשיתי ABORT אז סגרתי את התוכנה , האם ה OC נשמר כאילו זה יהיה על 260? באותה הזדמנות מהי הגירסא הכי חדשה לתוכנה לא BETA אני משתמש ב 0.24-זה הכי חדש?

• 0 תגובות
    • 400 צפיות
  18. Started by גוגומגוג,

אני כניראה מחליף את המעבד והלוח אם עם אחותי שלי : פרסקוט פנטיום 4 2800 (478) 1M 800HT שלה: ‏Athlon™64 3200+ (S-939) VENICE CORE‎ (כדאי?) אני רוצה להעביר גם את הקירור מעבד שלי לAMD אבל אני לא בטוח שהקירור מעבד שלי מתאים PRIMECOOLER PC-HC5+ BLUE LED HYPERCOOL ל AMD באתר כתוב שהוא כן מתאים ל AMD 939 http://www.primecooler.com/index.php?akce=viewp&idprod=225 אבל בדף הסבר שקיבלתי עם הקירור אין איזכור לגביי S-939 אלא רק לגביי INTEL 775,478 AMD 754,462 למישהו יש מושג איך מרכיבים? אולי זה אותו דבר כמו ה 754 ? ועוד משהו , כאשר הרכבתי את הקירור הנ"ל על המעבד שלי כמעט ולא היה שינוי בקירור נישאר על 48-49 מעלות הוא יורד גג ל 47 אם אני שם אותו על מהירות הכי גבוהה בפוטנציומטר. א…

19. Started by AtR,

שלום! רציתי לעדכן ת'ביוס ללוח הנ"ל ואני לא בדיוק יודע איך אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט לי בנוסף אחת מהסיבות שאני רוצה לעדכן היא שאין לי אופציית שינוי מתחים לזכרונות מה שאני בהחלט צריך תודה רבה מראש AtR

• 0 תגובות
    • 483 צפיות
  20. Started by paulyoung,

היי, איך אני בודק טמפרטורות של כרטיס מסך ומעבד בזמן מאמץ? שמתי לב שהכרטיס מתחמם קצת (נגעתי במארז) במשחק bf2

• 0 תגובות
    • 405 צפיות
  21. Started by sahargt,

יש לי את 120 XP ויש לי לוח אם מסוג איביט מקס 3 רציתי לדעת אם למשהו יש את הלוח הזה שיכול לעזור לי תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 444 צפיות
  22. ציטוט: " Intel Pentium 4 - מעבד שמיוצר בתהליך של 0.13 מיקרון, יש בו הגנת טמפ' שעולה על 40 מעלות, ברב המקרים דיי קשה להחזיק מעבד בטמפ' כזו בתנאי סביבה חמים כמו בארץ, אז לא נורא אם סוטים לכיוון ה45 מעלות במאמץ." הגנת הטמפרטורה של אינטל (TCC או Thermal Throttling) במעבדי NORTHWOOD לא נכנסת לפעולה עד שהמעבד מגיע לטמפ קריטית שהיא עבור NORTHWOOD בסביבות ה 75 מעלות! ועבור PRESCOTT היא מעל 85 מעלות!! וגם כשהמעבד מגיע לטמפ קריטית, ההגנה נכנסת לפעולה רק לאחר השהיה של כדקה אחת! לעומת זאת טמפ מאד מסוכנות כמו 85 מעלות עבור NORTHWOOD יגרמו למעבד לכבות את המחשב ולהעצר לחלוטין (HALT). מעבד NORTHWOOD במצבד OC יכול לעבוד במאמץ ב 60 מעלות ללא כל חשש לתווך ארוך... הנה מאמר מעניין על הגנת טמפ…

• 0 תגובות
    • 459 צפיות
  23. הגעתי למסקנה שהפיתרון הכי טוב עבורי לגבי זה שהמחשב יהיה פתוח ויהיה שקט, זה בקרי מאוורים (FAN BAS) או ראובאס. אז כמה שאלות: 1. לגבי הכנה לבד - תוכלו להפנות אותי למדריכים עדכניים שמסבירים כיצד לעשות זאת? היחיד שמצאתי היה בתחרות המודינג של הפורום שלהם, ושם ביטלו את התמונות או משהו, לא ממש הבנתי, אז אם תוכלו להפנות אותי למדריך עם תמונות.. ממה שהבנתי צריך לקנות הרבה מאוד רכיבים, שהופכים את העסק לדי יקר (במיוחד בגלל המליון חיבורי מולקס שצריך לקנות), אז מה לדעתם תהיה העלות של כל העסק הזה? זה לא מתקרב כבר לעלות של מכשיר רגיל? 2. לגבי רכישה של אחד - עשיתי די הרבה חיפושים, ולא מצאתי הרבה שהם אפקטיביים כל כך. אני אצטרך כנראה חיבורים ללפחות 4-5 מאווררים, והתקציב עומד על בערך 300 ש…

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  24. Started by TARON,

חח נו אז מה עם אני מנהל אני גם בן אדם!!! עכשיו נתקלתי בקושי עם תוכנה מסוימת שמאפשרת לבצע אובר קלוק ישלי כמה שאלות כי זה פעם ראשונה שאני עובד הם התוכנה הזאת !!! ראו תמונה: http://img118.imageshack.us/img118/5480/v4el.jpg עכשיו עם אני יעלה את האחוזים שכרגע נמצאים על 28 אז : 1: זה יחשב לאובר קלוק למעבד ללוח אם או למשהו ??? 2:האם זה יקרר יותר תמעבד והמעלות ירדו בצורה משמעותית??? את התוכנה מצאתי בדיסק של הלוח אם שלי עכשיו ישלי עוד שאלה בקשר לאובר קלוק לכרטיס מסך ישלי תתוכנה TRIXX שבאה עם הדיסק של הכרטיס מסך עכשיו ישלי שמה כמה אפשרויות ראו תמונה: http://img161.imageshack.us/img161/678/sdf8qb.jpg עם אני ישנה את זה לאחד מהם ? ניראה לי אני ישנה קוסטום ויעלה תספיד פאן ל 20 אחוז …

• 0 תגובות
    • 450 צפיות
  25. Started by shloosh,

אוקיי אמממ אני עכשיו באוברקלוק ל2600 עם המעבד שלי הכל בטמפ' טובה חוץ מהלוח. עכשיו שאני מסתכל ב-everest הוא מראה לי שהלוח מגיע במאמץ לאיזה 60 אבל שאני עושה ריסט אני רואה בביוס שהצ'יפסט דווקא על טמפ' נמוכה של איזה 40 בערך ומשהו שנקרא PWM הוא זה שהיה נמצא על איזה 60 ומשהו. מה זה ה-PWN הזה??? עד לאיזה טמפ' הוא אמור להגיע? ומה זה מסוכן? אולי אני צריך לתת מתחים יותר גבוהים למערכת שלי? המעבד -2600 עם מתח 1.375 כולה ושום דבר אחר לא שיניתי מתח.. תודה!!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.