עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by drumtroll85,

רציתי לדעת מה קורה אם אני משנה את התזמונים של הזכרונות והמחשב לא מצליח לעשות POST - אני יכול פשוט לכבות ולהדליק או שצריך לעשות CLR_CMOS. ואם צריך, איך אני עושה את זה בלוח שלי (GA-8SQ800). בקיצור: במקרה של שינוי תזמונים לא מוצלח, מה עליי לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו... תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  2. Started by IG,

אני רוצה לשנות את התיזמונים של הזיכרונות שלי (אם כדאי). המפרט מופיע בחתימה. העניין הוא שאני לא יודע מה זה התיזמונים. בביוס יש לי את ההגדרות האלה: advanced chipset features: fast command- normal/ fast/ ultra Dram timing- manual/ auto Dram CAS latency- 1.5/2/2.5/3 bank integrleave- disabled/ 2 bank/ 4 bank precharge to active (trp)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t active to precharge (tras)- 6t/ 7t/ 8t/ 9t active to CMD (tred)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t Dram burst length- 4/8 Dram queue depth- 2 level/ 3 level/ 4 level Dram command rate- 2t command/ 1t command write recovery time- 2t/3t Dram tWTR- 1t/ 2t ואני לא יודע מה צריך לשנות. שאלה נוספת: מה התזמונים המומלצים למערכת שלי, ואיזה סיכונים יכולים להיו…

• 6 תגובות
    • 605 צפיות
  3. יש לי Winbond 3200 עובדים במהירות של 400 (2 כפול 256) התיזמון של הביוס היה 3 3 6 2.5 ושיניתי ל 3 2 7 2 קיבלתי בסיסופט שיפור קטנטן מ 3250 ל 3300 (בערך) בהנחה שהמערכת תעבוד יציב האם להשאיר את השינוי ? האם אפשר לנסות ערכים טובים יותר ?

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  4. חח אז ככה היה לי קצת משעמם ב5 בבוקר אז החלטתי להדק קצת תתיזמונים בסטוק הם היו על 3-3-3-8 נכנסתי לביוס והחלפתי ל2.5-3-3-8 העלתי את וינדוס המחשב הכול עבד רגיל נכנסתי לCPUZ והוא אמר לי שהזכרונות על 2.5-3-3-6 למרות שבביוס הם היו על 2.5-3-3-8 (יחס של 1:1) למה?? ורציתי גם לנעול את המהירות של הזיכרונות אבל האופציות שישי לי זה מ266MHZ ומעלה ויש לי DDR400MHZ PC3200 וידוע שהמהירות שלהם היא 200MHZ ובגלל שזה DDR אז זה מוכפל ל400 אז אני צריך להשם את זה על 400 כי אין לי אופציה של 200MHZ בלוח? ועוד בעיה אחרה ששניתי את התזמונים ל2.5-3-3-8 (אבל בCPUZ זה היה2.5-3-3-6) והפעלתי את הPAT המחששב לא עלה בכלל למה? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by X-Gamer,

אני מקווה מאוד שהנושא קשור לפורום הזה אני רוצה לשנות תיזמונים לזיכרונות PC100 שאין לי מושג של איזה חברה הם אולי אתם יכולים להגיד איך לבדוק התיזמונים הם 3-3-3-5 ואני רוצה להוריד לפחות ל-2.5 הזיכרונות יכולים להשרף?

• 15 תגובות
    • 785 צפיות
  6. בעקבות נוכחותי לשים לב לכך, שצורת המאווררים של המארז היא כזו, שניתן להתקין אותם גם הפוך (בשביל לשנות את כיוון זרימת האויר), חשבתי שאולי שהקירור למארז יהיה טוב יותר, אם אני אשנה את תנוחת המאוורר של החלק האחורי של המארז של המחשב שלי, כך שהמאוורר ישאב אוויר לתוך המארז במקום שיוציא אותו החוצה (מאוורר ספק הכוח כבר ממילא מוציא את האויר מהמארז החוצה). מה דעתכם על זה? האם הוא יקרר כך טוב יותר את המארז?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by etz,

בזמן האחרון נאלצתי לחזור למעבד הישן שלי, פנטיום 4 1.6 גה"צ ליבת Willamette שהרצתי אותו על 2.1 גה"צ והטמפ' עדיין היו די הרבה מתחת למקסימום. במנוחה הממוצע היה משהו כמו 26 מעלות ובמאמץ הגעתי הכי הרבה ל-54, אבל בד"כ לא עברתי את ה-51, וזה להזכירכם עם מעבד שרץ באוברקלוק של 500 מה"צ, כולל העלאת מתח (לא הייתי צריך, אבל בדקתי בכל זאת) וגם ככה הוא 0.18 מיקרון. זה היה אוברקלוק לא רע בכלל לפי דעתי, והייתי יכול להמשיך אפילו עוד קצת. עכשיו חזרתי למעבד הרגיל שלי שהוא 2.66 גה"צ (ליבת Northwood) ועכשיו פתאום לעומת המעבד הישן שמתי לב שהטמפ' קופצות מכל דבר קטן, לדוגמה: אני מפעיל איזה תכנה קטנה וישר הטמפ' קופצת באיזה 3-4 מעלות וזה בלי שמהעבד בכלל ב-100 אחוז עבודה, כמובן שאח"כ היא יורדת אבל ל…

• 3 תגובות
    • 429 צפיות
  8. Started by redersh,

אהלן יש לי DS4 וGSKILL HZ בביוס אני לא מצליח להבין איך אני משנה תזמונים.. לא מוצא את האופציה בדרך כלל זה נמצא בADVANCE CHIPSET ואין לי שורה כזאת... תודה יש דרך אחרת אם האופציה אינה קיימת בביוס

• 3 תגובות
    • 491 צפיות
  9. Started by redti,

עשיתי דרך התוכנה של הכרטיס מסך שאם אני לוחץ alt+9 ההגדרות יהיו כאלה : ליבה - 690 זיכרון 1100 מאוורר - 80% ברגיל ההגדרות הן : ליבה - 625 זיכרון - 993 מאוורר - 45% כל פעם שאני נכנס למשחק אני מפעיל את ההגדרות הגבוהות יותר וכשאני יוצא ממנו אני מחזיר להגדרות הקודמות גם בלחיצה על alt+7 האם זה יכול לפגוע בכרטיס מסך ? כי זה קורה על בסיס יומי כל יום כמה פעמים..

• 1 תגובה
    • 463 צפיות
  10. שלום לכולם, המעבד הוא I5 2500K הלוח אם הוא ASUS P8P67 PRO B3 המפרט המלא בצד. כשאני משנה את ההגדרות במסך הבסיסי בביוס לאופטימלי (הימני) ואח"כ בהגדרות מתקדמות משנה ל 104*45 המהירות בווינדוס היא 104*16 מה שנותן 1664. המהירות תמיד משתנה לפי מה שאני מגדיר, המכפלה תמיד חוזרת ל 16. כשאני חוזר לביוס לראות מה קורה הכל נשאר כמו שהגדרתי אותו. רק שמדי כמה פעמים ההגדרה של האופטימל חוזרת לנורמל (האמצעי). איזה הגדרה אני מפספס פה? תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  11. Started by Amir c,

טוב היום סוף סוף אמרתי שאני צריך לשים סוף לביש מזל שלי עם המאוררים נתחיל בסיפור.. קיבלתי את המחשב התקנתי ולאחר שבוע שבועיים המאורר של הציפ התקלקל (NF7) אמרתי נחכה... עבר שבוע בעע גם זה של הכ.מסך הלך ממש ביש מזל היום לאחר קרוב לחודש אמרתי זהו נמאס פתחתי והבאתי 2 דברים סינק חדש + מאורר שיתאים לכ.מסך שלי מאורר של AMD שמוציא כמות מכובדת של CFM לפני ההתקנה המעלות היו עומדות על 50 מעבד ו37 לציפ לאחר ההתקנה 46~43 מעבד 29~32 ציפ חבל שאינני יכול לשים תמונות של ההחלפה אגב הכ.מסך שלדעתי הלך ממש פצצה פתחתי שמתי גם קצת משחה תרמית (אף פעם לא מזיק) ואולי אולי אולי אני אעשה מדריך לאיך להחליף סינק+מאורר לכ.מסך בתכנון לאפינג לסינק משהו טוב שהבאתי (מתבצע ברגעים אלו - עבודה סיזיפית בעע) הסי…

• 4 תגובות
    • 502 צפיות
  12. Started by SixKiller,

שלום יש לי איזה 5 מאוררים בחוץ שחורים כאל ה ומסריחים מאבק.... וקניתי 4 ממירים או מעבירים או איך שקוראים לזה.. ואני רוצה לדעת איך בדיוק אני יכול לצבוע את הכנפיים של המאורר זתומרת הפלסטיקים שמסתובבים... ולהוציא את מה שיש מסביב תודה על העזרה...

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  13. Started by SOLIDUS SNAKE,

אני חדש מאוד בתכום המודינג אך בשבוע הראשון שנכנסתי לאתר זה כבר צבעתי את המארז. אני רוצה להכנס קצת יותר לתכום ולהתקין מספר דברים כמו : 1. חלון - יש לי את הפרסתפקס מוכן. 2. LCD 3. מאוררים (שתיים: 1 60ממ , 1 80ממ) 4. להחליף ספק 5. תאורה - בקשר לתאורה אני בספק. לאחרונה ערכתי הרבה בירורים בנוגע לציוד תוכנות ועזרים. היום התחלתי מעשית לעבוד. התחלתי בחלון - ונתקלתי בקשיים כי אני עובד עם מסורית פח וחשבתי שזה יספיק. ראיתי מה אנשים עשו עם המחשבים שלהם בגלריה ונדהמתי - איך הם הצליחו לעשות דברים יפים כאלו. ולכן שאלתי היא אם משהוא עשה חלון יפה באמת ויכול להמליץ לי על כלים \ מקומות שיכולים לבצע את המשימה. אודה לו מאוד. תודה מראש למגיבים על הת'רד.

14. Started by THE FOX,

איך ניתן לשפר את ה Arctic Cooling Freezer 64 Pro? החלפת מאורר תשנה הרבה? להכין לו תעלת אוויר לצידי הסינק? מישהו ניסה משהו שעזר? או שראה אחרים שניסו משהו שעזר?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by approx,

איך אפשר לשפר את הקירור הזה למשהו יותר טוב איזה מודינג אפשר לעשות לו

• 9 תגובות
    • 916 צפיות
  16. יש לי ת'מאוורר הרגיל על ה-BT חשבתי להחליף למשהו יותר טוב יש המלצות ? וכדאי להוסף שרוול שיקח אוויר מבחוץ ולא מתוך המארז כמה דוגמאות http://img380.imageshack.us/img380/9891/pcinsidecase20tl.jpg http://img452.imageshack.us/img452/3421/image44lb.jpg http://img521.imageshack.us/img521/6318/image56ab.jpg מה אתם אומרים יתן שיפור של כמה מעלות ? או שזה סתם מיותר ?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by roeiw,

יש ל FX5200 איזה עידכון ביוס או משהו שמשנה לו את הגירסה לדגם יותר מתקדם??

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  18. Started by aviv00,

E4300@2.4GHz OC stock air Fan mobo 965G CPU Host Frequency (MHz)_________ [266] PCI Express Frequency (Mhz)_______ [100] System Memory Multiplier (SPD)_____ [2.50] CPU Clock Ratio (Note)____________ [X9] Memory________________________ [667] Timing_________________________[5-5-5-15] System Voltage Control___________ [Auto] יש לכם הצעה טובה יותר לשידרוג ה OC ? אגב שאני מנסה לעלות את ה CPU Host Frequency הוא מאפס את עצמו להגדרות ברירת המחדל למה זה ? בגלל שהלוח אם לא מאפשר ?

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  19. אני מנסה להחליף משחה תרמית לציפסט. הבעייה היא שנשארה שכבה שהתייבשה לגמרי על הציפסט עצמו. האם זה בטוח לקלף אותה עם הציפורניים, כי סתם לנקות עם נייר ואלכוהול לא יעיל מספיק. קחו בחשבון שזה הציפסט ולא נראה לי שיש עליו IHS כמו למעבד. גם אי אפשר להוציא אותו מהמחשב אז אני קצת מוגבל.

• 11 תגובות
    • 997 צפיות
  20. יש לי כרטיס GeForce 6600GT והתקנתי דרייבר חדש יותר nVidia ForceWare 77.72 (הגרסא הקודמת הייתה 71.89) התוצאה הייתה שיפרו של כ - 2.5% ב -3dMark 2005 (מממוצע של 3740 נקודות ל- 3830 בהרצה של 3 מבחני המשחקים). לא רע, נכון? דרייברים חשדים משפרים כך בד"כ?

• 10 תגובות
    • 797 צפיות
  21. Started by liorbm,

שלום לכולם, רק רציתי לעדכן שהתקנתי היום שלושה מאווררי 80 מ"מ במארז שלי (פול טאוור של קומפיוקייס, 6A19 אם אני לא טועה ) על פי המלצת המיקום שקראתי במדריך פה באתר, וללא אוברקלוקינג התוצאה שלי ב- 3DMark06 עלתה ב-45 נקודות. נכון, לא מדובר פה בשבירת שיא, אבל עדיין, היה נחמד לראות את זה. מה שכן, המחשב נשמע כמו בולדוזר, אני צריך לשמן את אחד המאווררים דחוף, הוא מרעיש... מה שכן, ה- PCWizard2008 לא זיהה שינוי בטמפרטורות, מה שקצת מוזר לי. הוא עדיין מראה את התוצאות האלו: Hardware Monitoring : ITE IT8716F Voltage CPU : 1.17 V +3.3V Voltage : 3.20 V +5V Voltage : 4.96 V +12V Voltage : 12.20 V VTT : 1.84 V VBAT : 3.10 V Processor Fan : 1956 rpm Chassis Fan : 10 rpm Power/Aux Fan : 1939…

• 14 תגובות
    • 824 צפיות
  22. Started by shirNoshe,

התקנתי אחרי המלצה את COOLBITS וראיתי כמה דברים: 1.נוספה לי אופציה של NVKEYSTONE. 2.שיפור ב-RIVA ב-OC. אז את ה-NVKEY קראתי ועשיתי חיפוש וראיתי שזה משהו שממש לא שייך ל-OC,תוכנה מדהימה להצדת תלת-מימד במקרנים. את ה-OC הצלחתי בריוה להעלות את תדר הליבה/זכרונות ל-600/1165.לפני זה הייתי על 1120 בזכרונות ולא הייתי מסוגל להמשיך,אני מרגיש שיש עוד קצת אפשרות להעלאה,אבל הייתי רוצה לדעת מה עושה התוכנה הזאת(היא מושתלת ברגיסטרי?) שמאפשרת עוד "מתיחה" קלה ל-OC. והאם אני יכול דרך הביוס להעלות מתח לליבה ו/או תדר אפיק ה-PCX. שכחתי..נאמר שהתקנת ה-COOL פותחת חלון במאפייני NV לביצוע OC.. זה היה לי גם מקודם,וגם בעוד מחשב יש לי את זה..

• 5 תגובות
    • 504 צפיות
  23. Started by sahargt,

שלום רציתי לשפר את המחשב שלי הישן מפרט מעבד 1.8-512 לוח אינטל MV 850 512 RDRAM חבר שלי רוצה למכור לי את הלוח הישן שלו דגם Intel Bonanza 875P DDR1 - LAN 1000 Motherboard קישור http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=2182 חשבתי לקנות את הלוח הזה + זכרונות ולעשות למעבד הישן OC מה את אומרים?? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 645 צפיות
  24. יש לי את הכרטיס מסך- ATI 5850 HD ורציתי לדעת אם המעבד מגביל את הביצועים של הכרטיס מסך. כדאי לעשות OC למעבד כמו 760 לאזור ה-3.6 GHZ? באתר הזה עשו השוואה והייתי די מופתע כמה OC (לא גדול במיוחד) עזר לביצועים במשחקים http://www.hardocp.com/article/2009/05/19/real_world_gameplay_cpu_scaling/1 לא ידעתי שמעבד יכול לשפר את הביצועים במשחקים בכזה הפרש גדול אבל מצד שני הם השתמשו בשני כרטיסי מסך 4870X2 אז אולי זה בגלל זה... אז השאלה שלי אם כדאי לעשות OC למעבד זה ישפר את הביצועים במשחקים? אני יודע שבדברים אחרים זה ישפר בטוח אבל אני לא צריך את זה ה-WINDOWS ושאר האפליקציות כמו WINRAR עובדים מהר מאד וזה מספיק לי ,לפחות כרגע.

• 62 תגובות
    • 15.1k צפיות
  25. טוף... ה Engine Clock המקורי שלו זה 250 MHz. וה Memory Clock המקורי שלו זה 400 MHz. בעזרת התוכנה PowerStrip המהרתי את זה ל 275 MHz ול- 425 MHz. יותר מזה התמונה מתחילה להידפק... אפשר לעשות עוד משהו כדי לשפר את הביצועים שלו?

• 12 תגובות
    • 613 צפיות

דיונים חדשים בפורומים