אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
ניסיתי לעשות את מה שרושמים במדריך הנ"ל וכלום לא עזר עדיין רועש כמו טרקטור -קירור זלמן שמותקן על 8800GT .(יחסית רועש). הנה קישור לאתר :http://www.guru3d.com/article/article/449 בעיקרון הכתבה מתיחסת ל 8800GTS \ולא ל 8800GT . למישהו יש רעיון מה ניתן לעשות בנידון ?
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
היי חברים , אני עובד על SLI 8800GT עם לוח של ASUS - STRIKER EXTREME הכל טוב ויפה (עד שעשיתי את הSLI) שמתי לב שאני מקבל המון המון מסכים כחולים שלא קשורים אחד לשני (הרצתי DEBUGGING , MEMTEST וכד') בין השאר עלה בדעתי לבדוק מה קורה עם הטמפ'. הנה תמונה מ SPEEDFAN התפלאתי לגלות שהכרטיסי מסך רצים על 80 מעלות , הבנתי שזה לא ממש טמפ' תקינה ב IDLE (רק WIN) האם יש אלטרנטיבות טובות ל STOCK FAN שקיים על ה8800 ? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
ה6600K שלי נמצא על תדר 4.6 בvcore של 1.255 ולפי HWMONITOR הוא נמצא תמיד על 1.248 שזה הגיוני כי ביטלתי את הLLC ככה שאן מצב נניח שתחת עומס של 100% הVCORE ירד לא משנה מה הVCORE שלי קבוע על 1.248 עכשיו אני רוצה לעשות שהvcore יעלה ככל שהעומס על המעבד יעלה כלומר נניח שב0% שימוש הvcore יהיה על 1.80 והתדר גם כן יהיה נניח על 3.9 כלומר אני רוצה שהמחשב יוכל להגיע לתדר ולVCORE שלו בהתאם לעומס שמופעל עליו... איך אני מבצע את זה? הלוח אם שלי הוא gigabyte ga-z170-hd3p
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש ברשותי P4 1.4 עם לוח 850. על המעבד ישנו אוורור רגיל, אך שאלתי היא, אילו אתם ממליצים לP4 ?
-
הטמפ' של המעבד שלי(AMD2000 עם וולקנו 7 פלוס) עמדה לפני זמן קצר על 57 מעלות(כאשר הוולקנו על המינימום),לאחר שפתחתי את המארז(שגם ככה נמצא בתוך כוך) הטמפ' עמדה על 52 מעלות(שוב כאשר הוולקנו על המינימום),וכאשר הוולקנו על המקסימום(והמארז עדיין פתוח) הטמפ' היא 48 מעלות. נראה לי שהבעיה היא שהמארז לא מאוורר מספיק לא? יש לי מקום מקדימה לעוד מאוורר 120 מ"מ(יש לי כבר אחד מאחורה). 1 אם אני אוסיף מאוורר 120 מ"מ מאחורה שמכניס אויר מה יהיה השינוי? 2 על איזה מאווררים אתם יכולים להמליץ לי(משהו שקט אבל טוב מאוד)?
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
יש לי שני זיכרונות של 512MB בDC בתדר 533MHZ (המפרט השני) עם תזמונים 4-4-4-4-12, אם אני משנה את התזמונים אז זה יביא לביצועים יותר טובים? אם כן אז להעלות או להוריד ואת מה ? עריכה: שכחתי לציין, המעבד עבר OC מ2.8 ל3GHZ אז התדר של הזיכרונות עלה ל293MHZ ביחס של 3:4
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
טוב,אז אני על 595/1105 עם ה-6600GT/PCI-E של GB.אני עם דרייבר 77.77.עם קירור סטוק(מחר אני מקבל את הזלמן VF700CU.. ) שאלות: 1.כדאי/צריך/יש טעם לשנות דרייבר לפני שאני ממשיך ב-OC? 2.האם ארגיש שיפור ב3DMARK05. 3.האם ארגיש הבדל במשחקים.
-
- 1 תגובה
- 397 צפיות
-
-
שלום לכם, קיבלתי לפני יומיים את הלוח הנ"ל ואני לא מצליח לשנות את הDRAM Voltage בביוס,הוא כל הזמן קופץ בחזרה ל2.6 (Default).. תודה מראש, עמית
-
- 0 תגובות
- 432 צפיות
-
-
אני רוצה לשנות את ה-FSB של המעבד שלי. אני לא מבין בזה אז תעזרו לי בבקשה. אמרו לי שעושים את זה מהביוס וראיתי שבאמת אפשר שם. אז אני רוצה לשנות את זה,זה בטוח או מסוכן?? ואם קורה משהו מה יכול לקרות?? ובמה זה בכלל עוזר??? זה משנה אוטומטית את מהירות ה- mhz???? והחשוב הוא: עד לכמה אני יכול\צריך לשנות אותו,כי חבר שלי שינה ונשרף לו המעבד?? ויש לי קירור VOLCANO 6 CU והטמפ' היא 55 מעלות.ולוח GIGABYTE 7VRXP REV 2.0 בבקשה תעזרו,תודה!!
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם, הורדתי את התוכנה Speed Fan, וקראתי את המדריך בנעוץ, אבל את השינוי שצריך לבצע בביוס לפני השימוש בתוכנה לא כ"כ הבנתי. יש לי 6 מאווררים במארז, כולם שקטים חוץ מאחד שעושה לי את המוות! העלתי תמונות, ואני אשמח אם תגידו לי בדיוק מה לשנות. - המאוורר מחובר ללוח אם בחיבור 3PIN. הינה קודם תמונה מהתוכנה: תמונות מהביוס: (בתמונה השניה סימנתי ב-X אדום את מה שאני חשוב שצריך לשנות כדי שאני אוכל לשנות את המהירות דרך התוכנה, אבל אני רוצה להיות בטוח אז אני שואל אותכם). אשמח לקבל עזרה, תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול מה ההשלכות של שינוי ה(לא ממש יודע איך לקרוא לזה) של הזכרון מ2-3-3 ל 2-2-2 לפי Corsair הזכרון שלי מסוגל לפעול ב 2-2-2 במהירות 333 Mhrz רק רציתי לדעת מה קורה כשאני משנה את זה. יותר חום? סתם פחות יציבות? תודה...
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
שלום, יש לי מאוורר שיש לו רק חיבור ישיר לספק כח, אני רוצה לחבר אליו חיבור ללוח אם, איך אני עושה את זה? ולגבי חלקים, יש לי חיבור מיותר של מאוורר-לוח אם. חג שמח
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב אם מעבד celeron 3.06 ועליו המאורר המקורי של INTEL הבעיה היא שהוא עובד על חיישן ככול הנראה אני פשוט רוצה שיעבוד יותר חזק גם בטמפרטורה נגיד ב40 שיעבוד כמו שהוא עובד ב50 שזה ממש הבדל משמעותי אז אם יש אפשרות כתבו לי ואני תמיד מעדיף שלא להתעסק אם האלקטרוניקה
-
- 6 תגובות
- 564 צפיות
-
-
זה לוח שמגיע בלי ג'מפרים או סוויצ'ים על לוח האם לשינוי המכפלות של המעבד. הוא גם לא מכיל אפשרות לשינוי המכפלה דרך הביוס. מה שכן ראיתי שיש עליו זה "הכנה" לג'מפרים (8 או 10 נק' מתכת לא מחוברות שמוקפות במרובע - ולידן כתוב Multiplier). השאלה שלי היא - האם ניתן לקצר את הנק' כדי לשנות את המכפלה או שהפונקציה הזאת "סורסה" מהלוח? ואם לא - האם ניתן להשתמש בביוס אחר, לדוגמא של איפוקס, כדי לשנות את המכפלה (בלוח ישן של אסוס ישנה אפשרות להפעיל את שינוי המכפלה מתוך הביוס ע"י חיבור בין הנק' עם חומר מוליך) . כמובן שאני מתכוון לשינוי המכפלה אחרי פתיחתה על המעבד.
-
- 8 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי .. אני מעוניין לעשות אובר קלוק רציני למעבד שלי ויש לי שאלה : אם אני אשנה את מהירות הV Core שלו ל1.9 האם אני אצליח להמהיר אותו מעבר למהירות העכשווית מבלי להגדיל יותר מדי את מהירות הבאס - שעומדת עכשיו על 150?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כשקניתי תמחשב (ראו מפרט) לפני כחצי שנה המחשב הורכב במעבדה. הפריזר הורכב כשהמאוורר לכיוון הכרטיס מסך, ויש אולי מרווח של 2 ס"מ בינו לבין הכרטיס. וגב הפריזר לכיוון הזכרונות (לוח לאן פרטי) השאלה שלי אם אני יכול לשנות את הכייוון כך ש המאוורר של הפריזר יהיה לכיוון הכוננים,פלפוי וכו'.. וגבו יהיה לכיוון האחורי של המארז שם נמצא מאוורר 12 ס"מ שיוציא את החום שיצא מגב הפריזר. ראו תמונה, האם זה אפשרי וכדאי ?
-
- 2 תגובות
- 408 צפיות
-
-
היה לי על המעבד גוף קירור של אינטל, זה שבא עם המעבד, ובמארז היו לי 3 מאווררים (אחד בצד, ושניים מאחורה). עשיתי קצת שינוי במארז והוספתי קצת דברים: גוף קירור למעבד - ארקטיק קולינג אולטרא טי.סי 4, והוספתי מאוורר מקדימה, מאוורר בגג במארז, החלפתי לספק עם מאוורר של 12CM, והוספתי מאוורר מתחת לכרטיס מסך. אה וגם שמתי משחה טרמית ארטיק סילבר 5. זה נראה לכם נורמלי שהטמפ' במעבד (מפרט בצד) ובמארז נשארו פחות או יותר אותו דבר?! (מעבד - 55-60 מעלות. מארז - 45-50 מעלות)
-
- 9 תגובות
- 553 צפיות
-
-
הביוס היה לפני כן F3 לוח 945P-S3 עדכנתי אותו לF5 וכרגע הטמפ' שזה מראה לי היא: Temperatures CPU 43 °C (109 °F) CPU #1 / Core #1 35 °C (95 °F) CPU #1 / Core #2 39 °C (102 °F) GPU 46 °C (115 °F) GPU Ambient 37 °C (99 °F) WDC WD3200KS-00MJB0 34 °C (93 °F) Cooling Fans CPU 1934 RPM Voltage Values CPU Core 1.33 V +3.3 V 3.33 V +12 V 11.97 V +5 V Standby 5.08 V DIMM 1.78 V ב-F3 המעבד (ללא הליבות) לא עלה מעל 32 מעלות... למה עכשיו זה מראה לי 43 ??? כרגע גם הרצתי בדיקת יציבות בEVERST הטמפ' של המעבד עלתה ל52 מעלות... והליבות 47-49. תסבירו לי בקשה.... עריכה: ביטלתי את הOC
-
- 4 תגובות
- 488 צפיות
-
-
האם אפשר לשנות את היחס בין הבאס זיכרון לבאס של המעבד לדוגמא אצלי זה CPU\9 נותן את הבאס של הזיכרון אז איך אפשר לשנות את זה שזה יעלה 1:1 עם הFSB ולא לפי תדר המעבד? יש תוכנה? יש את זה בביוס? gigabyte k8nf-9 athlon 64 3000+
-
- 5 תגובות
- 501 צפיות
-
-
קראתי את המדריך איך לקרר טוב יותר את הכרטיס מסך שמתי על 40 והוא רועש לי וקשה לי להתרגל לרעש הזה אז רציתי לשאול איך אני מכין עוד פרופיל ואיך אני משנה בינהם ? אני עבדתי עם המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345269.0 וראיתי גם את המדריך הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=403868.0// אשמח לדעת מה ההבדלים ומה עדיף המדריך שאיתו עבדתי או המדריך השני? המטרה שלי כמובן היא קירור בכמה שפחות רעש. תודה רבה מראש חגי.
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ניסיתי לשנות את המאוורר ממכניס למוציא , כי ההגיון אומר שהאוויר החם עולה למעלה וצריך להוציאו נראה שזה משפר כמה מעלות בלוח וטיפה במעבד , האם זה משנה אם אני ישאיר על מוציא אוויר?
-
- 3 תגובות
- 479 צפיות
-
-
שלום, לאח שלי יש מחשב, במחשב יש 2 מאווררים אחד בספק(מאחורה) ועוד אחד ממש מתחת לספק. מהמחשב מגיע רעש מכיוון המעבד, כבר ניקיתי את המאוורר של המעבד אך לא נגרם שינוי. לאחר מעקב גיליתי שהמאוורר שנמצא מאחורה מתחת לספק לא מוציא חום, ז"א לא באמת עוזר לקרר את המערכת, לכן החלטתי לנסות אופציה שחשבתי עליה: להעביר אותו לסלוט שממש מול המעבד בצד המארז, ההעברה נראית קלילה, אך חשבתי והבנתי שאחרי שאני אעביר אותו המאוורר עדיין יסתובב לאותו כיוון(הכיוון שהוא היה בו כשהוא שימש כמאוורר אחורי) ואז המצב יהיה שהוא מוציא אוורי שממול המעבד במקום "להזריק" אוויר קריר לכיוון מע' הקירור של המעבד. חשבתי בהתחלה להחליף את הכבל השחור שיוצא מהמאוורר באדום(ידוע לי שכשמשנים כיוון זרם גם משנים כיוון תזוזה של…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי והוספתי לו כרטיס מסך וספק כוח חדש, שניהם עם מאוררים גדולים, לאחר שהתקנתי אותם הרעש מהמחשב עלה, להפתעתי, דווקא הספק שיש לו מאוורר ממש גדול, לא עושה רחש, וגם המאוורר של הכרטיס מסך נורא שקט, המאוור שעושה הרבה רעש, מסתבר זה המאוורר של המארז עצמו - שיושב בגב המארז מתחת לספק. הוא עבד בצורה כזו שהוא דחף אויר לתוך המחשב, אבל הספק כוח מעליו ויש לו מאוורר בתחתית- ז"א שהוא מוציא את האויר שלו אל המאוורר שיושב בדופן המחשב. אז שיניתי את הכיוון של המאוורר שיושב בדופן כך שיוציא אויר מהמחשב, ז"א שעכשיו הספק מוציא את האויר לכיוון שלו והוא מוציא החוצה.. נשמע יותר שקט עכשיו, האם זה בסדר שהחלפתי את הכיוון? זה עקרוני אם המאוורר האחורי דוחף אויר מבחוץ לתוך מחשב או ש…
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
כן,כן - אני יודע שהעלת מתחים זה תמיד מסוכן. אני לא מצליח לזוז מ2.8 ל3.0 ואני משער שזאת הבעייה(לא מצליח לזוז = הווינ לא עולה). תודה.
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-
-
שלום לכולם; יש לי את הכרטיס הנ"ל, ואני ממהיר אותו עם הדרייבר של אנוידיה (עם האופציות המובנות) ולאחר מכן עושה בדיקה. עכשיו לאחר הבדיקה של נאמר 6 שעות, הכרטיס לא קרס, והחלטתי שאני רוצה לשמור את המהירויות החדשות, אני לוחץ על שמור, והכל בסדר; העניין הוא שאחריי ריסטרט, או הדלקה מחדש ביום למחורת הכרטיס חוזר למהירויות הסטוק, איך אפשר לקבוע לו מהירויות חדשות שבהם הוא ישאר?
-
- 0 תגובות
- 423 צפיות
-