עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. http://img127.imageshack.us/img127/8638/jpgmyocic8.jpg מבחינת טמפ' אני יכול עוד הרבה אבל לדעתי אני מוגבל ע"י הספק הג'נרי שלי... חברים יקרים קבלו עידכון : http://img186.imageshack.us/my.php?image=nomorepa1.jpg תמונה אחת שווה אלף מילים שאין לי ! טמפ' בפנים -->> See 4 Yourself

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, כבר זמן רב שלא התעסקתי עם המחשב שלי, אז הגיע הזמן לעשות משהו. בעקבות הפסקת פרוייקט קירור המים לאקס בוקס עקב פטירתו בגלל הטמטום שלי נשארו לי חלקים ללוף שלם. אז החלטתי להוסיף לוף נפרד לרכטיס מסך שלי. כרגע בלוף גם המעבד וגם הכרטיס מסך יושבים על הרדיאטור הכפול של BLACK ICE GTX, והמעלות לא להיט, סביב ה 50 מעלות למעבד. זו המערכת הנוכחית: אז אלה החלקים: משאבה של DD 500L/H: פילפורט, כי אני לא סומך יותר על מיכלים: רדיאטור BLACK ICE PRO: וצנרת 1/4 של CLEARFLEX: חשוב לציין שהטמפ' של הכרטיס מסך פחות מעניינת אותי כי הוא ללא OC, והמעבד E6300 ב OC ל 3.4.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. אז ככה יש לי מעבד E8500 שהתדר שלו הוא 3.16 ג'יגה הרץ. המכפלה שלו היא 9.5 והתדר הוא 333 עכשיו השאלה שלי היא אם אני ישנה את המכפלה ל6 ואת התדר ל527 (כך שגם יוצא 3.16 ג'יגה הרץ +-) אז הביצועים ישארו אותו דבר הוא שירדו\יעלו??????? ומה יותר טוב מכפלה גבוהה או תדר גבוהה???? עריכה: יש לי זכרונות של OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Reaper HPC 4-4-4-15 נראה כמובן שהם יכולים לעמוד בתדר של 527 FSB.... הלוח שלי הוא EP45-DS3R והמעבד E8500 והלוח: תודה לעוזרים!!!

• 18 תגובות
    • 999 צפיות
  4. מה המצב חבר'ה ?.. אני באמצע OC (מ - 2.5 שזה הסטוק ל - 3.325) למחשב הבא: E5200 2.5GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L x1950 Pro 512MB OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC Enermax Liberty 400W Active PFC אלה הגדרות ה - OC ששמתי: CPU Host Clock Control ------------ [Enabled] CPU Host Frequency (MHz) ------- [266] PCI Express Frequency (Mhz) ---- [100] C.I.A.2 ------------------------ [Disabled] System Memory Multiplier (SPD) - [3.00] Memory Frequency (Mhz) ---------- 800 800 System Voltage Control ------------ [Manual] DDR2 Overvoltage Control ---------- [+0.3V] PCI-E OverVoltage Control --------- [+0.1V] FSB OverVoltage Control ----------- [+0.1V] (G)MCH …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום לכולם,אני קונה מחשב חדש ואני צריך לדעת האם הקירור OCZ VENDETTA 2 CPU COOLER יוכל להגיע ל3.6GHZ עם Q6600?. תודה רבה לעוזרים. מי שרוצה לדעת זה המפרט שלי: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray ¤932 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤489 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤321 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 1024MB DDR5 PCIe ¤1233 כמות:1 http://www.skypc.co.…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by dennis14,

לאחר האכזבה שלי מה - E6300 שדרגתי אותו ל - E6600 ועל הדרך החלפתי זכרונות מ - 800MMHZ איכותיים (2GB) ל - 800MHZ פשוטים (4GB). אני מקווה לסגור 3.6GHZ יציב ואולי יותר עם קצת מזל, הקירור הוא הטוניק הידוע (על MAX RPM כרגע). אוקיי, נעלתי את את ה - PCI/PCI-E וביטלתי את כל מה שצריך לבטל בביוס ושמתי יחס זכרונות/באס על 1:1 (יש לי 800MHZ פשוטים). השאלה שלי היא אילו מתחים לקבוע בהתחלה ל - NB/SB ו - FSB T V ? VCORE קבעתי בהתחלה על 1.4V ולזכרונות נתתי 1.9V. לאיפה אפשר לקפוץ מהר באופן בטוח מ - 266 באס ומשם להתחיל כבר לעלות כל פעם ב - 10 ?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום יש לי כרטיס מסך Ati Radeon X1950 pro ולאחרונה בזמן שאני נכנס למשחקים , אחרי 5-10 דקות משחק, המסך מתחיל לרצד עד שהוא נתקע לגמרי. אני הבנתי שזאת בעיה של התחממות של הכרטיס מסך.. אז חשבתי לקנות קירור לכרטיס על איזה קירור אתם ממליצים? חשבתי על Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Dual Fans הוא טוב? או שעדיף משהו אחר? תודה

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by Frequency,

קניתי 2 מאווררים, אחד עם חיבור 3 פינים ואחד 4 פינים. לצערי, מסתבר שאין לי מקום לזה על הלוח אם, בלוח יש מקום רק למאוורר נוסף אחד וזה כבר תפוס עם המאוורר של הדיסק הקשיח. בעניי זה פשוט בושה לג'יגה בייט, בכל זאת מדובר על דגם חדש B75 ud3 או משהו כזה.. בכל אופן השאלה שלי היכן ניתן להשיג מתאם לחיבור הזה שימיר לחיבור חשמל הסטנדרטי? מניח שאם אחבר ככה עדיין תהיה תועלת לטרמוסטט ולמצב השקט והרגיל נכון? ושההבדל היחיד יהיה שלא יהיה לי אפשרות לראות את הנתונים? אשמח לעזרה, תודה רבה וסליחה אם זה לא המקום

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. אני מעוניין באופן ספציפי בספקטר פרו עם לד, נראים מאווררים עם אחלה נתונים של ביצועים ורעש וגם נראים טוב עם לד. אני צריך בשביל בנייה ללקוח ואולי אפילו לעצמי (ייראה כ"כ טוב ב-600T עם לד לבן) בחו"ל המחיר נע בין 15 ל-20 דולר. בכלל אין הרבה היצע של מוצרי ביטפיניקס בארץ וחבל, כי זו אחלה חברה.

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. Started by ag43,

ברשותי מערכת המבוססת על המעבד הנ"ל (מפרט מלא בצד). לפני כמה חודשים המחשב סירב לעלות עד שהורדתי את מהירות הזכרונות ל1440 מה"צ. מבדיקה חפוזה שערכתי אז שיערתי שהבעיה בזכרונות ולא טיפלתי בזה מאז. הרכבתי היום את הזכרונות שזכיתי בהם בSPEEDTEST של האתר ואני נתקל באותה בעיה - אין שום אפשרות להפעיל את הזכרונות מעל המהירות הנ"ל (המערכת לא עולה). יש לציין שבמהירות הזו המערכת עולה ומתפקדת מצויין כולל בדיקות עומס כבר מספר חודשים. מצורפות תמונות של כל ההגדרות הרלוונטיות בביוס. אשמח אם תוכלו להצביע על ההגדרות הבעייתיות. אשמח גם לדעת האם ניתן "לסחוט" עוד קצת, בעיקר בהגדרות הצדדיות (UNCORE וכו') ופחות בתדר המעבד עצמו. https://www.dropbox.com/s/1t2dujbg9x80gy4/20130218_154036.jpg https://w…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. שלום, בכתבה החדשה שהתפרסמה - מעבד i7 4770K בביקורת - מתקדמים הצידה - נאמר "...בשל מבנה פליטת החום בתוך המעבד חוזרים קירורי האוויר להיות רלוונטים מתמיד ומציגים ביצועים המתעלים על ערכות קירור המים, גם המתקדמות שבהן...". אפשר פירוט? במה מערכות האוויר/מים שונות מהותית כך שאפשר להכליל ולהגיד שאחת מתאימה יותר מהשניה? לפי מה שאני מבין, מה שמקרר את המעבד הוא החלק במערכת הקירור שבא במגע ישיר עם המעבד (ואחר כך המערכת דואגת לקרר אותו בתורו). זהו בדרך כלל בלוק נחושת - בין אם הוא כחלק של בלוק מים, בלוק שאליו מחוברים heat pipes או גוף מתכת עם סנפירים למיניהם שעליו יושב מאוורר. לא ברור לי האופן שבו בלוק הנחושת מתנהג שונה אם הוא חלק ממערכת קירור מים לאם הוא חלק מגוף קירור מבוסס או…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by rroonnii,

דיון שנפתח פה. http://hwzone.co.il/community/threads/527647-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9A-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D/page2?p=4736887#post4736887 הייתי מעוניין לשמוע דעות ..לגבי השאלות שהצגתי. תודה

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by yakir4u,

אני צריך מאוורר למארז R4 ועוד אחד למעבד להויסף לתצורת PUSH-PULL עם MUGAN3 הכי חשוב שהם יהיו שקטים ביותר ותוספת לזרימת אוויר אני עם הקרור המקורי של הR4

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Mercury,

נתחיל במערכת: i5 3570K Gigabyte Z77X-D3H Scythe Mugen 3 עשיתי OC כמו בשיטה השניה שהוא מסביר בסרטון הזה: העליתי את הטרבו רטיו בארבעת האופציות ל 42 והגדרתי הכל כמו שהוא מסביר בסביבות 8 דקות בסרטון וזה עובד ללא בעיה. VCORE לא עולה מעל 1.22V והטמפרטורות במאמץ לא עוברות 70 מעלות (אני צריך לנקות אבק אגב), המעבד גם מאיט והוולטים יורדים כשאין מאמץ שזה מצוין בשבילי. אם אני מעלה ל 45 המחשב לא עושה בוט ונותן לי לאפס את הביוס. למישהו יש מושג למה? מה אני צריך לשנות בשביל שזה יעבוד? מה אני מפספס כאן? אגב, גם את הזכרון העליתי ל PROFILE 1. הזכרונות הם Vengeance® Low Profile — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9)

• 18 תגובות
    • 4.8k צפיות
  15. 4670K -Z87X-D3H - F7 זכרונות GSKILL 1600MHZ אני מכיר איך כל השיטה של היחס עובדת זה פשוט מאוד, השאלה איך גורמים למחשב לעלות(פוסט אני לא מצליח לקבל) כאשר אני מוריד מכפלה ומעלה באס. בעצם אין לי בעיה אבל אני כן חושב שיחס 1:1 ייתן לי ביצועים טובים יותר (מורגשים) מאשר יחס של 1:10. לא משנה מה אני עושה בביוס המחשב לא עולה, האמת שבביוס הזה אני לא יכול לשים FSB של 200 400 או 500 זה לא עובד ככה אז מפה אני כבר לא מבין איך התדר באס של המעבד עובד. לפי מה שאני רואה ברירת מחדל שלו זה 100. עכשיו איך אני משנה את זה ל 500 (בכוונה זרקתי מספר גבוהה כמו בלוחות אם ישנים ? אפילו 300 אי אפשר לשים לפי מה ששמתי לב המקסימום זה 2.66*110, כאשר אם אני משנה את התדר באס זה משנה באופן אוטומטי גם א ת…

• 18 תגובות
    • 4.9k צפיות
  16. שלום, רכשתי מאייבורי את המאורר הזה: Scythe Gen Typhoon 4250RPM http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11446 אתר: Gentle Typhoon 120 mm High RPM: CPU Kֳ¼hler, Lֳ¼fter, Lֳ¼ftersteuerung, PC Netzteile von Scythe המאורר הגיע עם 2 מולקס של 4פין (שמתחברים לספק, זכר ונקבה) ומחבר אחד של 3פין אבל רק עם חוט אחד. הנה כך בדיוק: השאלה שלי היא: איך אני מחברת את העסק הזה לבקר המאוררים? אתם רואים את החוט האחד הזה, אז תסתכלו בתמונה בצד ימין, יש שם שני חוטים דקים שמתחברים למולקס. מהמאורר עצמו יוצאים 3 חוטים דקים, הצהוב השחור והאדום, השחור והאדום מתחברים למולקס. אז איך אני עובדת עם זה? תודה

• 18 תגובות
    • 3.7k צפיות
  17. Started by Xvertigo,

קודם כל, הקרור של פאנטקס לא מיובא לארץ וחבל. הוא טוב יותר מהמתחרה הישירה - נוקטואה. הזמנתי אותו מאמזון במשלוח ישיר לארץ בתוספת מאוורר שלישי זהה לאלו הבאים עם הקרור. הקרור, כמו ה noctua nh-d14 הוא פשוט ענק. ההרכבה לא מסובכת והקליפסים שמצמידים את המאווררים לגוף הם הכי פשוטים לשימוש ונוחים שיצא לי לנסות. בחרתי פרופיל טורבו בביוס למאווררים וגם במקסימום (במאמץ) הם די שקטים. בCorsair H80 אני לא יכול להשתמש בשום דבר מלבד מהירות הסיבוב הנמוכה ביותר אחרת הרעש הוא בלתי נסבל. השוותי בין הקורסייר על מינימום סל"ד והפאנטקס על מקסימום וההבדל הוא בין 10 ל13 מעלות במהלך ריצה של Prime95 על SmallFFT עם AVX על כל 12 הת'רדים במשך כ20 דקות. המעבד הוא i7-4930K @ 4.5Ghz, 1.325V . האלבום המלא כא…

• 18 תגובות
    • 4.1k צפיות
  18. אני מתכנן את המחשב הבא שלי ומתלבט בנושא. א. האם החשש מדליפה בקירור נוזלי מבוסס וצריך להילקח בחשבון בעיקר כעבור מס' שנים ? ב. ממה שקראתי, אחד ההבדלים המשמעותיים בין שני סוגי הקירורים הוא המקום שקירור אוויר תופס (אני משתמש היום בנקוטה 12 ) לעיתים על חשבון סלוט זכרון. ג. האם יש הבדלים נוספים שצריך לקחת בחשבון בהחלטה הסופית. ד. אשמח לקבל המלצה לקירור אוויר ולקירור נוזלי (למעבד) - המחשב המיועד הוא בעיקר לגיימינג, התקציב לקירור 300-500 ש"ח. תודה

• 18 תגובות
    • 19.6k צפיות
  19. Started by Ran Ventura,

טוב אחרי שנה וחצי שאני עם הכרטיס הגיע הזמן לשים לו קירור כי עכשיו הוא רותח, במנוחה 62-65 מעלות ובמאמץ עובר את ה100 וזה עוד שאני ב70% עם המאוורר של הכרטיס עצמו חשבתי על הקירור הזה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=5938 איך הוא? אשמח לקבל המלצות נוספות באותו מחיר פחות או יותר תודה

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום כולם, פעם ראשונה שאני מנסה לעשות OC למערכת שלי (AMD, תושבת 939) (בכלל - פעם ראשונה שאני מנסה לעשות OC נקודה..) המפרט בצד, רק שהזכרונות הם 2.5-3-2-5 והם 2X1GB במקום מה שרשום שם.. העליתי מתח למעבד ל 1.425V לזכרונות ל 3.0V (הם BH5) שמתי את המכפלה על 10, היחס הוא 5/6 והתדר 295 (בסטוק 200) מערכת ההפעלה עולה יפה, ה core speed לפי CPUZ הוא 2950MHZ (סטוק - 2200) והזכרונות עולים בתדר 210.7 (בסטוק 200) אבל כשאני מנסה להריץ super pi על 1M, הוא זורק לי הודעת שגיאה בזו הלשון: NO CONVERGENT IN SQR05 למישהו יש מושג מה אני עושה לא נכון? (ה PCIE נעול על 100, ביטלתי coolnquiet , ה CPC על enable, וה- DRAM Bank Interleave מופעל כמו כן ה Spread Spectrum וה- CPU Thermal Trottling מכובים).…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by The Prophet,

אין יותר מידי מה לפרט על זה. השאלה בכותרת. חוץ מסידרת ה-E2XXX יש עוד משהו?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. חשוב לי רק לדעת האם המשך הOC יתן תוצאה מורגשת או שלא יהיה אפקט? בנוסף המערכת צריכה לתפקד 24/7. טמפ במאמץ 57 מעלות בREAL TEMP יציב אחרי 3 שעות OCCT שימו לב שהזכרונות עם התזמונים המקוריים ב857 איך אתם ממליצים להמשיך? פשוט להעלות תדר ומתח או שיש מעבר לזה? מפרט בצד [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. רק לפי הצ'יפסט? אם הוא לא כולל כ.מסך מובנה אז זה אומר שלא תהיה בעיה לעשות OC? לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית בגוגל, או בדביקים... פשוט, אני רוצה לקנות לוח אם של אינטל, כן אני יודע שאתם ממליצים על לוחות אחרים אבל יש חנות שעבדתי בה ואני סומך על האנשים שם, בנוסף אני יכול לקבל את זה בהנחה, אבל הם רק מתעסקים עם לוחות של אינטל (הם מוכרים למגזר העסקי מחשבים עם ביצועים נמוכים, ליישומי אופיס וכאלה). לכן החלטתי שלמרות החסרונות אני אלך על לוח של אינטל, אז אני מנסה להחליט איזה מהם מתאים ל-OC. תודה! עריכה: אמרו לי בפורום חומרה שהלוח הזה לא יתמוך ב-OC: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_88_2622&products_id=18934 אז האם הלוח הזה, שלא כולל כ.מסך מובנה, כן יתמוך? …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. בזמן האחרון אני רואה בקשות שחוזרות על עצמן בפורומים לגבי ביצוע OC לכרטיס מסך, שליטה במאוורר, או בדיקת טמפ' הליבה של הכרטיס. רבים מציעים (ובצדק) את ה RIVATUNER אבל אני פה כדי להציע פתרון הרבה יותר פשוט ואלגנטי לביצוע OC וניתור כרטיס המסך, השימוש בתוכנה הוא באחריותכם בלבד. אני מצאתי אותה מאוד נוחה לשימוש ואני משתמש בה כבר כמה חודשים... למי שלא מכיר: EVGA Precision כך זה נראה עם ההגדרות שלי... השימוש בתוכנה הזאת הוא ממש פשוט. ישנם 4 ברים (כסמל ל 4 אבות המזון של האוברקלוק) : לCORE, ל SHADER, לMEMORY (ללא המכפלה), ולמהירות המאוורר (למי שיש בקר מאוורר, מי שאין לו האפשרות חסומה). כאשר אני מעביר את העכבר אני יכול לראות את היסטוריית הניטור (הערך המשתנה ומתחתיו את השעה…

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. Started by kira,

טוב חשבתי פתאום למה לא לקנות מקרר קטן לדוגמא מקרר זה http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=29293 ולהכניס לתוכו תמחב מה אתם אומרים הרעיון בר ביצוע ?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.