עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי משאבה בבית...טבולה כמובן שדוחפת 90 ליטר בשעה..1.5 ליטר לדקה....אם אני מוסיף לה את הראדיאטור הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3747 ואת הבלוק קירור למעבד הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6092 ייצא מערכת יעילה? אני צריך לקרר רק את המעבד והאמת זה כמעט רק לחודשי הקיץ. פשוט כבר לא ניראה לי שקירור אוויר יחזיק פה...האוויר חם ברמות אני לא יודע אם הוא יוכל לקרר המשאבה דוחפת מספיק מים? 1.5 ליטר לדקה זה מספיק לא? אם לא אז תרשמו לי בבקשה כמה ליטר היא צריכה לדחוף לשעה כדי שהיא תיהיה יעילה ואני ייקפוץ לחנות הדגים הקרובה וייקנה אחת...(לא צריך לעלות יותר מידיי נכון?) (פשוט אני נימצא באזור הדרום..חם פה ברמות איפה שאני גר כמו כן אני גר באזור הדרו…

• 0 תגובות
    • 395 צפיות
  2. שלום לכולם, לפני יומיים רכשתי סט של זוג זכרונות GSKILL 2GB BHZ המצויינים יש לומר עם הציפים של הD9 הלוח אם שלי(P5ND2-SLI) מזהה לי אותם כ800MHZ נורמלי וסביר ביותר (למרות שהוא מותאם ל667)אך כאשר אני עושה אובר למעבר וקובע מחלק של הזכרונות 1:1 אז לא משנה איזה אובר אני עושה ולו הכי קטן כשאני עושה ריסט המחשב מתחיל לצפצף לי ואני יכול לפתור בעיה זו רק ע"י הוצאת סטיק אחד הפעלה מחודשת של הביוס ואז ביטול האובר(ויש לציין שכל הרכיבים והאופציות ש"מפריעות" מבוטלות) ועוד דבר קטן כשאני עושה גם אובר רק ואך ורק למעבד גם בהפעלה מחדש המחשב מצפצף והמסך לא נדלק(ושוב צריך לחזור על תהליך הוצאת סטיק1) יש לציין גם כשהייתי עם הזכרונות 1GB 667 של סמסונג הייתי עומד על אובר של 3.6 למעבד ו790 לזכרונות(יצ…

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי מעבד amd 3800+ 64 dual לוח: asus m2v-mx לאחר שלא הצלחתי להפעיל את תוכנת Cool'n'quiet אני שוקל להשתמש בתוכנת crystal cpuid קראתי כי היא מורידה את תדר המעבד והמתח של המעבד כמו שהדברייבר של AMD. האם משיהו השתמש בתוכנה ? יש מומלץ / לא מומלץ להשתמש בהפחתת מתח למעבד? שאלה נוספת: בביוס יש אופציה שנקראת acpi 2 (כרגע לא פעיל בברירת מחדל) - הבנתי שזה קשור לניהול צריכת החשמל אבל אני לא יודע בדיוק מה זה. האם צריך להפעיל את האופציה הנ"ל? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  4. יש בירשותי כרטיס SPARKLE CALIBRE 8800GTS 320 MB .. יש לי קצת בעיות איתו והוא מגיע לי לטמפרטרות גבוהות מידי.. יש לי אפשרות איכשהו להגיע למהיריות המאורר שעל הגוף ? (דרך אגב אין בקר..)

• 0 תגובות
    • 456 צפיות
  5. Started by -UltraV-,

איך אני בודק את זה? בבקשה..כי כמו ש gigabyte מסבירים אפשר לשנות את ההספק מהביוס אצלי =\ כמו כן אפשר לעשות OC מהביוס שזה כבר בדקתי ועובד

• 0 תגובות
    • 419 צפיות
  6. Started by matvey99,

שלום , אני רוצה להזמין עוד כמה שעות 2 מאווררים של 120 של TT עם הלדים .. שמעתי שהם קצת רועשים אבל הם חזקים מאוד. עכשיו השאלה שלי כזאת , יש לי לוח GA 965P DS3 ואני אישית לא מוצא מקומות לחיבור המאווררים עם אפשרות שינוי מהירות אז אני לא יודע אם יש טעם לקנות אותם בכלל.. אז אם למישהו יש לוח כמו שלי והוא יודע כמה מקומות יש לחיבורים לשינוי מהירות אז בבקשה תגידן לי כי זה ממש יעזור לי.. ודרך אגב יש לי TUNIQ TOWER שמתחבר כרגע ל CPU FAN , יש את ה ספק שמתחבר ל PWR FAN ויש SYS FAN שאני לא בטוח אבל ניראה לי שהוא לא בשימוש ... יש אפשרות להכניס לשם מאוורר של מארז ? ולמה אמור לשמש ה חיבור של ה SYS FAN ?

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  7. היום סיימתי לקנות את כל החלקים לקירור מים, אני כנראה ירכיב הכל לקראת סוף חודש[בגרויות :nixweiss: :nixweiss:], לפני כן, רציתי לשאול, האם יש טעם להוסיף אציטון/כדורי אנטיביוטיקה מסויימים, בזמן התקנת המערכת, בכדי למנוע הצטברות של גיפ'ה מאוחר יותר?

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  8. Started by Ac-Boy,

שלום =] אני צריך קירור למעבד עד 200 שקל וגם משחה טרמית, ככל הנראה אני זה שירכיב את הברדק =] מעבד E6300 כנראה שמתוכנן OC ושקט לא ממש חשוב

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  9. Started by rani,

Tuniq Tower לתושבת 478 למעבד P4 3GHz כמו שאמרתי התקציב שלי הוא 250 אני יכול לחרוג קצת.. מה שאני צריך עכשיו זה מקום שאני יכול לקנות אותו.. אני מעדייף לעשות את זה בהזמנה... מישהו מכיר אתר כזה שעושה הזמנות.. ואם כן ויש אתר כזה והוא לא מוכר את זה,אשמח לשמוע איזה קירורים הוא מוכר..

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  10. Started by mt_nro,

טוב תקשיבו לפני הרבה זמן (בסביבות שנה) המחשב שלי היה שקט.... אז הכנסתי את ה7600GT שלי וידעתי שהוא יהיה רועש - והוא באמת היה כזה , עד שלפני בערך חודש וחצי התקנתי לו קירור שקט (VF900 של זלמן) וציפיתי סוף סוף שקצת שקט , אז זהו שלא! :'( גילתי שאמנם עד שהכנסתי את הכ.מ היה שקט אבל כנראה שעוד כמה דברים (מעבד) התחילו להרעיש מאז והשאלה שלי היא כזו: אם אני יפעל לפני המדריך באתר ינקה את המשחה תרמית מהמעבד, ישים חדשה (שאריות מהכ.מ) וישמן את המאוורר שלו הוא סוף סוף יהיה בשקט או שזה כנראה לא יעזור ואני יצטרך לקנות קירור חדש (Alpine - צריך קורס באסטרופיזיקה כדי להרכיב אותו כמו שצריך ) ?? תודה לעוזרים!! נ.ב למי שרוצה לדעת המעבד זה פנטיום 4 פרסקוט 775

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  11. Started by asaf_azar,

מזה מכפלה של מעבד,באס של מעבד ולמה אומרים ש400 בבאס זה הכי גבוהה(הבאס לא אמור להיות 1066 לדוגמא בC2D)? והאם זה משנה באיזה שבוע או משהו כזה המעבד יוצר? קיצר אפשר כמה שיותר מידע על זה כי מהמדריך באתר ממש לא הבנתי ומה גם הוא נעשה על AMD ואני מתכנן לעשות OC לE660. תודה לכל העוזרים חחח קצת חפרתי...

• 0 תגובות
    • 397 צפיות
  12. Started by matvey99,

שלום , קניתי היום מאוורר של AC של 12 ס"מ דגם AF12025 ויש לו חיבור 3 פינים שחיברתי לכניסה בלוח אם שכתוב NB FAN ואני עדיין לא מצליח לשנות את מהירות המאוורר ב SPEED FAN , עזרה מישהו? תודה.

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  13. Started by deelad,

שלום יש לי מעבד OPTERON 170 ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק ל 2500, מישהו יכול להגיד לי בבקשה איך אני עושה את זה בביוס. יש לי לוח אם DFI L P UD. תודה.

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  14. שלום. יש לי מס' שאלות.. ואלו שאלות שלא קיבלתי עליהן מידע ממדריכים בפורום.. אז בבקשה לא לתקוף אותי.... מה זה מכפלה? ומה תפקידה? מה היחס שלה לבאס (FSB)? מה המקסימום מתח המותר לE6300 והמינימום שלו? בבקשה אלו שאלות חשובות בשביל שאתחיל בOC.

• 0 תגובות
    • 462 צפיות
  15. Started by esharone,

היי, החלפתי גוף קירור (היה לי את מה שמגיע עם המעבד) ל big typhoon ומארז ל nzxt lexa ואני לא רואה שינוי לטובה בטמפ' כרגע המעבד (e6600) על 40 - 39 לפעמים זה נע בסיבות ה 35 -40 בלוח אם על 45 (ds4) והדיסק הקשיח על 39, הטמפ' לא אמורות להיות יותר נמוכות? אין ממש שיפור מהקירור המקורי. אני קורא על אנשים עם טמפ' של 28 בערך במעבד כרגע אין אוברקלוק על המערכת

• 0 תגובות
    • 413 צפיות
  16. Started by pain_killer12,

מה קירור האוויר הכי טוב שאפשר להשיג בארץ במחיר 250+- למעבד Q6600. מתוכנן OC הכי רחוק שאפשר, לכן חשוב שיהיה קירור מצוין ושקט.

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  17. Started by Hatori_Hanzo,

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3186 הם מגיעים ל900Mhz בOC?

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  18. Started by yaronshahaf,

רציתי לשאול אם מישהו יודע מה המתחים הנורמאליים של כל רכיב במחשב (מעבד, צ'יפסט, זיכרונות, כרטיסים...וכו..), או אם יש למישהו אתר עם כל המידע הזה.. תודה

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  19. Started by mazoneli,

יש לי מארז עתיק שעשיתי לו חור בגג עם מאוורר, ועכשיו אני רוצה לרכוש מארז חדש, חשבתי על ה Trinity של Nzxt ולשים לו 120 מלפנים ומאחור ואת ה80 מהצד , האם האוורור הזה יספיק ? כאשר בתוך המארז יש לי את ה Tuniq שזורק למעלה או למטה, חבל לי וגם אין לי זמן לעשות חור במארז חדש. המאווררים יהיו כנראה 2*120 של Enermax http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=509&num=1 וגם ה 80 יהיה מאותו הסוג.

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  20. יש לי כרטיס Geforce 6200 ואני מנסה קצת אוברקלוקינג (בעיקר לקראת ה-8600 הבא בקרוב). העניין הוא שהכרטיס, אחרי הוספת מאוורר פשוט לא מרגיש בעיה עם עליית המהירות שאני נותן לו. כבר העליתי מ-350 ל-450 במעבד, ומ-500 ל-540 בזיכרון, טמפ' הכרטיס 53 מעלות במאמץ. להמשיך? האם יכול להיגרם נזק בלי שאני אראה סימפטומים של טמפ' גבוהה? תודה

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  21. איזה טמפ מומלצת שיהיה ביום סביר (לא חם ולא קר) שיהיה ללוח אם של GIGABTYE עם ציפסט 965 בתוכנת EVEREST (אולי יש הבדלים משמועתים בין תוכנות או BIOS) ואיזה מומלצ למעבדי C2D בתוכנת TAT *כמובן וכמובן שאחרי OC **וכמובן שטמפ המקסימלית המומלצת ***כנראה שביום חם כנראה תעלה הטמפ בכמה מעלות בנוספ אז יש לקחת בחשבון גם את זה בתודה מראש אביב http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core-Duo-Temperature-Guide-ftopict221745.html Thermal Junction temperatures of 75c is hot, 70c is warm, and 65c is safe. אז 70 זה אפשר להגיד מקסמלי שמומלצ?

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  22. Started by aviv00,

יש לי 965G DS3 ו PCIE שלי על 120MHZ במקום 100 האם זה גורם לחום ?או ש MCH גורם כי גם לו הוספתי מתח 0.1v אם כן על איזה תצורה אתם ממליצים כי אבדו תקוותי

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  23. Started by pain_killer12,

חבר שלי קונה עכשיו 3800X2 עם קירור סטוק. במקרה והוא ירצה לקנות אח"כ קירור נגיד ארקטיק קולינג פריזר 64 תהיה בעיה להרכיב אותו?

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  24. Started by -UltraV-,

אז ככה עשיתי OC לכרטיס מסך ... הכל נראה יציב אין שום הפרעות .... מה שכן אחרי שעה ככה המשחק נתקע ל30 שניות ואז ממשיך מה מגביל אותי? והשאלה שלי היא מה זה ה MHz ליציאת PCI ואיך זה משפיע על ה OC שלי

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  25. הממ אני מחפש קירור אקטיבי (מאוור + צלעות קירור) למעבד שלי: Intel Pentium 3 3.0Ghz 64bit HT prescott סוקט 775 LGA אחרי שגיליתי שהוא מגיע לסביבות ה 80 מעלות עם קירור ג'נרי של אינטל. אני מוכן להשקיע מקסימום 100 ש"ח בקירור. זה המקסימום שאני יכול להוציא בבקשה לא לעבור את הגבול. מה הקירור הכי טוב שיקרר את המעבד מצידי אפילו רק עד 65 במחיר הזה? תודה רבה מראש. חבר'ה זה דיי דחוף, הטמפרטורה לא יורדת מ 86 אני מתחיל לדאוג.

• 0 תגובות
    • 514 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.