עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by frogman,

יש למישהו מושג מה הם שווים? אני מעוניין לקנות? הכוונה לא מחיר אלה איכות....

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  2. על כמה מעלות בממוצע עומד ה-e6600 במנוחה (קירור סטוק)

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  3. יש לי בעייה - עשיתי אוברקלוק ל כרטיס שלי (7300GT) לאחר ששמתי מאוורר 80 כדי להוריד את הטמפ' ( ואכן הצלחתי מ-60 ל - 45 ) אבל הצלחתי רק לעלות את מהירות הליבה מ 450 MHZ ל- 575MHZ , אבל כשהעלתי את מהירות הזיכרון לא הצלחתי להעלות יותר מ 405 MHZ (לפני הOC 400 MHZ )וכל פעם שהעלתי יותר מזה המחשב שי הייה נתקע והייתי תריך לעשות RESTART . יכול ליהיות שזה בגלל הטמפ' ? צריך עוד יותר להוריד אותה ? או שזה משהו אחר ?

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  4. Started by EviLeader,

שלום לכולם.. שימו לב לבעיה שלי . תראו, יש לי 2 מקומות שידוע לי עליהם לאיוורור.. יש SYS FAN ו- CPU FAN. העניין הוא שיש לי לחבר 2 מאווררים (1 של מארז, משום מה מתחבר ללוח אם.. ואחד של ההיטסינק למעבד). עכשיו, הSYS FAN עובד פרפקט אולם ייתכן שגם קצת איטי.. אבל הCPU FAN נכה. דוגרי, לא משנה איזה מאוורר אני מחבר לCPU FAN הוא לא זז.. אני מסובב אותו עם היד ואז הוא מתחיל להסתובב כמו נכה לגמרי.. ובSYS עובד פרפקט.

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  5. הפינים של הגוף קירור של המעבד נשברו ועכשיו המעבד ח ם ! אני צריך גוף קירור חדש....ב מ ק ס י מ ו ם 100 ש"ח.... אולי אני יעשה OC בעתיד אבל לא לחוץ על זה.... ש: שקונים גוף קירור או בא עם מאוורר? ומה ששמתי פה בלינק זה גוף + מאוורר?או רק מאוורר? http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14521

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  6. Started by liordavid,

איך מתבצע OC לזיכרונות ? יש כמה נתונים - תיזמונים, תדר, FSB.... איך מתקשר הכל אחד לשני ? מה הקשר לחלוקב שווה ביחס למעבד.... מעוניין להבין לפני ביצוע OC.

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  7. ראיתי דלתות של מארזים עם מאווררים בגודל של 25CM. נראה לי יפה ונראה לי שזה גם מקרר יופי. אז חשבתי, מהיכן ניתן להשיג כזו דלת? ועוד דבר, חשבתי על מוד: לקנות פוליגל(כמו בריסטול עבה) ולעשות בו חור למאוורר 12CM ולחתוך אותו בגודל של הדלת של המארז ושים למשך הקיץ. נשמע טוב? יש לי מאווררים של 12CM שאני לא צריך אז חשבתי על משהו כזה. אני לא רוצה לקדוח או לעשות נזק למארז שלי כי הוא בן חצי שנה. יש לי 1 של 12 מקדימה. ו92 מאחורה. עריכה: שמתי לב לאלה שקונים קרטון וצובעים אותו ושמים אותו במארז ועושים לו חלון. לא הבנתי למה לא עם פוליגל?

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  8. Started by BlackB,

שלום, אני לא בדיוק מחפש OC אלא יותר לדעת אם בעיה שנראה לי שפתרתי במחשב נגרמה באמת ממה שאני חושב שזה. המפרט שלי הוא מעבד E6600 ל"א ASUS COMMANDO ספק LIBERTY 400W זכרונות 4X1GB) TWISTER 800MHZ, סה"כ 4GB. מע"ה XP PRO X64 יש גם דיסקים קשיחים, צורב וכ. מסך כמובן. הסיפור הוא שהלוח אם הזה בהפעלה ראשונה הראה לי רק 3GB והכל עבד טוב במצב הזה, אבל אז שמתי לב במנואל שישנה אופציה שנקראת MEMORY RE-MAP ב-BIOS ואומרים להפעיל אותה רק כאשר משתמשים במע"ה 64BIT, לאחר שהפעלתי המחשב באמת זיהה 4096MB וכך גם מע"ה אבל זמן קצר לאחר מכן תוכניות החלו להיתקע ואי-אפשר היה לסגור אותן אפילו מהTASK MANAGER ובנוסף לא יכולתי לכבות את המחשב בצורה סדירה אלא רק באמצעות כפתור הPOWER. אחרי המון המון משחקים ובל…

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  9. הטמפרטורות של הCORE2 6400 שלי הם משהו כמו 50 באידל עם קירור סטוק. כדאי להחליף קירור למעבד ? כדאי לשים מאוור בצד ?(יש לי אחד מאחורה ) ? איזה מאורר לקנות ? הטמפ' של הכרטיס מסך 7900GT XFX היא 50 באידל.. כדאי להחליף לו גם קירור.. ?

• 0 תגובות
    • 500 צפיות
  10. Started by בטיטi,

ברשותי מעבד +AMD Athlon XP 2500 1. מהו טווח הטמפרטורה הסביר שבו מותר למעבד להיות (במנוחה ובמאמץ), ללא שיגרם נזק ? (כעת ב BIOS מכוון כיבוי המחשב ב 70 מעלות). 2. כעת המחשב נמצא בתור ממ"ד, ללא יותר מידי זרימת אוויר חיצונית, אני משאיר את המארז פתוח, כדי לסייע מעט בקירור, האם יש דרכים נוספות ? (מבלי לרכוש התקני קירור נוספים, על המאווררים שיש כיום)

• 0 תגובות
    • 452 צפיות
  11. מישהו יודע אם אפשר לכוון את המהירות של המאווררים במארז הזה? אם כן, איפה?

• 0 תגובות
    • 391 צפיות
  12. מעבד: C2D E6300 לוח אם: Asus P5B

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  13. Started by Zoltrix,

שלום לכולם, אשמח ליעוץ בקשר לאוורור מארז אולי בכלל הבעיה לא כאן וצריך לגשת לזה מכיוון אחר [נגיד החלפת מארז או משהו כזה] טוב אז מדובר במחשב של חבר של אחי, וקצת קשה לי לעזור לו כי: 1. לא ראיתי את המחשב מעולם 2. קשה לו להסביר בדיוק מה הולך שמה כי הוא לא הכי מבין אבל למרות זאת אני חושב שאפשר לעזור לו ואני אנסה להיוועץ בכם פה, המפרט שלו הוא: AMD Athlon 64 3500+ 2.2Ghz 2x512mb Geil Value DDR400 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 Asus EN8800GTS 320MB WD 250GB NEC DVDRW 80mm case fan 90mm cpu fan ספק גנרי של 500W [של חברת BOXER] וגם מארז כזה לפי מה שהוא אומר כל הרכיבים קרובים להכל [הגיוני כי ה 88GTS הוא כרטיס ענקי] והטמפרטורת עבודה של הרכיבים במארז מאוד גבוהה. לפי איך שזה נשמע אז הספק הגנרי …

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  14. Started by Gil28,

מה זה ה-letancy והמספרים האלה בביוס של הdram ואיך אני משנה אותם כדי להמהיר את הזיכרון.

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  15. יש לי את הגוף קירור שלהם ‏Silent Heatpipe לסוקט 775 וברצוני לדעת אם המאוורר ‏Silent Wheel 13cm‎ הזה יתאים לו מבחינת התושבת? לפי מה שקראתי יש לו חורים למאוורר הזה... וכמה שיפור הוא ייתן לי בקירור לעומת המאוורר המקורי. והאם הוא מרעיש יותר או שלא מורגש. בתודה ענקית

• 0 תגובות
    • 392 צפיות
  16. Started by aracer,

שלום אני רוצה לדעת עם אתם חושבים שצריך לשים למפרט הזה קירור ועם כן איזה? מעבד: AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 3.0GHz 1MB CACHE - ADX6000CZBOX - BOX ¤1281 לוח אם: ASUS M2N-E ¤527 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GTS TDH 256MB GDDR3 TV/O DUAL DVI - RETAIL ¤1157 דיסק קשיח: WD 250GB 8MB IDE 7200 RPM - WD2500JB ¤397 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤196 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤381 ספק כוח: HEC ACE 580 - 580W - 20/24 PIN - ATX2.0 - BLACK ¤414 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤4824

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  17. Started by Jenia24,

אני צריך המלצה לקירור נחמד , עדיף שקט עד בינוני. לפנטיום 3. אישית אני מעדיף מהחנות KSP למה הם 2 דקות מהבית שלי. ואם אפשר כמה שיותר זול בסביבות ה60 ש''ח עם יש דבר כזה.

• 0 תגובות
    • 439 צפיות
  18. הקירור שלי זה הקירור שבא עם המעבד המפרט שלי בצד... עד כמה אני יכול להגיע שישאר יציב?

• 0 תגובות
    • 421 צפיות
  19. Started by Cilay,

אז ככה .. המפרט בצד ... תוכנת הBIOS שלי היא : Phoenix-Award BIOS v6.00PG BIOS ID : 08/15/2003-i865PE-W83627-6A79AA1BC-16 הלוח הוא : ABIT I865PE עכשיו הבעיה , כשאני מעלה את הFREQUNCEY או שאיך שלא כותבים את זה , מ200 ל210 . אני מקבל שגיאה : PLEASE INSERT BOOT DISK BOOT כאילו שהוא רוצה שאני אפרמט . מה אני יכול לעשות ? הביוס שלי לא מעודכן משנת 2003 אולי זה קשור ? ואם כן אפשר לינק לעדכון ? לא מצאתי לאחר חיפוש ואני מפחד לעדכן BIOS בלי הסבר כלשהו , מפחד להרוס את המחשב. תודה ויום טוב אריק.

• 0 תגובות
    • 427 צפיות
  20. Started by avi15,

מפרט: E6300 P5B Deluxe 2x518MB corsair 667 value 2x518mb startex 667 X1950PRO THERMALTAKE 500W TR2 היום היה לי את האומץ לנסות OC קטן לP5B DELUXE וE6300 שלי, קראתי המון מדריכים שגרמו לי לחשוב שאני יודע משהו... FBS:310 DRAM FREQ:auto pci-e:100 PCI Clock:33.33 הלו היו ברורים לי מהמדריכים, לא היה ברור מה לשים ב: Spread Spectrum Memory Voltage CPU Vcore Voltage FSB termination Voltage NB Vcore SB Vcore שמתי את מתח נמוך כי לא רציתי לשרוף את הרכיבים. אני ממש לא רוצה לשנות את המתחים שלהם, מה מתח הSTOCK? חיפשתי בקופסאות ובחוברות ולא מצאתי כלום על המעבד, לוח אם, זיכרון וכ.מסך. ששיניתי את המתחים/FSB ולחצתי על SAVE AND EXIT, המחשב נכבה ואחרי כמה שניות נדלק...זה נ…

• 0 תגובות
    • 450 צפיות
  21. Started by akalithium,

קראתי את המדריך שפורסם באתר אבל כשנכנסתי ל BIOS אצלי לא מצאתי את האפשרויות המדוברות כמו קביעת יחס הזכרונות או ביטול Enhanced Intel SpeedStep Technology או שינוי Shutdown Temperature המפרט שלי מופיע בצד האם האפשרויות האלה לא קיימות בלוח אם הזה ? אני לא מעוניין לבצע OC גדול, אלא רק להתנסות בזה קצת (להעלות אפילו רק מ 200 ל 210) אם יש מישהו שמכיר את הלוח ואת ה BIOS ויוכל לעזור לי אני אודה לו מאד

• 0 תגובות
    • 445 צפיות
  22. תראו יש לי בעיה שהכרטיס מתחמם יותר מידי וגורם לקריסות. הקירור המקורי (המאוור הקטן) עובד ומסתובב כמו שצריך, אבל אני חושב שצריך להוסיף קירור נוסף. אתם יכולים להמליץ לי על קירור טוב שאני אוכל להרכיב בקלות בלי פירוק עצמו של הכרטיס מסך? אם אתם יכולים להמליץ לי בבקשה על משהו מהאתר www.skypc.co.il כי הוא קרוב לבית שלי. תודה, איתי.

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  23. Started by yossik17,

היי ממצב חברים שלי שמעו אני מאוד מעוניין באוברקלוק אני יודע לעשות אבל לא מצליח לי אני לא יודע למה... אגב יש לי מעבד 1.7 ,זיכרון 768 ולוח אם של SHUTTLE עכשיו שנכנסתי לביוסאז בהתחלה לא ידע למה אבל שמתי לב שכתוב ככה: core speed --800 MHz *8.0 bus speed----100 MHz למה זה ככה? הרי במחשב שלי כתוב בEVEREST+CPU-Z+מאפיינים של המחשב כתוב ש1700 זה מהירות המעבד והנה עובדה! אבל הקטע שאחריי שהעלתי למהירות מעבד מקורית שלי(100MHZ*17)לא השתנה כמעט כלום כי זה מהירות המקורית חחח אבל אחריי זה שבדקתי עם הטמפ' עלתה והיא לא עלתה אז העלתי ל 100MHZ*20 שזה יוצא 2.0 MHZ אז אחריי זה עוד פעם בדקתי ולא לא השתנה כלום!! התמונה שראיתם היא בדיוק אותו הדבר! מלפניי ומאחריי למה זה ככה מישהו יכול ל…

• 0 תגובות
    • 412 צפיות
  24. שלום חברים, יש לי זיכרונות DDR500 VIESTA של חברת ADATA. עד לא מזמן היו לי 2 של 512MB ורצתי על DDR500 כשמעבד מואץ מ-2.4 ל-3.0. המעבד שלי קריר במיוחד (בשיא המאמץ 40מעלות) והזיכרונות קרירים יחסית גם כן (בזמנו היו על 40 במאמץ בזכות מאוורר מולם). לפני כמה ימים הוספתי עוד 2 סטיקים זהים. חיברתי אותם, ובאותו הבאס התחילו להיות לי שגיאות בזיכרון (בדקתי גם עם מתח גבוה יותר של 2.75 וגם עם 2.65, ותזמונים גם נורמאליים, וגם 3-4-4-8 ליתר ביטחון). MEMTST מצא שגיאה אחת על כל 100% סך הכל (כל פעם בחלק אחר של הזיכרון כך שאין איזה סטיק מסוים שדפוק. הזיכרונות עכשיו חמים יותר כיוון שיש מסביבם פחות מקום לקירור (כיוון שיש עוד 2 סטיקים) אבל הם עדיין לא עוברים את ה-50 מעלות בשיא של המאמץ אחרי שעתיים…

• 0 תגובות
    • 377 צפיות
  25. לדוגמא : הכרטיס שלי X1800XT מגיע עם מהירויות של 621/747 1. האם בביצוע OC אני אמור לשמור על יחס זה (20% בין המומורי לקור)או שאני בוחר איזה יחס שאני מוצא לנכון? 2. איפה בעצם יש השפעה גדולה יותר על ביצועים במשחקים? 3.ראיתי שבכרטיסי ATI החדשים (2900XT) המהירויות הן 740/825 ,כלומר היחס עומד על 11% האם זה יחס מומלץ יותר או שאני לא בכיוון? ברור גם שיש שהפעה של ה BIT בין כרטיס לכרטיס אשמח להערות והמלצות

• 0 תגובות
    • 493 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.