עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Yamabushi,

אני לאחר אוברקלוק כמובן. קירור zalman 9500 ultra silent המעבד קפץ דור מ1066 ל1333 הטמפרטורה במנוחה נשארת יציבה לחלוטין, בין 42-43 לא יותר ולא פחות... זה בסדר?

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  2. שלום, רציתי לדעת האם הבקר הבא: http://tms.co.il/product/4307 יכול להתאים למאוררים של thermeltake הללו: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=4950 בנוסף ,האם יש עוד בקרים של 3.5 בלבד,כי אין הרבה כאלה.

3. לבדיקת הזכרונות אני משתמש ב MEMTEST. יש כזה כלי גם לבדיקה של המעבד? אני רוצה לבצע OC למעבד ואני רוצה לבדוק יציבות לפני ש WIN עולה כדי לא לדפוק את המערכת. לפי המפרט שלי, לכמה אחוז שיפור נראה לכם שאגיע? אופיר

• 0 תגובות
    • 482 צפיות
  4. שלום, לפני שבועיים קניתי מחשב חדש ולאחר קריאה מרובה של מדריכים החלטתי לנסות לעשות אובקלוק ביינוני למעבד ואולי גם לזכרונות וכרטיס המסך. המפרט שלי: מעבד Q6600 step 0 לוח Gigabyte GA-P35-DS3 ver 2.1 BigTyphoon VX G.SKILL 4GB (2x2) kit CL4 800Mhz Gigabyte 8800GTS 512MB ספק כח Corsair 450w מארז NZXT Apolo חשוב לציין שאין לי ניסיון קודם עם זה, זאת הפעם הראשונה. אני רוצה להמהיר את המעבד ל3GHz בערך (מפחד להמהיר יותר מזה) לפי דוגמאות רבות שראיתי רוב האנשים העלו את מהירות הבאס ל333MHZ עם מכפלה 9 , הבעיה היא שאצל כל אחד מוגדר מתח שונה ואני קצת מבולבל. אני מתלבט אם כדאי אולי להשאיר את המתח על אוטומטי וזהו, כרגע בזמן מאמץ המתח הוא 1.232 . דבר נוסף שאני מתלבט לגביו זה אם …

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  5. שלום לכולם ויום טוב. ברצוני להיות עם התדר הנוכחי שאני נמצא בו (2800 MHZ ) אך לעבוד כשהזיכרונות פועלים בתדר של 667 .. אני משתמש עם הקירור Big Typhoon VX פרטים : מה אוכל לעשות בנידון ?

• 0 תגובות
    • 414 צפיות
  6. Started by re,

איזה קירור יותר טוב zalman CNPS9500 או Ultra-90

• 0 תגובות
    • 416 צפיות
  7. אני כרגע כיוונתי את הבאס ל1066 - ברירת המחדל. עד עכשיו הייתי עובד על 1333. משום מה כשאני מנסה להפעיל את המחשב על 1333 הוא פשוט לא עולה, יש מסך שחור מעט לפני הטעינה של הווינדוס. ניסיתי לשחק עם הזכרונות, להוריד אותם מ800 קצת פחות, מעל 800 אי אפשר בכלל כי הם לא מסוגלים לעבוד ביותר. *מה שכן הוא יכול לעבוד ב1333 אבל שהזכרונות רק על sync mode, שאינם עובדים ב400 מגהרץ כמו שהם צריכים אלא ב332\333 מגהרץ ואז התזוזה של המחשב כמעט זהה ל ללא אוברקלוק בכל. יש לכם רעיון?

• 0 תגובות
    • 471 צפיות
  8. Started by ElemenTal,

כאשר ארצה לעשות OC למעבד ה Q6600 שלי (לוח אם DS3L) האם תוכלו להביא לי את מה שאני צריך לשנות בביוס ? חבר שלי שמבין קצת אומר שהוא יודע לעשות OC ואם הוא ירצה לעשות הוא רק צריך לשנות את ההגדרות בלוח בצורה נכונה - שאת זה הוא לא יודע. אז גם בשבילי וגם בשבילו (יש לנו אותו לוח ומעבד) מה הם ההגדרות שצריך לסים בלוח ? עוד כמה שאלות: 1. אחרי שהבנתי ש OC זה לא כזה מפחיד וחשבתי שזה די קל התחלתי לראות תגובות של אנשים (פה) שאומרים שהם לא מצליחים לסדר את יחסי הזכרונות ודברים כאלה, ממה זה נובע והאם זה יכול לקרות לי ? 2. משהו שלא הבנתי - כשעושים OC אז גם הלוח והזכרונות עוברים המהרה, או שזה פשוט בחירה של המתמש ביחסים ? אם עשיתי OC למעבד ולא נגעתי ביחסים אז גם הזכרון עבר OC אז אני יכול לבחור …

• 0 תגובות
    • 416 צפיות
  9. תקשיבו הורדתי אוורסת ורשום לי שהליבה הכי גבוה היא 69 מעלות במאמץ עכשיו כול שאר הליבות הטמפרטורה נמוכה יותר לא בהרבה ובCPU רשום לי 60 מעלות אז לפי מה הולכים לפי הליבה הכי חמה או לפי הCPU ?

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  10. אז ככה המחשב נמצא בOC תמידי... אבל כאשר אני עושה OC לכ.מסך ואז אני עוזב את המחשב לאיזה חצי שעה אז אני חוזר ואני רואה אותו מכובה. ז"א שכל המנורות וכל המאווררים לא פועלים. שום דבר. ממש כאילו הוא מכובה. ואז אני בא מפעיל אותו ולוקח לו איזה דקה ואני צריך ללחוץ לו ריסט כמה פעמים ואז מופיע לי LOGIN לווינדוס.... הקטע הוא שאני בלי OC לכ.מסך זה לא קורה לי, אבל כשאני עושה לכ.מסך אז אחרי חצי שעה פחות או יותר לפעמים יותר אפילו שעתיים הוא מתכבה בערך. ואחרי שאני כביכול מדליק את המחשב אז הOC של המעבד והלוח והכל חוזר לDEFAULT המכפלה נשארת על 9 אך הבאס במקום 382 יורד ל200. הקטע שאני חושב זה שהספק שלי אולי לא מספיק חזק? ברשותי HEC 400TR-TF... יכול להיות? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  11. אחרי הרבה החלפות ועוגמת נפש, במזל טוב יש לי מחשב שעובד, ועובד טוב. החלפתי לוח אם ושבבי זיכרון, המפרט החדש מעודכן. עדיין לא נגעתי בכלום מבחינת אוברקלוק למעט נעילת ערוץ PCI-E והנמכת יחס זיכרונות ל1:1. אני רוצה לעשות אוברקלוק צנוע שמתאים לקירור של המערכת. בעיקרון, אם אני מצליח לייצב את הזיכרונות על 900 MHZ ועוד לסחוט מהם CL4 - יצאתי גדול. גם אם אני אצליח לעשות את זה "רק" ב-800 MHZ - דיינו. לפי כל זה המעבד אמור להגיע ל2.8 ב-800 ול3.15 ב-900. הוא כבר עבד על יותר מזה, עם הקירור הנוכחי. (רק יצויין שהזכרונות אמורים להגיע לתזמוני CL4 ב-2.1 וולט, כרגע הם בסטוק 1.8 ) השאלה שלי היא בעצם: איך? מה לעשות קודם? להתחיל להאיץ את המעבד לאט לאט, להגיע לתדר שאני רוצה ואז לשנות את המתח לזכרונו…

• 0 תגובות
    • 451 צפיות
  12. ה8800gtx שלי לא עובר את הcore bus:610 יש לי ספק כח קרוסאייר 520hx אז זאת לא הבעיה.. הטמפרטורה לא יותר מ70 במעמץ ואני לא מקבל ארטיפקטים זה רק ברגע שאני מעל אותו קצת יותר הוא מייד קורס... אם אני יקנה לו קירור זה יפתור את הבעייה או שזה מגבלות של הכרטיס?תודה רבה מראש!

• 0 תגובות
    • 387 צפיות
  13. שלום לכולם. אני כרגע בתחילת פרויקט בניית מארז (לא הראשון שאני בונה) והפעם אני לא חוסך בזמן והשקעה ואני מתכנן סה"כ 2 מאווררים (בנוסף לזה שעל המעבד) לקירור המארז. שניהם יהיו 120 מ"מ ויותקנו בתוך המארז ולא על אחת הדפנות (וזה בכדי להקטין את הרעש). כמו כן אני מתכוון להתקין אותם עם משככים מגומי להורדת הרעידות ורעש מהמארז. למרות כל זה אני מחפש מאווררים טובים (עם מיסבים אמיתיים ולא משהו מפלסטיק) ושקטים. אני לא צריך שיעבדו בצורה מהירה מאוד בייחוד בגלל הצורה שבה הם יותקנו. (מאוורר אחד יקרר את הדיסקים הקשיחים והשני יזרים אויר לכיוון המעבד בתוך שרוול מפלסטיק). מה שאני רוצה לדעת בעיקר זה שמות של חברות ואם אפשר גם של דגמים טובים. לדעתי מחיר של עד 100 ש"ח למאוורר נסבל מבחינתי. תודה מראש…

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  14. Started by דנדן,

צריך המלצה למאווררים, הכי שקטים שיש גודל לא משנה בעקרון אני רוצה לקנות מעמד ללפטופ עם מאווררים, אבל לא נראה לי שממש משקיעים במאווררים שם, אז אני חושב אולי להרכיב משהו. מבחינת מתח, הם יקבלו או מהUSB, או מתח ישיר מהחשמל.

• 0 תגובות
    • 527 צפיות
  15. ה-8800GT שלי (גרסאת oc בינונית-קלה) מגיע ל-74-77 מעלות במאמץ (crysis) רציתי לדעת אם אתם ממליצים לי להגביר את המהירות של המאוורר של הכרטיס מסך במקרה הזה, (וזה לא משפיע על האחריות נכון?)

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  16. Started by kingpin,

אלהן חברים יש לי מעבד E6750 מעבר של אינטל לוח אםP35 DS3L זיכרון 2 גיגה 55516 לא לאובר קלוק .אז ככה בהתחלה התחלתי בקטנות שמתי 400 עפול 7 שיעבוד על 2.8 עבד בלי בעיות לא העלתי שם מתח כלום המשכתי ל 390 כפול 8 שזה עובד על 3120 בערך המתח 1.35 הכול יציב כשאר אני מנסה 8 כפול 400 יש לי בעיות (ניתקע וניכשל בבדיקות ).אני קצת מבולבל 1.הרבה באינטרנט מצליחים 3.2 במתח 1.25 שזה ניחשב הבסיס (בביוס כתוב 1.35 ) -מישהו יודע מה המתח עבודה של E6750 ? 2. 400 FSB עובדים יציב ב 2.8 -מתי צריך להעלות מתח ב גשר הצפוני או FSB 3 למרות שאני מגיד בביוס מתח 1.35 בכול התוכונות וגם בביוס הוא מראה שהוא עובד על 1.31 בערך -למה?

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  17. שלום לכולם אני עומד עכשיו לצאת לקנות מחשב על פי מפרט שקיבלתי כאן באתר ויש לי שאלה קטנטונת אחרונה... המעבד הולך להיות E4500, והתיכנון היה על 4 ג'יגה זכרון במהירות 800MHZ, השאלה אם לאוברקלוק מסיבי ( בתיקווה שהמעבד יחזיק ) יהיה עדיף ללכת על ה 1000MHZ ?? או שבכל מקרה אני לא יגיע לניצול מלא של ה 800 ? פשוט אין לי מושג כמה ה E4500 צורך בסטוק מהזכרונות...[br]פורסם בתאריך: 4.03.2008 בשעה 11:43:48 הסתדרתי לבד,תודה.

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  18. Started by zombie,

כרגע אני על קירור סטוק עם ספק-כח של קרוסאייר 520hx וכשאני מעלה את הליבה ל630 ומפעיל 3dmark 06 המסך נתקע...ואז אני צריך להפעיל תמחשב מחדש....יש לציין שהטמפרטורה לא מספיקה לעלות כי המסך נתקע מייד כשהגראפיקה מתחילה לרוץ...... על 625 הכרטיס יציב על טמפרטורה של בערך 70 במעמץ.... מה ניראה לכם הבעיה?זה מגבלות של הכרטיס?טמפרטורה?כי אז אפשר לקנות קירור.... אולי צריך להעלות מתח?(איך עושים את זה?) תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 424 צפיות
  19. Started by asaf556,

1)כדי להגיע ליחס 1:1 לזכרונות נאלצתי להוריד את התדר שלהם ל533 הבאס הוא על 333 וכרגע אני נמצא על 2.65 איך אני ממשיך מפה? 2|)למרות לביטלתי את שני האפשרוית בביוס שאחריות על הורדת המהירות המהירות עדיין יורדת למה?[br]פורסם בתאריך: 2.03.2008 בשעה 14:43:46 אם אני יעלה ל340 עדיין זה ישאר ביחס 1:1 או שכבר זה יעשה לי oc לזכרונות כי לפני שהורדתי את תדר הזכרונות ל533 הוא עבד על 413 כלומר היה בoc לכן הורדתי אותו אם שכחתי לציין הזכרונות הם 800 -5-5-5-15ונתתי להם מתח 1.9 זה מספיק או שצריך להעלות כי כתוב עליהם שהם עובדים על 1.8-2.0 אז אני לא בטוח כמה לתת[br]פורסם בתאריך: 2.03.2008 בשעה 18:08:23 בבקשה אני צריך עזרה[br]פורסם בתאריך: 3.03.2008 בשעה 14:40:40אני מחכה כבר 3 ימים מה קורה?

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  20. שמעו אני מיטלבת אני רוצה קירור מים, המפרט הוא: e8500 gecube 3870x2 asus p5k deluxe corsair 520W ANTEC P182 EU SE OCZ DDR2 4096MB 1000MHZ REAPERX רציתי לדעת האם קירור המים הזה: bigwater 735 http://www.thermaltake.com/product/L...5/cl-w0075.asp האם הוא טוב,האם יש יותר טובים במחיר? האם הוא יכנס במארז שלי?(בפנים,לא בחוץ) בבקשה תנמקו את התשובות שלכם. תודה מראש, ולילה טוב.

• 0 תגובות
    • 480 צפיות
  21. מדובר על לוח אם Kn9S על איזה רכיב במחשב ניתן להרכיב גוף קירור ( סטוק ) ?

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  22. תגידו איזו תוכנה לאוברקלוק תעבוד לי בויסטה? יש לי את ה 2900PRO והתוכנה היחידה שבאמצעותה הצלחתי להגיע למשהו היא ה ATI OVERDRIVE (ליבה ל 836 זיכרונות ל 850 ), נסיתי את ה ATI TOOLS אבל משום מה גם שנותנים לה לזהות אוטמטית לזהות את התדרים לליבה והזיכרונות מלבד ההרצה היא לא מעלה כלל את התדרים. וגם זה רק עם גירסת הבטה מכיוון שהגירסה היציבה 0.26 כלל לא מזהה את הכרטיס. נסיתי את ה Rivatuner 2.07 וגם בה משום מה אין אופציה לבדיקה אוטומטית של התדרים רק אופציה ידנית ללא אפשרות לבדיקת יציבות. גם את ה ATI TRAY TOOL נסיתי ושם בכלל קבלתי מסכים כחולים. יש תוכנה טובה אחרת או פשוט להסתפק במה שקבלתי ב Overdrive ?

• 0 תגובות
    • 423 צפיות
  23. Started by ElemenTal,

מה הטמפ' המקסימלית של הלוח DS3L ? והכרטיס 8800GTS G92 ? כי כשאני משחק ניראה לי המאוורר של הכרטיס לא מתחיל לפעול מהר יותר באופן אוטו' (למרות שבדיבר הוא על בקרה אוטו') ואז אני צריך להגביר לבד את המאוורר, אז כשאני עושה את זה זה נישאר בסביבות ה 50 מעלות ואם אני לא עושה מגע ל 60 ונריא הגם יותר. אז אני רוצה לדעת מה המקס' שהכרטיס יכול להגיע אליו למקרה שאם אני אשכח להגביר אותו שלא יקרה משהו.

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  24. Started by SMMI1,

שלום עשיתי OC של E2160 ל3GHZ נעלתי את PCI E ,הכול עובד מצויין ,עשיתי בדיקת מאמץ של 5 שעות ללא שום נפילה! אך כשאני מפעיל את המחשב מחדש תדר הריענון יורד ל60HZ וכרטיס המסך מתחיל להראות עיוותים במשחקים, כשאני מפעיל את המחשב מחדש ללא הOC אין בעיה כזאת וכרטיס המסך יציב במשך שעות.

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  25. שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מאווררים שקטים מאוז למארז, פלוס מאוורר שקט למעבד מסוג AMD אטלון 64 BIT. בנוסף, ספק כח 400W ומעלה עם מאוורר שקט. אנא הצעתכם. * לגבי תקציב, נא לא להשתגע... :-) תודה על תשומת הלב והעזרה.

• 0 תגובות
    • 397 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.