עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם! במפרט הבא אני לא מצליח לעבור ב OC את התדר 3.22 הוולט כעת עומד על 1.6000V מישהו יודע איך אני יכול לעלות יותר כי מישהו בכיר אמר לי שבמפרט הזה אפשר יותר הנה המפרט: Intel Core 2 E-4500 2.2 Sunbeam Tuniq Tower 120MM GigaByte P35 DS3 V 5-5-5-15-1.8G.SKILL 2 GB 800 DDR2 Twinteck Geforce 8800GT 512M WESTON DIGITAL 320 GB NZXT ALPHA PCPower&Cooling 470W

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! ברשותי כרטיס מסך מתוצרת gigabyte עם מעבד גרפי nVidia GeForce 6600. אני מעוניין להמהיר מעט את ה- GPU, אשמח לקבל מידע עבור השאלות הבאות: 1) מה היא הטמפ' המקסימלית שה- GPU הנ"ל מסוגל לסבול ? 2) איזו תוכנה הכי מומלצת ושימושית לצורך ביצוע בנצ'מרק ? 3) איזו תוכנה הכי מומלצת ושימושית לצורך ביצוע העמסה מירבית של ה- GPU ? תודה, אלכס.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by stingeR-,

http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=418 מה אתם אומרים?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by THE FOX,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=119747

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Eiko,

עשיתי אוברקלוק למחשב שלי .. אני העלתי לאט לאט אותו עד שהגעתי ל142 באס.. ואז פתאום נכנסתי למחשב והוא נתקע לי אחרי זמן קצר.. הורדתי את הבאס עכשיו ל136 ועכשיו זה בסדר.. אני רוצה לעלות עוד .. עזרה .. המחשב שלי : P. 4 2.53 512 MB DDR 400MHZ לוח אם GA-8SG800 וכרטיס מסך Geforce 4 ti 4200 128mb

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by adamginz,

אני עושה הזמנה מJabtech הם התחילו לשלוח לארץ במחיר סביר של 20 $ ואני מתלבט בין שני הסינקים . אני אישית מעדיף את הSwiftech כי אני לא אוהב את כל הגודל והנחושת שיש בThermalright במיוחד שהם מציגים ביצועים שווים. מה אתה חושבים?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by chris_u16,

נמאס לי מהרעש של הקרור סטוק ואני חושב שהגיע הזמן לקצת OC ;D אני מתלבט בין ATi Silencer לבין VGA Silencer, חשוב לי שיהיה מספיק מקום לסינקים על הזכרונות האם הATi Silencer לא משאיר מקום לסינקים גם בrev.2? ומה הדרך הטובה ביותר להדביק סינקים לזכרון?

• 18 תגובות
    • 922 צפיות
  8. Started by EEstudent,

יש לי לוח אם כזה: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoe945G-DVI&s=775 מעבד פנטיום D915 וזכרון 512 DDR2 667 אני חדש בקטע הOC לכן אשמח אם תפנו אותי למאמר שמסביר איך עושים OC לחומרה שציינתי :-) עד כה ניתן לשפר את זה בלי להזדקק למערכת קירור נוספת? כרגע יש לי 2 מאווררים סטנדרטיים במארז ולא רוצה להוסיף עוד אשמח לקבל הדרכה אגב זה כתוב בפרטים של הלוח אם :Supports Untied Overclocking Technology

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אורח
    Started by אורח,

הכרטיס הוא SPARKLE 260GTX 216 תקציב: 200 שקל. תודה

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Guarding angel,

היי עשיתי לא מזמן C@ למעבד מ2.3GHZ@2.6 רציתי לעשות לו עוד אך נתקלתי בבעיה: שיניתי את מהירות הזכרון ל533 במקום 667 שיניתי את HT ל800MHZ שיניתי מכפלה 10.5 X ו260 BUS העלתי מתח ל1.325 למעבד אבל הוא נותן לי אזהרה ומחזיר את ההגדרות לסטוק מה הבעיה? עידכון: ניסיתי לעשות לו C@ בלי שינוי של הHT עם מכפלה של 10.5 בBUS 260 אבל שוב אותה אזהרה וחזרה למהירות סטוק האם מישו יוכל לעזור לי ?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אני קונה מחשב מבוסס AM2 ואני רוצה ליקנות איתו גם גוף קירור למעבד. אז על מה אתם ממליצים? אני צריך שיקרר הכי טוב כי אני מיתכוון לעשות אוברקלוק חזק. חשבתי על ביג טייפון... יש עוד המלצות..

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ZiX,

שלום , לא מזמן קניתי 4870X2 מארה''ב של Sapphire... הכרטיס מסך קורס בגלל בעיות חום (אני מעריך שמדובר בסירקולציה לא מתאימה במארז.. בכל אופן שהעמדתי עליו את הקירור של הכרטיס מסך הקודם שלי (Twin Turbo) הוא הפסיק לקרוס.. מה שגרם לי להבין שמדובר כנראה בבעיית טמפרטורות.. לכן אני רוצה לרכוש קירור לכרטיס מסך החדש.. איזה קירור כדאי לי לרכוש? והאם אי אפשר לעשות כלום עם הTWIN TURBO הקיים שלי ? (יש לי 2 כאלה... חבל שהם ישבו סתם בארון..) תודה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by איש מטורף,

מהו טווח הסטיה המותר במסילות ה12V, 5V ו- 3.3V? ושאלה נוספת: למה בחיבור הסאטה שקיבלתי עם הספק יש חמישה חוטים - הרגילים, וחוט נוסף כתום שאיני מבין למה הוא משמש?

14. היי יש לי כרגע קירור אויר - IFX14 והוא נחמד והכל אבל אני רוצה משהו חזק בהרבה יותר. לא צריך משהו שיקרר את כל המחשב, לא מעניין אותי כרטיסי המסך וכו' אלא רק שיקרר את המעבד. משהו נחמד, שמצידי יהיה כמו יחידה חיצונית, שפשוט יתחבר אל המעבד וממש "יקפיא" אותו מה יש לכם להציע לי? בתודה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שניהם יותר חלשים מהוואנטק אירופלוו , עולים אותו הדבר , והרבה יותר רועשים .... למה בדיוק הם קבלו מאוורר השנה? נכון שיש להם פאנבאס אבל עדיין - במצב שקט הם עושים אותה כמות רעש כמו הVantec Aeroflow במצב רגיל ... ואפילו במצב רועש בו הם עושים פי כמה יותר רעש מהוואנטק הם מקררים בצורה פחות אפקטיבית חוץ מזה שהוונטק כזה יפה בקיצור - לפי דעתי הוואנטק היה אמור לקחת את התואר בגלל שהוא כל-כך הרבה יותר טוב .

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום, בכתבה החדשה שהתפרסמה - מעבד i7 4770K בביקורת - מתקדמים הצידה - נאמר "...בשל מבנה פליטת החום בתוך המעבד חוזרים קירורי האוויר להיות רלוונטים מתמיד ומציגים ביצועים המתעלים על ערכות קירור המים, גם המתקדמות שבהן...". אפשר פירוט? במה מערכות האוויר/מים שונות מהותית כך שאפשר להכליל ולהגיד שאחת מתאימה יותר מהשניה? לפי מה שאני מבין, מה שמקרר את המעבד הוא החלק במערכת הקירור שבא במגע ישיר עם המעבד (ואחר כך המערכת דואגת לקרר אותו בתורו). זהו בדרך כלל בלוק נחושת - בין אם הוא כחלק של בלוק מים, בלוק שאליו מחוברים heat pipes או גוף מתכת עם סנפירים למיניהם שעליו יושב מאוורר. לא ברור לי האופן שבו בלוק הנחושת מתנהג שונה אם הוא חלק ממערכת קירור מים לאם הוא חלק מגוף קירור מבוסס או…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by Big_Guy7,

המפרט בצד. מבלי להחליף גוף קירור כי הארקטיק קולינג שיש לי הוא דיי חדש.. אני דיי מפחד לעשות OC כי אף פעם לא עשיתי... אז אם תוכלו לעזור לי קצת, להגיד לי לכמה אני אוכל להגיע עם המפרט שלי, כמה זה יהיה יעיל, ומה ההשלכות. תודה רבה רבה לעוזרים!!!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Dream2K,

אז ככה אם טעיתי בפירום מצטער מראש אממ.. אז אני מחפש מאוורר למארז (80 מ"מ) אבל שיהיה חזק.. אני בתקווה שיוכל להגיע ל4000 rpm ב10v

• 18 תגובות
    • 816 צפיות
  19. Started by zvi8875,

שלום שלום, עשיתי OC פשוט למדיי למערכת שלי ל3GHZ , הבעיה בעיקרון היא כאשר זמן מה,במיוחד בזמן שאני משחק במשחקים המחשב קורס,BSOD וכנראה יש בעיה במתחים(לדעתי). השאלה שלי דיי פשוטה,איזה מתחים אני צריך לעלות ולהתעסק על מנת שהמערכת תיהיה יציבה 24 7 . הטמפ' טובות למדיי (בסביבות 41 CPU). מפרט מערכת: Intel E6600 Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.0 4GB RAM 2x1GB and 1x2GB יותר מידע למה שעשיתי בBIOS: MULTI ON 9X FSB על 333 PCI על 100 כמובן SYSTEM MEMORY MULTIPLITER 2.00 בMEMORY FREQUENCY נראה בצד שמאל כמקסימלי על 667 וכששיחקתי בFSB הגעתי בדיוק גם ל667 בSTANDARD TIMING CONTROL הכל על AUTO (זכרונות CAS DRAM RAS וכו..) ובמיוחד בקשר למתחים: המתח היחיד ששיניתי הוא של הCPU עצמו שבנ…

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. למעשה, את הבעיה כבר כתבתי בכותרת - הבעיה היא שהמאוורר של ה- BT לא יכול לשאוב אוויר בגלל שה-CASE קרוב אליו יותר מידי, יש גריל מול המאוורר של המעבד. מה אוכל לעשות ? יש רווח של 2 - 3 סנטימטרים, המעלות עולים בכ- 7 מעלות + - לאחר סגירת הקייס.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by omri09,

ההתלבטות היא בין: Alpine 11 Pro Rev.2 Freezer 7 LP(נראה לי שהוא בכלל לא מתאים, אני לא כ"כ מבין בקירורים) הטמפ' שלי כרגע לא גבוהות מדי ולא נמוכות מדי(60-65 במאמץ מלא) אחרי OC. השקט הוא הפרמטר החשוב.

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by RoyShefy,

לא פרצתי אותו.... כי אני לא יודע איך! ואני עושה אובר קלוק! ויש תסמינים שזה עובד! נגיד שזה מתחמם אז אני מתחיל ליראות נקודות וצרות מוזרות על המסך..... זה אפשרי שמתקיים OC ללא פריצת ביוס?????? עזרההה זה ממש חשוב לי

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שידרגתי לאחרונה ממעבד 5200+ למעבד הנ"ל והטמפרטורה שלו נעה בין 59-63 במנוחה ומגיע לעד 69 במשחקים/עבודה :-\ (חדר ממוזג) יש עליו קירור של זלמן - ZALMAN 9500 LED והחלפתי כמובן את הגריז הטרמי בהחלפה (נראה לי שמרחתי יותר מדי) המארז של קולר -מסטר מספיק מרווח ועם המעבד הקודם הטמפ' היו באיזור ה 40-45 נכנס אויר מקדימה יוצא מאחורה (מאוורר 13) ומלמעלה (מאוורר 8) באתר החברה רשום שהטמפרטורות של המעבד נעות בין 55-65 , אולי אני לא צריך לדאוג אבל במשחקים הטמפ' כאמור עולה על 65 יש סיבה לדאגה?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by WildFire,

הכותרת דיי מתקצרת את מה שיש לי לומר כאן. מפרט בצד. לא, אין קירור מיוחד למעבד, אני על סטוק. הטמפ' לא עוברות 61 במאמץ [גם עם OC לא יציב] החלפתי ספק כדי להחליף כרטיס מסך וגם כדי לעשות OC, זה לא ממש עוזר. תדרים על סטוק כרגע, וגם כשעשיתי OC. ברגע שהגעתי ל2400 המחשב קפא, חזרתי ל2300 והוא לא היה יציב במשחק, ירדתי עד שחזרתי לסטוק, הוא לא יציב בשום אוברקלוק, אבל בשום אוברקלוק. פיתרונות?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכולם יש לי זיכרונות שעושים 660MHZ יציב על 2.5-3-3 (TCCD on BP PCB ) אני על מעבד וניס 3000 (E3 שבוע 23 ) שעושה 2700MHZ יציב בלי בעיה ב 1.52 עכשיו הבעיה : כשאני על מכפלת מעבד 4 ועל באס 300 עם יחס של 1:1 ( כמובן שהורדתי מכפלת HTT . מהירות המעבד היא 1200MHZ ) הכל עובד יציב ! אבל כשאני על מכפלה 9 ובאס 300 עם יחס של 1:1 ( מעבד על 1.55 - יותר ממספיק ) אז אני מקבל קריסות תוך כדי טעינת הוינדוס אותו דבר עם מכפלה 8 ובאס 330 מישהו יכול להושיע ?

• 18 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.