עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן מה קורה? אני רוצה לקנות משחה טרמית.. מה שיש לי עכשיו במחשב מרוח זה Arctic Cooling MX-2 ונגמר לי!.. אני רוצה לקנות משחה הכי טובה כיום בשוק, אם אין את המשחה בארץ אז גם תמליצו לי! אני יזמין מ- ebay.. יצא כבר MX-4 אולי היא הכי טובה כיום בשוק? http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=39_&mID=580 תודה לעוזרים והמשך יום טוב אנשים

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אהלן , לאחר שהמאוורר של הכרטיס מסך(GT240) עבר כל גבול עם החפירות הוחלט להעיף אותו ולשים מאוור רגיל של מארז. ההחלפה היתה מאוד קלה להפתעתי. כמעת ולא שומעים את המאוור והטמפרוטה ירדה ב 3 מעלות במנוחה ו 2 במאמץ סה"כ היה שווה בשביל השקט. הנה התמונות : 1. פירוק הצלעות קירור והמאוורר 2.תפיסת המאוורר ה"חדש" על הצלעות באמצעות אזיקונים(שתפסו אותו מצויין ואין רעידות) 3.הכרטיס מסך בפעולה בסופו של דבר קיבלתי גם שקט וגם תוספת קירור ללא כל עלות. עריכה:הייתה בעיה עם התמונות עכשיו סידרתי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. מה המצב חבר'ה ?.. יש לי לוח Gigabyte 965P-DS3 Rev 3.3 עם הגרסא הכי מעודכנת F14, מעבד E5200, 2 סטיקים של 512 OCZ DDR2 800 Mhz CL4 ו - 2 סטיקים של 1GB כל אחד Corsair DDR2 800 Mhz CL4, גוף קירור Big Typhoon. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לייצב OC (אפילו ל - 3.33 Mhz כמו שהוא אמור לעשות בלי בעיות) .. לאחי יש EP31-DS3L והמעבד שלי היה במחשב שלו ועשיתי לו OC בלי להוריד אפילו את ה - EIST (וכל השאר שמפריעים ל - OC) ל - 3.33 Mhz עם מתח 1.30 והמחשב היה יציב ואצלי על אותן הגדרות הוא מצליח לעלות אחרי שאני שומר את השינויים אבל אם אני שומר את השינויים והמחשב מפעיל את עצמו מחדש ואני נכנס שוב ל - Bios ואז יוצא מבלי לעשות שינויים הוא מאפס את עצמו .. אפשר בבקשה עזרה לייצב את ה - OC ל - 3.33 M…

• 15 תגובות
    • 4k צפיות
  4. Started by Jenia24,

שלום, אז אחרי שזנחתי את הרעיון של לקנות קירור לכ.מסך שלי (4670), בשל יכולות האוברקלוק הנמוכות שלו, אני מחפש קירור למעבד שלי שהפתיע אותי לטובה וכרגע עומד על 2500 (שיפור של יותר מ20%). בדקתי כל מני ביקורות וכרגע מה שאני מתכנן זה על הSycthe Katana 3, שיש עליו הרבה המלצות, השאלה אם יש קירור יותר טוב ל-AM2 בטווח המחירים מהKatana 3? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by raw-e,

הבנתי שהמעבד הזה אמור להיות מעולה לאוברקלוק. איך אני יכול להעלות לו את המהירות בצורה הפשוטה ביותר? לוח אם: P5KC זכרונות:4X1GB DDR2 800OCZPLATINUM כרטיס מסך: 4870 512MB GIGABYTE האם אני חייב לשדרג את הקירור לכרטיס מסך אם אני רוצה להעלות לו את המהירות דרך הCATALYST של ATI ? ואיפה אני מעלה את מהירות המעבד בצורה קלה אם יש כזאת צורה.?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by yudku,

שלום לכולם לא מזמן גילתי את נושא הOC וחשבתי לנסות גם בשביל לקבל קצת ניסון וגם בשביל לחזק את המחשב המפרט שלי : intel core 2 duo E8400 3.0Ghz gigabyte ep35c-ds3r nvidia geforce 9600 gt 512 mb kingston 2048mb DDR2 800 Mhz x2 samsung 320 GB לגבי מארז וספק אני לא יודע את השמות וגופי קירור עדין אין השימוש במחשב הוא לרוב לצורך משחקים רציתי לשאול 1) אם אני יעשה OC למעבד ולכרטיס מסך אני ארגיש בשיפור משמעותי ביצועים? ואם כן באיזה נקודה יהיה אפשר להרגיש את ההבדל? 2)את המחשב קניתי לפני שנתים וחצי ואני לא זוכר שהמעבד היה יקר במיוחד, ואת שם המעבד בדקתי בעזרת התוכנה CPU-Z יכול להיות שיש מעבדים בעלי אותו שם אך כל אחד בנ…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by rony1880,

היי אני רוצה לעשות אובר קלוקינג למעבד שלי, יש מיפרט בצד, אשמח לעזרה. בתודה רוני

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Jenia24,

שלום אני מחפש קירור לכרטיס מסך שלי מחברת ספייר 4670, עד 150 ש''ח. עדיפות של ביצועים על-פני רעש, כמו כן עדיפות לחנות פנדס. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. Started by efee123,

התקנתי לאחרונה את הקירור המצויין הזה אבל לפתע אני שומע אותו מרעיש ממש אני לא יודע ממה זה. כל הברגים מחוזקים כמו שצריך, אין אף חוט שנוגע באף מאוורר אם למישהו יש רעיון אני אשמח. דרך אגב הRPM של הnocuta עומד על 1250 בערך במנוחה ובמאמץ הוא על-1300. יש סיכוי שהוא עובד על 100% גם במנוחה (הטמפרטורה היא בין 29-35).

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by ido117,

שלום, יש לי מחשב ישן עם המפרט הבא: לוח אם: Asus P5S800-VM מעבד : Pentium 4 - 3.0GHZ זכרונות: Twinmos DDR1 - 2*256MB חיפשתי בביוס וראיתי שאין שום אפשרות לשנות מתחים או כל דבר אחר שכתוב במדריך, בנוסף ראיתי שחסרות לי אפשרויות לעומת הצילום מסך שיש ב Manual של הלוח אם. מה אפשר לעשות ? אולי עדכון ביוס ?? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. כמו שכתבתי בכותרת אני צריך בבקשה המלצה למאוורר מארז 120מ"מ שאני מתכוון לשים בחלק העליון של המארז כדי להוציא אוויר חם. והאם כדאי לי להוסיף עוד מאוורר שמכניס אויר נגיד מצד שמאל של המארז ממש מול הלוח אם?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Croovit,

אני מחפש קירור שהוא יותר טוב מה MUGEN II ל סוקט AM3 בסביבות ה 200 ושלא יהיה עצום המארז שלי לא יכל להכיל דברים עצומים יש לי את ה TT V3

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. לשני מחשבים ניידים שברשותי יש בעיית התחממות, שניהם מגיעים ל 80 מעלות עבודה. האחד מחשב של קומפק שעדיין באחריות, וכנראה שאאלץ לשלוח אותו לתיקון מאחר וגם כשניסיתי ומרחתי מחדש משחת קירור של זלמן על המעבד, תוך פרק זמן קצר מאוד הוא המשיך להתחמם כמו מקודם. מ 80 ירד ל 30~ ולאחר תקופה קצרה חזר שוב ל 80מעלות. המחשב השני הוא נייד של LG ששם הגוף קירור נמצא בטמפ' גבוהה הזו חודשים ואני לא ממש מצליח לפרק אותו מהלוח - הברגים תפוסים חזק מדי. לגבי ה LG אינני יודע מה יצפון לו העתיד מאחר ואני קצת תקוע איתו, אבל בקומפק- האם יתכן שעקב השהייה הארוכה בטמפ' גבוהה הרסה את הגוף קירור? האם זה מסביר את העובדה שתוך זמן קצר טמפ' העבודה שלו חזרה למה שהייתה לפני מריחה מחודשת של המשחה? אשמח לשמוע מה דעתכם…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by eldangab,

שלום חבר'ה, יש לי וידוי - אני חובב שקט, רוצה לשמוע את המחשב כמה שפחות. המפרט שלי הוא מה שמופיע בפרופיל שלי. כרגע יש לי קירור Alpine 7 Pro למעבד Q9550, והוא לא ממש שקט. אחרי שהחלפתי את המאווררים במארז לנוקטואה ובקרוב אני גם מקבל כרטיס מסך עם קירור פאסיבי, נשארתי רק עם הקירור למעבד כגורם הרעש המשמעותי היחיד. חיפשתי כמה ביקורות ברשת ומצאתי שה Scythe Zipang הוא כנראה הקירור השקט והיעיל ביותר שיתאים לי למעבד. רק מה יש בעיה אחת, יש לי 4 מודולים של OCZ Reaper (לוח EP45-UD3L), ואני חושש שאני לא אוכל להתקין את ה Zipang כי הזכרונות יחסמו אותו. מישהו יכול להגיד מניסיונו איזה קירור כן יתאים לי, למרות מגבלת הזכרון? הדגש שלי הוא על קירור שקט, וכמה שיותר. תודה מראש אלדן.

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  15. Started by efee123,

שלום לכולם, בהמשך לשיחה הקודמת http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478544.0 הבאתי סקירה קצרה של ה-Noctua NH D-14 שקניתי!! בסופו של דבר כן הייתי צריך לפרק את הלוח בשביל להרכיב אותו . אז ככה, האריזה מגיעה בקופסא אחת גדולה שבפנים יש 3 קרטונים: 1) מכיל את כל הכבלים, המתאמים(AMD, INTEL) משחת הקירור וכו'. 2) ה- Noctua עצמו. 3) קרטון ריק- להגנה מלמטה. ההרכבה היא מאוד קלה ופשוטה לאחר שמבינים את התיאוריה- ה"בעיה" היחידה היא שיש צורך בפירוק של הלוח אם. ה-freezer נראה פצפון לעומת הענק הג'ינג'י הזה. הוא מעט יותר רועש מה-AC , אם לפני זה לא שמתי לב שיש מאוורר עכשיו שומעים. אבל עדין שקט! לסיכום אני מרוצה מאוד מהקירור עד עתה ואני רץ לעשות בדיקות במאמץ וקצת הרבה OC!!…

• 12 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by football,

שלום רב, יש לי מחשב נייד לינובו N500 כרטיס המסך NVIDIA GETFORCE 9300 M GS ! לצערי אני לא מצליח לשחק בPES 2011 כי אחרי כמה שניות מהפעלת המשחק , המחשב נתקע ולא מגיב יותר לכן אני נאלץ לכבות אותו ידנית ולהפעיל שוב ! אני לא יודע מה הבעיה ! אבל המחשב שלי נורא חם בד"כ , הטמפרטורה דל ה GPU היא בסביבות 70 לפני שאני מתחיל לשחק ! מה הטמפרטורה הממוצעת המומלצת ? האם הבעיה טמונה בטמפרטורה או יש בעיה אחרת ? מה לעשות בשביל לפתןר את הבעייה ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by elyaz,

התחלתי לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך ע"פ המדריך שיש באתר. כאשר שיניתי רק את התדירות של הGPU לא הצלחתי לעבור את ה 680 MHz כאשר אני רואה שאחרים מגיעים לתוצאות גבוהות יותר לפני שינוי מתחים (נראה לי). בזיכרון הגעתי ל 1070 MHz. כאשר אני עושה את שני התוצאות ביחד ובודק יש לי אלפי שגיאות ב OCCT. את ההמהרה ביצעתי בעזרת RivaTuner מה אני לא עושה נכון? הכרטיס שלי: sapphire HD4850 512MB לוח אם :gigabyte ep43 ds3l תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Rinchwind,

אני מחפש גוף קירור טוב למעבד i5-760 (לוח אם P7P55D של Asus ומארז P183) אני מתכנן לעשות OC קל במעבד, אבל לא משהו קיצוני. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ויחזיק לאורך זמן. ראיתי שהMugen 2 מאוד מומלץ, אבל הוא נראה לי טיפה בעייתי מבחינת הגודל (אני אמנם לוקח זכרונות XMS3 של Corsair שלא אמורים להיות גבוהים משמעותית, אבל עדיין נראה שהמאוורר של המוגן יושב על הסלוט הרביעי) והמשקל (כמעט קילו סך הכל, הלוח אם יעמוד במשקל כזה בלי להתעוות לאורך שנים?) בהתחשב שאני לא הולך לעשות OC קיצוני והמארז עצמו יקורר טוב (אני מחליף את שני המאווררים הרגילים ב3 slip stream של scythe) יש לי בכלל צורך בגוף קירור מפלצתי כזה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום לכולם, חשבתי לבצע OC למחשב שלי (לצורך שיפור קל/בינוני בביצועים לא לשבירת שיאים או משהו כזה) ועברתי על שני המדריכים המצויינים והמפורטים שיש פה באתר (להמהרת מעבד וכרטיס מסך). מה שרציתי לשאול זה האם ניתן/כדאי להשתמש בתוכנות המובנות שמגיעות עם לוח האם (למשל EasyTune) ומלוח הבקרה של כרטיס המסך (שמצריכות מעט ידע טכני אודות OC - מכפלות, מתחים וכו')? במדריכים למשל נאמר להעלות תדרים באיטרציות תוך כדי בדיקות טמפ' ועומסים, אבל שמתי לב שהמדריכים מ-2006. היום התוכנות המובנות עושות בדיקות עצמיות לפני OC (יצא לי לעשות בכרטיס ATI) ובסוף ממליצות על ה-OC הכדאי. בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by yisdeyo,

יש לי בעיה כבר זמן מה שהמאוורר של המעבד עושה רעשים של האצה והאטה כל הזמן ללא קשר לפעילות המחשב איך אני מתקן את זה ולמה זה?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. שלום יש לי את המיפרט הנ"ל : לוח אם :ga-660tz-ud3 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270&products_id=27730 כרטיס מסך : GeForce GTX460 1Gb http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273&products_id=30813 זכרון : DDR3 4GB Kit DDR3 1333Mhz http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271&products_id=31045 ספק : Seasonic S12II-620 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_281_2758&products_id=28259 ארדיק : WD 320G 7200RPM מארז : Compucase 6A19 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402_2249&products_id=12195 מעבד : AMD 965 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269&products_id=27315 קיר…

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by Eyal-Style,

http://img510.imageshack.us/i/3dmarkp.jpg/

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. אני מעונין להעלות מתח לכרטיס מסך אבל לא ב- VOLTMOD . יש תוכנה שאפשרי לעשות זאת דרכה ? MSI AFTERBURNER לא נותן לעלות מתח לליבה ואפילו אין אפשרות לשנות מהירות מאוורר (כאשר ב- RIVATUNER הדבר אפשרי).

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by xtineR,

המחשב חדש בOC של 3.7 אבל כרגע שמתי לב שאחרי שעתיים של משחק ב BAD COMPANY ואללה ה NB הגיע ל 115C ?????? מה אני יכול לעשות עם זה ? http://img525.imageshack.us/img525/6...fafaffafaf.jpg

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by elyaz,

אהלן בשעה טובה קניתי מאוורר חדש לקדמת המארז - AC AF12025 pwm חיברתי אותו בחיבור של 4 פינים + חיבור של 3 פינים בשביל הקריאה של הסל"ד רציתי לשאול שאלה קטנה: מכיוון שהתוכנה speedfan לא קוראת טמפ' של כרטיסי ATI, האם ישנה אפשרות לכוון את המאוורר של המארז שיעבוד מהר בשעה שיש עומס על כרטיס המסך? כרגע האפשרות היחידה שאני רואה היא להכנס כל פעם לפני הפעלת משחק לתוכנה להגביר את המהירות דרך אגב - על איזה מהירות מומלץ לשים את המאוורר במצב מנוחה? תודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים