עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי לוח GIGABYTE - 945P-S3, יש שם חיבור למאורר: CPU_FAN SYSTEM_FAN סבבה. המאוורר CPU מחובר ל-CPU כמובן הSYSTEM FAN מחובר למאוורר האחורי עכשיו יש משהו מוזר, עכשיו שמתי לב יש לי גם מאוורר בדלת בצד לאן הוא אמור להתחבר בדיוק? נגיד אני רוצה לקנות עוד מאוורר ולהניח אותו בנקודה במארז - לאן אני אחבר אותו אם אין לי מקום? |:

• 10 תגובות
    • 770 צפיות
  2. Started by sma,

אני רוצה לקנות מעבד amd 64 3000 s754. כשדיברתי עם כל מיני ספקים, אמרו לי שיש בעיה עם המאוורר שמגיע עם המעבד של amd וכדאי להחליף אותו. זה נכון?

• 3 תגובות
    • 495 צפיות
  3. Started by KF,

שלום הוצאתי מאורר מספק ישן שהיה לי ועשיתי כמו שרשום במדריך באתר עכשיו אני לא יודע לאן לחבר אותו אני לא מוצא את החיבור ללוח האם. ניסיתי כמעט על חיבור ולא עובד... איפה בדיוק לחבר את זה (החיבור הוא כמו חיבור של כונן דיסקטים.) נ.ב יש לי לוח אם INTEL ROCK LAKE D865PERL

• 11 תגובות
    • 671 צפיות
  4. Started by shibby15,

שאלה עקרונית, אין איתו בעיה של "כיווניות האוויר"? אני מניח שבתור מאוורר שישב על היט סינק בעל מרווחים גדולים, אין בעיה. בפינוי אוויר דרך רווחים האם לא חצי מהאוויר מעדיף להישאר בלחץ נמוך ולברוח לצדדים?

• 1 תגובה
    • 525 צפיות
  5. Scythe S-Flex Quiet 120mm Case Fan 1600 RPM http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=12002 איך המאורר הזה?שקט?עושה תעבודה..? הבנתי שיותר מ1600 RPM המאורר כבר מתחיל להרעיש..ואני רוצה מאורר שקט ככל האפשר... יש משהו אחר שאתם ממליצים עליו? מ KSP.

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  6. Started by AdiR^SiNaI,

יש כזה אפשרות לבנות מאוור במקום לקנות? או שיש מדריך באתר ? ועוד משהו בלוח אם יש רק 2 מקומות לחבר מאורר אז נגיד אני רוצה 3 מאוררים איך אני מוסיף עוד אחד אם אין לי חיבור בלוח?? תודה.

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  7. שאלה לגבי מאוררים לכ.מסך ARCATIC VS ZALMAN שלום יש ברשותי SAPPHIRE ATI RADION X800 PRO R420 האם הדגם של ארקטיק Arctic-Cooling ATI Silencer 4 מתאים לכרטיס מסך של חברת SAPPHIRE ומה יותר טוב מבחינת רעש וטמפ' ארקטיק או זלמן בתודה

• 0 תגובות
    • 403 צפיות
  8. Started by shtung,

יש לי שאלה לגבי מארז מסויים רציתי לדעת אם בישראל ניתן להשיג מארז Acrylic (שכולו שקוף) בגודל full tower כי אני לא הצלחתי למצוא אם אין אז על איזה מארז אתם ממליצים לי?

• 0 תגובות
    • 444 צפיות
  9. שלום לכולם .. ציתי להתיעעץ איתכם לגבי כמה נושאים... האם אתם חושבים שמארז טוב עם קירור טוב למעבד ולהכל כמו למשל p150 +TT BIG typ שיוצא ביחדמשהו כמו 1100 שח על מארז +קירור +ספק עדיף על מארז פשוט עם עיצוב עדיף מהעיצוב הפשוט לדעתי של הP150 ועם קירור מים וספק לייברטי 400W? מהוא הסדר גודל של מערכת קירור מים למערכת שלמה? שאני לא יצטרך להוסיף אליה עוד מאווררים וכ"ו אם אני בוחר בקירור מים האם זה מפחית את הרעש של המחשב?

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  10. Started by ISmile4U,

יש לי מארז e-Star (כן אני יודע שהוא לא בדיוק המארז הכי טוב שיש אבל זה מה יש) ורציתי לשאול האם מישהו ניסה פעם להכניס בחזית שלו מנורת קטודה ? פשוט יש לי קיט שלם ספייר של קטודה עם המנגנון הפעלה הזה שיודע גם להגיב לישמע סאונד וכ"ד וחשבתי אולי יהיה זה יפה עם ההיתי יכול להכניס את הקתודה הזאת בחזית המארז מאחר וברשותי הדגם שבו המארז כולו לבן ובחזית הוא כחול שקוף כזה וזה נראה אולי נחמד להכניס לשם ואז זה יהיה מואר ויפה כזה. אז שאלתי האם מישהו ניסה לעשות את זה והצליח?

11. Started by roc,

שלום,יש לי מחשב ישן פנטיום3 שקיבלתי אבל קיבלתי אותו בלי מאורר ובכלל בלי קליפסים אלא רק סינק,אז איכשהו לקחתי חוט ברזל שמכוסה בפלסטיק וקשרתי את החוט סביב מאורר ממש קטן (20מ"מ) והסינק,בקיצור אין לי קליפסים ואני צריך לחבר את הקירור שלא ייפול שאני יעמיד את המארז,אני רוצה לדעת אם מדבקה טרמית תוכל להדביק (לא כ"כ חזק העיקר שלא ייפול) וגם לעשות לפחות טיפה תעבודה כי הטמפ' לא ממש משנה העיקר שהמחשב לא יישרף נ.ב (אם מישהו מוכר קירור עם קליפסים לP3 לא משנה איזה כי עכשיו אני לא יודע איזה סוקט זה כי המחשב עדיין לא מחובר סופית) אבל מה שאני כן יכול להגיד שזה קירור סינק שחור בצורת פסים,ועליו מאורר דק שלא תפוס עם קליפסים או משהו פשוט מונך עליו ואיכשהו זה לא יורד

• 10 תגובות
    • 833 צפיות
  12. Started by quepasa,

רציתי לדעת אם כל משאבה יכולה לעבוד עם כל בלוק .מיכל מיים . ציונר וכו' או שאם אני קונה נגיד רדייטור של נגיד TT אז הבלוק חייב להיות גם שלו בקיצור TO MAKE A LONG STORY SHORT מה יכול לעבוד אם מה והכי חשוב מה יוכול לעבוד אם הכל תודה מראש ומתנצל על החפירה

• 2 תגובות
    • 480 צפיות
  13. Started by SandSt0rm,

האם שאני עושה OC מהירות הבאס [FSB] עולה בהתאם למהירות המעבד שאני מביא שם או שבעצם אני שולט על זה ואני יכול להגיע עם זה לאן שאני רוצה

• 11 תגובות
    • 694 צפיות
  14. באיזה מהירות אתם עובדים עם הקירור הזה ? Normal או Silent ?

• 6 תגובות
    • 458 צפיות
  15. Started by FiR3SaLe,

הורדתי coretemp ושמתי לב שהמכפלה המופיעה היא 6, ומהירות המעבד הייתה 1.6 ghz. נכנסתי ל - BIOS Setup וגיליתי שבאמת המכפללה הייתה 6. שיניתי אותה ל - 9ץ השאלה שלי אם המכפלה הזאת היא מכפלת ברירת המחדל המוגדרת למעבד הנ"ל? ולמה לאחר ששיניתי אותה בחזרה ל - 9 coretemp עדיין מציג אותה כ - 6? שאלה נוספת היא האם הפונקציה cpu temprature warning אמורה להיות פעילה או לא?

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  16. שלום, רכשתי כרטיס מסך 4870 OC EDITION של חברת CLUB 3D. שינית את מהירות המאוורר של כרטיס המסך ל 63 אחוז כך שהטמפרטורה של הכרטיס עומדת על 43-44 מעלות צלזיוס. האם שינוי מהירות המאוורר לאחוז יחסית גבוה של 63 אחוז יפחית בצורה משמעותית את חיי הכרטיס והמאוורר שלו? שאלה נוספת ... מה מהירות המאוורר הכי מומלצת או אפשרית להרצה בכרטיס ושתשמור על חיי הכרטיס לאורך זמן? שכחתי לציין שיש לי מארז ANTEC 300 ושהמאוורר על 63 אחוז הוא לא מרעיש בכלל. תודה.

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  17. Started by Holy,

אני רוצה לקנות מאורר לדים אבל אין שום סיכוי שאני אצליח לישון איתו בגלל האור השאלה שלי אם מישהו פה התנסה בהתקנת מפסק ללדים, כלומר שהמאורר תמיד יפעל אבל את הלדים אפשר יהיה לכבות ולהפעיל לפי דרישה. מישהו נתקל בזה פעם? זה אפשרי? פשוט אף פעם לא החזקתי מאורר לדים אז אין לי מושג איך זה בנוי

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  18. Started by גל פרידמן,

מאני לא בטוח שזה הפורום הנכון לנושא הזה , ובכל זאת: שלום יש לי שאלה לגבי צמצום רעש במחשב כיום יש לי מחשב שמספק אותי מבחינת ביצועים אבל עושה המון רעש מדובר בפנטיום 4 1600 בודדתי את גורמי הרעש והם ספק הכוח, מאורר המעבד את מאורר של המארז החלפתי לשקט כך שאיתו אין בעיה מה הייתם ממליצים לי לגבי הספק ומאורר המעבד אני מחפש פתרון טוב וזול יחסית מאורר מעבד - מקסימום 200 ש"ח ספק - 250 + - ש"ח האם המחיר שציינתי הגיוני? אם תוכלו להמליץ על חומרה ספציפית עם קישורים זה יהיה מעולה במאוורר מעבד היתי מעונין בכזה שניתן להרכיב לבד, לא אחד שרק ההתקנה שלו עולה 150 ש"ח

• 7 תגובות
    • 588 צפיות
  19. Started by zippobuyer1,

אני רוצה לעשות את המצב הזה http://rotter.net/User_files/nor/3e0c800657d17e45.jpg אבל המצב שיש לי כרגע הוא כזה http://rotter.net/User_files/nor/3e0c809a5bfc7450.gif אז כדאי לי להוריד את המאוורר האחורי שמוציא אוויר כי זה יהרוס את הסירקולציה או שעדיף להשאיר את העניינים כמו שהם + המאווררים החדשים במקומות המתאימים בנוסף אם למישה יש רעיונות זהו מארז MID TOWER ויש כבר אחד מקדימה מכניס ומאחורה מוציא! תודה, אלעד

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by SupaPlex,

לפני הכל... אני חדש כאן (גם זה קורה) אני מצטט משהו מהאתר, שנכתב בביקורת על הגוף קירור למעבד החדש שלthernmalight - ה120: "במבט ראשוני, הפרט הראשון הבולט לעין ב-Ultra 120 eXtreme (מעבר לציפוי הניקל, המשרה תחושה עתידנית משהו) הוא כמות צינורות החום אשר יוצאת מן הדופן שלו. מבסיס גוף הקירור יוצאים שישה צינורות חום מכופפים לצורת U, היוצרים באופן פרקטי 12 צינורות חום. כיפוף הצינור יוצר לו הלכה למעשה שני קצוות המשמשים לעיבוי נוזל הקירור הנמצא בתוכו" השאלה שלי היא... יש בצינוורות חום נוזל קירור ??!?!?!?!?! נזמע לי ממש לא הגיוני האמת... הייתי שמח לגלות שאני טועה וללמוד משהו חדש...

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  21. Started by aero,

ערב טוב. יש לי לוח MA78LM-S2H של Gigabyte שתומך בתדר של 1066mhz של הזיכרון, ושתי סטיקים של 1066mhz של G.Skill של 2gb כל אחד. נוכחתי לדעת כשאני מפעיל את המחשב שהזיכרון פועל על 800mhz מסיבה כלשהי, וכשניסיתי לשנות את המכפלה של הזיכרון ל1066 הוא פשוט קפץ לביוס הגיבוי ולא עשה בוט. עכשיו יש לי קצת ניסיון עם OC, והשאלה היא האם אני צריך להמהיר בסימוכין את המעבד והזיכרון ביחד, כי לפי מה שהבנתי דרך הכי קלה היא פשוט להעלות את המכפלה של המעבד ובכך אני פועל מול גורם אחד ואין שום דבר שיגביל אותי חוץ מהמעבד. אגב המעבד הוא Phenom x3 720 Processor Black Edition עוד שאלה לגבי הטמפ' (עומדת על 38-47 סטוק-מאמץ ללא OC), הטכנאי של ksp הגאון התקין לי את הקירור של המעבד הפוך זאת אומרת שהוא לוקח …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by mrbig,

טוב -אני די חדש בעניין אבל לפי מה שהבנתי ניתן לעשות אוברקלוק למעבד בשתי דרכים 1 להגדיל את המכפלה (לדוגמה 200MHZ*12=2400) אז לעשות 200*13 =2600 דרך זו למיטב הבנתי אין לה השפעה על מודולי הזיכרון והיא לא מושפעת מזיכרון DDR לא איכותי ולכן היא תלוייה רק ביכולות לוח האם והמעבד !. 2.להגדיל את רכיב ה באס -ממה שראיתי בפורומים זו הדרך המועדפת על רוב האנשים בפורום! לפי מה שהבנתי לבאס יש השפעה על מהירות הבאס של כל רכיבי המחשב כמו כרטיס מסך ומודולי זיכרון כלומר אם מעבד שעבד בבאס של 200 עכשיו עובד בבאס של 210 -אז גם מודולי הזיכרון שלו עובדים ב 210 -ואם מודולי הזיכרון מוגבלים ביכולות אז שם היא הנקודה הגבוהה של האוברקלוק! שאלתי היא למה בוחרים כולם לעשות בדרך ב ולא בדרך א ?? וגם מה קשור…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לעוזרים לאחר קצת משחקי OC עם הלוח הזה GA-EP35_DS4 שמתי לב שאין אפשרות לנעול את הזיכרונות ביחס של 1:1 ב-BIOS - המינימום ההתחלתי הוא - X2.5 ומעלה - האם יש למישהו נסיון בביצוע OC ללוח הזה? ???

• 1 תגובה
    • 408 צפיות
  24. קיבלתי את המסך הבא: http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200409211441075417&id=200409211516226638&user=or_carmi ביינתים הורדתי את האוק עד שאני אבין מה בדיוק הבעיה מה שעשיתי היה להעלות את הFSB ל220 ולהגדיר את הזכרונות על 450MHZ יש למישהו רעיון מה הבעיה?

• 8 תגובות
    • 517 צפיות
  25. שלום לכולם, עברתי בין כמה וכמה קרורים למעבדים ואלו בין היתר ההתלבטויות שלי: עדיפות ביצועים על רעשים. Gigabyte G-Power Cooler BL GH-PDU21-SCK- מחיר: 137 ש"ח Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro - מחיר: 140 ש"ח Gigabyte G-Power Cooler Pro GH-PDU21-MFK- מחיר: 165 ש"ח מה עדיף מהשלושה הנ"ל או שבכלל עדיף משהו אחר? התקציב 150 ש"ח ומטה. המטרה היא ל-Socket478 (mPGA478 - אולי מתוכנן OC קטן ביותר או אפילו שלא. תודה מראש. ~~~~ עריכה ~~~~ לאחר חוסר התעניינות ממנהלי הפורום והאנשים החלטתי לעשות את החלטה לבדי ובחרתי ב-Gigabyte G-Power Cooler BL GH-PDU21-SCK. נעדכן בהמשך לגביו.

• 0 תגובות
    • 487 צפיות

דיונים חדשים בפורומים