עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, הלך לי הקירור במחשב אז קניתי Zalman CNPS7700-AlCu שהבנתי שזה קירור טוב...כי המאורר שלי היה על הפנים..(משהו ישן של CoolerMaster) בקיצור, אני לא ממש מבין איך אני מחבר אותו למעבד..(ויש לי ניסיון בדברים האלה) פשוט יש פה בעייה קטנה לפי החוברת אני אמור לחבר שני ברזלים כאלה (בצורת של ר' ) ולשים רק 2 ברגים קטנים מכל צד. עכשיו זה קצת חופשי זה אמור להיות ככה?? כי זה לא ממש חזק...זה מחזיק אבל בקטנה...השאלה שלי זה אם זה אמור להיות ככה בכלל..!? אם זה לא מישהו יכול להסביר לי בדיוק איך אני שם את זה..? נ.ב. ואם תוכלו להמליץ לי על משחה טרמית למעבד אני אודה לכם מאוד :>

• 1 תגובה
    • 444 צפיות
  2. היי, יש לי בלוח שני חיבורי 3PIN למאווררים . אחד הולך לאיורור המעבד והשני לאיורור הראשון 12CM . עכשיו,אלו הרי חיבורי 3PIN - האם יש מתאם של 3PIN לחשמל הרגיל שיוצא מהספק ? כמו לחיבורי הדיסק קשיח ? איך אני אמור לחבר את המאוורר השני ? תודה

• 3 תגובות
    • 391 צפיות
  3. Started by AdiR^SiNaI,

יש לי מחשב הישן שלי פנטים 3 64MB 3dfx voodo 500MHZ יש לו מאורר רק למעבד והוא כול הזמן נתקע או עושה ריסטים לא דע יש לי מאורר כיצד אני מחבר אותו ולאן הוא מתחבר? ואיך עושים חור במארז?

• 5 תגובות
    • 628 צפיות
  4. Started by Shasoosh,

יש לי מארז עם שני מאווררי 12 , אחד מהם אני לא מוצא באוורסט, זה אומר בוודאות שיש בעיה עם החיבור ללוח? אני רואה שהוא מסתובב ושהוא מחובר ל MB עוד שאלה, לא חסר לי בתמונה את המעלות של המעבד? בדרך כלל זה המעלות של המעבד הכלליות והמעלות של הליבות

• 0 תגובות
    • 457 צפיות
  5. Started by ThePinkPanther,

למה תמיד שמים את החיישן טמפרטורה מתחת למעבד? כאילו,אי אפשר לשים אותו בתוך המשחה הטרמית שמחברת את הCPU לHSF?

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  6. חברים שלום, הקדמה קצרה ואז השאלה.. לאחי יש מחשב עם מעבד פנטיום 4, שהחל להיכבות אחרי עבודה קצרה ולא מאומצת.. כשבדקתי עם אוורסט את הטמפ' של המעבד ראיתי שהיא הגיע ל 70 מעלות, אחרי פתיחת המארז ראיתי שכל המאוורר של המעבד מלא באבק ושככל הנראה צריך להחליף את המאוורר. בדקתי בכמה חנויות ואני כנראה אלך על מאוורר סטנדרטי ופשוט של ארקטיק קולינג: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=71&language=en שעפ"י המפרט מתאים למעבד פנטיום 4 וגם מגיע עם שכבה של גריז ככה שאני חוסך את קניית הגריז. עד כאן ההקדמה.. השאלה היא האם יש חשיבות למרחק בין המאוורר של המעבד למאוורר האחורי שפולט את האוויר.. כי הם ככל הנראה יהיו מקבילים.. ולא נראה לי שזה כל כך משנה אבל…

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  7. Started by fit3,

שלום אנשים רציתי לדעת רק אם הטמ"פ שלי במחשב תקינות יש לי מעבד פרסקוט 3 GHZ הטמ"פ לוח שלי היא 40 מעלות טמ"פ דיסק קשיח בין 30 ל 34 מעלות AUX 38 מעלות CPU בין 50 ל 57 מעלות GPU DIODE 55 מעלות חשוב להדגיש שאני עם FREZER 7 ואם שני מאוררי מארז אחד מוציא ואחד מכניס האם הטמ"פ האלה סבירות ולא דורשות טיפול?

• 6 תגובות
    • 898 צפיות
  8. Started by davis5,

המעבד כרגע בתדר 360X9=3240MHZ הטמפ בהרצת ORTHOS בCORE TEMP היא 74C במנוחה 46C האם הטמפ הזו תקינה? שאלה נוספת האם עדיף לשים על מכפלה של 400X9=3200? [br]פורסם בתאריך: 1.04.2007 בשעה 21:14:31 מה יותר מדויק core temp או התוכנה שבא עם הלוח אם כי היא מרא לי הרבה פחות-54 מעלות?

• 3 תגובות
    • 444 צפיות
  9. Started by gilad121,

בתוכנה easytune5 רשום לי system 50 cpu 28 הראשון זה טמפ הלוח אם והשני של המעבד ? כי בcoretemp זה מראה לי שהטמפ של ארבעת המעבדים 40 בערך.אז מה זה הcpu ? שאומרים שטמפ המעבד לא תעבור את ה 80 מעלות, הכוונה למעלות שרשום בcoretemp או למעלות שרשום ב easytune cpu ?שזה גם מה שרשום בביוס . המעבד הוא Q6600 .

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  10. המעבד: E8400 על לוח P5Q עם קירור של nirvana zreotherm 120 הטמפרטורה במנוחה היא 43 ובמאמץ באיזור ה65-70(המחשב מלא באבק), האם יש צורך להחליף משחה? והאם הטמפרטורה תקינה(ביחס לקירור הנל)? אגב OC ל4.1GHZ. תודה מראש ערן. עריכה: המחשב נקנה לפני כשנה וחצי

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  11. Started by kobipk,

אני מעלה תמונה של הטמפ' של המשאבים במחשב שלי בתכונה everest אני רוצה לדעת העם זה נורמלי או יש סיכון לעומס חום הגב המחשב במנוחה עם מזגן דולק http://img119.imageshack.us/my.php?image=untitledmy2.jpg תודה

• 6 תגובות
    • 591 צפיות
  12. Started by lidani69,

התקנתי אתמול 9500 ומרחתי את המשחה STG1 של ZALMAN. במצב IDLE המעבד רץ על 36-39 מעלות ובבדיקה בSP2004 שהורדתי מHWZONE (בהרצת שני עותקים של התוכנה במקביל) ב100% מעבד הטמפרטורה מגיעה ל58-59. זה סביר? הבדיקה שאני עשיתי הייתה למשך 10 דקות רצופות. לפי מה שהבנתי זה אמור לרדת עוד קצת... דרך אגב באותם נתונים בדיוק הגעתי לאותם טמפרטורות בOC של 30% בפרופיל ערוך מראש בBIOS(מהירות שעון - 3910). רק שאחרי 9 דקות בערך המחשב עשה לי ריסטרט לבד אז אני מניח שטמפ' המעבד הגיעה ל60 מעלות. לסיכום כי נראה לי שסיבכתי אותכם קצת - כמה מעלות אמור להגיע המעבד הזה מקס' ולכמה אתם מעריכים שניתן להגיע עם הקירור הזה? כי אני בעיקרון מרחתי שיכבה דקה של משחה על המעבד כך שתכסה כמעט את כולו מלבד מרחק של 3-4 מילי…

• 4 תגובות
    • 430 צפיות
  13. Started by wwll soldier,

היי, יש לי 6800gt של ג'יגהבייט ונראה לי שהוא חם מהרגיל. הטמפ' במנוחה היא 65-67(יש לי חדר חם מאוד אם זה עוזר :\) ובמאמץ משהו כמו 73.....זה נורמלי? או שאני אסדר קירור? והאם החום פוגע בביצועים?(למרות שאני מרוצה מאוד מהכרטיס) תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 372 צפיות
  14. Started by dafluff,

קודם כל בזמן משחקים שהכרטיס מסך מתאמץ המארז מגיע לפעמים גם ל55 מעלות (ב-speedfan) אז האם זה סביר ומה הגבול? בנוסף, האם יכול ליהיות שבבדיקת מעבד (3 שעות ב-OCCT) הכל יציב + משחקים ויש תוכנה או שתיים שנתקעות (Comodo)? לא משנה כמה OC זה נתקע על 2.8 כמו גם על 2.5. אגב, אם זה קשור אני משתמש ב-easytunes 6. ולבסוף האם OCCT מספיקה או שצריך עוד תוכנה והאם 60 מעלות שאני משפר את הבאס ל-305 (2.75) זה גבוהה מידי?

• 4 תגובות
    • 493 צפיות
  15. Started by dark crystal,

יש לי מעבד E7300 מומהר עם קירור של Evercool Buffalo והוא כרגע לפי מיטב ידעתי על המקסימום של המהירות (~1900RPM) עשיתי בדיקה שוב עם OCCT ובמנוחה המעלות עומדות על 38° ו29° לליבה ובעת מאמץ של 100% המעלות עומדות על 53° מקסימום לכל ליבה.. האם זה בסדר?

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  16. Started by re,

עשיתי אוברקלוק למעבד יש לי מעבד e6300 של אינטל העלתי את מהירות המעבד מי 1.86 ל2.20 עכשיו הטמפ' במאמץ עם פרימיום 95 היא 56-55 וקירור המעבד הוא זה שבא עם המעבד האם זה טוב ? האם אני יכול להעלות עוד קצת?

• 5 תגובות
    • 544 צפיות
  17. Started by Blabber,

שמתי לב לכמה דברים מוזרים בזמן האחרון, הטמפ' של אחת הליבות היא 42 במנוחה והשנייה היא 32 במנוחה. במאמץ שתיהן אינן עוברות את ה 44 ונשארות באזור ה 42 רוב הזמן. כמו כן, בSpeedFan כתוב: Vcore1 : 1.23v,Vcore2 : 2.06v(מתחים במנוחה ומאמץ שווים). המעבד הוא E8400 בOC ל 3600(לוח אם עלוב). מה שכאן נראה לי מוזר: א. טמפ' של ליבה אחת כמעט ולא משתנה בין מנוחה למאמץ ב. הבדל גדול בין טמפ' מנוחה של הליבות. ג. הבדל לא הגיוני בעליל בין המתחים של הליבות(לא ידעתי בכלל שיש מתח שונה לכל ליבה, ויכול להיות שVcore2 זה משהו לא קשור בכלל). אשמח אם תוכלו ליצור לי סדר בראש. עריכה: הרצתי עוד בדיקה ב OCCT, ליבה אחת התחילה ב 42 ונשארה ככה לאורך כמה עשרות דקות, ליבה 2,התחילה ב 32 וריצדה בין 39 ל- 42

• 10 תגובות
    • 996 צפיות
  18. Started by eyalha,

שלום, הכרטיס מסך שלי הוא 8800GTS 640 חדש של לידטק. הטמפרטורה שלו (בזמן עבודה רגילה בויסטה, אני לא יודע איך לבדוק בזמן משחק) היא כ70 מעלות.. זה לא הרבה מדי? (ללא OC וללא ניסיון לOC..) אולי צריך להגביר את מהירות המאוורר שלו? מה לעשות?

• 5 תגובות
    • 512 צפיות
  19. Started by the ultimate,

היי כמו בכותרת.. מה הטמפ' הממוצעת שבה עובד מעבד 3800*2 עם קירור סטוק! לא אחר... תודה

• 6 תגובות
    • 536 צפיות
  20. Started by WitheNoise,

סימתי להתקין את מערכת המים שלי ונראה לי שהטמפ' גבוהה מידי : Cpu i7 Normal load :50c Full load (99%) : 69c האם אלה טמפ' רגילות לקרור מים ?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אז ככה: המעבד ללא OC קירור +שאר חלקי המארז עבר ניקיון אבק(עקב תקיעות שחשדתי בבעיית טמפ', ואחרי הניקוי אבק נעלמו לחלוטין, בינתיים...) הקירור הוא של TT ביג טייפון יש מאווררר 12CM מקדימה ומאחורה עכשיו יש תוכנות+ביוס שמראות טמפ' מעבד בלבד, ומראות גם טמפ' של כל ליבה לחוד זה הגיוני שיש הפרש של יותר מ12 מעלות בין הנתונים? העלתי כמה סקרינשוטים: במנוחה: במאמץ: ונתונים מEVEREST במאמץ:

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  22. Started by WildFire,

לאחר האשכול הקודם שפתחתי, הבנתי למה לא היו לי אופציות בביוס בכלל, הוא היה ביוס בן שלוש שנים כמעט. לאחר עדכון של 11 גרסאות ביוס, גיליתי את כל מה שהייתי צריך בשביל לעשות OC נורמלי למעבד. העלתי את המתח של המעבד ל1.4 ואת התדר שלו ל2300MHZ, והוא הגיע לטמפ' של 68C במקסימום מאמץ עם OCCT, קראתי שהטמפ' המקסימלית של המעבדים האלה היא 65C, ורציתי לדעת אם זו כרגיל הגזמה של יצרן כמו בדרישות ספקים לכרטיסי מסך לדוגמא, או שבאמת המעבד יטוגן לחלוטין בטמפ' הזו, ואם לא, בכמה אני יכול לעבור אותה?

• 5 תגובות
    • 683 צפיות
  23. היי עכשיו כשהחורף מראה את פניו.. הייתי מעוניין להדליק את המזגן בזמן שהמחשב דלוק - 1) האם המזגן על טמפ' של חימום, תגרום לחימום יתר של המחשב? ואם לא באופן דרסטי בסביבות כמה? מה מומלץ? 2) האם חיבור של מזגן 1. משו כ"ס עילי בנוסף למחשב על שקע אחד - יגרום עומס? זה כל מה שמחובר שם - מלבד המודם שגם מחובר. שאלה נוספת - לגבי ברקים: האם בזמן ברקים וסערות חזקות כמו עכשיו בזמן כתיבת ההודעה, מומלץ לכבות את המחשב והמודם מהקיר? תודה

• 10 תגובות
    • 719 צפיות
  24. Started by Br33z3R,

בדקתי לפי התוכנה Everest בגרסתה החדשה ביותר. אלה הרכיבים שלי: CPU Type AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+ Motherboard ID 06/13/2005-NF4-Ultra-INF-6A61FD49C-00 GeForce 6600 GT (128 MB) Disk Drive WDC WD1600JS-00MHB0 (149 GB, IDE) אני רוצה לדעת אם הטמפ' טובות או שיש לשפרן? ד"א אני מריץ את המערכת עם קירור "איגלו לייט" לCPU ועוד מאוורר אחד בצד האחורי של המחשב ועוד אחד קטן שבא עם הכרטיס מסך. בימים הקרובים אני מתכוון להוסיף עוד כמה. דבר שני שאני רוצה לדעת, לפני שפירקתי את המחשב ובדקתי את הטמפ' עם גרסה ישנה יותר של EVEREST , היא הראתה לי שהטמפ' של המעבד נעה בין 10 ל-15 זה הגיוני? עכשיו היא על 40 - אולי קילקלתי משהו? או שהגרסה הייתה דפוקה? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 647 צפיות
  25. Started by mrsph666,

שלום, אחרי משחק של 20 דקות ב - Unreal Tournament ברזולוציה של 1600x1200 כשכל האפשרויות הגראפיות על הכי גבוה, הסתכלי בטמפרטורות של ה - GPU וה - RAM... וזה מה שהיה: 50 מעלות ב - RAM 45 מעלות ב - GPU הכרטיס שלי הוא מדגם Asus Radeon A9600XT/TD כאשר המאוורר פועל על המהירות המקסימלית, שהיא 6000 סל"ד! האם זה בסדר ? האם הטמפ' נחשבבת לבסדר כשהיא 37 ב - GPU ו 40 ב - RAM כאשר אני מדבר ב - ICQ, גולש ושומע מוסיקה? הטמפ' בבית בערך 20 ~ 22 מעלות. זה חשוב לי מאד! לא ביצעתי OC ! תודה רבה לכל מי שיעזור!

• 3 תגובות
    • 686 צפיות

דיונים חדשים בפורומים