עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yonifd,

אז המערכת כזאת: AMD Athlon 3500+ (64 Bit) DFI Lanparty UT nF4 ultra-D Sapphire X1600Pro 512MB TwinMOS 512X2 DDR2 400Mhz CL2.5 (1GB) WD 200GB SATA2 7200 RPM מארז Sunbeam Samurai ספק HEC ACE 480W ניסיתי כבר לעשות OC (למעבד) ונתקלתי בבעיה בדיוק לפני שזה טוען את ה CMOS בהתחלה זה פשוט מתכבה ולא עליתי על הבעיה... העליתי את הבאס לאט לאט עם יחס 1:1 של הזכרונות נתקעתי בבאס 235 (מכפלה X11 ) לא שיניתי שום דבר חוץ מאת הבאס...ולא הצלחתי לעלות על הבעיה אצלי... (היא בטוח לא בטמפ'...היא נשארה נורמלית לגמרי...) ביטלתי את האפשרויות לפי המדריך ועדיין..אני לא מצליח לעלות מעל זה...פשוט המחשב עושה ריסט... אני מאמין שיש לי פוטנציאל ענק עם הלוח והמעבד האלה למרות שהכל על קירור סטו…

2. Started by dorono008,

אני קניתי מחשב עם מעבד E6750 , ולוח אם GA-P35-S3L , והמארז הוא HEC - 6A19 רציתי לדעת מה דעתכם על FREEZER-7-PRO האם הוא מתאים למארז/לוח אם (ז"א אם הוא נכנס) , כי הבנתי שהוא ממש גדול אין לי כוונה לעשות OC , או לפחות לא בקרוב ואם בכלל יש הצעות טובות יותר ?

• 1 תגובה
    • 412 צפיות
  3. Started by manticore,

האם האפשרות פשוט להשאיר את המארז פתוח בשני הצדדים שלו זאת שיטה יעילה לשמור על טמפ' טובה במארז?

4. האם כדאי לי להסתכן ולהתקין ac freezer pro על המעבד שלי ( ד"א מצאתי ב 115 ש"ח) או להרכיב ב 70 ש"ח או שמישהו אחר מכיר במחיר זול יותר.. בתודה ניר.

5. Started by reyrey_200,

שלום, יש לי לוח אם של ABIT מסוג IC7-G והמאוורר שלו הוא מאוורר קטן כזה שהמאוורר מורכב על צלעות קירור והוא לא פועל לי יותר,עכשיו אבא שלי קנה מאוורר שהמוכר בחנות אמר שהוא מאוורר שמתאים ללוח אם הזה. הנה המאוורר: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=4867 איך אני מרכיב אותו במקם המאוורר שעל הלוח תמונה של הלוח: http://www.thg.ru/mainboard/20030714/images/abit_board_big.jpg

6. אז ככה יש לי מאוורר רגיל למארז 120mm והוא עושה המון רעש, אבל לסירוגין- בד"כ הוא די שקט אבל לפעמים פתאום הוא מתחיל לטרטר בעוצמה של מיקסר שמערבבים בו חצץ. נותנים בומבה וזה נהיה שקט לכמה זמן. כבר ניסיתי לנקות אותו כמה פעמים ביסודיות אבל אחרי מספר ימים זה חוזר. שאלה 1- האם ניתן לפתוח איכשהו את החלק עם המנוע ולנקות בדיוק מה שצריך, ואם כן איף אני עושה זאת? שאלה שניה כמה אמור לעלות מאוורר כזה חדש? אצלי בעיר יש חנות אחת והם רוצים 50 שקל למאוורר עם חיבור לספק ו120 שקל עם חיבור ללוח אם [כמו זה שיש לי עכשיו] זה מחיר הגיוני? כמה זה כבר אמור לעלות למען השם ב120 שקל הייתי קונה בהום סנטר מאוורר לחדר : מצטער על החפירה פשוט אי אפשר להיות בחדר עם המחשב דלוק

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  7. היי, חבר שלי צריך המלצה לקירור לכרטיס זיכרון שצויין בכותרת... תודה מראש לעוזרים!

8. Started by eranisra,

שלום לכולם...החלטתי לבצע את האוברקלוק הראשון שלי - הטמפרטורות במחשב במנוחה - מעבד כ33 מעלות, מאמץ כ-40. אני הולך לפי המדריך הזה שכבר פורסם באתר - http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1198647. זה נראה כמומדריך די מקיף. מה שכן יש כמובן הרבה שאלות כיון שזה פעם ראשונה שאני מבצע זאת יש לי לוח אם של ג'יגהבייט. במדריך כתוב לכוון את הPCI CLOCK SYNC.(בנוסף להגדרה של הPCI EXPRESS FREQ.) אך לא מצאתי אפשרות כזאת אצלי(אולי זה רשום בשם אחר?).וכן גם את אופצייאת הDRAM FREQUENCY לא מצאתי. חשוב לי לשאול את זה לפני שאני עושה אוברקלוק שלא אגרום נזק למחשב. אודה לעזרתכם המהירה - אני מאמין שיהיו לי עוד הרבה להתייעץ אתכם.

9. Started by davidreznic,

היי. רציתי לדעת עם למפרט הבא אני יכול להסתפק בקירור של אינטל או שעדיף לקחת FREEZER 7 PRO. אני לא מתכנן OC, ורעש לא ממש מפריע לי. המפרט הוא: C2D E6750 ASUS P5B 8800GTS 320 THERMALTAKE SUPRANO VB100BNS 12CMx2 הטמפרטורה בחדר היא בסביבות 26 מעלות. תודה רבה ויום טוב לכולם!!!!

• 1 תגובה
    • 434 צפיות
  10. Started by Shnig0,

שלום! עשיתי OC לכרטיס מסך בעזרת תוכנת RivaTuner והגעתי לתדרים הבאים: 648 MHz לליבה ו 1008 MHz לזכרונות עשיתי בדיקת יציבות והמקסימום שההכרטיס הגיע הוא 70 מעלות מה דעתכם? כדאי להוריד/לעלות את התדרים?

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  11. Started by danm,

שלום, חשבתי על לתקוע מאוורר ביתי שמיועד לקרר אותי בימים החמים מול הדלת של המארז עכשיו אני בטוח שאני לא הבנאדם הראשון שחשב על זה, אם כך למה הדבר לא מומלץ, שהרי המאווררים האלה עצומיים ומספקים קור

12. Started by DorShoham,

שלום,ניסיתי לעשות OC לכרטיס המסך שלי (7600GS)(שעונים:400:400) והופתעתי לגלות שאני לא יכול להגדיל את מהירות הזיכרון מעל 480 בלי שיהיו ארטיפקטים. לאומת זאת את הליבה העלתי עד ל580 ועובד בסדר על השעונים האלה. מה יכולה להיות הבעיה לכך שאני לא מצליח להעלות את מהירות הזיכרון מעל ל-480MHZ? יש קירור סטוק בכרטיס. תודה,דור

• 1 תגובה
    • 431 צפיות
  13. לא היה לי אלכוהול אז לקחתי ממגבון לח ניקיתי ניגבתי עם נייר טואלט ושמתי ת'קירור, וואלה זה היה סבבה, זה פוגע או משהו?

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  14. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. יש לי את הכרטיס הנ"ל בגרסאת VIVO מתוצרת SAPPHIRE ולא מצאתי תשובה חד משמעית: האם ניתן לפתוח לו את צינורות העיבוד הנוספים (במידה ויש)?

15. Started by boxer555,

יש לי שאלה חברה.. למה כאשר אני מבצע אוברקלוק אני צריך להרים גם את המתך או כידוע בשמו VOLTAGE? תודה..

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  16. Started by natit09,

אני רוצה להוסיף מאורר מקדימה כי עכשיו יש לי רק אחורי ורציתי לדעת אם אני יכול להוסיף אותו כי אמרו לי שזה יכול לפגוע לי בספק אם אין מספיק כח בספק אז אני רוצה לדעת אם אני יכול הוסיף בלי פגיעה או איכשהו לבדוק אם אני יכול להוסיף תודה מראש

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  17. היי אני מחפש פאנל 3.5 או 5.25 ב BAY של הכוננים שכולל לפחות שני חיישני טמפרטורה ותצוגת LCD של הטמפרטורה (מד סיבובי מאורר אופציונלי) האם יש משהו לא יקר מדי (נניח באיזור 200 ש"ח ) מומלץ? תודה

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  18. Started by danm,

שלום, קניתי מחשב חדש ואני מעוניין לקרר את הכרטיס מסך בצורה "מאולתרת" עד שאלמד לעשות סירקולציה במודינג וכ'ו רציתי לדעת כמה יעזור לדחוף מאוור 80 מתחת לכרטיס מסך יוריד במעלות? ושאלה נוספת, איך אני רואה פה אנשים שחיברו 5 מאוורים למארז כאילו לאן חיברתם אותם מבחינת חשמל הרי אין על הלוח מקום ל5

• 1 תגובה
    • 479 צפיות
  19. אז ככה, יש לי מארז שעבר מודיניג קירור והוספתי לו כל מיני מאוררים, וזה המצב: מאורר 120MM מקדימה מכניס אוויר: שני מאוררים 120MM בצד המארז (הצד של הלוח) שמכניסים אוויר לכיוון ה HDD: מאורר 120MM מאחורה מוציא אוויר: מאורר 80MM בגג מוציא אוויר: מאורר 80MM בדלת מכניס אוויר: חשוב לציין הגוף קירור של המעבד הוא GIGABYTE 3D Rocket II אז יש משהו לשנות מבחינת הסירקולציה? מצטער אם התמונות חשוכות מידי.. תודה מראש,

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  20. Started by haimiko84,

חבר'ה, שבת שלום, החלפתי את המעבד שהיה לי-AMD 3200+ ל-4200+X2. כרגע אני משתמש בקרור הסטוק של המעבד הקודם. האם זה תקין? המאוורר יכול "להתמודד" עם החדש, או שאני צריך משהו יותר חזק? ואם כן, אודה לכם על המלצה לתושבת 939. תודה רבה, חיים.

21. Started by carock,

טוב אז ככה אני מתכנן ליקונת מערכת חדשה.. עכשיו אני מתכנן OC די כבד.. ואני רוצה להתנסות קצת במערכת הישנה. אז מישהו יכול להסביר לי איךעושים OC לזיכרות..? המערכת שלי זה.. CPU Type AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+ Motherboard Name Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

• 1 תגובה
    • 467 צפיות
  22. Started by amit_R,

יש לי את המארז 6A19 .. אז ככה הכבלים לא ממש מסודרים הם תפוסים עם חווקים לכלוב של הכוננים.. חשבתי להעביר אותם בין "הדלת" הצדדית לבין איפה שהלוח אם יושב.. השאלה עם יש שם מספיק רווח כדי להעביר אותם ועם לא אז איך לסדר ?

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  23. Started by gmpc,

שלום לכולם, אודה לעזרתכם, האם לפי דעתכם יחידת הקירור הנ"ל Zalman Vga Cooler VF1000 תשפר את הביצועים במידה משמעותית של ה X1950PRO? תודה רבה!

24. Started by noamm,

רציתי לקנות את ה AC freezer 64 pro אבל בKSP אין את זה בזמנות מיידית. מישהו יכול להמליץ לי על מאורר אחר טוב לAMD 4200+ ואשמח אם זה מהמלאי של KSP תודה.

• 1 תגובה
    • 410 צפיות
  25. שלום לכולם, הלוח שלי מסוגל לסחוב את באס 400 ללא כל בעיה, הבעיה שלי שאני נמצא במכפלה 8 אני לא מצליח להביא את המעבד למכפלה 9 * 400 יציב. האם מישהו יכול לעזור לי עם ההגדרות בלוח אם? (בעקרון הצלחתי להגיע ל 420*9 אבל בבדיקת יציבות אני נכשל אפילו ב 400 * 9 ) יש סיכוי שהספק כח מגביל אותי? (שזה מאוד קשה לי להאמין) תודה מראש,

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.