עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Ameralis Zaiir,

שלום, הכתבה באתר ומספר חברים שלי עשו לי חשק לשים מסך LCD במארז שלי. עכשיו עשיתי חיפוש ברשת האינטרנט הישראלית וחיפשתי אחד שכזה בזול. אני לא אפרסם לינק כי הבנתי שזה לא חוקי בHWZONE אבל יש לי תמונה עם המפרט שלו: בכל מקרה לפי מספור הפינים הבנתי שזה מתאים, (רק המתח והאדמה הפוכים אבל הבנתי שזה הפוך בחלק מהמסכים) אבל אני לא בטוח אם הבקר הזה יתאים למודינג כמו במדריך באתר (שדורש בקר HD44780) ורציתי להיות בטוח לפני שאני רץ וקונה. ד.א אני יודע שאין תאורה למה שבתרשים, אבל זו הגרסא בפשוטה, יש גם גרסא עם תאורה לקנייה. תודה מראש Ameralis Zaiir

• 7 תגובות
    • 986 צפיות
  2. והיא מכילה ציוד רב למודינג: -10 לדים כחולים חזקים מאוד - 5000MCD -10 לדים אדומים חזקים מאוד - 6000MCD -10 לדים ירוקים חזקים מאוד - 5000MCD -5 לדים לבנים חזקים מאוד מאוד - 9000MCD (כן, כן, אני יודע!!) -צינור גלילי מגניבי כזה, לעיגול כבלים -סקוטש דו-צדדי.. כמה נראה לכם שכל זה עלה לי? הכותרת נערכה בגלל מנהל עצבני, והודעה פרטית שלא הגיעה למקומה הראוי! נ.ב, לא קוראים לי deshehs, קוראים לי desheh, כמו דשא!

• 42 תגובות
    • 3k צפיות
  3. אז ככה. שאני נכנס לביוס יש לי אפשרות להעלות את המהירות של המעבד. כאשר אני בוחר ב-MANUAL יש לי אפשרות או להעלות את הבאס או להעלות את ה-CPU FREQ. שלמען האמת אין לי מושג מזה. אבל שאני בוחר במנואל אני לא יכול להעלות את ה-MHZ כי הוא לא מופיע לי. וחוץ מזה הבאס וה א133 ואני לא יכול להעלות או להוריד אותו. אז השאלות שלי הן: מזה ה-CPU FREQ או משהו כזה ? (האפשרויות הן 2.5X , 3.5X וכו'...) למה אני לא יכול להעלות את הבאס או להוריד מ-133. איך אני יודע על כמה MHZ אני עומד כאשר אני בוחר ב-MANUAL ? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על המכפלה, תפקידה המשעמות שלה וכו'... תודה מראש ד"א את הלוח שלי תוכלו לראות בצד.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by DarkX,

אוקיי הגיע הזמן והחלטתי לחורר את המארז שלי.. מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס? או לחורר בדרך אחרת. (לא בגזרת ג'קסון) תודה

• 8 תגובות
    • 847 צפיות
  5. Started by nicklezz,

חברה, קודם כל שלום לכולם אני דיי חדש פה (גיליתי את המקום היום) הייתי רוצה לדעת איפה אפשר לקנות מסך LCD בגודל 20X4... אפ אפשר כתובת וטלפון של החנות יהיה נהדר

• 3 תגובות
    • 595 צפיות
  6. היי, אם איזה תוכנות אני יכול לעשות אוברקלוק למחשב שלי... והאם יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? (תוכנה שעושה אוברקלוק למעבד, כרטיס מסך, ואולי זכרונות...) תודה מראש, יובל

• 5 תגובות
    • 700 צפיות
  7. Started by CybeR_CoM,

קראתי הרבה מאוד מדריכים ואני רואה שכמעט בכל אחד יש משהו שונה. פעם נגד 100 אוהם פעם אחד של 10K פעם לחבר אותו פה פעם לחבר אותו שם ובסופו של דבר לכולם זה עובד ורק אני לא מבין איך לחבר את זה בכלל ;D בקיצור: יש את השרטוט הזה שיש בו 2 נגדים שאני לא מבין למה הם משמשים והאם אפשר לוותר עליהם זה מופיע פה באתר במדריך LCD זה מעוד מדריך כפי שאתם רואים.. יש הרבה שוני בין כל השרטוטים האלה. אני אשמח אם מישהו יעזור לי ויעשה לי קצת סדר פה לפני שאני מתעצבן ( מרוקאי מה : ) עוד שאלה: אפשר לחבר את הLCD ללא נגדים בכלל? ואם לא אז למה בעצם משמש כל נגד והאם אפשר לוותר על אחד מהם לפחות?..

8. היי אנשים, יש לי צורך בכלי שיהיה ניתן בעזרתו לפרק בקלות את חיבורי המולקס של הספק, כלומר להוציא מהם את כל החוטים.. עכשיו עשיתי את זה לחוט אחד מסכן ולקח לי איזה 15 דקות עד שהצלחתי עם מברג קטן ושטוח.. בעיקרון בכזה של כל חוט יש את החיבור ברזל שלו, ולו יש סנפירים בצדדים שמונעים ממנו לרדת למטה בלי שילחצו עליהם. אני יודע שיש כזה כלי (שהוא בטח פשוט בקוטר המדוייק של החיבור, כך שהוא מקיף אותו ומצמיד את הסנפיר, כך שניתן להוציא את החוט בקלות). השאלה היא רק אם יש לו איזשהו שם כלשהו ואיפה ניתן להשיגו?

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  9. אם יש מישהו כזה שמזמין מחו"ל אשמח להצטרף לקניה - לתגובות אלי בפרטי

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  10. היא ה + ו איזו מהן היא - תודה רבה

• 15 תגובות
    • 9.6k צפיות
  11. Started by ^HocK^,

היי, מישהו יודע אולי איפה ניתן להשיג מסכי VFD עם בקר HD44780...?

• 2 תגובות
    • 700 צפיות
  12. יש לי יומן אלקטרוני ישן כזה של Genius... עם מסך LCD עם עברית..... בגודל נחמד....! השאלה שלי (אם מישהו ידע לענות....) האם אפשרי לפרק אותו ולהשתמש בו למחשב ? אין לי מושג איזה בקר יש לו....

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  13. Started by nitzanzb,

יש לי פאנל פלסטיק שמכסה מפרץ סידירום ועליו אני רוצה להתקין צג LCD. הבעיה, מבחינת מידות. מידות הפאנל (חיתוך חיצוני) 150X45 מ"מ ועכשיו איפה הבעיה? אני רוצה מסך עם 4 שורות, ועד עכשיו לא מצאתי אחד שהגודל האמיתי שלו (הכרטיס שעליו הוא יושב) לא גדול יותר מ 45 מ"מ. אז נכון שלרוב המסכים יש תצוגה בגודל של 36 או 38 (המסך עצמו) מ"מ אבל מה זה עוזר כשהרכיב עצמו יותר גדול מגודל המפרץ? מישהו יכול אולי להמליץ לי על צג שעומד בדרישות שלי? בתודה מראש ניצן

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  14. מה לפי דעתכם הכי יתאים לההמהרה בהתחשב בעובדה שאני לא פותח בינתים מכפלה amd 1600 1700 2000? 2100?

• 2 תגובות
    • 585 צפיות
  15. אני קניתי אותם ביום שישי בPC Hardware שברמת-גן. הם עלו לי 138ש"ח (שלמתי מזומן). מדובר כמובן בסט הכבלים של Chaintech במהירות ATA133 הכולל 2 כבלי IDE בעלי 2 חיבור להתקנים ועוד חיבור אחד לכונן דיסקטים בעל חיבור אחד. אני לא יכול להגיד שהם הכבלים הכי טובים שהם יכולים להיות. יש להם כמה חיסרונות כמו העבודה שהם רק 40ס"מ, דבר היכול להפריע לאנשים בעלי מארז FULL TOWER, אבל דווקא יכול להיות מתאים בול לאנשים בעלי מארזים סטנדרטיים. עוד בעיה קטנה היא שהגומי על החוטים הוא משני חלקים. 1.) מן צינור לאורך החוט 2.) חיבור נוסף בקראת סוף הכבל והחיבור עצמו. החלקים הללו לא מחוברים פיסית ויכולה להיות תנועה בינהם ואז החוטים עצמם יכולים להגלות לעין (ד"א הם בצבע אפור כהה - לא סמפטי במיוחד). מלבד …

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  16. אותי מעניינת הדעה שלכם עלי (בגבול הטעם הטוב ) בלי קללות וגידופים תעשו את זה באופן בוגר ואז תאמינו לי תגיעו רחוק . וגם מעניין אותי מה אתם חושבים הפורום מבחינת התוכן שלו -מעניין או משעמם ,תפרטו בבקשה. אפשר גם להוסיף הערות\הצעות לשיפור . אני מדגיש ! לשמור על רמת דיון נאותה כי כל התרד הזה הוא בשבילכם !! כדי שאני ידע אם אתם מרוצים ממה שאני מנסה לעשות בשבילכם. אני ישאיר את הסקר כסטיקי לבערך שבוע ונראה איך זה יתפתח.

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שמעו, קודם כל זה המפרט שלי שצריך לדעת: AMD AthlonXP 2000+ Polamino 256mb DDR PC2100 Viking Chaintech 7KJD0 mobo Antec 400W עכשיו, יש לי מאוורר ג'נרי שקיבלתי עם המעבד, הטמפרטורות הן בדרך כלל 35-36C idle ו39 במאמץ. לפעמים כשהחלון פתוח הטמפרטורות הן 33C idle ו 36 מאמץ. הבאס של המעבד כידוע הוא 133MHZ DDR, עד כמה אני יכול להעלות אותו לדעתכם בלי שיקרה כלום? עוד משהו, אם אני למשל מעלה לבאס של 140MHZ, ואני שומר את השינויים בביוס ואז זה מאתחל את המחשב, ואני ממש ממש מפחד לעשות את זה אם יקרה משהו למחשב (כי כבר 2 מעבדים נשרפו לי בגלל משהו אחר ואני לא רוצה להרוס עוד אחד), יכול להיות שיקרה משהו לא תקין? תודה.

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  18. Started by nitzanzb,

למרות שאני מניח שלא יהיה בעיה גדולה למצוא רכיבים אלקטרוניים כמו לדים, נגדים וכ' ובהחלט שלא תהיה בעיה עם כבלים שונים, מה לגבי הדברים היותר נדירים? מסכי LCD למשל, מישהו פה שאל על מקום לקניית מסכי LCD בחיפה וקיבל 4 חנויות מתוכן רק לאחת יש ברשומות, אך אין במלאי כרגע. חנויות און ליין שמוכרות ציוד שכזה אני בטוח שיש כמו זבל אבל קיימות מספר שאלות. 1. האם קיימת אחת בתחומי הארץ (שהמשלוח לא יהיה מחו"ל) 2. אם היא מחו"ל האם היא עושה משלוחים לארץ? כבר מצאתי אחת באוסטרליה שעושה משלוחים לאוסטראליה וניו זילנד בלבד. 3. עלות דמי משלוח לעומת מחיר רכיב, קצת מגוחך לשלם 20$ משלוח בשביל לד שעולה 3$ נכון? ואני מניח שפה אני בא בהצעה די מעניינת, יתכן למנהל הפורום או האתר אם יחליט לאמץ אותה, מה שבהח…

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  19. תרשמו לי בבקשה עד לאיזה באס הגעת? שהמחשב היה יציב כולל העלת מתח לזיכרון ולמעבד.? אני לדוגמא הגעתי ל148 באס וזה לא היה יציב ו145 באס יציב.. אז בבקשה תגובות

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by iakovl,

יש לי מוד די מעניין שחשבתי עליו, הוא על אך להתקין חלון במארז ללא צורך בקניה של אחד. והוא די פשוט. אני רוצה שתרשמו לי רעיונות לשיפור או עצות בקשר לתהליך שלבים: 1.קונים לוח של פלסטיק קשיח שקוף בעובי של 0.5 ס"מ. 2.מסמנים על הדלת של המארז את קו המתאר של לוח הפלסטיק. 3.מהקו שסימנתם מורידים 1 ס"מ ומסמנים עוד פעם. *בשלב הזה יהיה לכם ריבוע/מלבן בגודל של הלוח ועוד ריבוע בתוכו* 4.עכשיו צריך לחתוך את הריבוע הפנימי על ידי כלי כל שהוא, אני משתמש במספרי ברזל. 5.גוזרים 4 קוים קטנים בין הקודקודים של הריבוע הגדול והפנימי. 6.מקפלים את מה שנוצר פנימה. *בשלב זה יש לכם חור גדול במארז עם קצוות של 1 ס"מ שנכנסות פנימה* 7. עושים עוד כפל בקצוות הפנימיים על שתיווצר צורה של L בפנים. 8. לתוך החלל שנו…

• 2 תגובות
    • 793 צפיות
  21. Started by nitzanzb,

אתם כל הזמן מדברים על נגדים משתנים של 100 אוהם, למה? הם לא יותר יקרים מלקנות נגד יעודי אחד? הרי, אם נניח ידוע לנו שהלד יעמוד בזרם של 0.2A (לצורך הדוגמא) ויש לנו מקור מתח של 5 וולט הרי שחישוב פשוט לפי חוק אוהם יראה לנו V=I*R R=v/I=5/0.2=25 כלומר נגד של 25 אוהם יספיק לנו בהחלט לא??

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by pdalex,

אין אני לא יודע מה לעשות אך אמי חושד במשהו אבל זה בהמשך אז ככה יש לי מארז שלטסוני והמפרט תקראו במפרט. יש לי בעיות חום החום כל הזמן על 60 ומעלה עכשיו אני לא יודע אני חושד שהמאוורר של המעבד דפוק ז"א לא עושה את העבודהת הטמפ' הגיע לי עד 70 והיתה די הרבה זמן ככה לפני הבדיקה גלשתי באינטרנט ולא העמסתי על המחשב. עכשיו ככה המארז נמצע כל הזמן במקום הזה בשולחן למחשב שכמובן הוא מקום די סגור. היום הוספתימאוורר של 80ממ כאשר שמתי אותו שיקרר בתוך המארז החום עדייין עלה אבל היה בין64 ל67 אבל כששיניתי אתכיוון שלו ז"א שיוציא אויר הטמפ'מתייצבעל62 61 חבר'ה מה לעשות???? אם אני ישים VOLCANO זה יעזור??? אני רוצה גם להוסיף בתכנה HMONITOR זה מראה ככה(אני לא יודע איך סמים תמונה): בCOOLINGFANS רוב ה…

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  23. טוב... אני פשוט אשפוך את מלאי התמונות (זה יתפרס על כמה הודעות אז התעזרו בסבלנות)

• 65 תגובות
    • 4.6k צפיות
  24. Started by yuval_cohen,

יש לי צג עם תמיכה בעברית... מישהו יודע איזה תוכנה תומכת בעברית לעזעזל?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by OR007,

טוב אז קראתי את המדריך, אבל לצערי אני לא מבין אלקט' גדול אז גם אם השאלות נראות לחלקכם מובנות מאליו נא להתייחס ברצינות. 1. את הפין הראשון אני מלחים לצד אחד של המולקס והצד השני מתחבר לספק ? אם לא אז לאיפה ? ואיפה נכנס העניין של הנגד המשתנה ? מה אני אמור להלחים לנגד המשתנה ? ולאיפה אני מלחים את הצד השני של הנגד ?. כי בשרטוט במדריך הפין הראשון מתחבר ל-100HM ולא הבנתי כ"כ לאיפה הוא ממשיך ואחרי זה ראיתי שפין 3 מתחבר להמשך שלו, מזה ההמשך הזה ?. בעצם הבעייה שלי היא שלא הבנתי איפה נכנס הנגד הזה ? מה מולחם אליו ומה מולחם ממנו ? ומה מולחם למולקס ? אם מישהו יוכל להראות לי תמונה של כל המעגל בשלמותו שמחובר להכל זה יעשה לי סדר בדברים...כי אחרי הכל תמונה אחת שווה 1000 מילים עריכה: מישהו…

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.