אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לאלה מכם שלא קראו את המאמרים שבאתר .......... יש שם כתבה על אחד ששם את המחשב שלו (Celeron 600) בחוץ במרפסת שלו כאשר הטמפרטורה בחוץ היתה 18- מעלות. ואחרי רבע שעה המחשב נכבה בטעות ולא נידלק יותר בגלל שקפא. ואחרי שהוא הפשיר הוא הצליח להדליק אותו שוב. :
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
איפה אני יכול לבדוק איזה מארזים מאושרים על ידי AMD ?
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אתמול סתם נגשתי למחסן ומצאתי שלל ספקי כוח שחבר של אבא שלי הביא לו וציוד אלקטרוני שהוא הביא לו. בקיצר באחד מהספקים היא מאוור מאוד טוב {זה הספק השני שפרקתי, עזבתי חמש נוספים בצד}, הבאתי אותו לאבא שלי {הוא עובד באלביט מערכות, חברת היי-טק שמכינה נשק צבאי, שדרגה לטורכיה את הטנקים ולארצות הברית את המטוסים} בקיצור הבאתי לאבא שלי את המאוורר שיקח אותו לעבודה ויחבר לי אותו לכבל כמו של ספק כוח עם 4 פינים, הוא לקח אותו אתמול והיום הביא לי אותו, הרכבתי אותו מול הארד-דיסק ואחד מול הכרטיסים {PCI, AGP}, רציתי לשאול אם יש משמעות למאוורר הזה ואם יש תוכנה שאני יכול לבדוק בה טמפרטורה של הארד-דיסק בלי מאורר ואם מאורר?
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אז ככה מנהלים אל תעבירו את הנושא זה קשור למקלט אינפרא אדום שלי... :-\ אז ככה בעת בנית המקלט אינפרא אדום שלי בדקתי את הפינים של הCOM... וגיליתי משהו מוזר שאיפה שכתוב שהפין הוא + הוא באמת - ולהיפך, גם הסתכלתי אולי זה סתם שגיעה לא נוראית בכתיבה. אבל לא זה לא מסתדר גם טוב עם הרכיבים. (בקבל איפה שיש מינוס, הולך לשם פלוס)... בדקתי את הבעיה ב-2 מחשבים, שבאחד יש רק פורט אחד כזה ובשני 2, ובשניהם יש את זה... אז זה באמת בעיה? או אולי בעיה בהגדרות כלשהם במערכת/ביוס? אולי זה ככה צריך להיות? אולי בגלל זה המקלט שלי גם לא עובד, לעומת שעכשיו מצאתי סיבה אחרת שחיברתי רגל אחת של דיודה לא לפין המתאים... בתודה, Izikd
-
- 12 תגובות
- 894 צפיות
-
-
האם ישנה חשיבות למהירות ה- FSB מבחינת ביצועי המערכת או שרק מהירות ה- CPU קובעת ואם אעשה ניסוי בו אשאיר את מהירות ה- CPU קבועה ואשחק רק עם ה- FSB/מכפלה, האם אקבל תוצאות זהות מבחינת ה- BenckMark-ים השונים או כל מדד אחר על ביצועי המערכת ? לדוגמא : FSB * מכפלה = CPU 133 * 13 = 1729 138 * 12.5 = 1729 144 * 12 = 1729 וכו'....... אני שואל שאלה זו מישום שאם צוואר הבקבוק של המערכת, כמערכת, הינו במקום אחר ( לדוגמא: בזיכרון ה- Cache ) אז אין משמעות למהירות ה- FSB, - אלא אך ורק למשחק נוח עם מהירות ה- CPU. אנא, רק מי שבטוח לגבי תשובתו שיענה, תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
איפה ניתן לקנות רכיבי אלקטרוניקה לצורך מודינג כמו לדים, מפסקים, פוטנציומטרים וכ"ו. אני יודע שפעם היה אפשר ברדיו-שק בקניון איילון, אבל אני חושב שהם נסגרו. יש למישהו חנות חלופית באזור המרכז ?
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום אם אתם זוכרים אז סוף סוף הצלחתי להכניס למעבד את הסנסור של ההארד קאנו עכשיו יש לי משהו מוזר שהולך לי עם הטמפ' בidle אני עם 30-35 מעלות אבל בfull יש לי 65-70 מעלות מפרט : gigabyte ga-8sr533 intel p4 2.0ghz התקשרתי לזיגזג ופבל הועיל בטובו ( תודה ! ) עזר לי והסביר לי שיש פה משהו מוזר התייעצתי איתו לגבי הוולקנו 7+ והוא אמר לי שזה לא ממש ישנה לי הוא אמר לי לעשות oc ולראות מה קורה הוא אמר שכנראה המעלות בidle יגדלו אך המעלות בfull ישארו הוא גם ציין שההארד קאנו לא מדויק ב100 אחוז כי הוא מודד את הטמפ' של האוויר ולא מהמעבד עצמו חוץ מזה אני פוחד שישרף לי המעבד בגלל ה70 מעלות! בכל זאת רציתי חוות דעת נוספת לגבי הבעיה שלי האם הבעיה היא במשחה הטרמית? האם יכול להיות שההיטסינק שלי לא…
-
- 9 תגובות
- 787 צפיות
-
-
הזמנתי סוף-סוף ולאחר שחסכתי מספיק כסף את כל הרכיבים למודינג מארה"ב. זה כולל: 1 - מארז אלומיניום מדהים + 3 חלונות (בצדדים ולמעלה) 2 - 3 קתודות אור קרות 3 - 2 מאווררים עם 3 לדים צבעוניים 4 - מאוורר עם גריל בצורת גולגולת 5 - כבלי IDE\FLOPPY מעוגלים, צבעוניים ושקופים. ושאר ממתקים... עכשיו, אני די חדש בכל הנושא הזה של מודיג, וגם לאחר שקראתי כמה מדריכים ועשיתי חיפוש באתר לא כ"כ הבנתי לאן מחברים את הקתודה הקרה. במדריכים רואים כמו מין כרטיס כזה עם חיבור של 2\4 פינים ואליו מחברים את הקתודה. מה זה הדבר הזה? מחברים את ישירות לספק עם היציאת 5\12 V הרגילה? ועוד משהו - איזה ספק אתם חושבים שאני צריך בשביל שיחזיק את כל זה + צורב + DVD + שני הרדיסקים + פנטיום 4 2000 + ג'4 טי4200 ? 350 W…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי את הזיכרון הנ"ל ואת הלוח GigaByte 7VRXP, היכן אני יכול לשלוט על התזמונים לזיכרון בביוס ? ( או במקום אחר ? ), היכן ניתן למצוא חומר המסביר על קביעת התזמונים ובכלל... ובלי שום קשר : הגעתי רק ל- 150FSB * 11.5 עם XP1800 וה- CPU לא התחיל אפילו להתחמם ! והמחשב מתחיל להתקע ... ( שיחקתי קצת עם המתחים... ) עם מישהו הצליח מעבר לזה - אנא הסבר איך וכיצד... תודה...
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כרגע עם המאורר הרגיל הטמפרטורה הינה 48 מעלות מארז פתוח ואני די לוקח פה הימור רציני של 120 שקל(חצי משכורת צבאית ) בשביל לראות אם הסיבה שלי לקריסת המחשב ב148 באס זה הטמפרטורה.. כי הייתי חכם עשיתי פעולה מסויימת קיררתי את המחשב בעזרת תוכנת קרור ל31 מעלות למעבד והצלחתי להגיע ל154 באס אבל המחשב קרס אחרי כמה שניות מה דעתכם? שווה לקנות?
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אהלן אנשים! נתחיל בנתונים : הלוח : ג'יגבייט 7vrxp הHSF : סטנדרטי - גודל 80 על 60 עם מאוורר 60 על 60 . הטמפ' במאמץ 57C , הרעש בלתי נסבל חשבתי להחליף גוף קירור אבל אני לא יודע מה יכנס ללוח בלי שהקבלים ליד הסוקט של המעבד יפריעו - הקבלים נמצאים במרחק של חצי ס"מ מגוף קירור. אני מעוניין בV9 אבל אני לא בטוח שהוא יכנס , V7 לא בא בחשבון (ואני לא יודע מה לגבי הגדולים כמו זלמן\ AX7) בקיצר? איזה גופי קירור יתאימו ללוח במידות? אני פשוט לא רוצה לקנות HSF ולהסתבך בהתקנתו ...
-
- 7 תגובות
- 860 צפיות
-
-
למה 95%? על הדלת הלכו 4 לדים אדומים בתחתית הפרספקס... :\ עד אז זה 95%!..
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איך אני מעלה את הvoltrage של המעבד??
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
כמה וולט מוציא הלוח ללד הפעילות של הכונן קשיח ( HDD LED ) והאם ייתכן שהפיירוייר מוציא 12V ?
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי מסך אל סי די אני לא יודע מאיזה מכשיר הוא. רציתי לדעת אם אפשר לעשות איתו משהו
-
- 7 תגובות
- 876 צפיות
-
-
-
מישהו יודע את הנוסחה לחישוב התנגדות של נגד שיתאים ללד מסויים ?
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ברשותי מסך LCD 2X20 וקניתי אותו עם תאורה עכשיו השאלה שלי היא: אחרי שחיברתי הכול כמו במדריך שיש כאן התאורה תפעל או שאני צריך לחבר גם חוטים לאיפה שרשום במעגל LED+ וLED- ?
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
לפני שבוע בערך אני קניתי צג LCD 240X64. הצג עלה לי סכום לא קטן של 160ש"ח כולל משלוח. כידוע יש בעיה עם צגים כאלה. הם מתחממים כאשר נותנים להם -12V ולא -8V. אז בקשתי ממישהו שיעזור לי והוא בנה והלחים לי סכמה מיוחדת שנותנת את המתח הדרוש בעזרת מייצב והכל חובר יפה וטוב ועבד ולא התחמם בכלל. אני ברוב טיפשותי חברתי את חיבור הMULEX הפוך (היה ניתן לחבר אותו בשני אופנים כי חציו היה שבור למען הכנסת החוטים). בכלל שהכנסתי אותו הפוך הוא נשרף לי ובנוסף גם הצורב שלי נשרף. אני ממש ממש מעוצבן ועצוב בגלל זה. לא רק שהלך מלא זמן גם ההשקעה של ה160ש"ח הלכה לפח ובנוסף הצורב נשרף ואני צריך להקשיע מלא כסף באחד חדש. מה שהכי מעצבן זה שהכל קרה בגלל הכנסה אחת הפוכה. אוי אוי אוי אני ממש לא מאחל את החוייה…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נראה לכם שזכרון 266 DDR,יצליח בלי קירור לעשות 333 או 400?
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
איך נחשבים זכרונות מסוג OCZ DDR 256MB PC2700 Rev 3.2 Performance Series 333MHZ (אלו זכרונות CL 2) -אני רוצה לשים שני סטיקים כאלה על לוח A7N8X מספיק טוב?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין משם כמה דברים ואני לא יודע אם אני צריך להזמין להם אביזרים אם אתם מבינים למה אני מתכוון אתם יודעים מפצלים חוטים אז אני ייתן לכם פה רשימה של מה שאני רוצה להזמין ותגידו לי בבקשה מה אני עוד צריך UV 5mm LED בשביל הלדים האלה חייבים LED Holder ? זה משנה אם זה Metal או פלסטיק מבחינת הרכבה או רק איכות? אני צריך אותם בשביל להחליף את הלדים שיש לי במארז ולהחליף אותם בלדים שיש לי בסידירום הם בשביל זה? Blue CCFL Kit אם אני לא טועה זה כמו מנורת קטודה לא ? רק שזה לא קר אני חושב Mini Blue CCFL Kit זה אותו דבר רק קטן יותר את שניהם מרכיבים ישר לספק או שיש שיטה אחרת או שצריך מפצל או שנאי ? אני צריך אותם בשביל להאיר את המארז הם בשביל זה? נ.ב יש מישהו שהזמין מישם? כי …
-
- 11 תגובות
- 923 צפיות
-
-
מרחתי ארקטיק אלומינה על המעבד (לאחר ניקייון מאסיבי מפיכסה שהייתה דבוקה עליו) מרחתי היטב? ??? הנה החומרים בהם השתמשתי טמפ
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות תאורה אחורית למסך lcd ואיזה לדים חייבים להיות? אני יודע שהאפשרות השניה שלי הוא לקנות אחת עם תאורה אחרית אבל יש לי אחת בלי תאורה ורציתי לעשות תאורה אחורית עם שלל אפשרויות ומודינג.
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-