עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. פששש טווינמוסים שלי סוסונים עובדים ב241mhz אבל לא יציב, ככה בגלישה הכל טוב אבל תוכנה כבדה מאוד כמו 3Dmark 03 (סתם רציתי לראות מה יהיה עם תוכנה כבדה) ואז המחשב נתקע ... חפיף לא התבאסתי כי אין הרבה שמגיעים ל241 1:1 עם טווינמוס (אלו לא על BH-5 winbond) אז שמתי אותם ב238mhz וואלה הכל עובד מעולה ויציב ביחס 1:1 אני גאה בהם הינה תוצאות מPcmark 02 ... לא יכול להריץ משהו אחר כי יש לי Riva TNT2 ;D ;D

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לכולם, זה המפרט שלי: INTEL CORE I7 920 2.66 X58 PRO-E MSI GFORCE 9800GT 512 עם OC קטן מהחברה שהוא מאוד קטן. VALUE GEIL 3X1GB DDR3 1333MHZ WIN+600 600W HEC מאוורר למעבד 1366 CORE I7 LGA מאוורר למעבד AM3\1366\1156 HEAT-PIPE COLD BIT זהו לפי מה שהבנתי זה מה שאתם צריכים לדעת בכדי לעזור לי. אני מעוניין לבצע OC ולהגיע ל- 3.2 ככה בתור התחלה ואולי בעתיד ל- 4.0. אם תוכלו להביא לי מדריכים ולעזור לי אני אשמח מאוד. ואני צריך פירוט קטן על השלבים הראשוניים בהתחלת OC מה עלי בעצם לעשות. ורציתי לדעת האם כל הרכיבים של המחשב מתאימים ל- OC או שיש משהוא שיגביל אותי? תודה מראש (:

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. ברשותי מאוורר 80 ממ שפירקתי מספק ישן שלי יש לו חיבור 2 פינים דבר שלא עוזר לי לחבר אותו לא לספק ולא ללוח האם רציתי לדעת אם ישנה דרך לחבר אותו לחיבור של הספק??

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by עינב,

הייהיי . אז בבקשה פרויקט שארך בערך 7 שעות . צביעת המארז שהיה לבן לגמרי .. ובנית fanbus ששולט על 5 מאווררים + הנורת נאון. חיתוך המארז +הוספת פרספק . הנה כמה תמונות בודדות השאר יהיה בגלריה בקרוב .

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. אני משתמש בתוכנה EVEREST והוא מציג לי 48 טמפ' של המעבד במנוחה (AMD 64 3200 @ 2400) כי קשה לי להאמין שלמעבדים האלה עדיין יש את הבעיות חום הישנות של AMD... אלא אם כן המאוורר לא משהו אבל עדיין לא הגיוני לי 48 מעלות במנוחה(ולפי מיטב זכרוני המאוורר נקנה בנפרד מהמעבד) יכול להיות שיש קשר למתחים שהוגדרו בביוס? DRAM Voltage 2.70 Chip Voltage 1.60 אגב שכחתי לציין שהלוח אם הוא DFI Ultra Infinity ועוד שאלה בקשר לזכרונות.. הוזכר בפורום דיי הרבה פעמים העניין של ה1:1 (שאגב אין לי מושג מה זה אפילו לאחר שקראתי פה כמה תגובות ומדריכים.. חבל שהם לא מפורטים יותר) אוקי אז קודם כל.. הזיכרון שיש ברשותי הוא GeIL 512MB * 2 400MHz ומהEVEREST עוד קצת מידע: DIMM1: GeIL CL25-3-3DDR 400 512 MB PC3200 …

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. כרגע אני עם spire easy strame 3 שעובד על 3900 סל"ד - דיי שקט.. חמוד מאוד, סקסי אבל המעבד שלי כמו שהזכרתי בהודעה הקודמת, סלרון 2.4 במנוחה על 45 מעלות, בעבודה על 55 מעלות. ללא מזגן עם מזגן, 5 מעלות פחות במנוחה וגם בעבודה. הציעו לי על tt spark7 שעובד על 6000 סל"ד השאלה שלי היא, האם הכסף שווה ? (אני לא מיליונר..) האם הוא יראה תוצאות תאחלס?, יתן שיפור מספק? האם ההרכבה שלו קלה?- מה קורה עם משחה טרמית, צריך למרוח לבד? מסופק עם המוצר? על האיזי סטרים 3 היה ריבוע (על הסטיק) של משחה טרמית ככה שלא הייתי צריך למרוח כלום... ובכלל מי שיש לו את הספרק7 או שיצא לו לעבוד, להרכיב אותו. מוזמן לתת עליו ביקורת בכל נושא שהוא ומי שממליץ על קירור אחר, גם כן מוזמן לשפוך ----------------…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by yot,

סיימתי את המוד הראשון והלא-מקיף שלי. המוד כולל מאוורר 80 מ"מ בצד המארז, צביעת הדל של הדיסקים והדלת של הדיסק בכחול. אם אני אצליח להוריד את כל הדלת אני אצבע..למישהו יש רעיונות איך? הנה התמונות. המאוורר: מקדימה כשהדלת פתוחה ורואים את הסי די רום הצבוע (מצטער שזה הפוך..): מקדימה כשהדלת סגורה ורואים את הצביעה הקטנה בכחול (שוב, מצטער שזה הפוך): זה המחשב כשהדלת פתוחה, תראו כמה הכל צפוץ בפנים.. זה הכרטיס מסך שלי (Leadtek G4 TI 4200 128 MB) מחובר, רואים בערך את הגוף קירור..(צ'יפסט של ביה) וזה הבאנדל שקיבלתי עם הכרטיס שקניתי לא מזמן (הלידטק): תגובות ;D

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by R9547655G,

מה אתם חושבים? זה לסוקט A . ולא משנה הרעש ו כן אני מתכוון לעשות אןברקלוק... משאו כמו 500MHZ או 600MHZ נוו מא אתם חושבים?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Krazy-Hawk,

שלום, אנא עזרו לי לבחור מבן המאוררים הבאים: חשוב לי שהוא יהיה שקט מאוד, ואישית אני לא כ"כ מאמין למה שרשום להם שמה, אני מעדיף נסיון של אנשים. לא ממש משנה אם זה עם תאורה גם ככה אין לי חלון במארז. 1. TT Thunderblade http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/led/thunderblade120.htm 2. Vantec Stealth SF12025L http://www.vantecusa.com/product-cooling.html# 3. Cooler Master http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=SUF-S12&other_title=+SUF-S12+UV%20Silent%20Fan%20120%20x120%20mm איזה מהם לבחור ?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by shlomibandit,

המעבד שלי מתחמם מאוד בזמן האחרון.. 78 מעלות במאמץ , ו60 מעלות בלי מאמץ.. זה סביר?? אז רציתי לקנות קירור טוב למעבד לא רגיל משהו טוב מאוד , שלא יהיה לי בעיות בכלל של חום של המעבד או משהו.. חשבתי על הביג טייפון..... איך הוא? יש יותר טוב ממנו בתווח המחירים הזה או כאלה יותר משתלמים?? תגובות בבקשה כי אני צריך להתקשר להגיד לו איזה קירור עוד חצי שעה..

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by efee123,

שלום אני עושה OC לכרטיס הנ"ל ורציתי לשאול מספר שאלות: דרך אגב אני עוד עם המדריך שבאתר עם התוכנה של MSI. 1) איך אני יודע שהמדדים שהגעתי אליהם תקינים? 2) האם כדאי לעלות את תדר הזכרונות ואם כן כמה בערך? 3) מה ההבדל בין shader clock ל- core clock ולמה כשאני מעלה אחד השני עולה יחד איתו? במדריך כתוב שלא אמורים לגעת ב- shader clock נ.ב הוספתי תמונות של ה-OC לפני ואחרי, אשמח אם תתיחסו. תודה! בדיקה ב-3DMARK : CPU Score 47890 Graphics Score 13258 [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 4.4k צפיות
  12. Started by Vector13,

שאלה קצרה: האם זה לגיתימי שהמעבד שלי לא יתקרר כמו שצריך (כמעט ובכלל לא) אם צלעות הקירור שקיבלתי עם המעבד? כי זה מוזר, שבמצב סרק המעבד רץ על 50 - 60 (תלוי בטמפרטורה של החדר, וכמה זמן פעל) ובמעמץ 70 - 80, וזה לא מיתקרר כמעט ובכלל !, אלה אם אני מכבה אותו ... פרטים חשובים: Intel Pentium 4 3.0 Prescott GeForce 6600 GT AGP 128 Asus P5P800 Mainboard

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אהלן חבר'ה, נפל לידי המעבד החדש של AMD, ה1090T X6. היות ואני די חדש במערכות AMD, (האחרון מהחברה היה לי ה-ATHLON 2500+ האגדי), אשמח לעזרה בOC. המערכת כולל את ההבאים: GIGABYTE 890GPA-UD3H הכולל ערכת שבבים 890GX בגשר הצפוני ו850SB גשר דרומי. זיכרון 4 GIGA של A-DATA 2000X XPG DDR3 מעבד 1090T AMD קרור - MUGEN 2 כרטיס מסך 9600GT - לעת עתה ספק TAGAN BZ700 קראתי את המדריכים לOC של AMD, גם ברחבי הרשת, אבל אני מעדיף את עזרתכם בנושא. תודה רבה!

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. היי, קצר ולעניין, קניתי את הנ"ל + ARCTIC SILVER 3 ואלה התוצאות: AXP1600+ AGOIA 1400@1806 מאמץ 43-44 מעלות (שעה וחצי של PRIME 95) כאשר המאורר על 3000 סל"ד, 45 מעלות כאשר הוא על 2500. במנוחה 35 מעלות (3000 סל"ד). רצוי לציין שהמארז סגור ומאוורר בצורה סבירה - יש מקום לשיפור. **רק לשם ההשוואה - לפני ההרכבה הייתי עם הסינק המקורי ומאוורר גנרי והטמפ היו: 50 במנוחה 56 במאמץ כשהמארז פתוח. ובקיצור השיפור משמעותי בהחלט ומעיד על איכותו של HS זה. תודה לכם העוזרים בבחירתו. ולמי שמתלבט אם לקנות - הקניה שיפרה משמעותית את הטמפ' אבל ממש לא היטיבה עם חשבון הבנק (הכל ב- 350 ש"ח).

15. Started by Vatos-Locos,

יום אחד התעוררתי, צחצחתי שיניים, הדלקתי את המחשב וחשכווו עינייייי !!!!!!!!!! אז הדלקתי את הקטודה שתעשה קצת אור... ואז ראיתי שיש במארז שלי לא מעט אבק! איך מנקים את זה בצורה פרקטית בלי הרבה פירוקים מיותרים ובלי חשמל סטטי ?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by verynoti,

קניתי מעבד חדש I7 950 ולוח אם. במחשב הישן היה לי מערכת קירור מים של TT המותאמת למעבד הישן, אבל אחרי ניקוי של המחשב יצאו לי מים מאוד שחורים עם גושים ומשום מה אני מתלבט אם להמשיך להיות עם מערכת קירור מים, האם כדאי לי להשאר במערכת הנוכחית שלי שכולה שייכת ל-TT או לקנות חדשה , או לקנות מאוורר למעבד ואם אני חוזר למאוורר אז איזה כדאי לי לקנות שיהיה שקט וכמו כן יכול לעבוד בשקט ב-OC.

• 19 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. שלום לכולם!! אני צריך קירור לכרטיס שלי מכיוון שהסטוק עושה רעש של טרקטור !! אני מתלבט בין ה fatal1ty של zalman ל V1. האם ה V1 מתאים לכרטיס ? אני מחפש קירור שקט !!! תודה

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by amirn,

היי, 1. האם מישהו יודע אם קירור Freezer Xtreme יתאים ללוח GIGABYTE EP45-DS3R ? - יש ללוח קירור NB בגובה 3 ס"מ בערך. http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2842 2. האם ניתן להשתמש בו ללא מאוורר (כלומר כקירור פסיבי)? 3. למארז HTPC השוכב שלי יש גובה של 14 ס"מ מהלוח, וגובה הקירור 13 ס"מ, האם זו תהייה בעייה? (למרות שנראה שהחום יוצא מאחור ולא מלמעלה - ויש לי מאוורר מוציא אוויר מאחור) תודה

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Black_eagle,

שלום, אני חדש בתחום של OC, יש לי GEFORCE 2 MX 400, אני רוצה לדעת עד כמה אני יכול להעלות את מהירות של GPU ו זכרון ללא הוספת קירור, ושיהיה יציב. תודה . (-:

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by frozen_sun3,

חברים שלי, רוצים לראות איך באמת מנקים את המחשב? אז זה לא בעזרת מטליות או לעשות פווו פווו פווו על האבק ואז להחנק ממנו!!! אלא לחץ אוויר. אני סדרתי לעצמי משהו ממש מגניב: זה בלון עם אוויר דחוס. כל פעם שאני רוצה לקנות את המחשב אני פשוט מנתק את הכל, מפרק את דלת, יורד 3 קומות עם המחשב, מפעיל את הבלון, ורואה את האבק עף!! אין מצב שאני יכול לקנות כמו שאני מקנה בחיים לי!! שופ פוו לא יעשה את העבודה!! זה פצצה לסינקים!!! אני שם בין החורים והכל עף!!! פשוט טונות של אבק עפות ממנו כל שבוע. גם את המקלדת אני מנקה ככה.

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. המפרט בקיצור: E6600, P5B DLX, NINJA, P180, CROSAIR XMS2 DDR2 800MHZ CL4 בחדר ממוזג + מארז פתוח. OC בקיצור: FSB-400MHZ, DDR2-800MHZ-4-4-4-12, CPU-3600MHZ-X9 VMEM=2.1V VCORE=1.35V טמפ' במנוחה - 53 מעלות. ברגע שאני מפעיל STRESS TEST באמצעות EVEREST המעבד מגיע ל-65 מעלות ב-50% ומתנתק ב-100% עם 84 מעלות (אלא מה ). עם VCORE נמוך יותר הלוח כבר לא מגיב. מה קורה כאן? הרי ראיתי המון מקרים של OC למערכות דומות שהיו כבדים וקרירים יותר. אשמח ליעוץ מהממומחים כאן. תודה, TMP

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by soldier,

שלום! יש לי שאלה לגביי overclock של כרטיס מסך x800gto בלוח אם שלי יש אופציה כדי לעשות overclock דרך הביוס, האופציה הכוללת שלוש אפשרויות standart,fast,turbo אני שמתי על turbo שנכנסתי לeverest overclock זה מראה לי שכרטיס מסך נמצא באוברקלוק זיכרון על 10% והליבה על 6% זאת אומרת שהליבה על 439 והזיכרון 520 השאלה היא:עם זה אוברקלוק בטוח? הקירור סטוק של כרטיס מסך הוחלף לקירור סילנסר והמעלות במנוחה הם:36 מעלות ובשיא העבודה היא לא עוברת 55 מעלות.ספק הכוח שלי הוא:400w האם זה בסדר??? אני חדש בעניין של אוברקלוק תודה לכל העונים!!!

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום, כמו בכותרת, אני לא בטוח שזה יכנס? זה מתאים ל הרבה לוחות לוח בחתימה... זה מתאים למארז מידי? הספק שלי נראה לי סטנדרטי אם אפשר תרגיעו אותי בבקשה :-[

24. יש ברשותי כיום מארז TT עם 4 מאווררים סה"כ. המארז משומה כל הזמן מתחמם לי ,אולי האיורור לא נכון לא יודע,ניסיתי מספר קומבינציות לסדר המאווררים והוא עדיין יחסית חם. (אלא אם כן מפעילים את המאוורר TT האחורי על מקסימום מהירות הוא מקפיא את המחשב בנוסף לרעש המטורף שלא ניתן לסבול). שקלתי אולי לקחת מערכת קירור מים ,למעבד אחד,לכרטיס מסך ואולי לעוד משהו. האם ניתן להשאיר את הBT על המעבד ובנוסף לחבר לו איכשהו צינור שיקרר את המעבד? או שצריך לפרק הכול ושהצינור יגיע ישירות לבלוק שצריך להרכיב? כנל לגבי הכרטיס מסך? (לאחר שאחליף אותו). איזה מערכת הכי זולה ומומלצת וכמובן שקטה יש להציע ? חשבתי על הרוקט של TT או על הרדיאטור. לא מבין בזה כל כך בכל העסק של קירור מים,אשמח אם תעזרו לי לבחור …

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מה נחשב חום סביר ? ומה נחשב חום גבוהה מידי עבור מעבד מדובר באינטל פרסקוט 3.0

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.