אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
האם יש כאן מישהו שמתעסק עם phase change cooling או שאף אחד לא מבין על מה אני מדבר !
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני קצת חדש בקטע של OC, יש לי סינק מנחושת - העלתי ת FSB ל 145 (גבול היכולת), ואני על 1810 MHZ, שזה 2200+ - והמערכת יציבה... יש גם קטע של המתח ולהעלות וכאלה ועוד דברים נכון ? מה שמוזר הוא שהטמפרטורות ירדו במקום לעלות... הייתי ב 2000 עם 41 מעלות עכשיו אני ב 2200 עם 37 מעלות בסנדרה - וגם הביוס מראה אותו דבר... בקיצור - איך אני מביא את המחשב לקצה היכולת עד שמשהו מגביל אותי? להלן הנתונים : Processor(s) Model : AMD Athlon XP 2200+ Co-Processor (FPU) : Built-in Speed : 1.81GHz Model Number : 2200 (estimated) Performance Rating : PR2627 (estimated) Type : Standard Packaging : Socket A PGA Multiplier : 12.5x Generation : 7th (7x86) Model Information : Duron M6…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז קיבלתי את ה1700XP שלי מהחנות ולשימחתי גיליתי שהמעבד הוא TBIRD B J Juicb משבוע 51 אפילו לא הפעלתי אותו במהירות הרגילה וישר הלכתי על 166X11 במתח הרגיל בלי שום בעיות. אחר כך קצת שיחקתי איתו והגעתי כרגע ל 2090MHZ ב 190X11 יציב לחלוטין במתח 1.925 אני צריך לעשות עוד BURNIN וליראות כמה אפשר להגיע... שאני חושש של אוכל לדחוף אותו עוד הרבה עד שאשיג ספק כוח נורמלי. הקירור שלי הוא הSTOCK HSF (נחושת) והTT SMARTFAN2 שלא עובר את ה3000RPM גם ב 100% LOAD. הטמפרטורה היא 40C בLOAD ו21C של המארז (4 מאווררים גנרים/או מספקים ישנים למארז) אופס כימעט שכחתי. יש לי את ה EPOX R8DA+ אחלה מעבד בשביל 400 שקל BD.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את המארז הזה http://www.jsp-tech.com/index.asp?ind=b2&type1=5&id=16 האם יש דרך כלשהיא לשלוט על המאוורר הענק שבצד ? כלומר, להעלות לו את המהירות. יש גם מאוורר אחד מאחורה, לא בטוח אם יש מקדימה... תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני עושה OC לכרטיס הנ"ל ורציתי לשאול מספר שאלות: דרך אגב אני עוד עם המדריך שבאתר עם התוכנה של MSI. 1) איך אני יודע שהמדדים שהגעתי אליהם תקינים? 2) האם כדאי לעלות את תדר הזכרונות ואם כן כמה בערך? 3) מה ההבדל בין shader clock ל- core clock ולמה כשאני מעלה אחד השני עולה יחד איתו? במדריך כתוב שלא אמורים לגעת ב- shader clock נ.ב הוספתי תמונות של ה-OC לפני ואחרי, אשמח אם תתיחסו. תודה! בדיקה ב-3DMARK : CPU Score 47890 Graphics Score 13258 [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
הנתונים בביוס הם: Ai Overclock Tuner : Manual CPU Ratio Setting : 10 FSB Frequency : 290 PCIE Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge : Auto DRAM Frequency: Auto DRAM Timing Control: Auto DRAM Static Read Control: Auto Dram Read Training : Auto MEM OC Charger : Auto Ai Clock Twister : Auto Ai Transaction Booster : Auto CPU Voltage : 1.325 CPU GTL Reference: Auto CPU PLL Voltage : 1.50 FSB Termination Voltage: 1.20 DRAM Voltage : Auto NB Voltage : Auto PCIE Sata Voltage: Auto Load Line Calabration : Enabled CPU Sread Spectrum : Disabled PCIE Spread Spectrum : Disabled CPU Clock Skew: Auto MB Clock Skew: Auto המפרט בצד. ניסיתי כל מיני וריאציות של מכפלה וFSB בשביל ל הגיע ל3…
-
- 19 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש I7 950 ולוח אם. במחשב הישן היה לי מערכת קירור מים של TT המותאמת למעבד הישן, אבל אחרי ניקוי של המחשב יצאו לי מים מאוד שחורים עם גושים ומשום מה אני מתלבט אם להמשיך להיות עם מערכת קירור מים, האם כדאי לי להשאר במערכת הנוכחית שלי שכולה שייכת ל-TT או לקנות חדשה , או לקנות מאוורר למעבד ואם אני חוזר למאוורר אז איזה כדאי לי לקנות שיהיה שקט וכמו כן יכול לעבוד בשקט ב-OC.
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת עם טמפ' של הE8400 בסדר 60 לחץ 40 ברגיל זה בסדר למעבד שלי יש לי קירור סטוק לאחר OC ל3.4 זה טמפ מסוכנת ואיזה קירור טוב אתם ממליצים לי שיהיה קל להתקנה E8400 igabyte GA-EP43-DS3L Intel® P43 Express Chipset LGA 775 Corsair VX Series 550W PSU
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אוקיי. אז לפני כמה ימים שאלתי על המהרה. לצערי לא מצאתי המון מידע לגבי ה 2600K. היום החלטתי להיות אמיץ, והרשתי לעצמי להיכנס לביוס. שיניתי רק את המכפלה ל 46. כך שמהירות המעבד עמדה על 4.6GHZ. מעבר לכך - אין לי מושג עוד מה ואיך עושים. אז לא נגעתי בשום דבר אחר. שמרתי לביוס. כאשר ווינדוס עלה, הפעלתי את CPU-Z, את Prime95 - וננתי ל Prime95 לרוץ במשך 5 דקות. הנה תמונת מצב לאחר 5 דקות. בשלב זה החלטתי לעצור את המבחן - כי לא היה ברור לי אם מותר או אסור להגיע לטמפרטורות שכאלה: אוקיי - אז לשאלות: 1. האם עלי לעשות שינויים נוספים בביוס? משהו לגבי הזכרון? זכרו - אני חדש לגמרי בתחום. 2. האם עלי להשתמש בקירור טוב יותר (כרגע אני עם Corsair A50 - חד מאווררי)? 3. מתי המערכת נ…
-
- 19 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
החלפתי מאוורר CPU ב Dell optiplex GX 150 (דסקטופ Pentium 3) - מאוורר 80 mm רגיל אם 3 חוטים המאוורר הקודם עבד ללא בעיה 10 שנים ונשרף המאוורר החדש (ניסיתי כמה, כולם אותה בעיה) עובד אבל לפעמים המחשב לא מזהה אותו וכותב Fan failure המאוורר הקודם - של Delta מאווררים חדשים - ניסיתי של EZcool. Delta, Foxconn, Bestcooler (ה EZcool Delta Foxconn לא מזהים בערך ב 1/2 מהמקרים באקראי ללא חוקיות מסויימת, ה Bestcooler לא מזהה בכלל - הוא כל כך גנרי שיש מצב שהחוט sense לא מחובר בפנים)
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש וחיברתי אותו עם משחה טרמית והכל (שמתי קצת משחה טרמית באמצע המעבד ואז שזה ימרח לבד על הכל, כך חבר אמר לי לעשות) וזה "תקוע" על 41 מעלות, רק במאמץ זה עולה ל50 בערך וזהו, זה טוב? זה לא שאם זה הייה על נגיד 30 יהיה לי יותר FPS במשחקים נכון? המעבד הקודם שהיה לי עשיתי לו OC והכל, רציתי לדעת הכיצד אני יכול להחזיר את הגדרות היצרן של הלוח שלי כשקיבלתי אותו? מקווה לקבל את הדרך הכי קלה שאפשר. לוח האם שלי: Asus P5G41C-M LX אה... ומה זה VTT VOLTAGE?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין בשני מאווררים 120mm שקטים אם אפשר חרישים למחשב שלי מתוך ניסיון שלכם אשמח לקבל המלצות לדגמים שנחשבים הכי שקטים ואמינים בתודה איציק
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כ/מ חדש של אסוס 580GTX הוא דיי חם, אני יודע שזה תקין והמחשב שלי דיי שקט ואני שומע את המאוורר שלו. רוצה להדגיש שהכל תקין אבל בכל זאת יש קירור יעיל יותר ושקט יותר חוץ מקירור מים? תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מגיע לטמפרטורות של 75 מעלות במעבד לכן אני חייב דחוף להחליף את הקירור(סטוק) של המעבד שלי. במארז שלי יש מאוורר קדמי 12 ס"מ ומאוורר צדדי 25 ס"מ ופתח אוורור אחורי 12 ס"מ שאני אשים עליו כנראה מאוורר. אין לי מקום במארז לMUGEN לכן חשבתי על ZALMAN 9700. מבחינת כיווני אוויר, אני חייב קירור עם מאוורר שיקביל למאוורר הצדדי - מעל המעבד או שאני יכול גם בכיוון מאונך למאוורר הצדדי ומאונך למעבד כמו בזלמן? תמונות של המארז ושל הזלמן:
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, שמי יוסי ויש לי בעיה מאוד קשה ורצינית אני דיי חדש בפורום אשמח מאוד לייעוץ. לפני כמה ימים קניתי את המעבד I7 2600K בקיצור עשיתי לו OVERCLOCK למהירות 4.6 עם מתח מאוד מאוד נמוך 1.330V בבדיקת מאמץ המעבד שלי כמעט מגיע ל70 מעלות!בדקתי תעניין בפורומים מתחרים עם המעלות האלה בסדר אמרו לי לא המעבד אמור להגיע ל60מעלות ולאפילו פחות יש לי את הקירור NOTUCA NH-D14 עם משחה MX4 עכשיו בקבלה של IVORY יש לי עד 14 ימים להחזיר את המעבד אבל הבעיה הרצינית פה המעבד עובד בסדר כשאין לו OVERCLOCK והטמפרטורות טובות אבל איך בידיוק אני יכול לספר את זה לIVORY שהמעלות לא טובות עם OVERCLOCK?...הם יגידו לי הכל בסדר אבל כשאני עושה OVERCLOCK המעלות לא בסדר קניתי את המעבד TRAY. איך אני יכול להגיד להם שי…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שבוע שעבר פתחתי תרד לגבי מאווררים שקניתי מ- EBAY, באיזה כיוונים להתקין (מכניס/מוציא וכו"). בקיצר הם הגיעו והתקנתי אותם במחשב: כעת יש 3 מאווררים של 120 מכניסים (עם לדים ), שלושתם אחרי מסנן אבק. 2 מאווררים של 120 + 140 מוצאים. סה"כ 5 מאווררים. בתוך המחשב יש את הספק (120 מ"מ) הכרטיס מסך (HD6850) והמעבד עם מאוורר של ה- BOX. מלכתחילה הקנייה נעשתה בגלל רעש חזק שיצא מהמחשב בזמן משחקים ועיבוד תוכנות ובגלל טמפרטורות. באופן מוזר כעת שהמחשב אמור להיות מאוורר יותר והעומס מהמאוורר של המעבד אמור לרדת (אגב phenom 2 x4 965) אני שומע רעש מטורף בזמן משחק/עיבוד! כאילו F-16 ממריא לי מתחת לרגליים, הרעש רציף ועקבי ומידי פעם יש אפילו פיקים שהמאוורר ממש ניגנב ומחריש אותי!! למה זה? יכול להיות ש…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז קניתי גריז טרמי של Zalman STG-1 מאייבורי ב40ש"ח, ולא מספיק שהקופסא מניאטורית, היא מגיע חצי ריקה, זה תקין?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לא משנה מה אני עושה בביוס המחשב לא עולה לאחר מכן.. מישהו יכול להסביר לי איך לעשות OC כמו שצריך? לגבי הזכרנות... מה צריך לעשות איתם? בקיצור אני צריך הסבר בסיסי.. וכל המדריכים שמצאתי לא עוזרים לי ממש[br]פורסם בתאריך: 28.04.2010 בשעה 09:02:10 קבלו תיקון, הרמתי את המעבד ל3910 מ3400אבל אני לא מצליח להתקדם מעבר לזה, כשאני מרים את הBUS מעל למה שכרגע הוינדוס מגיע עד למסך של ה"ברוך הבא" ועושה ריסטרט לבד. מה הבעיה?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, נפל לידי המעבד החדש של AMD, ה1090T X6. היות ואני די חדש במערכות AMD, (האחרון מהחברה היה לי ה-ATHLON 2500+ האגדי), אשמח לעזרה בOC. המערכת כולל את ההבאים: GIGABYTE 890GPA-UD3H הכולל ערכת שבבים 890GX בגשר הצפוני ו850SB גשר דרומי. זיכרון 4 GIGA של A-DATA 2000X XPG DDR3 מעבד 1090T AMD קרור - MUGEN 2 כרטיס מסך 9600GT - לעת עתה ספק TAGAN BZ700 קראתי את המדריכים לOC של AMD, גם ברחבי הרשת, אבל אני מעדיף את עזרתכם בנושא. תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שלי: INTEL CORE I7 920 2.66 X58 PRO-E MSI GFORCE 9800GT 512 עם OC קטן מהחברה שהוא מאוד קטן. VALUE GEIL 3X1GB DDR3 1333MHZ WIN+600 600W HEC מאוורר למעבד 1366 CORE I7 LGA מאוורר למעבד AM3\1366\1156 HEAT-PIPE COLD BIT זהו לפי מה שהבנתי זה מה שאתם צריכים לדעת בכדי לעזור לי. אני מעוניין לבצע OC ולהגיע ל- 3.2 ככה בתור התחלה ואולי בעתיד ל- 4.0. אם תוכלו להביא לי מדריכים ולעזור לי אני אשמח מאוד. ואני צריך פירוט קטן על השלבים הראשוניים בהתחלת OC מה עלי בעצם לעשות. ורציתי לדעת האם כל הרכיבים של המחשב מתאימים ל- OC או שיש משהוא שיגביל אותי? תודה מראש (:
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי Athlon 64 עם לוח Gigabyte K8NS Pro שמשמש אותי נאמנה כמחשב שני כבר 5 שנים. בזמן האחרון הרעש של המאווררים התחיל להפריע לי יותר. הוצאתי וניקיתי אבל זה עדיין לא ממש עוזר. על המעבד יש מאוורר מקורי של AMD, שמסתבר שברמה הנמוכה ביותר שלו הוא עדיין עושה מספיק רעש. על המארז יש מאוורר גנרי שגם תורם את שלו. השאלה שלי האם כדאי להחליף את המאוורר מארז במאוורר אחר של AC, ראיתי שיש להם כמה דגמים. האם כדאי דגם עם PWM או לא, האם כדאי דגם שהמהירות שלו משתנה לעומת כאלה עם מהירות קבועה? הטמפ' מעבד היא באופן קבוע באזור ה 36 מעלות כששני המאווררים פועלים. ראיתי גם שיש להם דגמים עם מין תוספת "שילדה" כזאת, וכאלה בלי. אשמח להסברים לגבי ההבדלים. כמו כן, האם כדאי למקם את המאוורר מארז מקדימה או מ…
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בע''ה, שלום חברים, לאחרונה המחשב התחיל לתת לי ירידות FPS רציניות במשחק GTV IV. אני חושש כי הירידות הללו נובעות מההתחממות של המחשב בזמן האחרון בתוך המשחק. חשוב לציין שאני לא מאמץ אותו יתר על המידע בהגדרות המשחק וכי הוא בכל זאת רותח. אני חושב שהמאווררים ככל הנראה לא מספיקים. נ.ב, המחשב נקי, חשבתי שהבעיה בגלל האבק אבל לא. מפרט: מעבד INTEL E8400 כ.מסך: ZOTAC GTX 260 מארז: CM 690 ראיתי שהאתר מציע תוכנות לבקרה ובדיקה של טמפרטורה אבל אני לא מבין בזה ממש אז אשמח אם תוכלו לתת לי את שם התוכנות, אני אוריד ואתקין ואגיד לכם מה התוצאות, במידה ויש צורך בקניית מאווררים אשמח לשמוע הצעות בקיצור, יש לי על המעבד מאוורר של AC Alpine 7 ובמארז קיימים המאווררים המקוריים שלו (ללא שינו…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי כמו שכבר אמרתי אני בארצות הברית וברצוני לקנות גופי קירור למים (בלוק קירור) מה אתם מציעים לי לקנות למעבד I7 875K ו SLI GIGABAYT 470 GTX תודה
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
המפרט: E6600@2.4GHz +ThermalTake V1 AX Gigabyte P31-ES3G 4GB(2x2GB) G.Skill Black Dragon 1066Mhz @800Mhz Gigabyte 8800GT 512MB DDR3 + Thermalright HR-03GT + Thermaltake Fan NZXT Tempest LG DVD Drive ThermalTake TR2 470W PSU Hitachi 500GB MX518 Razer Lycosa MIRROR Special Edition Razer Megalodon 7.1 Headset (כמו שכתוב במפרט אצלי) עכשיו, מזה זמן מה שהמעבד שלי ישב על 2.8Ghz והייתי שמח וטוב לבב. אני זוכר שבעבר ה-3GHZ היה מאוד לא יציב ועכשיו משום מה הכל נראה סבבה לגמרי! הולך לבדוק אותו עכשיו, בינתיים טמפרטורה של 40 מעלות במנוחה (גר בחיפה ואין מזגן, בחוץ לפחות 26~28 מעלות ולא ניקיתי אבק כבר הרבה זמן, אני בטוח שבתנאים אופטימליים אני אגיע ל-40 מעלות רק במאמץ ). זה עו…
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בסיבוב שדרוגים שעשיתי בבית התקנתי במחשב ה HTPC שלי מעבד Q6600, במקום E6600 שהיה שם 3.5 שנים. הקירור הנוחכי לא מתאים למעבד זה ולכם אני צריך להחליפו בהקדם. יש כמה אילוצים : גובה עד 12 ס"מ - מגבלת המארז מעדיף לא לפרק לוח אם (עצלנות) שיהיה אפקטיבי והכי חשוב - שקט כרגע האופציה שראיתי היא : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7397&CatCode=553 אבל הקירור הזה גבולי למעבד שלי, 95W כשאני צריך 105W. המפרט המלא : Intel Core 2 Quad Q6600 CPU Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler Gigabyte GA-G33M-DS2R Motherboard OCZ Reaper HPC Edition DDR2-1066 2x2GB Memory ATI Radeon HD 2400 Pro 256MB PCI-E Video Card Creative X-Fi Xtreme Music Sound Blaster WD Ca…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-