עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The Grey Matter,

כל מי ששוקל לרכוש את ה VANTEC NEXUS 201, כדאי שיביט קודם כל כאן. בתראד הנ"ל מדובר על מספר בעיות עם הנקסוס , הכוללות בין השאר שריפה של המעגלים, איבוד שליטה על חלק מהערוצים, ועד חוסר תיפקוד מלא של הfanbus. לטענתם הם אכן הצליחו לפתור חלק מהבעיות שננגרמו על ידי בורג שנגע בבמגעים של הלוח, אך אני עצמי לא הייתי סומך על הפתרון הזה ומחכה לתגובה רשמית של vantec. שווה לקרוא לפני שזורקים את הכסף.

2. Started by Armageddon,

A week ago I asked for opinions about which cooler i should get in order to cool my P4 2.4B better. I think I narrowed it down to four possible choices, when the leading guidelines are that the cooler wont be too noisy but will lower my full load temps in overclock by atleast 5-7 degrees. I got my 2.4B running 167 FSB, meaning 3 ghz and in order to maintain this I needed to overvolt it to 1.650 V which caused serious heating and the cpu gets to around 50-54 degrees when running full load. My four candidates are: ZALMAN CNPS5700D-Cu ZALMAN CNPS6500B-Cu VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 AX478 + Enermax fan doing 30 cfm (manual speed controller) Which of these do you think has…

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  3. Started by The_Byter,

האתר קצת למטה, מעל "How-To up on building your own power supply"

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by x-dream1,

איזה קירור עדיף לAMD ATHLON 2000 האופציות הן כל הסדרה של ה-VOLCANO 6, 6+ , 7 ,7+ , 9 התקציב הוא עד 120 ש"ח שזה המחיר של היקר מביניהם ואם יש לכם משהו אחר להציע בכיף

• 6 תגובות
    • 614 צפיות
  5. היום החלפתי היטסינק + מאוורר, ומרחתי משחה טרמית מחדש (המאוורר זה חיקוי לוולקאנו 6 שעה לי בעיות בעבר עקב מריחה לא טובה) ה OC: Celeron 533@1180 רכיבים: לוח: Asus Cusi-M זכורנות: 256 SDRAM GERNIC הארדיסק: W.D 80G 8 mega buffer אני עובד עכשיו ב: 147/147 במקום: 66/100 מעלות: לוח: 18-22 מעבד: IDLE:22 FULL LOAD:31 תוצאות (לאחר יומיים שהמחשב לא כובה - כובה למשך דקה להחלפת ההיטסינק): http://rotter.net/User_files/nor/3e3bcb5b048a4d59.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/1676780/4233792.jpg מה אתם אומרים ?

• 36 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by boaz,

איך בדיוק שיטת העבודה לאוברקלוק נכון? הבנתי שקופצים בכל כמה מגהרצים ובודקים יציבות. עד שמגיעים לנקודה לא יציבה. מה עושים אז ? (נגיד שטמפ לא בעיה) שמעתי שאפשר לאמץ את המעבד, ככה שהוא מתרגל למהירות (פריםנ 95? סנדרה ? burnin) ואז הוא יכול לעלותץ עוד. זה קורה בטווח של שעות? או אם נותנים למעבד להתרגלל במשך ימים למהירות הנוכחית אפשר להוציא ממנו עוד? או שאפשר לעשות אוברקלוק תוך כמה שעות, וזהו, הפקנו את הכל מהמעבד.. תודה

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  7. Started by zuq,

יש לי P3 450 ולוח אם אינטל ישן(4 שנים בערך) SE440BX-2 אני לא בטוח שאני יכול או שכדאי לי לעשות אוברקלוק מה דעתכם?(שאר המפרט מופיע במפרט מחשב)

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  8. אני רוצה לבנות אחד עם האפשרות של ה 12V 7V 5V וOFF האם זה אפשרי ? אז חשבתי על זה : הוא יכול לאפשר לי את כל המצבים שציינתי או לא ?

9. לפני כמה שנים קניתי שורה של נורות מהכל בדולר... אתמול מצאתי אותם שוב ושמתי לב שזה לדים ניסיתי לחבר ל12 וולט במוקלס והופה נדלק כמו תותח יש ברשותי 23 לדים! והכל ב4 שקל! ( תותח לא ? ) איך אני יכול לדעת איזה נגד אני צריך? פשוט הלד מתחמם ואמרו לי שאם אני אחבר נגד הוא לא יתחמם , זה נכון? בשיטוטי בvirtual hideout ראיתי את הנוסחה הבאה: Ohm = (Mains Voltage - LED Voltage) / LED Amperes וזה כמובן לפי חוק אום שאומר R=U/I הבעיה היא שאין לי מושג מה המתח והזרם שצריך הלד אז אם מישהו יוכל להגיד לי איזה נגד אני צריך אני אודה לו מאוד! כמה עולה נגד כזה גם יעזור! תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Black-Dawn,

טוב אז קיבלתי את ה1700XP שלי מהחנות ולשימחתי גיליתי שהמעבד הוא TBIRD B J Juicb משבוע 51 אפילו לא הפעלתי אותו במהירות הרגילה וישר הלכתי על 166X11 במתח הרגיל בלי שום בעיות. אחר כך קצת שיחקתי איתו והגעתי כרגע ל 2090MHZ ב 190X11 יציב לחלוטין במתח 1.925 אני צריך לעשות עוד BURNIN וליראות כמה אפשר להגיע... שאני חושש של אוכל לדחוף אותו עוד הרבה עד שאשיג ספק כוח נורמלי. הקירור שלי הוא הSTOCK HSF (נחושת) והTT SMARTFAN2 שלא עובר את ה3000RPM גם ב 100% LOAD. הטמפרטורה היא 40C בLOAD ו21C של המארז (4 מאווררים גנרים/או מספקים ישנים למארז) אופס כימעט שכחתי. יש לי את ה EPOX R8DA+ אחלה מעבד בשביל 400 שקל BD.

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by HD,

יש לי לוח אם של אינטל וגם מעבד ( 1.7) אין שום אפשרות לעשות אוברקלוק? אפילו לא משהו פיזי? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  12. שלום ברשותי כרטיס : Sapphire Ati Radeon 8500LE 128mb ddr כרגע הוא באוברקלוק של 270/270 מ250/200 המפרט שלי כולל כל הoc שלי רשום במפרט בכל האוברקלוק שלי כלומר מעבד , זיכרון , כרטיס מסך העלתי את הציון שלי ב3dmark מ7500 ל9700! http://service.futuremark.com/compare?2k1=5760098 אני רוצה לסחוב עוד מהכרטיס שלי והמטרה שלי היא להגיע ל10000 כרגע הקירור של הכרטיס מסך הוא : המאורר הזה הוריד ב11-12 מעלות את הטמפ' לפני היא הייתה ב49 בidle ועכשיו היא ב37 בערך(full - 40-41 )... ניסיתי להדביק אותו לכרטיס עצמו והוא בסה"כ הוריד 7 מעלות אז החזרתי אותו... נתקלתי בכתבה הזאת : http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking/ רדו עד ל:Cooling System Improvement עכשיו לי …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by KaKa,

אז ככה יש לי פנטיום 3 600 slot 1 ולוח אם pcpartner bx440 ובביוס אין לי אפשרות לשנות את הfsb :'( אז יש דרך אחרת חוץ מלשחק עם הג'אמפרים לשנות את הfsb? אולי עם תוכנה? אהה ורשום לי בmanual של הלוח אם שיש רק fsb - 100,133,auto יש דרך לעשות יותר גבוהה? תודה רבה רבה לעוזרים! אני חוזר עוד חצי שעה.. אז עד אז אני לא יענה 8)

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אמרו לי שאפשר להעלות את המכפלה בסלרון שלי. יש לי סלרון 800 ועשיתי לו OC ל 1120. שאמרו לי שיש אפשרות להעלות את המכפלה הלכתי לנסות בביוס אבל האפשרות אצלי חסומה: http://forums.ort.org.il/files/30/1676468/6118909.jpg למה זה כך ? הם זה בכלל אפשרי ? ואם זה אפשרי למה אני לא יכול. תודה

15. היי ! תודה לכולם על התגובות החמות וההתעניינות הרבה, לאחר בקשות רבות אני מפרסם קצת בדיקות יציבות עם המערכת. על 600 לא ניתן להיכנס לwindows אבל זוהי רק פונקציה של חום, כלומר, אם הייתי נותן למעבד טמפ' נמוכה יותר (אפילו בקצת) זה היה יציב, התמונות שאני מפרסם הם על 558/124 (86%oc) אבל אני משוכנע שבטמפ' הנוכחית של המעבד ניתן לייצב אותו איפה שהוא קרוב יותר ל600... להנאתכם :

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by SOLIDUS SNAKE,

לא יודע כמה זה רלוונטי (אחרי זמן רב - לא היא לי אינטרנט) אבל במקום להשתמש בברגים ואומים אני השתמשתי לחיבור הדלת בברגים קודחים או פחפחים (בלשון מקצועית ;D). אלו ברגים שבצה שלהם יש ראש קידוח ותוך כדי הברגתם הם יוצרים חור גם ב פרסטפקס וגם בפח של הדלת הם מחזיקים נהדר וקלים יותר לעבודה מאשר קידוח של חורים לפני כן

• 9 תגובות
    • 800 צפיות
  17. Started by Sifo Jen,

שלום, שמעתי פעם שיש שיטת קירור אשר עובדת ע"י לשים שתי מתכות ולהעביר בהם זרם חשמלי, אחת מתחממת והשניה מתקררת. אם זה נכון הייתי רוצה לדעת בידיוק אריך זה עובד ולמה לא משתמשים בזה בעולם המחשבים. תודה. יאיר.

• 6 תגובות
    • 784 צפיות
  18. ZALMAN CNPS6500B-Cu שעולה 170 שקל או AX-478 יחד עם vantec stealth שעולים יחד משהו כמו 250 שקל. אם אפשר בבקשה לקבל בעד ונגד שני האופציות הללו.. טכנית גם עם אוברקלוקינג (1.8@2.7 הוא לא עובר ת'40 מעלות עם המאוורר המקורי) אז לא יודע כמה אני צריך משהו חזק כלכך.. השאלה עם שווה להשקיע ב AX-478. נב, יש לי זלמן CNPS6000-Cu ל XP2100 שלי, אז אני מהיכרות אישית עם הזלמנים האלה, זה פשוט דבר נפלא. אבל בכל זאת אני מתעניין לדעת קצת יותר על שניהם לפני שאני קונה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אורח RnGKay

היי, א. רציתי לדעת האם אפשר לחבר גשרים (לפתוח מכפלה) במעבדי AMD על ידי Thermal Adhesive של Artic Silver? ב. אני רוצה לעשות זאת על מעבד את'לון 900MHz, ולעלות קצת את המכפלה. האם מישהו יכול להגיד לי איך המעבד הזה בהמהרה (ליבת T-Bred אם אני לא טועה)? הטמפרטורות עכשיו הן: מנוחה: בסביבות 40-45 עבודה: 50-55 (אפילו פחות, אנילא זוכר במדיוק, המספרים שהובאו הן במקסימום) ג. רציתי לדעת מה יקרה כאשר אני אפתח את המכפלה, כלומר האם התפריט בלוח, יש לי לוח של AOpen דגם AK73Pro, אמור להרשות לי לשנות את המכפלה או שאני עושה זאת על ידי הג'מפרים בלבד? תודה מראש, R.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Runny,

ברשותי Radeon 9000 Pro ,מנסיונכם, האם החלפת הHSF יהיה משמעותי מבחינת הקירור או שמא הHSF שבא עם הכרטיס בערך באותה הרמה. באותה נשימה ,מה דעתכם על ה Crystal Orb? בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 793 צפיות
  21. Started by waizman,

אני שוקל לקנות את אחד מההיטסינקים האלה. הוונטק יותר זול, ושמעתי עליו רק טובות, אבל לעומתו עומד המלך ה(כמעט) בלתי מעורער, ה AX7... אם אני יקנה את ה AX7 אז יצורף אליו SF2. מה דעתכם? אז איזה לבחור? המפרט שלי בצד אם זה עוזר

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  22. האם מישהו יודע עד כמה מעבד זה טוב מבחינת OC לקירור רגיל ? אני רוצה להמהיר אותו למקסימום ..

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  23. אני לא יודע כלום, אבל ממש ממש כלום אטומי ב- OverColocking ו- Modding, אבל אני רוצה להתחיל ללמוד. כל העיניין נראה לי ממש מגניב. משהו יכול לקשר אותי לחומר בנושאים, או להסביר בעצמו? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  24. Started by the_saint,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג את החומר הזה בארץ? או איך בכלל קוראים לו?

• 10 תגובות
    • 970 צפיות
  25. Started by asilic,

הי יש לי AMD ATHLON XP 1700+ ורציתי לדעת אם הוא T BRED מבלי להוציא את המעבד ולהסתכל יש דרך אחרת לבדוק?

• 4 תגובות
    • 824 צפיות

דיונים חדשים בפורומים