עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by liors22,

שלום התייעצתי בפורום המפרטים לגבי קירור כללי למחשב ונוכחתי לדעת שגוף הקירור שמגיע עם המעבד הוא חלש ואינו איכותי במיוחד לאור העובדה שאני מתכנן אוברקלוקינג בעצת המוכר הזמנתי את הקורסאיר A50 ,שאלתי היא האם הוא יקרר טוב את המעבד באובר קלוק של 4.3 4.5 . האם למישהוא יש חוות דעת עליו אני ישמח לשמוע מהם גבולות הטמפרטורה שלמעבד 2500k מותר להגיע? דבר נוסף האם מידותיו יכולות ליצור בעיה אם כרטיסי הזכרון? תודה

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  2. Started by Cilay,

מעבד: אינטל 2.8. לוח אם : ABIT I865E כרטיס מסך : FX5700 כרגע אני מנסה לעשות OC רק למעבד , אך לאחר שאני עושה זאת ומגיע ל210\210 אחרי הריסט מגיע לי למסך שרשום בו : INSERT DISK BOOT וממשיך אחרי זה כמה מילים , כאילו צריך לפרמט , יש פתירון כלשהו ?

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  3. Started by erez ha,

מישהו יכול להגיד לי בבקשה למה צריך לשחק עם הVOLT כאשר אני עושה OC למעבד?? (מצטער על השאלה אני מתחיל רק עכשיו ללמוד תנושא)

• 1 תגובה
    • 445 צפיות
  4. Started by yam_sh,

כיצד בונים בלוק מים??? עזרה בבקשה אני נואש

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  5. Started by אור כהן,

שלום צוות HWzone. ברצוני לפרסם OC שעשיתי (בדיוק כמו הOC ל2 המחשבים שכבר העלתי למאגר). הבעיה היא שהמעבד בו אני משתמש לא קיים במאגר: מעבד הIntel ATOM N280, למען האמת, לא נראה כי מופיעים אף מעבדי ATOM במאגר ההמהרה. אשמח אם תוסיפו מעבדי ATOM למאגר ההמהרה, ואם לא אז לפחות את הN280, כדי שאוכל לפרסם את הOC שעשיתי במחשבי. בברכה, אור כהן.

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  6. Started by LastForOne,

יש לי מאוורר AC FREEZER PRO 7 ... ועכשיו רואים שיש על הצלעות שלו אבק... בכמות כזאת שחוסמת את המעבר של האויר .. השאלה היא אם ככה אני צריך כל חצי שנה לפתוח את המאוורר... לנקות.. לשים משחה תרמית והכל... ולהחזיר?

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  7. Started by itsik2525,

יש לי את התוכנה רציתי לדעת עם יש לה כמה גרסאות

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  8. סליחה על ההפרעה או משהו אך אני נואש כבר אני כרגע על OC 3.3 על מעבד AMD X4 620 תדר התחלתי 2.6.. ושאני מתחיל תבדיקה בOCCT נגיד על לינפאק זה ישר מוצא לי בעיה כלשהי באיזשהו ליבה או שהתוכנה מפסיקה לפעול.. מישהו יכול להגיד למה ? אני עכשיו במתח 1.44 האם זה בריא ? אני חושב שאין בעיה להיות על הוולט הזה..כי גם הבאתי למעבד רק שני קפיצות מתח לא יותר ! על מתח אחד פחות איך שמתחילה הבדיקה המחשב קורס ועכשיו הוא לא קורס רק הבדיקה מפסיקה..האם אני צריך לדאוג .? תודה.. ומישהו יכול לעזור לי להמשיך את האובר קלוק ? ישלי לוח די דפוק UD2H של גיגה בייט..אני מתכנן ל3.5 אם זה אפשרי..שאני שם FSB על 260 המחשב לא עולה לא נראלי קשור למתח האם לנסות לתת עוד קפיצה במתח קטנה ולנסות עוד פעם על 260 או ש…

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  9. Started by p-o-i,

וואי ניקיתי עכשיו אבק מהמחשב של חבר שלי......ניקיתי לו את ההיט סינק של המעבד...והמעלות ירדו מ70 מעלות (פרסקוט עם קירור סטוק..).ל50מעלות...ירידה משמעותיתת...אנשים הגיע הזמן לנקות אבק גם ניקיתי את שלי שחזרתי וגם כמובן הוריד לי כמה מעלות...

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  10. Started by TheBlackTulip,

היי חברה יש לי את הלוח הנ"ל הנה הקישור: http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X-VM&langs=01 עכשיו מה המוזר שלא משנה מה הטמפרטורה הכי נמוכה שאיי פעם המעבד היה עליה זה 45 מעלות עכשיו יש זלמן ויש איוורור רצחני עידכני ביוס לגרסה הכי עדכנית ועדיין כאלו מעלות?? ברטון 2500 מישהוא יודע למה? עכשיו בלי כל קשר הלוח ממש מצויין יש לו כרטיס מסך גי 4 440 עם 128 מגה היציאת טלויזה און בורד ויש גם קומפ וגם אס וידאו אם לא ציינתי הלוח יש בו גם כרטיס קול של ריל טק 650 ויציאות דיגיטליות שיכולות גם לשמש כאופטיות (יש שם הכנה של 5 וולט מסונן) אבל מה שמטריד אותי זה המעלות בלי קשר עם הכטיס מסך און בורד הצלחתי לעשות אובר קלוק של 18 מגה הרץ מה שהיוו את ההבדל בין אנ רייל בפול רזולוציה עם הכי א…

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  11. Started by 6600GT,

כשאני עושה אובר קלוק לכרטיס ומריץ בדיקה ArtiFacts לפעמים מופיעים לי נקודות צהובות אבל הוא לא מודיע על ערעור הוא ממשיך להריץ את הזמן ואומר לי שאין בעיות, אני צריך להתחשב בנקודות אלה? או שלהמשיך את הבדיקה עד שהוא מדווח על בעיה? תודה

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  12. כאילו ביוס (קוראים לזה צד שלישי?)...שהחברה (דוגמא: ASUS)...לא ייצרה אותו...וכמובן שזה מוריד את האחריות...אבל שהוא יהיה יותר טוב... שיהיה לו תמיכה במעבדים "חדשים"... תודה..(אני זוכר שהיה פעם תרד של ביוסים צד שלישי ואני לא מוצא אותו)...

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  13. Started by AloN(-)KiLLeR,

נשרף לי מאוורר עליון עם LED שקבילתי עם המארז Transformer/ אחרי המלצת lemonhead קניתי את המאווורר בגרסא שרק מוציאה אוויר Acrtic Cooling 8mm AF08-360089 1500RPM המאורר שהיה קודם שנשרף, התחבר בכבל לחיבור של 4 פינים, מהחיבור הזה יצא חיבור נוסף ל4 פינים והחיבור הזה התחבר ללוח אם. חיברתי את המאוורר החדש לחריץ על הלוח אם שנקרא Fan 2 בחיבור ישיר שבא עם המאוורר של 3 פינים. (קודם לכן ניתקתי את הכבל של המאוורר ביג טייפון שהיה מחובר אליו ואין לי שמץ של מושג למה- חיברתי אותו לחיבור של CPU FAN). האם חיברתי נכון? אין צורך להגדיר משהו בביוס? פתחתי את המחשב, ומהאוורר החדש מסתובב נורא לאט, אמנם אין רעש אבל הוא כמעט ולא מוציא אוויר. קנייתי מאוורר נוסף 120MM של Arctic cooler שגם מוציא וגם מכ…

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  14. Started by moskitos,

שלום לכולם. יש לי מעבד AMD DUAL CORE +3800 ולוח של DFI (לא ממש זוכר את הדגם המדוייק אבל זה מאותם לוחות שהיו פה מומלצים ל-OC). הטמפ' של המעבד בביוס עומדת על בערך 33 ונמוכה בכ-12 מעלות בערך שאני בודק עם AIDA 32 או עם SpeedFan ששם הטמפ' של המעבד עומדת על 45 במנוחה. 1 האם הטמפ' הזאת גבוהה\נמוכה ? 2 לאחרונה עברתי מקירור הסטוק לקירור מים שהזמנתי (לא משהו מדהים אלא ממוצע שהזמנתי מארה"ב) והטמפ' דומה למה שהיה עם הסטוק וגם עשיתי O.C קטן מ-2000MHZ ל-2200MHZ וכאשר אני מריץ PRIME95 הטמפ' במאמץ לא משתנה (אני עושה TURTURE TEST) - יכול להיות שיש לי פה איזה בעיה ?

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  15. Started by eegg,

כנראה אני קונה לוח abit ab9 עם מעבד 6300 c2d אני גם לא מתכוון לעשות oc אבל לדעתי צריך קירור יותר טוב מהסטוק של אינטל אז רציתי קירור דיי טוב ופשוט להתקנה והכי חשוב שקט ואין תקציב +++שלא יהיה אחד מאלו ששוקל טון+++ חשבתי כבר על אלו אבל אני לא בטוח: ac freezer 7 zalman cnps9700 led Zalman CNPS9500 AT 92mm Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan SunBeam Silent Whisper CPU Cooler LGA775, תודה על כל עזרה

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  16. המפרט : מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1 הספק יהיה ככל הנראה seasonic 300-350w והמארז הוא : http://ksp.co.il/?uin=20356 הוא מגיע עם 120Mm אחד מאחור, ויש אופציה לשניים X 120mm מלפנים שנראים לי פיתרון טוב מאוד לכניסת אויר רענן לתוך המארז. אני מחפש מאוררים זולים ככל האפשר אך עדיין איכותיים ושקטים יחסית. אין ד…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  17. Started by frogman,

NINJA PLUS+120MM או: ZALMAN - CNPS7000-CU שניי המאוריים הנ"ל נמצאים בהשיג יד שלי השאלה מה עדיף?המעבד E6300

• 1 תגובה
    • 450 צפיות
  18. Started by fareedamr,

שלום רציתי לשאול בקשר ל lcd. עשיתי הכל לפי המדריך והכל עובד מצוין רק שקניתי בלי תאורה אחורית אבל זה לא הבעיה העיקרית . אז לפני כמה ימים חיברתי adsl של netvision אבל הבעיה היא שהlcd והמודם adsl-usb לא עובדים ביחד השאלה היא למה?ואיך מתקנים את זה?

19. אמרו לי שאפשר להעלות את המכפלה בסלרון שלי. יש לי סלרון 800 ועשיתי לו OC ל 1120. שאמרו לי שיש אפשרות להעלות את המכפלה הלכתי לנסות בביוס אבל האפשרות אצלי חסומה: http://forums.ort.org.il/files/30/1676468/6118909.jpg למה זה כך ? הם זה בכלל אפשרי ? ואם זה אפשרי למה אני לא יכול. תודה

20. Started by vipnisim,

4 * 120 + 4 * 80 עם לדים תודה

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  21. אני מעוניין לקנות קירור מים ואני רוצה לדעת איך זה עובד בכלל מה צריך לקנות איזה חברה ואיזה דגם

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  22. http://www.tomshardware.com/cpu/20030522/index.html התוכנה ממש חדשה, והיא פותחה בזמן קצר ע"י THG כדי לבדוק את מהירות השעון האמיתית בלוחות האם החדשים של MSI שכאמור עושים אוברקלוק לוגי כאשר תוכנה מופעלת ותוכנות כמו SiSoft sandra cpu-z and cpuid לא יכולות לקרוא את מהירויות השעון הללו. תורידו את התוכנה שמה הוא thg_clock.exe והיא מופיעה בתחתית העמוד. הפעלתי את התוכנה 3 פעמים ביחד עם 4 טיימרים בכל אחת וזה קורא לי את שעון המעבד 16 פעמים בשניה וזה פשוט אדיר! שמתי מאורר ריצפה על המארז ויש שיפור במהירות! נ.ב מצטער אם זה לא הפורום הנכון פשוט לא מצאתי פורום יותר מתאים.

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  23. Started by taotao,

יש דרך להעלות את המירות סיבוב של המאוורים היה לי מאוור אחד שלפי EVEREST מסתובב 2700 ומשהו עכשיו שמתי עוד מאוורר ושהסתכלתי בEVEREST היה רשום שעכשיו המאוור שהסתובב על 2700 ומשהו הוא על 2500-2600 עכשיו אני שואל אם יש דרך להעלות את המהירות של שתי המאווררים?

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  24. אורח G.I.JO

פשוט מעלה דברים אחרים רק לא את האף אס בי?

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  25. הוא נותן לי אפשרות לכוון אותו לפרמטרים הבאים: 266 200 333 400 וגם auto למה לכוון אותו?

• 1 תגובה
    • 810 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.