אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני חדש בפורום ובאתר, והשמח ללמוד כיצד לשפר את המחשב. קראתי היום את המדריך "אלתור מאווררים". בבזבזתי אף רגע, השגתי ספק ישן מחבר שלי, פירקתי, חתכתי, חיברתי ו... אני לא מצליח להבין מהמאמר לאן לחבר את החשמל של המאוורר :-\
-
- 1 תגובה
- 476 צפיות
-
-
אשמח מאוד לקבל הערות ל OVERCLOCKING הבא שעשיתי, היותר וזהו הרציני הראשון שלי ואני ממש משקשק מדובר במעבד CELERON Coopermine ,נעול ל 8x100 . לוח האם הוא GIGABYTE 6OX והמחשב משמש כמערכת מדיה בסלון - כך שהמשימות הכי מורכבות הם פענוח MP3 ו DIVX. את האוברקלוקינג עשיתי ע"י גא'מפר ב MOTHERBARD שנקרא MAGC BOOSTER ומה שהוא עושה הוא להגדיל את ה V-CORE ב 10 אחוז ל 1.74 וולט. ללוח האם אין שום אפשרויות אובקלוקינג אחרות מלבד שימוש בתוכנת ה EASYTUNE של GIGABYTE. בעזרתה הצלחתי לשום את ה SYSTEM BUS ואת ה DRAM SPEED ל 144 ואת ה PCI CLOCK ל 36 וע"י כך להגיע ל 1125MHZ (שיפור של 40 אחוז) וככה המחשב רץ כבר יציב כאשר MBM5 מדווח על טפרטורת מעבד מקסימלית של 41 מעלות (לרוב זה סביב ה37) וטמפ…
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
איזה מאורר הכי טוב בה 100-150 שקל 120MM במקום שייש שם מאורר 120MM אפשר לעשים מאורר 92 MM? הוא שאפשר לעשים רק מאורר 120ס"מ?
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך INNO 128 והמאורר יתעייף אני רוצה לקנות חדש אבל לא מאוורר מרובע כזה שלי עגול יושב בתוך הצלעות אם משהו מכיר את הסוג בבקשה הכוונה לאן ואיפה בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/coolers/venus/rs/a1838.htm
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-
-
מדובר על מחשב ישן יחסית: ABIT BH6 latest BIOS (SS) P III 550E (100MHz FSB) 64MB SDRAM 133MHz אני לא מצליח לעשות שום OC! אפילו בבאס 112 המחשב לא עולה ניסיתי להחליף בין כל ההגדרות של הOC וזה DAMN לא עולה וזה בטוח בגלל שאי אפשר לשמור את מהירות הAGP למשהו נורמאלי בבאסים האלו, ב AGPclk/CPUclk יש רק בחירה בין 1/1 ל 2/3 וזה לא הגיוני שמעתי שזה לוח מעולה לOC אז למה אני לא מצליח לעשות אפילו OC של MHz אחד!? מיותר לציין שיש לי לוח נוסף של MSI שכבר עליו המחשב עושה POST ב124MHz FSB ויציב לחלוטין ב112 אבל אי אפשר להעלות מתח למעבד :\ נ.ב, שאלה: מחלק 2/3 אותו הבנתי, שלוקחים את המהירות של הFSB (נניח 100) ומחלקים ב3 (33.3) ואז מכפילים ב2 (66.6). אז מה זה מחלק 1/1? זה לא נשמע לי הגיוני ש…
-
- 1 תגובה
- 473 צפיות
-
-
יש כאן מישהו שיודע מהי הטמפרטורה הממוצעת שבה אמור לעבוד מעבד מסוג Intel Pentium 4 2.8E Ghz 1M Cache BOX Prescott (כמו שציינתי - BOX - המאוורר הוא מקורי של אינטל)
-
- 1 תגובה
- 440 צפיות
-
-
אני מחפש מדריכים בסיסיים לאוברקלוקינג. המדריכים שיצא לי לקרוא עד עכשיו הסבירו לי איך לעלות את הבאס, לעלות את המכפלה וכו' .רק הבעיה שהם לא הסבירו מזה בכלל מכפלה או באס או כל שאר המושגים האלה. אני מחפש המלצות למדריכים שמסבירים הכל מההתחלה
-
- 1 תגובה
- 545 צפיות
-
-
-
מה שכתוב בכותרת. ובבקשה תגידו לי מה המחיר של ה-ALX800+מאוורר 80 מ"מ ג'נרי? כי אני חיפשתי בחנויות את המאוורר הזה ולא מצאתי אותו משום מה. גם כן אם אתם אומרים שה--ALX800+מאוורר 80 מ"מ ג'נרי יותר טוב מהוולקנו 12 אז תגידו לי בבקשה איפה אני יכול לקנות אותו? כי כמו שאמרתי אני לא מצאתי אותו בשום חנות.
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
יש לי AMD 2500 BARTON עם מארז COMPUCASE ומאוורר 120 מ"מ מקדימה ומאחורה. השאלה שלי היא אם המעבד ישמר בטמפרטורה נורמלית (בלי אוברקלוק) כי אני עם המאוורר שבא עם הקופסא. יכול להיות שכדאי לקנות איזה קירור יותר טוב?
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
אני קניתי מחשב חדש לפני כ-3 שבועות מבוסס amd. זה הפעם הראשונה שאני עובד איתם והמחשב עובד פצצה רק שיש לי בעיה קטנה. החום של המעבד במנוחה הוא 43 מעלות ואמרו לי שזה ממש גבוה ובמאמץ המעבג מגיע ל-49 מעלות. האם זה מסוכן אם כן מה כדאי לי לאשות????
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
-
-
-
-
מישהו יודע איך פותחים את הנעילה למעבד? הבנתי שאפשרי . אינטל פנטיום 4 2.8 ג'יגה 800 מגה הרץ תודה מראש
-
https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=2024 נניח ואני קונה את ההיטסינקים האלה של TT , האם זה יהיה מותאם לגודל זכרונות של הראדון 9800 PRO שלי? כל היטסינק כזה יושב על שבב זיכרון אחד?
-
- 1 תגובה
- 474 צפיות
-
-
שלום. יש לי מעבד amd2800 ולוחabit nf7-s הזכרונות שלי הם samsung 512 X3 אבל המהירות שלהם היא רק 333 כרטיס מסך geforce fx5900xt והקירור מצוין..... כמה אוברקלוק אני יכול לעשות למעבד ולכרטיס מסך כי אני יודע שהזכרונות עלולים להגביל אותי תודה
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי AMD 2600 BARTON ולוח אם AN7, קניתי בנוסף את המאוור הVOLCANO 11+ של חברת THERMALTAKE, עכשיו השאלה היא מתי אני צריך להשתמש בו, בדקתי באתר שלהם ולא רשום כלום, וראיתי שרשום שאסור להשתמש בו זמנית ב3 מאווררים אבל זה לא יכול להיות מה גם שיש לי כבר שני מאווררים שקניתי עם לו האם... צריך שתמליצו לי מתי להפעיל אותו על עוצמה גבוהה?במשחקים?בעריכת וידאו? תודה על על עזרה
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
יש לי Winbond 3200 עובדים במהירות של 400 (2 כפול 256) התיזמון של הביוס היה 3 3 6 2.5 ושיניתי ל 3 2 7 2 קיבלתי בסיסופט שיפור קטנטן מ 3250 ל 3300 (בערך) בהנחה שהמערכת תעבוד יציב האם להשאיר את השינוי ? האם אפשר לנסות ערכים טובים יותר ?
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
יש לי את גוף הקירור שציינתי בכותרת והוא כל הזמן על מהירות של 5400RPM וזה מאוד רועש ולא תמיד אני צריך כזה קירור. יש אפשרות במערכת הקירור הזאת לשלוט במהירות של המאורר? אם כן אז עם איזה תוכנה?
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
שלום... יש לי כרטיס מסך geforce 4 440mx 64 mb של leadtek והחלטתי שאני ורצה לעשות לו אוברקלוק....יש לי צלעות קירור ממעבד פנטיום ישן ואני רוצה לשים אותם על הזכירות אז רציתי לשאול אם הדרך היחידה לשים אותם על הזכרונות היא בעזרת פד טרמי או שיש עוד דרך? ואם זה בעזרת הפד טרמי איפה קונים את זה כי בפנדה לא ראיתי שיש להם..... תודה!
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
עם נגעתי במישחה שעל המעבד עם האצבע ולא שמתי משחה חדשה יכול להיגרם נזק למעבד?
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול איך לדעתכם יעבוד הקירור הזה על המחשב שלי. ראה לינק -> http://www.thermaltake.com/products/dcfan/xblower.htm כרגע יש על המעבד את המאוורר הפשוט שבא איתו בעת הקניה (אין לי מוסג איך קוראים לו) וכן שני מאווררים ג'נרים מקדימה (דוחף אוויר) ומאחורה (מוציא אוויר) כאשר שניהם מאוד חלשים! בחורף אין לי בעיות עם הטמפרטורות (מעבד 35 עד 40 בשיא ומארז 27 עד 33 בשיא) אבל בימים חמים בקיץ הטמפרטורות קופצות (מעבד 46-52 ומארז 35-40). אני חשבתי לקנות את הקירור הנ"ל ולהשתמש בו במקום 2 המאווררים הגנרים שלי במארז (מקדימה ומאחורה) למרות שהמאוור אמור ללכת על ההיטסינק של המעבד. לפי דעתי הבעיה העיקרית אצלי זה החום במארז ולא המעבד דרך אגב הקירור הזה שווה 160 ש"ח והתקציב ש…
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
-
יש לי OCZ EL DDR PC-3200 400MHz Platinum Edition Dual Channel ובדף היצרן שלהם כתוב שהם מגיעים לתזמונים של 2-3-2-5, עם מתח של 2.8. כאשר ניסיתי במערכת שלי זה נראה שהם לא מחזיקים בכאלה תזמונים והמחשב לא עולה. אז וויתרתי על זה זה לא קריטי ההבדלים הם של אלפית השניה לא? אבל מה שכן אני מתלבט בין להחזיק את הזכרונות על 2-3-3-5 במתח של 2.7 והמחשב עולה ויציב או להחזיק את הזכרונות ב2-3-3-6 שגם זה לא רע במתח של 2.6? הבנתי שאין פה הבדל שמרגישים בו בין התזמונים אבל המתח אולי כן משנה? אני רוצה לשמור על קרירות וגם לשמור על הזכרונות ואני חושב שבמתח של 2.6 הם יהיו יותר בטוחים, אני טועה? אשמח לתגובות
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-