עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מעבד אינטל 2400 עכשיו הטמפרטורות שלו ושל הלוח אם מגיעות ל45 מעלות... יש משהו שאפשר לעשות בנידון ?

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  2. Started by shloosh,

אני מתלבט מה לקנות: Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler for AMD + Generic 80mm Fan למארז,שיהיה קצת יותר מאוורר או AeroCool Glacier CPU Cooler for AMD + Generic 80mm Fan או רק רוצח Thermaltake Volcano 11 Xaser Edition Highest Percormance Cooler for AMD כל זה כי הטמפ' של המעבד AMD שלי היא 58 מעלות,ואני יודע שזה כרגע לא מסוכן אבל נמאס לי מזה ואני רוצה קירור נורמלי... תודה !!!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by gshhar,

שלום לכולם. יש לי את המארז XASER 3 עם ה-7 מאווררים,מעבד AMD 2000(לא עם ה-0.13) ,וולקנו 9. הטמפ' שלו היא ברגע זה כ-50 מעלות בערך,אני יודע שכבר דיברו על זה המון ש-50 מעלות זה לא מסוכן אבל השאלה שלי היא האם זה לא הרבה בהתחשב בעובדה שיש לי 7!! מאווררים? המחשב גם לפעמים נתקע לי האם יכול להיות שיש לזה קשר לטמפ' הזו?(שמגיעה לאחרונה גם לאזור ה-60). מה אני יכול לעשות בעיניין? מרחתי שוב משחה לאחרונה ולא השתנה כלום,אני יודע שהמארז הזה הוא מעולה וגם המאוורר של המעבד,אולי הגוף קירור הזה הוא פשוט לא משהו? במידה ואני אחליף לגוף קירור טוב יותר(אתם מוזמנים לזרוק הצעות) האם יהיה שינוי מהותי? ובכלל אם מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק זה משנה הגוף קירור כי הרי המאוורר עושה את רוב העבודה לא?

• 14 תגובות
    • 799 צפיות
  4. Started by Shortboarder,

מה נותן יותר ביצועים,העלעת ה FSB לרמות גבוהות יותר או העלעת מהירות המעבד(ע" שינוי מכפלה או איכשהו)??? ומדוע? תודה.

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  5. טוב אז הכרטיס הוא ראדון 9700 פרו. יש לי צלעות קירור כאלה קטנות שאני ידביק על הזכרונות, אבל המאוורר שנמצא על הליבה התקלקל משום מה. הכרטיס טוב כי עשיתי שם איזה משהו שהחזיק בדיוק 5 דקות. (הכרטיס פועל מצויין). אז השאלה שלי היא כזאת : מה דעכתם על TT Crystal orb? ואם הוא לא מספיק חזק אז לשים שם גוף קירור רטן או משהו ?? ??? ??? ??? ??? יש לציין שיש מול הראדון מאורר SF2 שנחשב למאוורר אחד הטובים ודוחף בסביבות ה70 CFM.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by iakovl,

אני בונה מארז ואני רוצה לדעת איך, איפה ואיזה מאוררים כדאי לי להשים. תודה 8)

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  7. בגלל שאני לא יכול להקפיץ את הת'רד ההוא אני כותב חדש. אז העניין הוא כזה יש לי ראדון 9700 פרט של ספייר, אבל איך שהוא קלקלתי את המאוורר ( אל תשאלו :-X), אז אני לא יודע עכשיו מה לעשות ??? לשים שם TT CRYSTAL ORB (הבנתי שהוא טוב) אבל אני לא חושב שהוא מספיק טוב לראדון, שהוא בעצם תנור. יש לי גם היטסינק של וולקנו 9 אז אולי אני יכול לסדר שם איזו קומבינה. בבקשה תייעצו לי מה לעשות :'( חשוב לציין שמתוכנן מול הראדון מאוורר SF2. אודה לכם על כל תשובה מהירה ורלוונטית. תודה רבה לכם :-*

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  8. הכותרת דיי מסבירת את הבעיה, אני רק ירחיב שיש לי לוח אם Epox 8k9a תודה.

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  9. כחלק מהכנה לבלוקים (מים) שיחליפו את המאווררים הרועשים על ה NORTHBRIDGE והGPU "אמצתי" כמה רעיונות ליעול הזרימה הכוללת במערכת... הינה אחד מהם : *סרטוט שלי (שמאל) לתמונה (בצד ימין). בשביל מה זה יעיל? כיוון שאני צריך כמה שיותר זרימה בבלוק של המעבד החלטתי ללכת על חיבור מקבילי (שלא כמו בחשמל , הוא לא מחלק את הזרם) אשר יפריד כמעט לחלוטין את מהירויות הזרימה בין הבלוק שעל המעבד ועל הבלוקים על ה NB ו הGPU וזאת כיוון שקוטר הצינורות שונים זה מזה ביחס של 0.35 : 0.65 : 1 (INLET\OUTLET : CPU : GPU\NB) -הרעיון נלקח מ http://www.deviantpc.com/articles/gf4wcp3/p5.shtml

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  10. Started by alice in chains,

איזה מערכת קירור אתם ממליצים לי למחשב שלי ושהיה קל להרכבה. יש לי פנטיום 3 500MHZ באס 100HZ - מנהלה - למה כל הרווחים האלה ?

• 10 תגובות
    • 754 צפיות
  11. התחלתי לבנות מיכל מים שיחליף את הסיר שלי אחרי שאני ימצא רדיאטור, אבל אני לא יכול לחליט איפה לעשות את הפיה לכניסת המים ואיפה ליציאה. ??? והנה קצת תמונות של מה שעשית עד כאן. החומר ממנו התחלטי, פרספקס בעובי 10 מ"מ. הברגה. בחרתי לעשות אחת הצלעות מאלומיניום משום שצד זה יהיה מול המאוורר הקדמי 120 מ"מ כך זה גם ישמש בתור קירור למים. עכשיו המיכל מלא במים ועומד לכמה ימים לבדיקת אטימות .

• 8 תגובות
    • 792 צפיות
  12. כמו של אופנוע אררררררר ככה לאיזה 5 שניות ואז הוא נרגע זה קרה לי כבר פעמים שהדלקתי את המחשב מה זה צריך להיות? ואני בדקתי את כול המאווררים ואף אחד מהם לא נוגע בחוטים...

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by naorai,

איך אני בודק איזה CAS הזיכרונות שלי? ואני יודע איך מעלים מתח לזיכרונות זו הדרך היחידה לעשות להם OC או שכאשר אני מרים את הFSB התיזמונים מזתפרים במקביל?

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  14. 1. יש לי מעבד אינטל 1.7 ווילימט עם HSF COOLERMASTER COPPER FAN 2500RPM והטמפ שלי להלן: במאמץ של משחק עלוב וישן כמו קאונטר שאין בו הרבה 3D זה כלומר אם אני יריץ ספלינטר ישרף המעבד ובמנוחה שאני גולש זה ככה: אני יכול להרגיש את האיטיות של המחשב זוחל עם המעלות האלה.. עכשיו, יש בחנות "כשיוף" בירושלים משחה טרמית של 5 שקל מעבירה חום כזה.. זה יעזור? זה טוב שיהיה? והשאלה הכי חשובה, וולקנו 7 פלוס יקרר את המעבד הזה? למי יש את המאוורר ויכול לתת חוות דעת? אין לי כסף להוסיף לוונטק המצויין הוולקנו האפשרות היחידה שלי תודה

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אז ככה... הsf2 ידוע בתור בין המאוררים הטובים בשוק. בדרך כלל מסתובב בין 4800- 5400 גג של סיבובים לדקה. אני לא אהבתי את הקצב ולכן חשבתי על רעיון מודינת מקורי שיביא להסתובבותו מהר יותר וכן , חיברתי מאוור 80 מ"מ ג'נרי וחיברתי אותו עם סילוטייפ (סרט הדבקה) לsf2 וכבר קיבלתי ירידה של 3 מעלות ועליה ל 5625 - 5818 סיבובים!!! כמו כן יש בידי לוח ep-8rga+ שידוע בצ'יפים והמופסטים המתחממים אז גם להם סידרתי קירור . תסתכלו: http://planet.nana.co.il/bead2216/image1%2EJPG המחשב ממבט כללי http://planet.nana.co.il/bead2216/image14%2EJPG תוצאת השיפור של סיבוב המאורר http://planet.nana.co.il/bead2216/image3%2EJPG המוד: מאוור שחור על הsf2 . http://planet.nana.co.il/bead2216/image4%2EJPG המוד: מאו…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אני מחפש לד אולטרה עדיפות גדולה לאזור המרכז ( ת"א ) או מבצעים משלוחים תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  17. Started by Killer Storm,

מהו המאוורר 120 מ"מ שדוחף הכי הרבה אוויר ברמת רעש הנמוכה ביותר שאפשר להשיג בארץ ? (תודה מראש)

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  18. Started by demonshlomo,

cpu idle:35-38 cpu load:40-43 זה בסדר?

• 2 תגובות
    • 448 צפיות
  19. Started by yosizach,

מישהו יודע אולי אם הוא טוב לאוברקלוק לא שאני רוצה לעשות אני רוצה לדעת אני יודע pwoercolur בכלל גרועים הרקולס טובים ספייר קיבלה ביקורת טובה מאוד אני מדבר על הכרטיס 9700 פרו יש לי של ספייר לכמה אני יכל להגיע באוברקלוק והאם הוא יתן לי ?! משהו

• 8 תגובות
    • 687 צפיות
  20. אני רוצה לשנות את ה-FSB של המעבד שלי. אני לא מבין בזה אז תעזרו לי בבקשה. אמרו לי שעושים את זה מהביוס וראיתי שבאמת אפשר שם. אז אני רוצה לשנות את זה,זה בטוח או מסוכן?? ואם קורה משהו מה יכול לקרות?? ובמה זה בכלל עוזר??? זה משנה אוטומטית את מהירות ה- mhz???? והחשוב הוא: עד לכמה אני יכול\צריך לשנות אותו,כי חבר שלי שינה ונשרף לו המעבד?? ויש לי קירור VOLCANO 6 CU והטמפ' היא 55 מעלות.ולוח GIGABYTE 7VRXP REV 2.0 בבקשה תעזרו,תודה!!

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  21. Started by shlomid,

המפרט העיקרי הוא: AMD XP 1700 @ 2137MHZ -185*11.5 8RDA+ kingston DDR 333 - 1 giga הזיכרונות מתוזמנים על 6 3 3 ו- cas 2.5 מתח למעבד- 1.8 הבעיה היא שאני לא יכול להגיע גבוה יותר יש לי פוסט ב- 200*11 וגם ב- 190*12.5 אבל לאחר הפוסט ה-WINDOWS לא עולה מה לעשות הלאה?

• 5 תגובות
    • 483 צפיות
  22. יש לי מאוורר VOLCANO 6 CU והמעבד על 55 מעלות ב- IDLE !@!!!@!! אני כבר עובד איתו הרבה זמן והכל בסדר איתו,שום דבר לא קרה! אבל אני חושב שזה מוגזם,ורצית לדעת אם יהיה שיפור ניכר בהחלפת הקירור ל- AERO COOL GLACIER גלסיאר שראיתי עליו ביקורת טובה מאוד כאן(ציון 9.5) אז יהיה שיפור גדול??? המעבד הוא AMD ATHLON XP 2000

• 3 תגובות
    • 481 צפיות
  23. אז ככה, אני צריך לדעת מה עדיף: 1 ג'יגה של זיכרון DDR333 בשני סטיקים ( 8RDA+ ) או 512 מגה בשני סטיקים DDR400 חשוב להדגיש שמתבצע OC למערכת עם מעבד 1700 + נ.ב. מה אתם אומרים על ה-TWINMOS DDR3700 ?

• 11 תגובות
    • 783 צפיות
  24. Started by iceman90,

יש לי בעיה, יש לי FanBus של Vantec ששולט על מהירות ארבעת המאווררים שיש לי במארז, לאחרונה (ממש לפני שעתיים) הוספתי "מפסקים" שעובדים כך- הזרם שמגיע מהספק, לפני שהוא מגיע ל FunBus הוא עובר דרך המפסק, כאשר המפסק ב ON, אז דולק לד וכן המתח ממשיך ל FanBus וכך המאוור פועל, ואילו כאשר המפסק כבוי לא מגיע מתח ל FanBus וכן לא פועל המאוורר (זה מה שרציתי לעשות וכן בנפרד לכל אחד מארבעת המאווררים), ועכשיו לבעיה, שמתי לב שהמתח שמגיע למאוורר ירד (אני לא יודע להגיד בכמה) כתוצאה מהלד שעומד ב"דרכו" למאווררים, וזאת תופעה לא רצויה (שהייתי חוזה מראש אם היה לי ידע קצת יותר מקיף באלקטרוניקה). יש לכם הצעה/פתרון לבעיה (מלבד הסרת הלד) ?, יש דרך להעלות את המתח ? (למי שרואה את אותה הודעה בפורומים אחרים…

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  25. !

• 1 תגובה
    • 476 צפיות

דיונים חדשים בפורומים