עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by gzohar,

היי, ברשותי לוח אם GA-Z87X-UD3H עם מעבד i7 4770K. כרגע אני עם קירור סטוק של אינטל. אני מעוניין להחליף אותו ל-NH-D14 של noctua. העניין הוא שבאתר החברה כתוב שמשקל גוף הקירור המקסימלי המותר הוא 450g בעוד המשקל של הקירור הזה הוא 1.2KG. האם צריך לדאוג? או שאפשר להתעלם מהמלצת היצרן במקרה הזה? תודה רבה

2. Started by spitzi,

שלום, יש לי מעבד אינטל E8400 בן כחמש שנים. הקירור סטוק שלו הוא 80 מ"מ, והרעש הטבעי שלו חזק מדי לטעמי, גם כשהוא לא מתאמץ. בינתיים ניתקתי את המאוורר מהלוח, כך שהמעבד כל הזמן על 80 צלזיוס, והמאוורר היחיד שעוד פועל במחשב הוא 120 מ"מ אחורי במארז. כמה זה מקצר את חיי המעבד? (עריכה: החזרתי את המאוורר לפעולה, המארז עצמו התחמם מהסיפור...) אני רוצה לקנות קירור עם מאוורר 120 ס"מ שיתאים גם למעבדים עתידיים של אינטל, כולל המהרה. יש המלצות? מה לגבי: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B SCBSK-2100

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. מחשב בגודל 15.6 מה מומלץ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by needacomp,

שלום לכם, קיבלתי את כל המפרט והחלטתי כי המחשב יחזיק מעמד לתקופה ארוכה, אזי כדאי להשקיע בקירור טוב כבר עכשיו. הדברים החשובים פה הם: 1. מעבד i7-4790K 2. לוח אם Gigabyte Z97X Gaming G1 3. זכרון Crucial Baslistix Tactical 8*2GB. 4. כרטיס מסך EVGA 780 SuperClocked עם 2 מאוררים. 5. מארז Deep Silence 1 עכשיו חשבתי שהקירור אוויר (אין לי רצון בקירור אחר) הכי טוב בארץ (חבל שלא מוכרים את המקררים של Phanteks) הוא ה NH-D15, אבל מה הבעיה... ברשימת תמיכה רשום שהוא גדול מדי ויחסום את הסלוט הראשון של ה PCIE: http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_gen&products_id=68&lng=en#LGA1150_Gigabyte אבל בספרות של הלוח אם רשום שמומלץ לשים את הכרטיס הראשון (יש לי רק אחד) בסלוט הכי קר…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. Started by טל משעלי,

היי היום אני מתכונן לקנות קירור למעבד על מנת לעשות OC המפרט שלי הוא: Core i5 4690K GTX770OC Z97X GAMING 7 הקירור שחשבתי עליו הוא Noctua NH-C14 איך הוא? ובנושא המשחה הטרמית האם אני צריך לשים גם אם המעבד חדש נרכש לפני כשבוע. והאם לשים אז צריך לשים ישירות על המעבד?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  6. המפרט : מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1 הספק יהיה ככל הנראה seasonic 300-350w והמארז הוא : http://ksp.co.il/?uin=20356 הוא מגיע עם 120Mm אחד מאחור, ויש אופציה לשניים X 120mm מלפנים שנראים לי פיתרון טוב מאוד לכניסת אויר רענן לתוך המארז. אני מחפש מאוררים זולים ככל האפשר אך עדיין איכותיים ושקטים יחסית. אין ד…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. Started by נודלר,

שלום, לוח האם שלי הוא gigabyte x48t-dq6, שהוא די ישן... אבל בעקרון הוא תומך ב-ddr3 עד 2000MHz. יש לי מעבד QX9770 extreme, וזיכרונות DDR3 1866MHz. ספק כוח 450W של corsair. החומרה הזו פעם נחשבה משהו משהו, היום היא קצת מיושנת אבל וואלה - סוחבת לא רע. העניין הוא כזה: הלוח אם לא עובר את ה-1333MHz במהירות זיכרון דיפולטית. אני יודע שיש לו את היכולת, אבל צריך לקנפג את זה, ואת זה אני לא יודע לעשות. מצורפת תמונה של הגדרות ה-BIOS. ניסיתי בהמלצת מישהו להפעיל את ה-XMP ולשנות את ה-System voltage control ל-auto, והתוצאה הייתה שהמהירות של המעבד ירדה, ובפועל המחשב כלל לא נדלק (איפסתי את ההגדרות של ה-BIOS) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לעשות כדי שהזיכרון שלי יעבוד במהירות המיועדת שלו? תו…

• 1 תגובה
    • 4k צפיות
  8. Started by BonyB,

שלום. קראתי מעט על דרכים לבצע OC ויש קטע אחד שתפס את תשומת ליבי. נאמר: שלפני שמתחילים להעלות מכפלה, יש להוריד את הVOLTAGE לכמות שמצויינת במפרט המעבד _ (בדף הבית שלו). לאחר הורדת המתח, יש להעלות מכפלה עד לתקרה, ורק אז להעלות מתח שוב. שאלה. יש לי 4790K האם ניתן להוריד את המתח ל 1.1V והמעבד ימשיך לתפקד רגיל? _ (ב 4.4GZ ניתן לראות 1.2V -> -> אז האם ניתן להשיג אותה מהירות גם עם 1.1V?)

• 1 תגובה
    • 4.2k צפיות
  9. Started by Cupid Me,

היי מחפש מאוורר 120 מ"מ למארז עם דגש על ביצועים מקסימליים - אם אפשר שיהיה גם שקט יחסית מה טוב אין מגבלת תקציב תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Guy950,

שלום לכולם, יש סבירות גבוהה שהקירור מים הסגור שלי הפסיק לתפקד והמעבד הגיע ל92 מעלות! לכן אני חייב להחליף את הקירור. אז ככה, אני מחפש קירור אוויר עבור הi7 4770 שיהיה קל להרכבה ויקרר את המעבד כמו שצריך בכל מצב. במחשב אני מתעסק במשחקים אך גם מפעיל במקביל מספר מכונות וירטואליות ולכן הן מעמיסות על המעבד וחשוב שכל קירור יוכל להתמודד עם זה. אשמח לשמוע מכם המלצות, תודה עריכה: הקירור הקודם שלי היה קירור מים סגור CoolIT ECO ששירת אותי כמה שנים טובות. במאמץ המעבד היה מדגדג לכיוון ה60 מעלות ולרוב היה נמצא על איזור 55 מעלות. האם הקירורים הבאים מומלצים ויניבו את אותן התוצאות? http://www.tms.co.il/product/12009 או http://www.tms.co.il/product/12975 או זה: http://www.plonter.co.il/deta…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  11. Started by AmonAmarth,

אהלן, ברשותי ספק CORSAIR TX750, עם הזמן הוא התחיל לעשות רעש של טרקטור. מחיפוש ברשת מצאתי שדרוש מאוורר מסוים שיעבוד עם הספק אחרת הוא לא יקבל מתח כי לא כל מאוורר כנראה מותאם לספק כוח. לא יודע אם זה נכון ולא מבין בנושא הזה בדיוק. אשמח להמלצה למאוורר לספק, 140mm אפשר מהארץ אבל מעדיף מחול לגבי טווח מחירים אין לי מושג. אני לא מבין בזה אשמח להמלצות גם בזה תודה וחג שמח!

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  12. Started by no_way,

שלום, קניתי שני מאוררים חדשים 80CM למחשב כשאני מנסה לחבר אותם לחוט חשמל במחשב (אינני יודע איך קוראים לחוט הזה) המחשב מתחיל לצפצף בלי הפסקה. מה עושים? ספק כח ANTEC TRUEPOWER TRIO 650W כרטיס מסך: מעבד:

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. היי, אני מצליח להגיע עם ה 5820K שלי ל 4200 MHZ במתח של 1.28. לפי שיטוט באינטרנט אנשים מגיעים אפילו ל 4500 במתח נמוך יותר. כל ההגדרות בביוס על AUTO חוץ מהמתח והמכפלה. המעבד במנוחה על 36 ובמאמץ על 68. קירור 110 CROSAIR זיכרון 2400 הגדרות XMP מצד שני חשבתי לעצמי גם ככה הוא חיה מבחינת מהירות אז אולי עדיף להישאר ככה ולנסות לעבוד על הורדת המתח? שאלה שניה ...שמתי לב שהמכפלה יורדת בחזרה מ 42 ל 12 שאין משהו רץ אבל המתח נשאר על 1.28 קבוע איך מגדירים בביוס שגם המתח יירד או שיישאר קבוע על 1.28? תודה רבה לכם!

• 1 תגובה
    • 5.1k צפיות
  14. Started by THE-BIG,

בביוס אני מגדיר מתח מעבד ל1.200 וולט בבדיקת מאמץ מופיע לי בין 1.14 ל1.17 למי אני אמור להתייחס ברצינות? ועוד שאלה קטנה. למה בעת מאמץ המתח דווקא יורד?

• 1 תגובה
    • 4.8k צפיות
  15. Started by Pancakes,

היי, אני צריך המלצה למשחה טרמית, עבור i5-2400 עם קירור סטוק אם זה משנה, לא משהו מיוחד העיקר שיעבוד. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by dror_gh,

שלום קראתי את הנעוץ והורדתי את התוכנות לבדיקות טמפרטורה משהו מוזר ב HWMONITOR הוא רושם לי בסביבות 80 מעלות של ה CPU למרות ששניה לפני ב BIOS הוא הראה לי 27 אותו דבר ב SPEED FAN ב REAL TEMP הוא היה הכי קרוב והראה לי28-30 אבל על כל CORE בנפרד (יש 4) איך אני רואה טמפרטורה (נכונה!) של ה CPU ולא כל CORE בנפרד? אין שום מצב (גם לפי ההתנהגות של המחשב ) שהטמפרטורה עולה מ27 מעלות בביוס ל90 בווינדוס ואחרי שניה יורדת חזרה ל27 בביוס שוב. תודה רבה על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. שלום ברשותי המעבד הבא : AMD FX-8310 3.4GHz לוח אם: GA-990FXA-UD3 ספק : CORSAIRE 850 מחפש זיכרונות מתאימית.האם יש צורך בזיכרונות מהירים יותר מ 1600?

• 1 תגובה
    • 5.9k צפיות
  18. היי שוב, אם למישהו יש המלצה על בקר טוב, לפי הפירוט שאתן בהמשך, אשמח לשמוע. אז ככה, דבר ראשון, מדובר במארז CM 690 III(בגרסא ללא החלון); http://www.coolermaster.com/case/mid-tower-cm690-series/cm693/ המאווררים: 1 קדמי, 200מ"מ, מגיע עם המארז. 2 עליונים, 120מ"מ, Scythe Slip Stream-1900RPM ; http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120.html 3. 1 אחורי, 120מ"מ, מגיע עם המארז. 4. אחד תחתון: 120מ"מ, Scythe Slip Stream-1900RPM. 5. 2 על הדלת, 120מ"מ, SP120 High Performance Edition, High Static Pressure; http://www.corsair.com/en/air-series-sp120-high-performance-edition-high-static-pressure-120mm-fan 6. 2 מאוורים של הקירור למעבד Noctua Nh-D15. סה"כ מדובר ב-9 מאווררים.…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  19. Started by onlyhuman,

יש פה כבר דיון על זה תודה!

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  20. Started by leahd3,

שלום לכולם שדרגתי את המחשב שלי ואני רוצה לדעת האם איך להתחיל עם או סי נתונים i7 47090k gtx 970 g1 gaming asus z97-a corsair 500R corsair 750w TXM mugen 3 push pull config האמת כל חיי הייתי עם לוח של גיגהבייט ואין לי ממש מושג איך להתחיל עם הלוח של אסוס אני מניח שהמעבד הזה יכול להגיע ל 4.8 די סבבה נכון לעכשיו המעבדשלי במנוחה 25 מעלות ובמאמץ של aida64 מקסימום על 65 pch temp 48-56 אשמח לעזרה בלוח הזה תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 4.9k צפיות
  21. Started by RTTW,

https://www.dropbox.com/sh/7hew98jyygsmtqh/AADTuuxTQLBi4FEpB9Nxzkdza מגוון ביוסים לדגמי B85 , H81 , H97

• 1 תגובה
    • 4.8k צפיות
  22. היי, אני קצת אובססיבי לרעש ועדיין רוצה מערכת גיימינג בסלון אצלי. המפרט הנוכחי שלי הוא (מארז corsair 250d): - מעבד Arctic cooling 11 LP - מארז: Corsair AF120L & AF140L - ספק כוח Corsair CX430M כל האוורור פחות או יותר זול / הגיע עם המארז - ורוב הזמן המאווררים של המארז והכרטיס מסך כבוים וגם שנדלקים, לא עושים רעש חריג. המאוורר בספק כוח לעומת זאת עושה רעש די מעצבן... אני מעוניין להחליף את המאוורר בספק כוח שלי למשהו שקט יותר, ומסרטונים ביוטיוב זה לא נראה כזה מורכב. השאלות שלי הן: 1. כמה זה מורכב באמת? (למישהו עם חוש טכני סביר) 2. בסרטונים ביוטיוב הקונקטור עצמו נראה שונה ממה שמגיע עם המאווררים - או שדמיינתי? ובכלל איזה קונקטור צריך? 3. איזה מאוורר לקנות? של מעבד?…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  23. מאוורר הסטוק רועש והמעבד מתחמם לו בשקט לטמפרטורות של 65-70 מ"צ. מעבד a10-k7850 TDP 95W מארז: Antec NSK2480B לוח אם: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 מחפש קירור שקט ופשוט שיכנס במארז ולא יעשה חור בכיס, עדיפות לרכישה בחיפה אבל גם אינטרנט/חו"ל אפשרי. הבנתי שScyth Shuriken Rev.B אמור להתאים, יש המלצות נוספות? בתודה מראש... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ אני רואה שיש שני דגמים של Noctua שיתאימו NH-C14 / NH-L12 האם המחיר הכפול שווה, האם יש בעייה בהתקנה עם מאוורר אחד? ה(א|ע)רות, המלצות, ביקורות, משהו...

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  24. Started by kingdavid,

יש לי את הלוח והמעבד הזה [h=1]GABYTE X58A-UD3R i7 950 כמה אני יכול להגיע איתו ואיך אני מתחיל לעשות אוברקלוקינג ? ראיתי סרטון השאלה עם לעשות כמו שהוא עשה [/h]

• 1 תגובה
    • 4.8k צפיות
  25. Started by d4rki,

האם הטמפרטורות האלה בסדר לSTOCK FAN? בזמן שאני לא משחק? רק באינטרנט? מחר אני מביא H55 ורציתי לדעת אם הוא יחזיק עם המפרט והספק שלי והאם כדאי להשתמש בשני המאוררים שלו על הראדיאטור אחד מקדימה ואחד מאחורה כי יש לי כבר 3 שבאו עם המארז על המחשב. ועוד שאלה. למארז שלי יש אפשרות שליטה במאוררים? מומלץ לי לחבר הכל פשוט ללוח אם שיבחר לבד? או להשתמש בזה בחלק? נסו להדריך אותי כמה שיותר PC Specs •Case: Antec GX 505 with 3 120MM FanCoolers •CPU: Intel® Core i7-2700K CPU @ 3.50GHz-3.9GHz Turbo (8 CPUs) •Memory: Samsung 16GB [4x4] DDR3 1600Mhz •Video Card: Sapphire R9 280X Dual-X 3GB •Power Supply: CoolerMaster GX II 550W •Motherboard: Intel® Desktop Board DZ68BC •OS: Wind…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.