עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי קודם אני יתחיל עם השאלה הראשונה. אתמול קיבלתי את המחשב שלי מאיבורי (נמסר ביום שיש וקיבלתי ביום ראשון סוף סוף משהוא טוב אצלהם) ומכיוון שנדפק לי הלוח אז החליפו לי לוח ולא היה להם את אותו לוח אז הם התקינו לי לוח כצאת יותר טוב (בלוח הקודם לא היה לי PCIX אולי זה יעזור לUSB3). ניכנסתי לCell Menu וראיתי סוף סוף אפשר לעשות אוברוולט מה שראיתי שבלוח MSI יש מתקופת ה 478 I845 משהוא כזה. משום מה למעבד זה חסום ויש לDIMM (זה הזכרונות נכון?) ולPCI E. אני העלתי את המתח מ1.250V ל1.300V וכרגע ל8500GT שלי יש OC של 459Mhz@740Mhz GPU ולזיכרון 400@510MHZ ואני עובד ככה כמה חודשים עם ATI TOOL והשיידר על המקסימום בRIVA TUNET (בATI TOOך זה באמצא או משהוא כזה אבל זה אוטומטי מעלה). בקיצור אחרי…

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  2. שלום, הייתי רוצה לדעת אם אפשר לנעול את המתח של ה PCIEXPRESS כדי שמתי שאני יעלה את ה BUS המהירות שלו לא תשתנה. יש ברשותי לוח אם ASUS COMMANDO 965P REV 1.00G . ועוד שאלה קטנה עד כמה משפיע כרטיס המסך על ה OC של המעבד והזכרון והגשר צפוני כלומר האם אפשר לקבוע בתיאוריה שיאי עולם ב SUPER PI וב CLOCK SPEED של המעבד עם כרטיס למשל 7300GS ? אני לא גיימר כך שאני לא יודע מה אני צריך כרטיס מסך מטורף אבל אני מתכנן OC מטורף... בתודה עידו

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  3. שלום, קניתי את הזכרון של חברת TEAM ששבר כבר שיאי עולם עם CL4 ב 1066MHZ הוא מגיע עם קירור של THERMALRIGHT HR-07 שנחשב להכי איכותי שלהם. ובגלל גודלו של הקירור הוא לא מאפשר להתקין 2 סטיקים על הלוח. (זאת לא הגרסה של ה DUO שנותנת) והזכרון הזה הוא 2 מגה והחברה לא מייצרת את הזכרון הזה בקונפיגורציה של 4 גיגה כלומר 2 סטיקים של 2 גיגה ולכן שאלתי היא : מה יותר חשוב בהשגת שיאים ב SUPER PI 1M הנפח של הזכרון או הפונציאל של המהירות שהוא יכול להגיע כי הזכרון הזה יכול להגיע בכיף ל 1300 MHZ השאלה האם זה ממש קריטי ב SUPER PI 1M שיהיה 4 GB כדי לשבואר שיא או יותר חשוב קירור טוב והפונציאל OC שלו כי שמתי לב שמי ששבר את השיא של ה SUPER PI 1M השתמש ב2 GB רק אני רוצה להיות בטוח... אז מה דעתכם.. בת…

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  4. Started by maormark,

שלושה חברות המחיר הוא כמעט זהה: הראשון: Arctic Fan AF8025L 80mm 30 ש"ח ליחידה http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=3_46_63&mID=89&page=spec השני: Zalman דגם ZM-F1 38 ש"ח ליחידה http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?Idx=204 השלישי: Thunderblade 8cm Blue led Case Fan A1910 35 ש"ח ליחידה http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1165&ID=1738#Tab1 אני מעוניין לקנות 3 יחידות לקירור של המארז, אחד מוציא אוויר אחד מכניס אוויר מגב המחשב, ועוד אחד מוציא אוויר מצדו של המחשב (הכוונה מול המעבד). או אולי עדיף בכלל לקנות מארז כולל מאורר חדש: Elite 335 Black http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=…

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  5. דבר ראשון אני חייב להגיד תודה ל taotao שצממך בי לאורך כול הדרך פה בפורום תודה רבה אחי ! דבר שני האלתי את ה FSB ל 425 שנתן לי 3.61 GHZ לוח אם : EP45DS3L מעבד:Q9550 קירור: AC EXTEM זכרונות 4G OCZ REAPER 1066HZ הינה תוצאות היציבות מהתוכנה OCCT טמפרטורות : מתחים : ההגדרות בביוס עומדות על : בשלב הראשון העלתי את ה FSB ל 425 ואת ה PSI-E הגדרתי על 100 בשלב השני שמתי את הזכרונות על 2.00D והגדרתי ידנית את התזמונים זה בסדר למרות שאני לא מנצל את כול ה 1066HZ שיש לי ? ובשלב השלישי זה המתחים שהגדרתי המתחים בסדר ? צריך לשנות משהו ? אני צריך חוות דעת כללים על ההגדרות ועם אני צריך לשפר משהו ו עם ה OC יציב או לא ואיך אפשר ליצב אותו עוד יותר עם צריך …

• 1 תגובה
    • 485 צפיות
  6. פירקתי את שתי המאווררים כדי לנקות אבק ואני לא זוכר לאיזה כיוון כל אחד הלך האם שתיהם לאותו כיוון ? פנימה ? החוצה ? תודה טל.

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  7. שלום חברים, בדיוק בשעה זו אני נעזר בפורום מפרטים ע"מ לבנות מערכת מחשב עבורי. קפצתי לבקר בפורום זה כדי לקבל עזרה ממוקדת יותר בנושא גוף הקירור למעבד. אני מחפש קירור שיהיה איכותי ושקט באופן כזה שישתלב יפה במערכת שכולה מתוכננת להיות שקטה במיוחד. דגם המעבד עדיין לא נבחר באופן סופי אבל אני יוצא מתוך הנחה שכל מעבד מסדרת C2D הוא בעל תושבת LGA 775 ועל כן ניתן כבר עכשיו להתאים לו גוף קירור עפ"י דרישותיי. קישור למפרט שנמצא בשלבי בנייה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411823.new;topicseen#new אשמח לקבל המלצות לקירור שיענה על דרישותיי. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  8. יש לי PALIT SONIC 4870 בעל ה2 מאווררים. כמו שאתם יודעים יש לו 2 מצבים, אחד של OC קל ואחד בתדרים נורמלים, שאני במצב הנורמל המאווררים נעולים על 20% ולא זזים, לפעמים אני מגביר אותך ל50% כי הטמפ' כבר עולה מהר, וכשאני מפעיל את מצב הOC הם נעולים על 50% וזה עושה בנתיים רעש מיותר כי המחשב לא במאמץ אפילו ומשום מה הם לא יורדים בעצמם לנניח 20%. למה זה קורה? זה בכוונה ככה?

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  9. Started by dudwity,

היי חברה, יש לי את הגוף קירור הנל מותקן על תושבת AM2 ואני מעוניין להתקין אותו במחשב אחר עם 775 ואין לי את המתאם . למישהו במקרה יש את המתאמים שבאו עם הקירור הנל ולא צריך אותם? תודה דודי.

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  10. שלום, יש לי מעבד Q6600 על לוח אם P35-DS3L עם 2GB זכרון וSapphire HD 4870 Toxic 1GB שמחובר לCorsair 450W Pure. המעבד שלי (לפי RivaTuner) נמצא בטמפרטורה של 60 מעלות (בIdle) ל65-57 בזמן משחק (נאמר לי שטמפרטורות אלו לא סבירות למעבד). על המעבד יושב Arctic Cooler 7. הכרטיס מסך נמצא בערך באותן טמפרטורות. כמוכן, לאחר הרבה זמן במחשק מסויים, יש האטה בביצועים (המשחק זז הרבה יותר לאט). למישהו יש מושג ממה זה נובע? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  11. Started by elerock,

שלום ברצוני לעשות OC לכ.מסך שלי הדגם הוא 8800GTS 320MB הכרטיס הוא G80. הכרטיס מקורר ע"י DuOrb של TT ולפיeverest הטמפ' הוא: 37 GPU 42 GPU Diode 37GPU Ambient הטמפ' במנוחה. אין לי בעיות סרקולציה במארז ואין לי רכיב העובר את ה 45 מעלות. אם זה משנה המעבד הוא AMD Triple Core 8450 עם OC קטנטן ל2.4GHZ. הזיכרון הוא 4GB של A-Data מסוג Viseta Extreme. יש לי RivaTuner אבל אני לא יודע איך להשתמש בא. הקלוקים לפי התוכנה הם: CORE 513 Shader clock 1188 Memory 792 תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  12. עריכה: טעות בפורום. עכשיו כנראה העבירו את זה. אפשר לנעול את הדיון הספציפי הזה. תודה.

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  13. Started by wbear,

שלום חברים,אני זקוק לעזרתכם למצוא כבל לחיבור המאוורר שלי ללוח על מנת לקרוא את ה RPM מצורפת תמונה של הכבל הנדרש, תודה רבה, [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  14. Started by LevyVista,

מה קורה חברים, הרצתי בדיקת יציבות של שעה בOCCT ואלו התוצאות.. לכמה בערך אוכל להגיע עם המערכת שברשותי? תמונה פרטים על המערכת במפרט. תודה מראש, רון.

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  15. Started by thebenjamin,

אפשר להגיע עם Q9400 ל3GHZ עם קירור סטוק בלי בעיות?

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  16. Started by רוני רו,

היי אני לא מבין למה יש שלושה מדיי מעלות לכרטיס מסך, לאיזה להתיחס? זה נמדד במצב מנוחה. רוני

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  17. Started by חבקוק,

שלום לכולם, החלטתי לנסות לבצע OC במערכת שלי בפעם הראשונה, אני ממש בור בזה אז אני צריך מכם קצת עזרה... קודם כל המערכת : INTEL C2D E6300 DFI INFINITY 975X 2X1GB OCZ REAPER EDITION 800HZ 4670 HD 1GB 1)האם כדאי לבצע OC על מערכת כזו ואם כן על איזה רכיב(ים)? 2)ניסיתי להבין מהמדריך אך לא הצלחתי מהי הטמפ המומלצת למערכת כמו שלי? 3)כיצד אני בודק את הטמפ' בתוך המארז בצורה אמינה? (יש לי SISOFSANDRA האם אמין?) 4)יש לי מארז סטנדרטי עם מאוורר 120mm רגיל האם בשביל OC סטנדרטי אני צריך תוספת קירור? 5)האם יש מדריך ספציפי ל-OC עבור הלוח אם שלי או עבור מעבדי C2D? תודה מראש לעוזרים...

• 1 תגובה
    • 572 צפיות
  18. Started by Iv0ry,

האם ניתן להניח מאוורר למארז בצורה כזו (המאוורר בתחתית) http://www.siz.co.il/my.php?i=vnyjyzjmzjll.jpg חשבתי על המאוורר הנל למארז CM CENTURION 5 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3318&CatCode=414 תודה ;D

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  19. Started by Iv0ry,

האם אפשר להגיע בקירור סטוק עם הכרטיס הנל לביצועים של HD4870 או שצריך ממש OC קיצוני? יש לי במעבד קירור של ארקטיק קולינג 7 פרו אם זה משנה משהו. תודה

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  20. המחשב בעל 2 מאווררים סטנדרטים לגמרי... ומאוורר מעבד פשוט.... שאני נכנס לדפדפן או לסתם משחק... המאווררים מורידים הילוך ומתחילים להרעיש כיאלו יש לי טרקטור קטן בתוך המחשב... מה אפשר לעשות בשביל לפתור את זה... לנקות את המחשב יעזור? או שצריך להחלליף את המאווררים כבר?

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  21. Started by Discreet,

האם זה נורמלי הוא מגיע לטמפרטורה כזאת אחרי משחק קצר בCSS שזה משחק לא כבד... ויש לי עוד בעיה שהמחשב דלוק הרבה זמן והמסך מתכבה והנורה שלו הופכת לצהוב אז אחר כך המחשב כיאלו תקוע ואני צריך להדליק מחדש

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  22. כמו זה http://www.coolitsystems.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=6 או http://www.techpowerup.com/95780/Corsair_Hydro_H50_Unveiled.html או כי זה תחליף מצוין למערכות האויר שקיימות היום השיפור שם בין המערכות הכי טובות כמעט ואין שינוי כבר מעלה לפה מעלה לשם. לדעתי הקירורי המים למעלה הם העתיד ולדעתי לא עוד הרבה זמן והם יחליפו את קירור האויר כי הם פשוטים להרכבה ביצועים טובים יותר ובעתיד הם ישתפרו עוד ולעומת מערכות שלמות של קירור מים שדורשות ידע והרכב של מערכות עמוסות, זה פשוט קטן ופרקטי. השאלה שלי היא אם משהו יודע על דגמים נוספים של קירור מים מהסוג הזה של חברות אחרות שצריכים לצאת?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  23. Started by maormark,

קניתי מאוורר ZALMAN CNPS9500 LED ורציתי לקנות מארז שיתאים מבחינת הגודל המידות של המאוורר הם 85X112X125 האם המארז הזה יכול להספיק לי: CoolerMaster Elite 335 Black (W)185 x (H)413 x (L)486 mm תראו מה רשום באתר של זלמן Case chassis cover must be distanced at least 135mm away from the motherboard. There must be no interfering תודה מראש

• 1 תגובה
    • 483 צפיות
  24. Started by XMB,

אהלן, התקנתי את הדרייבר החדש של נוודיה 185.20 ומאז אי אפשר לעשות OC עם RIVATUNER הוא אומר שהוא לא מזהה דרייברים אשר תומכים בתוכנה, יש משהו שאפשר לעשות עם זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  25. Started by r1plet,

שלום, ברשותי כ. מסך GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE הידוע בקרור הNON REFERENCE האיכותי שלו. שמתי לב שישנם הבדלים של 6-13 מעלות בין הCORE TEMP אותה מציגה לי RIVATUNER 2.24 למה שמציגות לי EVEREST וOCCT, כשהRIV TUNER היא זו שתמיד מראה את הטמפ' הנמוכה יותר. השאלה פשוטה - למי להאמין? סקרין לכל העניין: (אין צורך להתייחס לטמפ', הטמפ' הרבה מעל 30מע' בחדר כרגע...) האם הגיוני שRIVA TUNER בעצם מראה לי את טמפ' הMEMORY של הכרטיס כCORE TEMP?

• 1 תגובה
    • 594 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.