עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by bumpd,

הבקשה בכותרת וסתם שאלה יש תוכנה שמוצאת את הmax core וmax mem כמו ati tool אבל לכרטיסים של נוידיה? תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  2. על איזה תוכנה אתם ממליצים לצריבת ביוס של כ.מסך דרך וינדוס?? הכרטיס הוא של נוידיה FX5200

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by x-dude,

המאוורר הצדדי שבמארז שלי התחיל לעשות רעשים לא נורמליים, אני צריך מאוורר טוב 80mm, כמה שיותר חזק אבל כמה שיותר שקט (השקט יותר חשוב), אם אפשר מ- pandas או ksp לא מעוניין במאוורר עם לדים ולא כאלו עם חיישנים.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, התחדשתי לי במערכת חדשה ואני רוצה קצת לראות מה הגבולות שלה. בגלל שאני חדש בתחום האינטל ולא מכיר גם את הביוס של הלוח הזה, אני מסתבך איתו אשמת לקצת עזרה ועצות כדי לסחוט את המיץ מהמערכת. כחלק משיפור הקירור אני הולך להתאים את הבלוק שלי (MAZE4) לתושבת LGA775 מסוקט A הישן שלי. המערכת הישנה שלי היא: Atlon XP 1700+ Abit NF7 v.2 TwinMOS ddr400 והחדשה: CPU: E6300 MB: Asus P5B deluxe MEM: G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 1GB Dual Channel (F2-6400CL4D-1GBPK ) PSU: OCZ ModStream 520W עשיתי OC קטן דרך התוכנה AI SUITE , העליתי את ה באס ל 300 ומכפלה 7, לא נגעתי במתחים. הכל יציב. דרך איפה עדיף להעלות את הבאס והמתחים, התוכנה או הביוס? ואיפה בביוס יש את האפשרות הזו?

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! ברשותי כרטיס מסך מתוצרת gigabyte עם מעבד גרפי nVidia GeForce 6600. אני מעוניין להמהיר מעט את ה- GPU, אשמח לקבל מידע עבור השאלות הבאות: 1) מה היא הטמפ' המקסימלית שה- GPU הנ"ל מסוגל לסבול ? 2) איזו תוכנה הכי מומלצת ושימושית לצורך ביצוע בנצ'מרק ? 3) איזו תוכנה הכי מומלצת ושימושית לצורך ביצוע העמסה מירבית של ה- GPU ? תודה, אלכס.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by shaharezra,

כמו שחלק ממכם יודעים ומי שלא יודע מוזמן להסתכל בפורום יומני פרוייקטים בשבוע האחרון בניתי מערכת קירור גז למעשה זוהי EMP- K2 בבניה עצמית שלי אין לי הרבה זמן אז היום השתעשעתי קצת וזו התוצאה (הזמנית בהחלט) שיפור נוסף בקרוב. בינתיים תבלו http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=144035

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום, החלטתי לעשות OC למחשב השני שלי, AMD Athlon 2500+ (Barton) 512MB geil+256MB Geil שניהם 400mhz pc-3200 לוח אם : gigabyte ga-7S748 --- מהירות FSB מקורית: 166 אני העלתי ל 190 [בbios] טמפרטורה: מנוחה 48 מאמץ של שעה: 53 -- עכשיו אני מנסה לעשות FSB 200 זה מעלה את ה windows ועושה איזו שהיא שגיעת מערכת memory dump ...... משהו כזה.. ניסיתי להעלות עוד 5% מתח בCPU ועוד 0.1 בזיכרון -> זה לא עוזר... למה? ומה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה? ****עידכון: עידכון הFSB + תמונת מצב קצת למטה....

• 19 תגובות
    • 996 צפיות
  8. המפרט בקיצור: E6600, P5B DLX, NINJA, P180, CROSAIR XMS2 DDR2 800MHZ CL4 בחדר ממוזג + מארז פתוח. OC בקיצור: FSB-400MHZ, DDR2-800MHZ-4-4-4-12, CPU-3600MHZ-X9 VMEM=2.1V VCORE=1.35V טמפ' במנוחה - 53 מעלות. ברגע שאני מפעיל STRESS TEST באמצעות EVEREST המעבד מגיע ל-65 מעלות ב-50% ומתנתק ב-100% עם 84 מעלות (אלא מה ). עם VCORE נמוך יותר הלוח כבר לא מגיב. מה קורה כאן? הרי ראיתי המון מקרים של OC למערכות דומות שהיו כבדים וקרירים יותר. אשמח ליעוץ מהממומחים כאן. תודה, TMP

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. היי עשיתי OC לכרטיס מסך 7900GTX OC ממש עלוב עליתי מ1640\670 ל-1772\685 את הOC אני עשיתי גם עם ATITOOL וגם דרך הדרייבר של NVIDIA ושאני עושה RESTART למחשב הכל מתאפס להגדרות יצרן, מישהו יודע למה? והאם יש דרך להמשיך את הOC הזה (ע"י הוספת מתח) כי מבחינת טמפ אני מגיע מקסימום ל60, ואם כן איפוא אני עושה את זה? תודה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by UVnet,

בעצם זאת שאלה כפולה אני קונה Core 2 Duo 6300 Abit AB9 GeIL Ultra 2x1GB PC2 6400 CL4 ו Sunbeam Tuniq כמה אני יכול להגיע לדעתכם? ובכלל קניה טובה?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני בודק בביוס, הטמפ' היא 38-39 מעלות, כאשר אני חוזר לווינדוס מוצגת לי בדיוק את אותה טמפ' שהייתה בביוס בתוכנה של הלוח אם, ולאט לאט הטמפ' צונחת ל-32-34, ואני רואה את הצניחה בהדרגה, יכול להיות שבווינדוס המאוורר של המעבד מתאמץ יותר בגלל אופציית הSMART FAN? קצת מוזר לי הקטע הזה כי בביוס המעבד אמור להיות בפחות עומס... אגב, מה שאמרתי נכון גם לגבי הטמפ' של הNB, בביוס היא 53, שאני מגיע לווינדוס היא צונחת לאט לאט ל-43-44... יכול להיות שהחיישן מזייף? הגיוני שקירור סטוק יגיע לטמפ' של 32-34 מעלות במנוחה?

• 19 תגובות
    • 882 צפיות
  12. Started by YAHOOGEEK,

הגדרתי את ה- BIOS כמו שצריך ל OC. עכשיו, כשאני בוחר CPU HOST CONTROL = ENABLED זה מוריד לי ישירות את ה MEMORY FREQUENCY ל 500 מ 667, למה זה קורה? קצת הסבר יהי מאוד מועיל. (אני עושה OC למעבד ולא לזיכרונות) עוד משהו, כרגע ה FSB שלי הוא על STOCK 266 MHZ וה MLTIPLIER הוא על 9 את אומרת 2400 MHZ, מעבד E6600. כשעשיתי ENABLE ב CPU HOST CONTROL אז ה CPU HOST FREQUENCY השתנה ל 200 MHZ ואני ברוב טיפשותי שמרתי את ההגדרות הללו. עכשיו בעיקרון, כרגע ה FSB נמצא על 200 או 266 כמו שהיה בעבר? אני אמור להתחיל עכשיו מ 200 ל 205 MHZ או מ 266 ל 271 MHZ (עלייה ראשונית של 5 MHZ), מקווה מאוד שהבנתם אותי ואני מחכה לתשובות. תודה רבה רבה. עריכה: לצערי ה BUS ירד ל 200, הוא היה ב 266... MHZ (בדקתי ב C…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני משתמש בתוכנה EVEREST והוא מציג לי 48 טמפ' של המעבד במנוחה (AMD 64 3200 @ 2400) כי קשה לי להאמין שלמעבדים האלה עדיין יש את הבעיות חום הישנות של AMD... אלא אם כן המאוורר לא משהו אבל עדיין לא הגיוני לי 48 מעלות במנוחה(ולפי מיטב זכרוני המאוורר נקנה בנפרד מהמעבד) יכול להיות שיש קשר למתחים שהוגדרו בביוס? DRAM Voltage 2.70 Chip Voltage 1.60 אגב שכחתי לציין שהלוח אם הוא DFI Ultra Infinity ועוד שאלה בקשר לזכרונות.. הוזכר בפורום דיי הרבה פעמים העניין של ה1:1 (שאגב אין לי מושג מה זה אפילו לאחר שקראתי פה כמה תגובות ומדריכים.. חבל שהם לא מפורטים יותר) אוקי אז קודם כל.. הזיכרון שיש ברשותי הוא GeIL 512MB * 2 400MHz ומהEVEREST עוד קצת מידע: DIMM1: GeIL CL25-3-3DDR 400 512 MB PC3200 …

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ilay22,

פעמיים עשיתי OC, בפעם הרשונה רק עד 205, וזה גרם לוינדוס לקרוס עם מסכים כחוילים, ולא לעלות שוב (אחרי שבדיקה בS&M שהראתה שהכל בסדר) פירמטתי והתקנתי וינדוס מחדש, ושוב עשיתי OC, הפעם הגעתי ל 235, והוא שוב קרס, ולמרות שהוינדוס עולה, הוא עובד בצורה נוראית (הרצתי כל פעם את S&M והכל היה בסדר) אין בעיות חומרה, בדקו בחנות אחרי הפעם הראשונה איך יכול להיות שה OC הורס לי את וינדוס? :s05: (למנהלים: מתנצל על הפוסטינג הכפול מקודם)

• 19 תגובות
    • 995 צפיות
  15. Started by redead,

האם למאורר 4 ס"מ שמתקינים בגב המארז יש משמעות בכלל?? הוא עוזר במשהו? מנסיוני האישי זה נראה לי כמו בדיחה עלובה שלא מזיזה אפילו במעלה אחת את הטמפ.. האם אני צודק?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by t-macc,

האלן אז ככה עשיתי oc ל7600gt של גיגה בייט,שמתי לב לאחרונה לתקיעות פעם ב 20 דקות בערך,תקיעות של מספר שניות.אני משחק במשחק רשת וכל פעם בערך בעשרים דקות יש תקיעה.ב 3dmark05 לפעמיים יש תוצאה נורמלית ,ולפעמיים נמוכה הרבה יחסית מהרגיל. לפני שבועים בערך שהרצתי ati tool במשך שעתיים לא ראיתי eroes אבל עכשיו שהרצתי אחרי 5 דקות ,הבדיקה נתקעה לכמה שניות כמו במשחק אבל בתוכנה לא היה eeror.שאני ביטלתי את ה oc לא ראיתי סוג של תקיעה או משהוא בסגנון.יכול להיות שלוח אם או זכרונות מגבילים אותי? כי הלוח ממש מעפן וזכרונות של ddr 400.טמפרטורה לא מגבילה אותי כי השיא הגיע ל68.אני לא יודע עם להוריד את הקלוקים יפתור כי במילא הקלוקים שהגעתי פחות או יותר מאוד נמוכים.760 זכרון ו600 ליבה.הסטוק זה ליבה …

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. מפרט: E6600 P5B DELUXE X1950XT ST 2X1024 800MHZ LIBERTY 620W קירור מים כרגע אני עומד על 3400MHZ במתח של 1.4625. ה-OC הזה מספיק לי אולם מידי פעם יש לי נפילות של המחשב,יש לי מערכת קירור מים אבל הטמפ' במאמץ עם TAT מגיעה עד ל-70. בתיזמוני זכרונות לא נגעתי,על כמה לשים אותם ?

• 19 תגובות
    • 817 צפיות
  18. קניתי את המחשב שלי מלפני חודשיים וחצי מעבד E6300 בא עם קירור של SPIRE. עכשיו שמתי לב שהטמפרטורה שלו לא במאמץ עומדת על 53-54. יש לי מארז של HEC. והתמונה שלמטה^^ זה לאחר ששמתי מאוורר של 8 ס"מ במקום הטורבינה שיש לי על הדלת של המארז. ובנוסף שמתי מול הרשתית הזאת של המאוורר שעל הדלת מאוור גדול כאילו מאוור רגיל של החדר חח בשיא הכח שיכניס רוח קרה לשם. הטמפרטורה ירדה במעט ותראו מה מצב הטמפרטורה: כמובן שאני לא הולך עכשיו להשאיר את המאוורר הגדול הזה מול המחשב, אז מה דעתכם? צריך לקנות קירור חדש? או שמה שיש כרגע זה נורמלי..? תודה מראש.

• 19 תגובות
    • 917 צפיות
  19. Started by davis5,

יש לי מארז של Thermaltake עם מאוור אחורי שמוצאי אוויר יש הכנה מקדימה למאוור נוסף השאלה אם כדאי לקנות מאוורר 120 של Thermaltake או חברה אחרת וכמה זה יעזור באמת להורדת טמפ?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤963 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 מחיר: ¤690 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK מחיר: ¤1276 אני רוצה לקנות את הרכיבים האלו למחשב הבא שלי! רציתי לדעת אם הם טובים לOC? ורציתי הסבר פעם אחת ולתמיד למה ה4300 יותר טוב לOC מה6300?? הסבר פשוט! האם הזכרונות מתאים לOC ונחוצים? ותסבירו לי בבקשה איך עושים OC ספציפית למערכת זו? תודה מראש!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Sblast,

אהלן, תשמעו קניתי מחשב חדש והייתי רוצה לעשות OC למעבד. IntelE6300 קיבלתי הרבה המלצות לעשות OC למעבד לפני שמשחקי DRX10 ייצאו לשוק. המשחקים גם של היום כמו FEAR מגמגמים טיפה בגלל המעבד. \\\\\\\ מה אתם חושבים? תודה! אמצעי הקירור שלי הם שתי מאווררים של AC, של 12 ס"מ. מארז מאלומיניום של גיגהבייט. יש לי 8800GTS, וספק שהוא סה"כ 400W של אינרמקס, 2 GB זיכרון, לוחאם 965P-S3 של גיגהבייט. אני צריך ספק או מעבד יותר טוב לOC? לפי מה שאני הבנתי הכרטיס מסך בנזונה לOC. אני צריך עוד קירור?? תודה!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by redersh,

איזה יותר טוב מבחינת קירור ושקט 7900GS

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by shlomom,

שלום, מעוניין בזוג 92mm קדמיים למארז P150. ראיתי בדיונים כאן את זה : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4898 וזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3037&Pname=GLACIALTECH לפי הנתונים יש בערך 6DB הפרש ברעש לטובת ה GalacialTech. מה אתם ממליצים? יש מאווררים אחרים מומלצים? האם צריך 2 מאוררים או שניתן להסתפק באחד למחשב ללא OC?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=219

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אני לא מבין מה קורה פה כבר חודשיים אני על OC למעבד ל 2.8 פתאום יום אחד אני רואה זה חזר ל1.8 לסטוק והכל מקונפג כמו שצריך בביוס ובכל זאת זה על 1.8... ניסיתי לבטל את ההגדרות ולהחזיר אותם שוב לOC ועדיין לא קורה כלום מה זה הדבר הזה?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.