אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום,לפני יומיים בערך עשיתי OC לכ.מסך שלי , 8500GT, ועקב חוסר ניסיון ,כנראה פשוט לא שמרתי את הOC ואח"כ ראיתי בGPUZ שהתדרים חזרו להיות המקוריים.. אח"כ ניכנסתי לשחק במשחק יריות (COUNTER STRIKE) , לא כבד..מספיק כרטיס מסדרה 6 בשביל להריץ אותו סבבה.. בכל מקרה החלו לי כל מיני דרופים ותקיעות מוזרות שכבר חוויתי פעם עם כרטיס מסך GEFORCE 2 במשחק הזה.. וזה לא קרא לי בעבר..מה הקטע?ולמה זה קורא בדיוק אחרי שנסיתי לעשות OC?תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
הלוח שלי אינו תומך בהעלת מתחים דרך הביוס אין לי ברירה יש דרך לעלות מתחים אוליי אם אני יצרוב ביוס חדש ללוח או דרך איזה תוכנה להעלות את המתחים כי אני דיי סגור בoc מוגבל הגעתי מ2.93 ל3.5 אבל תכלס זה כמעט ולא מורגש שינוי כל כך ואני רוצה לסחוט עוד תעזרו לי
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
עם מי אוציא OC גבוהה יותר בהתייחס להערות שהזכרתי בדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=461648.msg3941709#msg3941709
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
כאשר אני מבצע אוברקלוק אני מחליף SPD מ 2:12 ל 2:10 - מעלה את התדר מ 133MHZ ל 149MHZ בבאס. מה שקורה זה שהזיכרון פועל ב 1490MHZ במקום 1600MHZ . השאלה היא - כמה זה משפיע על ביצועי הזיכרון ( כי הורדתי את המהירות ) ? אני בכוונה לא רוצה להעלות את הבאס ל 160 (160X10 =1600MHZ ) כי המעבד מתחמם לי יותר מידי (קירור אוויר). תודה
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
שלום צוות HWzone. ברצוני לפרסם OC שעשיתי (בדיוק כמו הOC ל2 המחשבים שכבר העלתי למאגר). הבעיה היא שהמעבד בו אני משתמש לא קיים במאגר: מעבד הIntel ATOM N280, למען האמת, לא נראה כי מופיעים אף מעבדי ATOM במאגר ההמהרה. אשמח אם תוסיפו מעבדי ATOM למאגר ההמהרה, ואם לא אז לפחות את הN280, כדי שאוכל לפרסם את הOC שעשיתי במחשבי. בברכה, אור כהן.
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
הבעיה כזאת שיש לי פריזר אקסטרים שוכב בבית ממש חדש אבל הוא הגירסה הראשונה ויש לי מחשב חדש עכשיו איפה אני יכול לקנות את הקליפס הזה ללוח כמו שיש בגירסה השניה (בדקתי זה מתאים ב 100%) מישהו מכיר חנות או מישהו פרטי אפילו שיכול למכור לי את הקליפס הזה ? פשוט חבל קירור של 200 שקל שוכב לו תודה לעוזרים !
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
ביצעתי OC למערכת ובדקתי ב Sandra. תוצאות GIPS דיי מרשימות (יותר טוב מ 975) אבל התוצאות GFLOPS דיי עלובות - פחות מהתוצאה המקורית של 860.. למה זה? איך אני משפר את GFLOPS ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להוסיף מאוורר של 120 מ"מ למארז ( raidmax ninja) הגיע רק עם מאוורר 120 קדמי ו80 מ"מ בחלון צד, ואני רוצה להוסיף אחד אחורי. המחשב פשוט רותח בזמן משחקים כבדים. עד כמה אני ארגיש את ההבדל? אמור גם להיות הבדל בביצועים בגלל המעלות הנמוכות יותר? באיזה כיוון אני מתקין אותו? אשמח לקבל המלצות למאוורר שיעלה לי עד 50-60 ש"ח עם עדיפות לשקט עד כמה שאפשר במחיר שציינתי. עדיפות לקנייה בKSP או אייבורי בגלל קירבה גיאוגרפית. אם לא אז חנות אחרת מהמרכז. עריכה: ישנה דרך לחבר מאוורר של 140 מ"מ למארז במקום 120? כי שמעתי שיש מאווררים כאלו אבל לא נתקלתי בהם.
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
גוף קירור של טרמלטק משהו מדהיםFRIO http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001599&id=C_00001600&cid=C_00000010&name=Frio&ov=n&ovid= Dimension 139(L) x 98(W) x 165(H) mm Heatsink Material Aluminum Fins Aluminum & Copper Base Heatpipe Φ 8mm x 5PCS Fan Dimension 120(L) x 120(H) x 25(W) mm Rated Voltage 12 V Rated Current 0.5 A Started Voltage 6 V Power Input 6 W Fan Speed 1200 ~ 2500 RPM תסתכלו על זרימת האויר -> Max. Air Flow 101.6 CFM Max. Air Pressure 4.2 mmH2O Noise 20 ~ 43 dBA Life Expectation 50,000 hrs @ 40℃ Connector 3 Pin Weight 1042 g - משקל מטורף מעל קילו ! אני רוצה לקנות אותו ! D:
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
אז כמו בכותרת אני מחפש קירור טוב למעבד שלי, מעדיף קירור עומד, הכוונה כמו הסוניק טאוור. ואני צריך כמה מאווררים למארז איזה שלושה בערך 120MM, שלא יעלו יותר מ-100ש''ח אולי עם חריגה קטנה אבל שיהיו עם RPM גבוה (מעל 1500RPM) אין לי בעיה עם רעש אבל לא להגזים, לא מעניין אותי לדים כל השטויות האלה. תודה
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כמה ימים רכשתי לי GTS250 1G של ג'יגהבייט אחלה דבר עכשיו אני לא יודע אם הכרטיס מתחמם או לא,אבל מה שאני יודע הוא שהמארז שלי לא מספיק מקרר בשביל זה [ג'נרי של ZIP] רציתי לשאול את דעתכם איזה קירור יהיה טוב בשביל הכרטיס הזה כמובן לא בתקציב אסטרונומי. ועל הדרך רציתי לקנות קירור למעבד E7500 אני רוצה להביא אותו לפחות ל3.5 הFREEZER 7 יספיק? ועוד שאלה אני צריך קירור לזכרונות כדי להעלות מתחים? הם של TRANSCEND 2 GB 800Mhz שאלה אחרונה ודי ספק ג'נרי יחזיק לי את כל המערכת נכון? 500 ואט
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
יש לי מארז שיש על הדלת מעל המעבד סוג של 'כיפה' כזאת שגורמת לאוויר שנכנס דרך הפתחים לעוף ישר אל המאוורר של המעבד ממנו להיתפזר למחשב (פשוט כיפה כזאת שכימעט מכסה את המאוורר של המעבד שדואגת שהאוויר ינוע לכיוון האוורר של המעבד כאשר הוא נכנס דרך הפתחים) אני לא בטוח אם זה "שואב" אוויר או מוציא אוויר הקירור של המעבד לא ממש חזק ואני לא מרגיש שאיבה או רוח שיוצאת מהפתחים האלה. האם יהיה אפקטיבי להוריד את ה'כיפה' הזאת ולהוסיף מאוורר נוסף במקום?
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
אהלן. כרגע ברשותי זלמן 9500 שאני מוכן לבעוט אותו מהחלון. רועש מאד ותמיד על סל"ד 2600. בכל מקרה, עשיתי OC קטן למעבד מ-3.16 ל-3.45 GHZ. אני רציתי את הקירור Mugen2 או Vendetta של OCZ. מסתבר שזה לא מתאים ללוח אם שלי בגלל שיש לי זכרונות עם פרופיל גבוה והם קרובים מדי למעבד. הלוח אם שלי הוא Gigabyte EX-38 DS4 אפשר לראות תמונה בלינק הזה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2754#ov מישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב בסדר גודל של Mugen2 אבל עם סיכוי טוב יותר שיתאים ללוח אם שלי? חשוב כמובן שיהיה כמה שיותר שקט ויותר מקרר. תודה.
-
- 1 תגובה
- 791 צפיות
-
-
היי,אני מחפש להחליף את כל הקירור במארז חוץ מהכרטס מסך(בגלל עניני אחריות). אני מחפש קירור למעבד(אינטל E8400)עם אפשרות שאני אעשב בעתיד OC קל ביותר.אני מחפש גם 2 מאוררים 120.חשוב לי שיהיו שקטים ככל שאפשר במסגרת התקציב. תודה
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
יש לי מארז Antec 300 וקניתי אתמול ב KSP את הקירור AC Freezer 7 Pro. לפני זה היה לי סטוק. קניתי גם מאוורר סליפסטרים עם כפתור לשינוי מהירות, שמגיע ל 110CFM בMAX (לפי הצהרת החברה). התקנתי את הקירור למעבד, שמתי את הסליפסטרים מאחורה שיוציא אוויר במקום מאוורר של אנטק שהיה לי שם, ושמתי את המאוורר של אנטק מקדימה שיכניס אוויר במקום מאוורר 80mm שהיה לי שם קודם. טמפרטורת המעבד השתפרה פלאים, אבל זרימת האוויר... למרות שלכאורה גם הכנסת האוויר והוצאת האוויר אמורים להשתפר בזכות הסליפסטרים הזה והוצאת המאוורר 80mm שלא דחף אוויר בכלל, הטמפרטורה רק עלתה... לוח אם היה 34 מעלות עכשיו 37 מעלות... הדיסקים הקשיחים עלו במעלה או שתיים אבל עדיין ציפיתי ירידה בטמפרטורות ולא עליה. אני חושב אולי לא הרכ…
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
רציתי להכין משטח קירור למחשה הנייד שלי ( כל המשטחים שאפשר לקנות דיי גרועים ממה שקראתי ) בכל מקרה רציתי המלצה למאווררים טובים ושקטים שאפשר להשתמש בהם, המחשב הוא 17" לכן אפשר גם מאווררים גדולים של 140 או יותר, אין לי בעיה גם להזמין מאייביי אם המחירים פה יקרים אני מעדיף מאוורירים של 12V שהם יותר טובים, ולכן רציתי לדעת גם איך אני יכול לחבר אותם לחשמל ומה צריך, יש למישהו מדריך ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מצטער מראש אם הנושא אמור להיות בפורום מעבדים אבל חשבתי שבנושא הזה הפורום הזה מתאים יותר. אני מתכנן לעשות OC בקרוב אבל כבר כמה ימים שהמעבד שלי מתנהג קצת מוזר הבעיה הראשונה היא עומס המעבד. אחרי שהווינדוס עולה (ואני מחכה קצת שהכל יסיים לטעון) ניצול המעבד עומד על המינימום (0-1) אבל מספיק שרק אזיז את העבר כדי שיעלה ל 19-25 אחוז. זה לא נראה לי נורמלי. בעיה שניה, טמפרטורה. אחרי שראיתי שבמצב מנוחה חום המעבד שלי הוא 51-53 ניקיתי את כל המארז, המאווררים וגופי הקירור (עושה את זה אחת לכמה חודשים). הטמפרטורה ירדה לכ 48-51 שלדעתי זה עדיין לא מספיק למחשב ללא OC. מכיוון שאת המשחה התרמית מרחו לי ממש ממש מזמן החלטתי למשחה חדשה ולמרוח משהו "טרי" יותר. ניקיתי ע"פ המד…
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-
-
יש לי מעבד ישן (3 שנים) c2d 6320 1.8GHZ בכל אופן לפני שנה בערך, עשיתי לו אוברקלוק עם תוכנה של Asus (לא זוכר את שמה האמת), זה ממש אוברקלוק בצורה מאוד פשוטה, ופחות מקצועית, והעלתי אותו ממש בקטנה ל-2.2 אני רואה בעזרת CPUZ שאכן יש אוברקלוק, אבל יש משחקים לדוגמא שדורשים 2.0GHZ, ודרך המשחק\התקייה אפשר לראות כאילו איך המשחק יעבוד על המחשב, אז עדיין רשום שיש לי 1.8, יכול להיות שזה לא מזהה או משהו? או שזה סתם? (לא שיש הבדלים כאלה גדולים בין 1.8\2.2) מאז האוברקלוק, החלפתי לווינדוס 7, ואני לא בטוח שהתוכנה הזאת עובדת על המערכת הזאת, יש תוכנה, או דרך אחרת "לבטל" את האוברקלוק? ובנוסף, האם לפני שאני מחליף מעבד כאן במחשב (C2D פשוט מהיר יותר) האם זה הכרחי "לבטל" את האוברקלוק? או שזה ישתנה…
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
שלום , שמתי לב לתופעה שאחרי שאני משחק במשחק כשלהוא (...SPLIT SECOND, UNREAL TOURNAMENT 3) כרטיס המסך במנוחה יושב על כחמש מעלות יותר.ולא, אני לא מדבר רק על דקה אחרי שיצאתי מהמשחק אלא על כמה שעות טובות אחרי או יום אחרי גם וזה חוזר לטמפרטרטות הרגילות (חמש מעלות פחות במנוחה) רק אחרי ריסטרט, אני משתמש בSPEEDFAN לבדיקת הטמפרטורות. מישהו מכיר את התופעה?? (כמובן שדרייברים מעודכנים)
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
היי קניתי לוח אם חדש P41 של גיגבייט, ראיתי שיש ללוח 3 חיבורים של מאוורים + חיבור לCPU, 1 חיבור עם 4 פינים+2 חיבורים עם 3 פינים, מניסיון שלכם את המאוורר הקידמי המכניס אויר ,לאיזה חיבור מומלץ לחבר? כי ראיתי שמהירות הסיבובים שלו קטנים ולא מספיק לקירור המארז. רוני
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
האם במערכת קירור מים יש יתרון ברעש למחשב? פעם חשבתי שמערכות מים הם ללא רעש אבל אני רואה שיש מאווררים.. כמה יתרון יש למערכת מים בעוצמת הרעש?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שזה תקין ואני יודע שמוצר מחזיק עד 110 מעלות אבל השאלה האם זה בסדר שהמצב כזה? האם 72 מעלות בממוצע מזיק בסופו של דבר ? העניין הוא שניתקתי את המאוור כי הוא מרעיש באסה. אני חשוב לקנות משחה טרמית ופשוט לחבר לצלעות הקירור עוד צלעות שהיו של המעבד בעבר. זה אמרו לעזור ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לא מזמן מצאתי את התוכנה INTEL BURN TEST בGURU 3D ושם היה כתוב ש8 דקות עבודה של תוכנה זו זהות ל40 שעות של עבודת PRIME 95. השאלה היחידה האם זה באמת כך? תודה.
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
אני עובד קצת בסוליד והכרטיס מסך שלי לצערי כבר הגיעה למצוי בכל אופן עלה במוחי רעיון שאולי SOFTMOD יעזור אההם... נסיתי בRIVATUNER וכנראה שמשהוא התפקשש ועכשיו גם הדריבר הרגיל לא מגיב בכלל יש כאן משהו שיכול אולי לעזור אם זה? אגב הכרטיס הוא 7600GT הנה קישור למה שעשיתי http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=2
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-