עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by wallace,

אחרי כמה שנים שלא עסקתי בתחום התחשק לי להמהיר קצת את המעבד (מי לא רוצה עוד ביצועים בחינם?). חיטטתי קצת ברשת וקראתי על דברים שהשתנו. בסוף החלטתי לבסס את האוברקלוק על ערכים שמישהו פרסם ברשת ועבדו לו על לוח דומה לשלי עם אותו מעבד. לבסוף עשיתי מעט שינויים משלי ונתתי לו לרוץ. המחשב יציב על תדר מעבד 3.6Ghz, אך ב-IntelBurnTest הוא מחזיר שגיאות במבחן High לאחר 5-6 מבחנים. המחשב לא קרס לי בינתיים (כמה שעות של עבודה שוטפת, ללא מאמץ מיוחד) אבל הכישלון במבחן בטח מעיד על משהו שעלול להשתבש במהלך משימות תובעניות. MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Robust Graphics Booster ...............: Fast CPU Clock Ratio ..........................: 9 Fine CPU Clock Ratio.....................:.0…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by Danix60,

היי מה ההבדל בין H50 לH70 של Corsair.? תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by leebanami,

Q8400 2.6Ghz * 3.4Ghz תמונות: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ,תנו חוות דעת על ה OC

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום. אני רוצה לבצע OC למעבד שלי (Q6600). הבעיה: לפי הת'רד הבא (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490103.0), לוח האם שלי דורש תיקון. תיקן הלוח (אם אפשרי) יעלה לי 45 דולר. במחיר הזה (או במעט יותר), אפשר לרכוש כבר לוח אם חדש - אבל אני מניח שלוח אם עם פחות "פיצ'רים" (או פחות טוב, לא?). למשל (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131629R) אם כן - השאלה שלי היא - מה עדיף? האם לתקן את הלוח אם הקיים (DFI LANPARTY DK P35), או לרכוש חדש? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  5. Started by eliko78,

קניתי את I5 2500K עם קירור סטוק כשהמחשב במנוחה כמעט ולא שומעים אותו אבל ברגע שהוא מתחיל לעבד נתונים הוא מרעיש כמו מנוע סילון המארז שלי V3 BLACK יכול להיות שהרעש בגלל הקירור המקורי?

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by L1ron,

שלום לכולם.אין לי ידע בOC , יש לי מעבד i5 2500k p67-ud3 4gb G.skill cl9 corsair 500w sycthe mugen 2 מעלות- מעבד 18 לוח אם 25 הבנתי שבמחשב כזה לא תהיה בעיה לOC. לדעתכם אוכל להגיע בלי סיכון ל4.5GHZ? והדבר הכי חשוב - איך מתחילים ?מה הם הפעולות הבסיסיות? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. עשיתי OC ל3.9 לE5500, המתח למעבד ב1.37, כל הווינדוס מתחרפן התפריטים משתקפים על עצמם.. יש נקודות על המסך.. אין OC לכרטיס מסך..(HD6850) תודה!

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by ProRules,

אהלן חברה. הזמנתי קירור מים XSPC Rasa 750 RS360 מ FROZENCPU. הדקתי אתמול וקיבלתי תעידכון הזהשאגב היום זה לא הישתנה עוד). הפריט התקבל מארה"ב ב 31/01/2011 ומעוכב במכס. ישצב בכל זאת יגיעה לדואר שקרוב לבית שלי מבלי מכס ומע"מ. ואם אני יצטרך לשלם כמה יצא לי? ואיך אני מוציא את זה מהמכס? לחכות עוד טיפה? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by swisaman,

אוברקלוק דיי מוצלח קשה להגיע עם AMD לתדרים היותר גבוהים(4GHZ+) לוח אם:GIGABYTE GA-790XT-USB3 זכרונות:Kingstone 1333mhz CL9 קירור:Mugen II מידע על הOC והמתחים: Clock Ratio: x16 NB Freq: 1464mhz CPU Freq:244 PCIE Clock 100 HT Freq 1464mhz MEM Clock: 1300mhz CL9@cl7 Volt: CPU Vol: 1.425 NB/Pcie/pll col: 1.860 SB/HT Col: 1.260 NB Vol:1.280 DRAM Vol:1.515 Uploaded with ImageShack.us בקרוב OC לE5200 לסביבות ה3.7 GHZ תגובות על הOC הזה יתקבלו בשמחה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Deron,

רציתי לדעת מה הטמפרטורות במאמץ ובמנוחה שכדאי לי לשים אותו, האם להעלות את ה- core clock ואת הזיכרונות ביחד כל פעם בכזה 15 mhz?? (או קודם את הזיכרונות ואז ה- core), עד כמה וולט אפשר להעלות והאם כדאי לי לשים את תוכנית המאוורר על auto או לשים על custom (ב- Trixx) וכמה אחוז לשים בערך?? עריכה: יש לי לוח אם p67 a ud3 האם תהיה בעיה לבצע עליו OC למבד ולכרטיס מסך (יש את כל הסיפור הזה איתו עכשיו)??

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by CyNiRcs,

זה האוברקלוק הראשון שלי !!!! המעבד- i7-2600K לוח אם- Asus P8P67 Pro CPU cooler- Mugen 2 אחרי שעה של prime 95 זה המעלות... (בתוכנה Real Temp) מינ. 49C 60C 58C 60C מקס. 61C 66C 67C 66C אני על 1.26V בbios אבל CPU-Z מראה 1.240V להמשיך לבדוק יציבות???? עוד כמה זמן מומלץ???.... (אני לא יודע לעלות תמונה אז לא העלתי.... אתם יוכלים להגיד לי איך עושים את זה???? זה כל הזמן מצנזר לי)

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by benyben,

שלום. ראו בבקשה תמונה מצורפת. לא ברור לי אם המאווררים שממוקים בדלת המארז (ליד הכרטיס הגרפי) אמורים להכניס אוויר או להוציא אוויר. שאלה נוספת - האם אחורי המאוורר הוא הצד אליו האוויר נע? סליחה על הפדיחה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by הטכנאי מהדרום,

חייב לדעת איך להאיץ את הביצועים של המעבד אשמח לעזרה מהמבינים...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by lee.,

קניתי לאחרונה מחשב חדש עם לוח אם FOXCONN A88GMV ומעבד אתלון X3 בעת העליית המחשב יחד עם אפשרות הכניסה לביוס מופיעה לי האפשרות ללחוץ F3 ל-Core Releazer וע"פ חוברת לוח האם זה כמעט כל מה שצריך לעשות כדי לפתוח את המעבד הנוסף אם זה אפשרי, כשאם אי אפשר רק צריך לאפס את הביוס אח"כ. יכול להיות זה באמת עד כדי כך פשוט?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Winstonman,

http://www.fastup.co.il/v.php?file=1790877.jpg אהלן, זה המחשב שברשותי ורציתי לשאול מה זה אומר הטמפ בסגול (Aux) ובנוגע לטמ'פ, האם הם תקינות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מצאתי את התושבה סליחה על ההתרדה =]

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  17. Started by shirist80,

היי אין לי מושג בקירורים ואם אני צריכה למעבד הנ"ל? האם הוא בא עם מאוורר וזה מספיק? השימוש שלי במחשב הוא בסיסי, אינטרנט, אופיס, צריבה, הורדות של סרטים, אמנם אני פותחת הרבה מאלה במקביל.. המארז שלי הוא CoolerMaster Centurion 5 II Silver (ללא ספק) תודה

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  18. Started by ksn1981,

שלום לכולם, מתכנן i5-2500K@4.5GHz. ומתקשה עד אינסוף למצוא את הקירור שעונה על דרישותיי! עזרתכם בבקשה.. דרישות קירור - שייתן לי לעשות את ה- OC הנ"ל באופן קבוע וללא בעיות. שליטה - שתהיה אוטומטית (PWM) ללא התערבות שלי. משקל - אם כבד, אז שייתמך כמו שצריך (BackPlate או whatever..). שקט - שקט (ככל שניתן במגבלת שאר הדרישות). מימדים - קטן (ככל שניתן במגבלת שאר הדרישות). מחיר - היות ואני דבק בכל הדרישות לעיל, אני מוכן לשלם את המחיר הדרוש לכך!! לא Mugen2 : מניסיון אישי (על i7-870 וללא OC) הוא מדהים בכל הדרישות לעיל מלבד במימדים דבר שמפריע לי נורא עד כדי שמוריד לי אותו מהאופציות. TT-FRIO : ידוע לי שמבחינת קירור הוא מספיק (מביקורות על חומרה ו- OC די זהים לשלי), אבל שוב, הוא ג…

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by ilu_xa,

הגעתי לתדר 3.75MHZ במעבד כאשר במקור התדר היה 3.1. שחקתי קצת במתח של המעבד, הלוח והזכרונות כמו שניתן לראות בתמונה. מעבר להגדרות האלה המחשב קורס בתוכנת הPRIME95 לאחר 2-3 דקות של מבחן. בנוסף לא מצאתי היכן בביוס אני קובע את המחלק של זכרון\מעבד? כי כמו שניתן לראות התדר של זכרונות דיי גבוה עכשיו ואני חושש לשלומם(למרות ששמתי אליהם קירור חיצוני), כי במקור התדר הוא 1333. מצרף צילום של ביוס עם כל ההגדרות העדכניות, אשמח לדעות מומחים\עזרה האם כדי לשפר או לשנות משהו. או שאולי אני בכלל לא בכיוון..... http://img821.imageshack.us/i/31012011357.jpg/

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Jules Winnfield,

תאמרו לי אם זה לא תקין וישנה סכנה לטוות החיים של הרכיבים: הטמפ' הן בין מנוחה למאמץ בהתאמה: לוח אם: 40-52 מעבד: 30-60 קשיחים: 43-46 כרטיס מסך נשלח לתיקון עדיין לא נבדק אז אני כרגע עם המובנה. המפרט תחת לתמונת פרופיל הוא המפרט עליו הנתונים. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by skullfacer,

רציתי לדעת איך הקירור Xigmatek Thor's Hammer http://www.xigmatek.com/product.php?productid=9 הוא הולך לשבת על לוח asrock extreme 4 יש התאמה לתושבת 775 אל תדאגו בקטע הזה. מעבד 2600K מתוכנן OC בינוני+ רציתי לדעת מה דעתכם מכוון שיש לי אותו במחיר מאוד משתלם ביחס ל NOCTUA SE2 מה אתם אומרים.? אם אפשר תשובה עד מחר מכוון שאני צריך להחזיר תשובה לחנות.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by israel_gt,

שלום יש לי לוח P7P55D ומעבד I7 870 עם קירור FREEZER 7 XTRIME אני מעוניין לעשות OC לא גדול נגיד מ2.93 לסביב ה3.5 האם אני צריך ליגוע במתחים ואם כן למי יש ניסיון עם המעבד הזה איזה מתחים לשים לו...?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Works4me,

טוב , אמנם מוקדם מידי להגיד נמאס לי .... אבל נמאס לי מהטמפרטורה של הכרטיס בן השבועיים וחצי שלי , כן אני יודע , אלו כרטיסים חמים ויש להם threshold נורא גבוה , אבל בכל זאת חם מדי לטעמי אי לכך ובהתאם לזאת חיפשתי קירור מתאים : thermalright T-RAD2 אמור להתאים לפי מספר פורומים ( גם פורום אחד זה מספר ) אבל מגיע בלי מאווררים . scythe Musashi אולי יתאים עם חיתוך קל , יצאה גרסה מעודכנת SETSUGEN 2 אבל שההוא שם למעלה יעזור לי ( התנצלות למאמינים ) עד שזה יגיע לארץ אם זה יצא לפני רק מספר ימים לשוק בחו"ל . ואז יש לנו את הZALMAN VF3000A , מצאתי בסך הכל פורום אחד שמדגיש שאולי הוא יתאים אבל צריך למצוא קירור אחר לVRM ( מה נעשה , בין החלקים החמים יותר בכרטיס חוץ מהליבה ) לקופצים , כן…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by tgen,

אף פעם לא יצא לי להתעסק בהמהרת חלקים למחשב והבנתי שהמעבד E6300 יכול בקלות לתת יותר מהתפוקה הרגילה שלו. הייתי שמח אם מישהו היה יכול להדריך אותי לגבי כל התהליך כל זמן שזה לא כרוך בסיכונים מיוחדים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. קניתי לאחרונה מחשב חדש עם לוח אם FOXCONN A88GMV ומעבד אתלון X3 מקורר עם פריזר פרו של AC. ניסיתי לנטר את מהירויות המאווררים והטמפרטורות כדי להחליש אותם, מאחר והמחשב עושה יותר רעש ממה שהתכוונתי כשקניתי אותו, והוא לא מתאמץ כלל. אחרי שניסיתי לנטר עם CORE TEMP וSPEED FAN שטענו לטמפ' של 16C נכנסתי לביוס ואח"כ גם מצאתי את תוכנת הניטור של פוקסקון (רציתי גם להבין איזה טמפ' מיוחסת לאיזה רכיב בספיד-פאן). התוכנה והביוס מצד אחד נותנות לי טמפ' סבירה יותר למעבד ( 40C יציב), אבל לא מצליחות לקבוע את מהירות המאוורר של המעבד. ספיד-פאן נעה בין 0-50 RPM הביוס נותן לסירוגין 0-1400-2800 והתוכנת ניטור נעה על 800-1400-67500 . למישהו יש רעיון מה גורם לקריאה המוזרה הזו? בנוסף מה זה הפרמטרים של (nor…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים