עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by n3b,

אז קניתי גריז טרמי של Zalman STG-1 מאייבורי ב40ש"ח, ולא מספיק שהקופסא מניאטורית, היא מגיע חצי ריקה, זה תקין?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by LORIANTA,

קניתי מערכת חדשה מTMS ובבדיקת עומס בS&M CORE TEMP מראה 64 מעלות זה תקין או שיש בעיה כי אני עוד רוצה לעשות אובר קלוק?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by E-Bear,

אני מעוניין לרכוש מערכת קירור מים אך לא סגור על החלקים... לכן החלטתי לפנות אליכם, בבקשת עזרה. מאחר וזו הפעם הראשונה שאני מתעסק בנושא, חשבתי שאנשים עם נסיון בתחום יוכלו לסייע לי לסגור את הפערים (במידה ויש כאלו) במערכת. ואלו חלקיה: בלוק למעבד: Danger Dan TDX A64 Copper 1/2" ID Water Block משאבה: Swiftech MCP655™ 12v Water Pump w/ 3/8" Conversion Kit (317 GPH) רדיאטור: Danger Den Black Ice Xtreme III Radiator w/ Customizable Fittings - BLACK מיכל: XSPC Passive 150mm Reservoir - BLACK נוזל קירור: Fluid XP+ Extreme Non-Conductive 32 oz. Liquid Cooling Fluid - UV Midnight Blue צינורות: PrimoFlex 1/2" ID PVC Clear Tubing מאווררים: ThermalTake 120mm Smart Blue LED Fan (A2018) *3 …

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. המפרט: E6600@2.4GHz +ThermalTake V1 AX Gigabyte P31-ES3G 4GB(2x2GB) G.Skill Black Dragon 1066Mhz @800Mhz Gigabyte 8800GT 512MB DDR3 + Thermalright HR-03GT + Thermaltake Fan NZXT Tempest LG DVD Drive ThermalTake TR2 470W PSU Hitachi 500GB MX518 Razer Lycosa MIRROR Special Edition Razer Megalodon 7.1 Headset (כמו שכתוב במפרט אצלי) עכשיו, מזה זמן מה שהמעבד שלי ישב על 2.8Ghz והייתי שמח וטוב לבב. אני זוכר שבעבר ה-3GHZ היה מאוד לא יציב ועכשיו משום מה הכל נראה סבבה לגמרי! הולך לבדוק אותו עכשיו, בינתיים טמפרטורה של 40 מעלות במנוחה (גר בחיפה ואין מזגן, בחוץ לפחות 26~28 מעלות ולא ניקיתי אבק כבר הרבה זמן, אני בטוח שבתנאים אופטימליים אני אגיע ל-40 מעלות רק במאמץ ). זה עו…

5. הכי טוב זה גריז טרמי לבן שמיועד למגברי שמע (הספק) ונימכר למשל בשמסי אלקטרוניקה ברמת גן ב 20 ש"ח ל 30 גרם !!!! ניתן גם להשיג אותו בחנויות אלקטרוניקה בשדרות הר ציון............ ניתן להשיג שם גם גרילים ומאוררים 12 וולט מעןלים ובזול...... גריז זה משמש למעבדות המתקנות מגברי שמע לארועים כמו של חברת QSC ימאה PV וכ"ו...... הוא החומר המוליך חום בן הטרנסיטורים לבן המיקות ( המבודדים שלהם מהקולקטור לבן גוף הקרור של המגבר) לא מתיבש והפך לאבקה ובכלל הכי יעיל. ....... זה טוב לאלפי וואטים וזה בטח טוב למעבדים.....מנסיון...... כל שאר הצעצועים זה שוד...... כולל מאוררים יקרים ללא הצדקה. למשל מאוורר עים רגל לבית כולל טיימר שעולה ליצר אותו הרבה יותר מכל מאורר למעבד נימכר בארץ ב 70 ש"ח. זו פשו…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by Ash Binary,

החלפתי מאוורר CPU ב Dell optiplex GX 150 (דסקטופ Pentium 3) - מאוורר 80 mm רגיל אם 3 חוטים המאוורר הקודם עבד ללא בעיה 10 שנים ונשרף המאוורר החדש (ניסיתי כמה, כולם אותה בעיה) עובד אבל לפעמים המחשב לא מזהה אותו וכותב Fan failure המאוורר הקודם - של Delta מאווררים חדשים - ניסיתי של EZcool. Delta, Foxconn, Bestcooler (ה EZcool Delta Foxconn לא מזהים בערך ב 1/2 מהמקרים באקראי ללא חוקיות מסויימת, ה Bestcooler לא מזהה בכלל - הוא כל כך גנרי שיש מצב שהחוט sense לא מחובר בפנים)

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. סתכלו, אין לי קירור מיוחד או משהו.. יש לי רגיל,מקורי של אינטל.. ד''א יש לי מעבד 4.2800 800MHTZ,512KB טלונגיית HT... הלכתי לביוס,נעלתי את הAGP הזה,הורדתי את הזיכרון ל320,ושיחקתי עם המכפלה ההיא של ה200MHTZ... העלתי אותה לאט לאט עד שהגעתי ל220... הכי יציב..יותר מזה המחשב קופא,נתקע וכו'....... המעלות במעבד ללא מאמץ: 40 ככה... המעבד במאמץ טוטאלי עם הרצת התוכנה Prime95 ,[פעמיים] 53-54 האם זה בסדר? סביר? אני עושה נזק למעבד? זה כאילו עד לבנתיים שאני אקנה ספק משהו נורמלי,של אנרמאקס 425P, וXP120 עם מאוורר טוב של 120 מ''מ של TT... אהה ושכחתי, הצ'יפ של הלוח על 38-40 ... המעבד גם על 51-52... לא בהכרח 53-54.. הנה תמונה של התוכנה Cpu-z : ותמונה של SpeedFan: אממממ…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אז ככה חברה כרגע אני עומד על באס 230 במחלק זיכרנונות של 1:1 חשבתי לשנות תמחלק זה יכול לעזור לעלות תבאס ליותר גבוה?! תודה ענקית לעוזרים.

• 19 תגובות
    • 845 צפיות
  9. Started by giloman,

שלום לכולם הנה התוצאה שלי כרגע - מעבר לזה אני לא יכול להגיע ללא תוספת מתח http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=760570 המפרט בצד עם ה770T-UD3P כרגע הכל על default חוץ ממתח למעבד 1.55 ומתח לCPU NB שעומד על +0.5 העלאת מתח של הCPU NB הורסת את היציבות וגם הורדת מתח דופקת את היציבות המעבד לא מוכן להגיע ל3.8 גם עם 1.6V. יש קירור די טוב והטמ''פ היא לא הבעיה. הצעות להתקדמות ?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. יש לי Athlon 64 עם לוח Gigabyte K8NS Pro שמשמש אותי נאמנה כמחשב שני כבר 5 שנים. בזמן האחרון הרעש של המאווררים התחיל להפריע לי יותר. הוצאתי וניקיתי אבל זה עדיין לא ממש עוזר. על המעבד יש מאוורר מקורי של AMD, שמסתבר שברמה הנמוכה ביותר שלו הוא עדיין עושה מספיק רעש. על המארז יש מאוורר גנרי שגם תורם את שלו. השאלה שלי האם כדאי להחליף את המאוורר מארז במאוורר אחר של AC, ראיתי שיש להם כמה דגמים. האם כדאי דגם עם PWM או לא, האם כדאי דגם שהמהירות שלו משתנה לעומת כאלה עם מהירות קבועה? הטמפ' מעבד היא באופן קבוע באזור ה 36 מעלות כששני המאווררים פועלים. ראיתי גם שיש להם דגמים עם מין תוספת "שילדה" כזאת, וכאלה בלי. אשמח להסברים לגבי ההבדלים. כמו כן, האם כדאי למקם את המאוורר מארז מקדימה או מ…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. מה המצב אנשים? אז ככה: אני מתכנן כרגע בניית מערכת קירור מים, שאמורה לקרר בעתיד(בינתיים הכל בתיאוריה) Amd Mobile XP 2600+ OCZ 433MHz 2-2-3-6 Platinum Abit NF7-S ואולי גם איזה כרטיס מסך בהמשך... ראיתי את המערכת קירור החדשה שיצאה(נדמה לי של TT לא TT אלא זלמן Reserator) שם הם השתמשו במיכל בגודל 2 ליטר בערך ו"עטפו" את המיכל בצלעות קירור, והקירור היה סביר, אך לא יותר מזה. מצד אחד אני רוצה אוברקלוק טוב, אבל מה שיותר חשוב פה הוא השקט. אז השאלה היא אם מיכל בגודל של 14-15 ליטר בערך ושטח מגע של בערך 1800 סמ"ר עם האוויר, יקורר מספיק באופן פסיבי ויחסוך ממני את השימור ברדיאטור? או שאני אהיה חייב להוסיף איזשהו אמצעי קירור אקטיבי? (המארז פתוח מאחד מצדדיו באופן קבוע בכדי ליצור אוורור טב…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. האם קירור ה-TRUE מבית Thermalright המצויד בשני מאווררי 120MM במהירות של 1900RPM הוא קירור האוויר האיכותי והיעיל בעולם? שאלתי מספר מומחים וקיבלתי תשובות חיוביות, אך הייתי חייב לוודא פה. כמובן שיש את גרסאת הנחושת, אבל אני לא מדבר עליה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. יש בעיה חמים? [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום ,אני רוצה לדעת איזה קירור מומלץ למעבד AMD XP 1700 ??

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by matan007,

יש לי כרטיס מסך sapphire HD6850. עד היום כל משחק ששיחקתי עליו רץ חלק בלי שום בעיות על הכי גבוה (למעט MATRO 2033 שגם ככה לא אהבתי). בקיצור התקנתי משחק חדש שנקרא hard reset. יש לו גרפיקה מטורפת!! שמתי את כל הגדרות הגרפיקה על הכי גבוה שאפשר (אגב רזולוצייה של 1920X1080) ולהפתעתי המשחק ממש נתקע בצורה שאי אפשר לשחק בו! התקנתי תוכנה שנקראת FRAPS וראיתי שבזמן משחק אני מקבל 12-15 FPS על הגדרות הכי גבוהות. עכשיו שלב ה- O.C שעשיתי: בחיפוש קטן בגוגל נתקלתי בדבר הבא: http://www.fudzilla.com/reviews/item/21971-sapphire-hd-6850-reviewed/21971-sapphire-hd-6850-reviewed?start=9 אני ממש לא מבין כלום ב- O.C ופשוט הלכתי צעד אחרי צעד כמו מה שבביקורת שקישרתי. התקנתי את התוכנה sapphire trixx ופ…

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by redead,

האם למאורר 4 ס"מ שמתקינים בגב המארז יש משמעות בכלל?? הוא עוזר במשהו? מנסיוני האישי זה נראה לי כמו בדיחה עלובה שלא מזיזה אפילו במעלה אחת את הטמפ.. האם אני צודק?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני רוצה כעיקרון לעשות קירור שיאפשר לי אוברלוקינג נירחב במיפרט amd 3000+ 939 asus a8n sli 256X2 generic asus en6600GT pci אני רוצה קירור שהמטרה שלו זה אוברקלוקינג אבל גם אפ אפשר במחיר נוח גם שיהיה שקט.... יש לי תקציב עד 500 שח מה אתם אומרים על המערכת הזאת http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=7818 כעיקרון אני חושב שאם אני ייקח מערכת מים אחכ אני אוכל להוסיף בלוק לכרטיס מסך וגם לגשר של הלוח אם ולכן שבסופו של דבר יההי יותר זול מערכת מים..... (עד 500 שקל זה רק קירור למעבד אבל אם יש לכם משהו ככה 850-900 לכל החלקים אתם גם יכולים לצרף.....) שאלה אחרונה זה ייצא יותר משתלם מאשר לקנות קירור למעבד לחוד ולכרטיס מסך לחוד??? תודה רבה לעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by matvey99,

G965P DS3 הלוח הוא... אני מחפש קירור כמה שיותר קטן.. ( כמה שיותר נמוך וכמה שיותר צר) כי הטוניק שלי לא מאפשר לקירור גדול להיכנס... אא כן , ושהקירור יהיה טוב תודה.

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Omerole,

דבר ראשון זה לא המחשב שלי העליתי קצת ואז עוד קצת כשהגעתי ל220 HTT אז לא עלה לי הביוס....אני ממש לא רוצה לאפס יש פתרון?

• 19 תגובות
    • 883 צפיות
  20. לאנשים ביננו שהרכיבו את גוף הקרור\ראו את המעבד האם גם לכם קיימת מדבקת אחריות של אינטל על המעבד ? אני חושש שהיא הסיבה לטמפ' הגבוהות של המעבד שלי העיניין הוא שלא ראיתי את המדבקה הזאת אצל כולם, ודוקא אצל מי שלא ראיתי, הטמפ' היו נמוכות בצורה משמעותית האם זוהי הסיבה?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by avivlevy,

יש לי זיכרונות 400MHZ (מפרט מלא <<<<<) והגעתי איתו ל420~ איך אני יכל לדעת מתי צריך להפיסק? הרי אני יכל לשים אותו גם על 600MHZ .... מתי להפסיק? ד"א איך אני שולח את הOC שלי לאתר? (ל-OCDB

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום לכולם! מחר אני אמור לקבל מחשב חדש הכולל בעיקר את הפריטים הבאים: 1.83 conroe e6300 ספק 500W + 2FAN מארז עם מאוורר גדול ומאוורר קטן MSIP965 250GB 16MB MSI GEFORCE 7900GT 1024 (בא עם צלעות קירור ) OCZ 667MHZ עם עכבר מקלדת רמקולים ומסך איכותיים הכל נסגר סביב ה8500 ש"ח ... השאלה שלי היא כזאת :חבר אמר לי שאני חייב לקנות מערכת קירור למחשב.. אם הוא צודק,מהי המערכת קירור הכי איכותית וזולה שאני יכול לקנות?

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. אני לא ממש מתמצא בביוס ומפחד להתעסק ולעשות דברים שיגרמו לנזק גדול... האם יש דרך לעשות אוברקלוק דרך הוינדוס? ראיתי שחבר שלי יכול, אבל דרך התוכנה של הלוח אם שאצלי דרכה אי אפשר (היא רק מציגה נתונים). הלוח DFI UT LANPARTY NFORCE3 S754 המעבד 3000+ זיכרון A-DATA 512X2 לא מעוניין ב-OC כבד, אלא קטן וחמוד.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by tphss,

יש לי בחירה בין VOLCANO 10 לבין VOLCANO 11+ איזה לקנות? ההפרש במחיר הוא 60 ש"ח.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Lumber_Jack Jim,

בCCG מישהו שם תמונות של מערכת הקירור החדשה שלו: מרשים למדי.

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.