עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. מעבד i7 950, במצב מנוחה (idle) - תוכנת ה RealTemp מצביעה על 52 מעלות (עם ה stock cooler). לא מוגזם (אפילו מאוד)? יתרה מכך - המחשב לא בנוי לגמרי, וכל ה"עסק" יושב על מגש הלוח אם - מחוץ למארז! אשמח לשמוע מה יכולה להיות הסיבה. תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. לכבוד הפרויקט שבתהליכים, אני מחפש מאווררים 120mm שאוכל להשתמש בשילדה שלהם בתור shrouds. צריך עוד 5-6 מאווררים כאלו. קיבלתי כמה ממספר חנויות שיש להם מאווררים לזרוק, אבל עדיין חסר לי. מי שיש לו מאוורר כזה שרוצה להיפטר ממנו, מאוורר שלא עובד, מקולקל, רועש, כזה שעושה לו בזזזזז בלילה כל הזמן ובא לו לזרוק אותו לזבל, אשמח לקבל אותם למען הפרויקט. אם אפשר חינם, אם לא, בתשלום סימלי. עדיפות גם לאיזור המרכז ;D. אני אבוא לקחת. אפשר במסרים, או במייל eyal_pu@yahoo.com לפרטים. תודה. (מקווה שזה בפורום הנכון. לא רציתי לפרסם בלוחות כי לא הרבה מסתכלים שם על בקשה כזאת). נ.ב. טיזר לפרויקט (שעדיין בשלבי איסוף לפני הבניה):

• 28 תגובות
    • 5.9k צפיות
  3. Started by adam12345,

היי החלפתי מארז מNZXT LEXA ל-HAF922 וכשאני בודק את הטמפרטורה מהירות מעבד עומדת על 2700MHZ - Q6600 בIDLE 26-30C- לעמות 66-67C בLOAD (השתמשתי בPRIME95) לוח אם GigaByte P35-C-DS3R קירור מעבד SCYTH NINJA REV2 כרטיס מסך SAPPHIRE 5850 זכרון OCZ 2X2 1066

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Mr.positive,

עשיתי OC לE6300 : Core speed: 2627 Multiplier; X7 Bus Speed: 375.6 Rated FSB:1504.0 הזכרונות עובדים על: dram frequency :375.3 FSB:DRAM 1:1 התוכנה OCCT מראה שהכל תקין ויציב,הטמפרטורות במעמץ 50 מעלות 38 במנוחה עכשיו השאלות והבעיה: -המעבד כל שניה קופץ מ2.6 ל2.2 וקופץ ממכפלה של X7 ל X6 במנוחה במעמץ הוא עובד על 2.6-X7 האם זה תקין? -האם הטמפרטורות יציבות למרות שהקירור הוא קירור רגיל מהמפעל? -יש אפשרות לעשות עוד קצת OC או שאני בגבול? תודה

5. היי. לאחר ה-O.C האחרון הבנתי שעליי לבדוק עם התוכנה OCCT. הורדתי והתחלתי בדיקה. פעם אחת על עדיפות גבוהה - דבר שהקפיץ לי הודעת שגיאה ב-CORE 3 לאחר 2.5 דק' של בדיקה. לאחר מכן הרצתי שוב על עדיפות רגילה - הפעם החזיק 8 דק' כמעט והראה שגיאה ב-CORE 2. בזמן שימוש כללי במחשב כולל במשחקים אין שום בעיה,לא נתקע ולא קורה כלום. תוך כדי הבדיקה ב-OCCT הטמפ' המירבית לא עברה את ה-62. אני לא כ"כ מכיר את התוכנה..יש כמה תמונות של גרפים שיש..אני לא יודע איזה מהם לצרף לכם. אודה מאוד לעוזרים. שגיא

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. -האם הקירור הרגיל שלו הוא מספיק טוב ושקט (חשוב) או שרצוי להחליף אותו ? -יש לי משחה טרמית OCZ FREEZE היא מספיק טובה לOC או שרצוי להחליף? -יש לי קירור למעבד MUGEN 2 REV.B עכשיו אני קונה מחשב חדש לOC כבד האם הקירור טוב למעבדים AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX או Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box לOC כבד ? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by maxwell10,

ברשותי מארז שבו מאוורר cooler master low noise 120mm המחובר לספק seasonic 350ET. בלוח-אם 880GM-D2H יש חיבור ל sys_fan פנוי. אם אחבר את המאוורר ללוח-אם אז המאוורר יהיה שקט יותר?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. היי.. אני O.C מתחיל מאוד לאחרונה ביצעתי O.C למעבד לתדר 3.77 מתדר 2.83 תדר הבאס עומד על 436 והמכפלה על 8.5 בזיכרונות זה על 1332. מבחינת היציבות של המעבד הוא מעולה,הקירור החדש של נוקטואה 14D ששמתי פשוט מפלצת. הבעיה היחידה היא שכשאני מפעיל את תוכנת ה-CPU-Z היא מראה לי שהמכפלות משתנות אוטומטית מ-6 ל-8.5 ע"פ צורכי המערכת. איך אני קובע את זה שלא ישתנה? תודה רבה לעוזרים.(אשמח גם להסברים בנושא..אני מעוניין ללמוד עוד בעניין ה-O.C) תודה מראש, שגיא!

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  9. Started by stasgl85,

סיימתי לעשות OC הרצתי בדיקות והכל יציב רק שמתי לב לדבר הזה: http://img823.imageshack.us/i/11022011125418.png/ בSPD tRC מראה 30 ואצלי זה מראה 52 מה לעשות להוריד ל30 או להשאיר כמו שזה? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  10. Started by Sickp,

הבאתי מחבר שלי לוח אם Asus P5B שכן תומך בE5700.. בגלל שעם הAbit IP35-E היו לי בעיות יציבות (קריסות, ריסטים וכאלה) אני יודע יודע שהוא יותר ישן, וצ'יפסט יותר ישן.. אבל לפחות פה זה עובד כמו שצריך.. בקיצור הלוח אחלה, עובד סבבה בינתיים אבל עברתי על המספרים בHWmonitor ונראה שהוא מזייף. יש משהו שם בשם AUXTIN (מה זה בכלל?) שבמנוחה הטמפרטורה שלו קופצת בין 75 ל127 מעלות... ובמאמץ זה מתייצב על 45~ משו נוסף שמטריד אותי זה ההבדלים בטפ' של המעבד בקיצור תראו - תמונה אחת שווה 1000 מילים: ההבדל בין CPUTIN לטמפרטורות של הליבות.. יש לי FREEZER13, והוא מחובר טוב! אני בדקתי 20 פעם לפני שהדלקתי. מישו ראה פעם HD4850 עם 34 מעלות במנוחה? D: קירור איכותי עושה פלאים נ"ב התמונה זה טמפרט…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by sabosal,

החלטתי לתת קצת זריקת מרץ למחשב הישן שלי, כדי שיחזיק עד המחשב הבא, או שאולי אצליח לגרום לו להיות מספיק שימושי בשביל לא לקנות מחשב חדש. קראתי קצת על OC, ואיך עושים. נכנסתי לביוס ושיניתי כמה דברים, ואחרי שיצאתי מהביוס (שמרתי כמובן), הוא עלה בפוסט הראשוני וכתב מהירות שונה (כמו מה שקבעתי) ואז היה מאתחל את עצמו מיד שוב, וחוזר להגדרות הקודמות. כשאני נכנס חזרה לביוס, הוא מראה לי את הנתונים שהכנסתי, אך מבוטל אצלו cpu host clock control. והוא חוזר לאותו מצב בכל פעם מחדש. חיפשתי הגדרות מיוחדות בביוס שאולי גורמות לזה לקרות.. אולי סוג של הגנה, אבל לא מצאתי. המעבד: D920 לוח אם: GA-8i945p-g gigabyte ביוס: F11

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by benyben,

שלום. ממש כמו לבור, תוכלו להסביר מה ההבדל בין שני החיבורים הללו - מה תפקיד כל אחד: (תודה מראש)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. היי. ברשותי מעבד CORE 2 QUAD Q9550 הקירור הנוכחי שיש לי על המעבד הוא מאוורר חביב של זלמן שלא כ"כ מספק את הסחורה.(סיפק מאוד לפני ה-OC) (ד"א עשיתי אוברקלוק מתדר של 2.83 ל-3.54) כרגע הטמפ במנוחה של המעבד היא בסביבות ה-48-50 במנוחה. ומגיעה ל-65-70 ואף יותר בזמן מאמץ.. אני יודע שהמעטפת של המעבד היא בסביבות ה-72 ולא רוצה להסב נזק למחשב. השאלה אם מאוורר CNPS9900 של זלמן יפתור את הבעיה בצורה משמעותית או שעליי לחפש פתרונות אחרים. אודה מאוד לעוזרים.(אני יודע שהקירור MUGEN 2 יותר טוב אבל הוא ממש במעט ונראה על הפנים...לכן ירדתי בדרגה אחת.) שגיא

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by idandavid,

אני באמצע OC ממש עכשיו מפרט: לוח אם gigabyte ud4p מעבד core i5 760 זכרונות: 4gb kingston 1333mhz ספק כוח seasonic 620 הנתונים בביוס כרגע הם: vcore: 1.31875 dram: 1.560 QPI: 1.210 מכפלה: 21 BCLK: 182 הזכרונות כרגע על 1480mhz המעבד על 4ghz בערך אני רוצה להשאר באיזור הזה של ה4 אבל לא חייב ואפשר לרדת טיפה אם צריך. המחשב עולה סבבה אבל אי אפשר לשחק GTA יותר מעשר דקות ואז המשחק קורס (לא המחשב כולו) תודה לכולם!

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by BandiT,

שלום, קיבלתי אתמול מארז ANTEC 300 וספק מודולרי M12II של SS. מיקום הספק הוא למטה. השאלה לאיזה כיוון לכוון את המאוורר של הספק (מאוורר 12 ס"מ) כלפי מעלה או כלפי מטה?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by psybrain,

לפי מה שראיתי באינטרנט ביקורות וכאלה.. ראיתי ששתי אלה מהטובים שיש ! עכשיו רציתי לדעת מי יותר טוב בין אלה? למעבד I7 2600K ו יהיה OC תודה

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. שלום. בסטיקי מצוין שמשחה טרמית יש למרוח (ממש למרוח עם האצבע על השטח של המעבד, ועל גוף-הקירור). לעומת זאת, יצא לי לראות כמה פעמים [אתם יודעים - הכל באינטרנט כמובן] שמשחה טרמית מוחלת כאשר רק לחיצה קלה על השופרפרת ("גרגיר אורז"), ובזה מסתיים העניין. ז"א - אין מריחה של ממש. (אני מניח שהם נותנים ללחץ שבין גוף הקירור לבין המעבד לעשות את המריחה עבורם). אפשר לשמוע המלצות בעניין [אני ממש לקראת השמה מחדש של משחה - ואשמח לדעת]. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by ProRules,

רציתי לשאול אם אפשר להישתמש בנוזל לקירור מכוניות במקום מים מזוקקים. ומה עדיף להישתמש. ואיזה מים מזוקקים צריך אם אסור בנוזל לקירור מכוניות?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by maorakrish,

עשיתי OC לכרטיס המסך 460 GTX 768 האשלה שלי אם אני יכול להמשך עוד ללא הלעת מתחים: המעלות בסיום עם 47 תודה לעוזרים ... http://www.up2me.co.il/v.php?file=15123755.jpg

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Arik.G,

היה לי משעמם אז החלטתי לשחק טיפה עם הTEC שלי, בידדתי הכל הרכבתי את הבלוק מים ואז חשבתי למה שלא לנסות מים עם קרח. מחר אני יעלה את התמונות של ה CPU-Z מההרדיסק של המחשב ההוא, היתי חייב לכבות לפני הזמן כי לא בידדתי את הצד האחורי של הלוח ונהייתה שם ממש שלולית, היה יציב 28 דקות של OCCT. לא יודע על כמה מעלות היה המעבד, כל התוכנות מדידה הראו 15 מעלות, מתאר לעצמי שהיה הרבה פחות.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Sickp,

היי :] אני צריך המלצה לקירור טוב במחיר של עד 150 שקל, מיועד לקירור המעבד E6400 שיעבור OC נחמד. עדיף שניתן יהיה לסובב אותו לכיוון החלק האחורי של המארז (למאורר שפולט אוויר החוצה) רעש לא מפריע לי יותר מידי, אני רגיל לקירור סטוק של הHD4850 שלי.. חריגה כלשהי לא באה בחשבון, בעיקר לא בגלל לMUGEN 2 כי אין מקום במארז! (לא מספיק רחב) תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  22. נושא זה נפתח על מנת שאתם, חברי הפורום, תשתפו עימנו את הישגיכם במבחני הביצועים הנפוצים ביותר: Super Pi - 1MB 3DMark 06 3DMark Vantage על מנת שנוכל לשמור על סדר הדירוג ואמינות התוצאות, הינכם מתבקשים לפרסם את התוצאות בפורמט הבא: מפרט המחשב הכללי (מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך). אוברקלוק למעבד/זיכרונות/כרטיס מסך (אם קיים). התוצאה עצמה + סקרינשוט של התוצאה - חובה!, כל סקרינשוט אחר שכולל את פרטי המערכת השונים (תדרי שעון וכו). כמו כן, לאלו מכם שמריצים 3DMark עם כרטיס של NVIDIA, יש צורך לבטל את האצת ה-Physx בדרייבר, שכן כאשר היא מאופשרת בדיקת החלק של המעבד ב-3DMark מתבצעת ע"י הכרטיס, מה שמביא לתוצאת CPU גבוהה ולא הוגנת כלפי הכרטיסים של ATI שלא תומכים בהאצה. הודע…

• 1.5k תגובות
    • 213.4k צפיות
  23. Started by Gal.z,

קנית את המארז של Lian Li - PC-B25-FWB המארז מגיע עם 2 מאווררים קדמיים, 2 מאווררים עליונים ו-1 אחורי. ברצוני לרכוש בקר מאווררים, בצבע שחור שיתאים למארז. התלבטות האם לקחת בקר אם חיבור ל-5 מאווררים או להסתפק ב-4 בלבד. ושאלה נוספת, במידה ואני מעוניין לבצע OC, האם כדי לחבר גם את המאוורר של המעבד לבקר? או שלא נוהגים לעשות את זה ועדיף לחבר אותו ללוח? חשבתי על 2 האופציות של SCYTHE: Skythe Kaze Master / Kaze Master Ace 5.25 http://www.skypc.co.il/pl_product~KM02-BK~18~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~KM01-BK~18~0.htm או ללכת על LIAN LI: LIAN LI TR-5 http://www.skypc.co.il/pl_product~TR-5B~18~0.htm מבחינת המחיר הם נעים באיזה ה-240 וכולם באותו הטווח מחירים לכן אין את שיקול המ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by yami785,

שלום, יש לי מפרט למחשב לצורך שימוש עריכת מוזיקה עם תוכנה כבדה. המעבד שלי הוא : Intel Core i7 2600 3.4GHz 8MB LGA1155 - TRAY ולוח האם: Gigabyte GA-H67A-UD3H H67 CHIPSET רציתי המלמצה לגבי קירור למעבד זה. ניתנו לי 4 אפשרויות: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler Thermaltake V14Pro 6 Heatpipe Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only noctua MH-U12P SE2 for LGA1156 CPU Cooler מה לדעתכם יותר טוב? ואם יש לכם המלצה למשהו יותר איכותי גם אשמח עד 300 ש"ח או 400 ככה..

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by SubX,

חוץ מזה שזה מעבד מטורף-משתלם, החלטתי לעלות לו קצת את דופק הלב בסיס המפרט: מעבד: <מי לא ראה בכותרת ?> לוח אם: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 זכרון: G.Skill NQ 1333MHz כרטיס מסך: Sapphire-ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 ספק: Corsair CX 600W קירור: Scythe Mugen II * הוא יציב בs&m במהירות של 4.3GHz במתח סולידי של 1.5v ובטמפ' יפה יחסית של 60 מעלות במאמץ. * הצלחתי להוציא מקסימום של 4.4GHz עם האימות של CPU-Z ועם הרצה יפה של 1M בSuperPI (המתח לא מרחם והוא עמד על 1.6V) : *בהתחשב בזאת שהתוצאות האלה הן על שישה ליבות, המעבד הזה הוא יותר מאחלה לאוברקלוקינג . מצאתי שמתח אופטימלי לOC מקסימלי עם מעבדים אלה הוא סביב ה1.55v - 1.6V , טווח המתחים האלה הוא גבוה ויגרום להתחממות יתר…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים