עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Ben N,

אהלן חברה. לאחרונה המחשב שלי מתחיל להראות סימני התיישנות וזה מבאס אותי, לכן החלטתי שהגיע הזמן לעשות OC לכרטיס מסך שלי. הכרטיס מסך הוא מדגם INNOVISION GeForce 8800GT OC2 512 MB + Accelero X1 המהירויות סטוק שלו כרגע הן: Core: 700 Memory: 1000 Shader: 1500 בינתיים הגעתי למהירויות של Core: 750 Memory: 1040 Shader: 1607 ויש שיפור ב3DMark06, האומנם לא מדהים אבל יש.. ובינתיים הטמפ' לא מהווה בעיה, הוא מגיע למקסימום של 56 מעלות.. השאלה שלי היא בעצם אם יש תוכנה שיכולה לעקוב האם יש לי ארטיפקטים כלשהם כך שלא אהיה חייב כל פעם שאני מעלה את המהירויות שעון להסתכל על המבחנים כמו משועמם ולא לעשות כלום כדי לוודא שאין ארטיפקטים.. זה ממש משעמם וזה מחרפן אותי.. אם גם יש לכם חו…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by בומס הקופץ,

במסגרת העבודה, בגלל אילוצים כאלה ואחרים קיבלתי שתי מערכות מים על מנת לאפשר לי לעשות אופטימיזציה טובה יותר למחשב (במלים אחרות OC) המערכות שקיבלתי הם tharmaltkae tide water plus ו coolerMaster aguagate max. אני די חדש בכל עניין קירור המים ונתקלתי בבעיית התקנה מאוד גדולה עם המערכת של ה tide water. צפרט של המחשב שלי הוא פלוס מינוס כזה: מארז: tharmal take armor a-60. לוח אם: gygabyte p55a-ud4. כרטיסי מסך: שני gainward gtx 460 se שנמצאים ב SLI. עד עכשיו לא היו לי תלונות, והייתי מבסוט מהקונסטלציה. הבעיה היא שספק הכוח של ה a60 יושב למטה. והיות ומלכתחילה אין הרבה אפשרויות הרחבה ב ud4 והכרטיס מסך התחתון סוגר לי על הרחבת PCI אחת, אין לי איך להכניס את המערכת של ה tide water לתוך המאר…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by mulki,

שלום, אני קונה מחשב ובפורום אחר אמו לי שעדיף לי לקחת ATHLON 640 מאשר 645 ופשוט לעשות לו OC. (ההבדל במחיר בינהם הוא 100 ש"ח. או 20%). עכשיו הבנתי שOC יוצר בלאי, ולכן הייתי רוצה לדעת מה תהיה מידת הבלאי? תוך כמה זמן יהיה כבר נזק כזה למעבד שהוא לא יוכל להחזיק את השעון המקורי שלו? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by maorakrish,

אני כרגע מבצע OC למעבד, וחלק מהאפשרויות לא נמצאות לי בביוס System Voltage Control במקום זאת יש לי CPU VCORE CPU TERMINATION CPU REFERNECE DRAM VOLTAGE בCPU VCORE עשיתי על 1.1 ובכל השאר עשיתי על נורמל האם זה בסדר או שצריך לשנות? [br]פורסם בתאריך: 20.02.2011 בשעה 20:15:50 מופיע לי EROR העלאתי את מתח המעבד ל 1.2 ואני מנסה שוב בדיקת מאמץ

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by maorakrish,

אני מתכנן OC למעבד ורציתי לדעת איך הקירור של cM S 200 http://www.intera.co.il/index.php?target=products&product_id=883

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by matan007,

קניתי מחשב נייח מבוסס AMD שטרם קיבלתי. אני אקדים ואומר שאני לא מבין כלום ב-OC ומעולם לא עשיתי OC לדבר! ובכל זאת אני מתכן לעשות OC לכל רכיב שאפשר במחשב שקניתי זאת כמובן בהדרכה ובזהירות! כמו שאמרתי אני לא מבין בזה ואיזה קירור או הספק צריך! לפני שאני ייתן תמפרט, האם מקובל לעשות OC למחשב חדש מהאריזה? מעבד: AMD Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=617&f1=AMD+Phenom\\\\\%e2\\\\\%84\\\\\%a2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=True לוח אם: GIGABYTE GA-880GM-UD2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov כרטיס מסך: Sapp…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Raif,

הי חברה יש לי שאלה, אני כרגה מזמין מערכת קירור של מים מ - performance-pcs.com ורציתי גם להוסיף מערז לזה, מישהוא כאן עשה את זה בעבר? כתוב לי בההזמנה תחולק ל-2 (2 חבילות של 43.7 פאונד) אבל המערז אצמו שוקל 45 פאונד. לא רק זה, אני מנייך שהמכס אולי ישתגו אל זה כי זה אנק, למישהוא יש ניסיון בנושה? ואים לא, יש מישהוא שיודעה למי שני יכול לפנות כדי להשיג מערז של Silverstone TJ07?

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by kip,

ראשית כל, אני חייב לציין שנדפקתי לגמרי... סה"כ רציתי מאוורר נוסף מקדימה במארז... המארז CM 370 (אחד מאוורר 12 של CM מאחורה) עם SS430 היה שקט כל כך... קניתי CM 14 1000 RPM- הרעיש לי.... החליפו לי ל scyth slipstream 14- מרעיש לי..... אני חושב על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12179 שבא עם בקר. אני פוחד שאם אשים 800 RPM זה לא יתן תפוקה מספקת בקיץ. ראיתי את זה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1369-%D7%91%D7%A7%D7%A8-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A8-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-3-%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-GELID הסבר יתקבל בברכה... הם כותבים…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by swisaman,

הורדתי את התוכנה בשביל לעשות OC ל5850 ומשום מה אין לי אפשרות לעלות מתח ._. עזרה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Deron,

שלום רב יש לי מארז k62 ואני רוצה להחליף את המאורר האחורי. (הוא מאורר די גרוע ופשוט). זהו מאורר 120mm. איזה מאורר אתם ממליצים לי מ- ksp במקומו??? שיהיה שקט ואיכותי, לא משנה לי עם או בלי לד. המאורר הנוכחי רץ על 1500RPM

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by maorakrish,

עד כמה אני יכול לעשות OC עם הלוח אם p55-us3l אני יודע שיש איתו בעיה והאם אפשר לעשות OC ללא עלית מתחים.. המעבד i5 750 2.66 וכמה אני יכול להגיע לל עלית מתחים?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום. אני משתמש בקירור אוויר של Corsair A50. מאוורר יחיד על גוף הקירור הזה. במצב idle, הטמפרטורה היא 40 מעלות. בעת משחקים, הטמפרטורה היא 50 מעלות. הרגע הפעלתי את Prime95, והטמפרטורה הגיעה (די מהר) ל 72 מעלות. בנקודה זאת עצרתי את המבחן (כי אין לי שמץ של מושג מה נחשבות לטמפרטורות בטוחות - אני חדש בתחום לחלוטין). השאלה שלי היא האם בהתבסס על מבחן זה (שהוא לא ממש מבחן של "חיי היומיום", נכון?) יש לשדרג את הקירור? מדובר ב i7 950 תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by ProRules,

היי חברה! יש לי בעיה חמורה. אז: Q6600 GA EP45-UD3LR 8600GT ה HD5770 הפסיק לעבוד חח קירור מים למעבד CORSAIR VX550W 4GB RAM KINGSTON SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB קיצר נגיד אני עושה OC... אז עשיתי OC ל Q6600 שלי מ 2.4 ל 3.6GHZ יציב 20 לופים ב LINX... ואז יום למחרת אני מדליק וזה מדליק תמחשב תוך 5 שניות מחכבא ואז אחרי 2 שניות מדליק תצמו אוטומטי שוב פעם וככה בלי הפסקה. עד שאני לא יוציא תסוללה מהלוח אם ויאפס תביוס. וזה קורה המון. גם לפעמים זה משחק לי עם המכפלה מ 9 למכפלה 8. אם אני שם מתח 1.5 אז המעלות סבבה לגמרי 3.75 GHZ מריץ בדיקה הכל טוב ויפה רק אחרי 10 שניות המחשב פשוט מיתכבא ואז מדליק תצמו אחרי 3 שניות. כאילו זה לא מביא מסך כחול של חוסר יציבות. ניסיתי עם מתח ג…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Deron,

יש לי מארז k-62B ושמעתי שניתן להוסיף עוד מאורר 140 מקדימה (במקום של הכוננים). לא הבנתי איך לחבר אותו כי לא ראיתי שמה חורים של ברגים, אבל ראיתי שאנשים עשו את זה. העלתי תמונה של מישהו שעשה בשתי דרכים, אחת שם קרטונים מתחת ומעל המאורר ואחת שהוא ממש הכניס את זה. איך אני עושה כמוהו(לא עם קרטונים)?? ואיזה מאורר 140 אתם ממליצים??? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  15. הרבה זמן אני בונה מפרטים פה,ועכשיו שאלתי את עצמי-איזה קירורים הם הכי שקטים? הבנתי שהKATANA נחשב למאוד שקט,והPRO7 קצת פחות ממנו אך שמעתי שיש יותר שקטים בקטגוריות מחיר יותר גבוהות. אשמה אם משהו יכול לסדר לי את הקירורים לפי כמה הם שקטים בלי קשר למחיר. תודה רבה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום הכרטיס הוא 5850 של ספייר,נקנה לפניי כשנה,הדגם שלו זה הכרטיס שבא עם המשחק DIRT/ יש לי את התוכנה של TRIXX של ספייר. אני יודע שהכי פשוט להעלות את התדרים של הליבה והזכרונות.השאלה האם אני צריך לשחק עם המתח? כי אני מעדיף שלא.. להעלות רק את הליבה ואת הזכרונות,למישהו יש כרטיס זהה רפרנס של ספייר 5850 ויכול להגיד לי מה ההגדרות הכי מומלצות?תודה! כרגע הטמפ שלו היא על 55 מעלות,והמאורר על אוטומט(24 אחוז)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Overshot,

שלום לכולם. רציתי רק להגיד, שאם אתם אוהבים OC, אז ה-CPU SPEED זה לא הכי חשוב, יותר חשוב הוא ה-FSB. כמובן שאתם אוהבים לעשות OC למעבדים, ואתם מאלו שלא מבינים למה יש את ה-XTREME דגמים. הנה התוצאות שלי של ה X6800 עם קירור SCYTHE KATANA 3... FSB טוב לאללה, והתוצאות ב-3DMARK ישר גדלו. אז היתרון העיקרי הוא במעבדי ה-X זה שהמכפלה שלהם פתוחה, ואתם מנצלים את זה בשביל להגדיל FSB מבלי להגדיל את ה-CPU SPEED, למעשה אתם מנצלים את הכח האמיתי של המעבד, וכמובן שאי אפשר לעשות זאת במעבדים רגילים. http://oi54.tinypic.com/adhpx1.jpg בבקשה, תגובות :]

• 42 תגובות
    • 5.8k צפיות
  18. Started by Mr.positive,

טוב אז יש לי מספר שאלות 1.לגבי הE6300: -האם קירור רגיל שלו(של המפעל הטמפרטורות לפי SPEEDFAN עכשיו הם 38 מעלות בזמן שהמאוורר עובד על מינימום מהירות) מאפשר OC גם אם הוא לא גדול ? הלוח אם הואGigabyte GA-965P-DS4 Intel 2.לגבי הAMD Phenom 2 X4 955 : -יש לי MUGEN 2.REV B אם אני עושה OC כבד או בינוני הוא יהיה חייב לעבוד כל הזמן במאמץ ולעשות הרבה רעש ? -המעבד חדש מהחנות האם כדי בכלל לעשות OC ועד כמה זה מקצר את חייו אם בכלל ?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by pppuser,

שלום. הצלחתי לעשות OC למעבד E6750 עם לוח gigabyte ga-p35--ds3l ולהיא אותו למצב של 3320 הרץ הוא יציב וגם בבדיקות עם OCCT הוא לא נופל על מאמצים במבחן של כמעט יום שלם (אני בעבודה והתוכנה מופעלת ללא הפסקה) הבעיה היא שכשאני מפעיל את המחשב מחדש או שיש כשאני מכבה ומוציא מהחשמל הוא "שוכח" את כל השינויים שעשיתי... השאלה שלי היא איך לשמור את השינויים שיהיו קבוע ושאני לא אצטרך לשנות כל פעם מחדש תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by kip,

cpuid נותן טמפ' של 70 במנוחה ב tempin2 מה זה אומר?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Dany_74Q,

2600k L041B200@ 5.252GHz 1,4v Asus P8P67 deluxe 8GB G.skill Ripjaws X CL9 NH-D14 1MB 8MB 32MB כרגע יציב על 5ghz במתח 1.375 , יציב (prime + linx avx) ומעלות לא גבוהות מ64 .

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by MatanFrenkel,

עשיתי OC קצת גבוהה (לא נתתי יותר מדי מתח) אבל את התדר הקפצתי לסביבות ה4500 המחשב סירב להידלק ונשמעו שלושה צפצופים שני יחסית ארוכים והשלישי קצר טיפה מהם עכשיו כשאני מדליק הוא משמיע צפצוף ארוך כל 5 שניות בערך, ניסיתי להוציא ולהחזיר את הסוללה של הלוח אם ולכבות ולהדליק את הספק, להוציא ולהכניס את הזכרונות מהמקום... מה עוד לעשות?[br]פורסם בתאריך: 16.02.2011 בשעה 12:38:39 לא משנה הוצאתי את הסוללה וניתקתי את הספק ל10 דקות וזה הסתדר.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ElemenTal,

אני מזמן לא התעסקתי בכל הנושא הזה אז אני כבר לא זוכר מה יותר טוב מה פחות... ומאז גם בטח יצאו עוד מוצרים שאולי יותר טובים קיצר אני צריך קירור לכרטיס מסך (8800GTS) שזה מאז פעם אחרונה שראיתי לא נריאה לי שמשהו התשנה, ה Arctic Cooling Accelero S1 ניראה לי הבחירה הכי טובה בתוספת מאוורר, השאלה הכי רק איזה מאוורר - ראיתי סרטונים וזה לא מובן אם זה 80MM או 120MM כי לפי מה שזכור לי מפעם ה120 לא יושב עליו לא טוב יענו יותר גדול מהגוף עצמו... אז זה 80 או 120 ? ועוד שאלה - אני צריך המצלמה למאוורר 120 בלי לד הכי טוב מבחינת יחס ביצועים ורעש (ולא ביצועים מטורפים אבל רעש כמו טרקטור) אני יודע של - Scythe יש מאוורים מצוינים וכמה שעכשיו ראיתי דווקה ניראים גם סבבה מבחינת מחיר. אבל בטח יש כאלה ש…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. המאוורר נשלף אבל אין גישה לכבל שמתחבר ללוח אם (או שאני לא עושה משהו נכון). אני כמעט בטוח שיש דרך להחליף את המאוורר מבלי לפרק את כל הקירור. אני פשוט חושב שחבל לי להוציא כסף על הרכבה...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום. האם לפעולת המהרה יש ביטוי (או - האם היא באה לידי ביטוי) בפעילויות "רגילות" בווינודס? למשל - גלישה ברשת, טעינת אתרים. תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים