עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Dimer,

השאלה בכותרת תקציב של בערך 150 ש"ח. שקט זה דבר חשוב בשבילי. כרגע המועמד זה Arctic-Cooling Freezer 7 Pro יש המלצות נוספות?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  2. Started by Nevo,

שלום, אם אני קונה מאורר למעבד או לספק הכוח זה משנה איזה חברה אני קונה? או כמה v ו a?. אני צריך לקנות מאורר לספק הכוח (הפסיק לעבוד), אם זה משנה אז 12V ו 0.11A בנוסף לקנות מאורר למעבד (עושה רעש, מעבד של אינטל 2.66) 12v=0.3a אני צריך אתר שנותן מחירים זולים, והמלצה ממכם על מאורר טוב. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  3. Started by rudyzplace,

אני צריך לוח למעבד 939 באזור ה500 שקל. מה הכי טוב? איך הלוח של GIGABYTE - ה:GA-K8U-939? אני רוצה לעשות OC למעבד. רציתי DFI LANPARTY אבל הכי זול ל939 בפנדה הוא 920 שקל והוא לא מתאים לי לAGP.

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  4. שאלה קצת מוזרה: יש לי מעבד 8400, כרגע על 3.6. טמפרטורת המנוחה שלו היא בסביבות ה38-39, מאמץ מלא 54-55 (לפי REALTEMP). לפני שעשיתי OC הטמפרטורות היו מושפעות מטמפרטורת הסביבה - הפרש של 3 מעלות בין היום ללילה (גם מנוחה גם מאמץ). אחרי OC ההפרש הזה נעלם והטמפרטורות נשארות אותו הדבר. נשאלת השאלה האם זה סימן טוב או רע? זה אומר שהאוורור של המארז לא מספיק טוב? (ואגב, אם זו הטמפרטורה כרגע, כמה אתם אומרים ניתן יהיה לדחוף את המעבד? לוח אם אביט E-35P, קירור מעבד TT MAX ORB)

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  5. אני לא ממש מנוסה בOC. הפעלתי את הCIA2 ושמתי אותו על FULL THRUST. אבל בCPUZ זה עדיין מראה FSB 201MHZ למרות שהCORE SPEED מגיע גם עד 2.15GHZ. קראתי שגם בלי להחליף קירור למעבד הזה אפשר להגיע איתו בקלות ל3GHZ. מה הן ההגדרות שצריך לשנות ולאילו ערכים בBIOS כדי להשיג את התדרים 2.4GHZ ו3GHZ? המפרט הוא: E2160 Gigabyte 965P-S3 rev3.3 Starex 2X1024MB DDR2 667MHZ CL5 מה זה SYSTEM MULTIPLIER? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  6. Started by DuDsAn,

אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד שלי.... אבל בכל הכנות אין לי שמץ של מושג איך... התחלתי לקרוא מאמרים אבל הכל סינית.. פעם אחרונה שניסתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך , שרפתי אותו. יש לי שאלה קצת מוזרה... אני גר בהרצליה... האם יש משהו שיכול לעזור לי פיזית עם האוברקלוק? הייתי מאוד שמח לכך תודה לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  7. Started by urizi,

אני רוצה לקנות איזה מאוורר לאתלון 1800 שלי. רציתי דעת אם יש באזור חיפה והקריות חנות שיש בה מאווררים(מארזים של חברות טובות) וכל שאר הדברים שדרושים למודינג ואוברקלוקינג? או שאני אצטרך לקנות באינטרנט אז באיזה אתר כדאי?? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by aviramb,

יש לי SonicTower מחובר על AMD64-3200. חיברתי את המאוורר של שיושב ממש מאחוריו לחיבור SmartFan על הלוח אם (GIGABYTE GA-K8N51GMF-9) כדי שבשעת מנוחה המאוורר יוריד מתח ומהירות כדי לשמור על השקט. עם הלוח יש את התוכנה Easy Tune של GIGABYTE שמאפשרת לקבוע רמות פעולה של המאוורר. השאלה שלי היא פשוטה: האם הרמות האלה שנקבעות עובדות רק שהתוכנה עובדת? או שיש גם איזשהו בקרה על המהירות מה BIOS? מה קורה אם התוכנה לא רצה ברקע- האם עדיין פעולה ה SmartFan נמצאת באיזשהו ניטור כלשהו? לא מתאים לי שפתאום המעבד יהיה במאמץ ובגלל שהתוכנה לא ברקע ולא מגבירה את פעולת המאוורר תעלה סתם הטמפרטורה שלו מעבר לסף מקובל... מישהו מכיר את התשובה?

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  9. ואיזה לא מומלץ, ולמה? GA-Z68P-DS3 GA-Z68A-D3-B3 GA-Z68A-D3H-B3 GA-Z68AP-D3 GA-Z68M-D2H GA-Z68MA-D2H-B3 GA-Z68MX-UD2H-B3 GA-Z68X-UD3-B3 GA-Z68XP-UD3-B3 GA-Z68X-UD3H-B3 GA-Z68X-UD3P-B3 GA-Z68XP-UD3P- B3 GA-Z68X-UD4-B3 GA-Z68XP-UD4 -B3 במקרה הזה אני מעדיף להשקיע כמה שפחות, ובנוסף ל2600K יש ברשותי Mugen2 ואני שואף להגיע ל4.2Ghz יציב אם זה אפשרי. אני רואה שלוחות מסדרת Z68X/XP יקרים משמעותית מZ68A/P/M, האם זה בא אל ידי ביטוי באפשרויות האוברקלוק של הלוחות האלה? כמו כן, האם ספק כח 430W של Antec יכול להספיק (בהנחה שאני משתמש בכרטיס מסך 9500GT) או שעדיף ללכת כאן על ספק חזק יותר? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by AvlK,

פירקתי את הבלוקים מכרטיסי המסך במטרה להחזיר להם את קירור המפוח (רפרנס) שלהם. מצרף תמונה של הpcb עם החלקים שאמורים להיות מכוסים בפדים תרמיים. השאלה היא כזו, אני יודע בדיוק עם איזה רכיבים הבלוק בא במגע ולכן צריכים להיות מכוסים (3 סוגי עובי שונים של פדים) אבל אני לא בטוח שקירור הרפרנס בא במגע עם כל הרכיבים האלה, חלק אני מזהה בוודאות שהוא בא איתם במגע אז אין שאלה אם לשים פד אבל אלה שאני לא בטוח לגביהם (סימנתי אותם בנוסף לאדום גם בירוק) האם יש מצב שהם מקוררים ע"י אוויר בלבד (מה שלא מצריך פד) בלי מגע ישיר של נחושת\אלומיניום מה שכן מצריך פד? תודה מראש. עריכה: דגם מדויק של הכרטיס אם צריך: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3666#ov

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  11. שמעתי שהזכרונות של - winbond טובים ויש את קורסייר שהם הכי טובים אבל יקרים השאלה היא האם זה שווה את ההבדל או שיש חברה אחרת טובה?

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  12. Started by mickl_kl,

שלום לכולם, ברשותי לוח אם של חברת GIGABYTE מדגם GA945P-S3 REV:A2 מעבד E6300 1.86Ghz כרטיס מסך Radeon 4830 512MB 575/900 @ 650/1000 זיכרון: 3GB 2 קיטים של 512MB 667MHZ ועוד קיט 1 של 2 GB במהירות 800MHZ (הלוח מוריד ל 667) קירור מקורי של אינטל למעבד (ORB) מתאים ל SOCKET 775 וכו' ספק ZUMAX 400WATT אמיתי. אני מעוניין לעשות OC למעבד, השאלה היא האם כדאי לי ? עם הנתונים שיש לי כרגע, עד כמה רחוק אוכל להגיע בלי העלאת מתחים וכו' ? 2.5GHZ אוכל ? (בערך, ברור שאף אחד לא יודע ולא יידע עד שאני אנסה בעצמי, אבל אני לא מעוניין למשוך OC עד הסוף). ראיתי הרבה אנשים בפורום שיש להם ניסיון עם נתונים כמו שלי בדיוק, תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  13. שלום לכולםאני בדיוק מסיים את מערכת העבודה משחקים החדשה שלי ובגלל אילוצי זמן אין לי זמן לעבוד עלייה ולייצב אותה.הייתי שמח אם אוברקלוקר רציני היה יכול לקחת אותה להרכיב את הקירורים החדשים לעשות קצת סדר ולהביא אותה לאוברקלוק יציב מקסימלי. כל זה בתשלום כמובן.המפרט הוא :ex38-dq6q6600corsair pc2-8888 1111mhz cas 4 dominatorzalman hp-850sapphire 3870x2wd aaks 500gbהשבוע מגיע הלופ למעבד הכולל ek supremeswiftech mcr320 with yate loonskspc dual bay pump res 750lph 1.8m headכל זה יושב ב p182מה שצריך לעשות זה להחליף ספק להתקין את קירור המים חיצונית עם radbox ולהגיע למקסימום היציב למעבד ולכרטיס המסך.כפי שציינתי אני מוכן לשלם על העבודה וכן להביא כל חומרה נוספת נדקשת בגבול הסביר.

• 2 תגובות
    • 404 צפיות
  14. Started by neu,

שלום חשבתי לכתוב פה את כל מה שעשיתי באוברקלוקינג של המחשב שלי בתקווה שזה יוכל לעזור לאחרים ו\או לקבל תגובות בונות אני מצטער אבל כתבתי את זה באנגלית וזה ארוך... אבל מי שקנה או שמתכנן לקנות מחשב בסגנון הזה מומלץ ללמוד מניסיון של אחרים אז הנה: ---OVERCLOCKING--- SYSTEM i5 760 2.8ghz/noctua NH-D14 gigabyte mobo gigabyte GTX465 1GB Kingston Value ram 2x2GB CM GX 550W PSU generic case -------- Those are my specs right now When i bought the pc i didnt get the noctua and PSU Those are my experiances: I first tried to work with the pc with out changing anything and without buying a cooler, just installing all properly and keeping all settings on default. Resu…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. קניתי מאורר של ARTIC COOLING בהוראות להתקנה כתוב שיש לחבר את המאורר לחיבור 4 PIN PWN או שלחבר לחיבור של המאורר של המעבד ואז לחבר את המאורר של המעבד בחיבור מיחד שיש שם חיברתי קודם אם חיבור שיש לי על לוח אם 4 PIN PWN המאורר לא עבד אז חיברתי אותו יחד אם מאורר של המעבד ראיתי בהגדרות שמהירות של מאורר של מעבד ירדה משמעותית מ 1400 ל 650 בגלל זה אני לא רוצה לחבר 2 המאוררים יחד . מישהוא יכול להסביר לי איך לחבר של המאורר כך הוא יעבוד כמאורר עצמי המאורר הוא ARTIC COOLING AF 12025 PWM לוח אם הוא GIGABYTE EX38-DS4 תודה.

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  16. Started by RoyShefy,

קניתי את הזלמן אני יחבר אליו תמאורר.. ו.. יופי אז לכל היתר 10 מעלות פחות!חשבתי על פשוט להדביק עוד מאוררים על הזלמן ובצדדים שלו וגם קניתי EXUSTER שיוציא את האוויר החם שהכרטיס פולט... יש לכם עצות ועוד דרכים שאני אוכל לקרר אותו???

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  17. Started by sub_man,

אני צריך אם אתם מכירים את האתרי מודינג עם מדריכים כאלו שווים וזה אולי לא רק מודינג למחשב אבל הרוב כן אז תודה לכולם

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  18. Started by gggil,

אני מחפש קירור למעבד פנטיום 4 בסוקט 775 שפי מה שהבנתי, רב הקירורים של היום משתמשים בסוקט הזה לא? חשבתי בכיוון של AC FREEZER PRO 7 וכשאני ישדרג את המחשב אני ישאיר את הקירור הזה. האם יש קירור שעדיף למעבד פנטיום 4 מהAC FREEZER? (אני מדגיש ע-ד-י-ף, כלומר לא קירור טוב יותר אלא קירור שעדיף לפנטיום 4) תודה רבה רבה מראש, גיל

• 2 תגובות
    • 410 צפיות
  19. יש לי FX5200 הורדתי RIVETUNER ואני רואה שעון ליבה 250 ושעון זכרון 280 ואני זוכר שפעם אמרו לי שהזכרון הוא X2 זאת אומרת יש לי Core 250 ו memory 540 ? כי החלפתי את הכרטיס לאותו כרטיס רק חברה שונה והיה לי MSI קודם לכן והיה לי בליבה 200 ובזכרון 400 הינה תמונה גם : [attachment deleted by admin]

20. Started by Sickp,

כפי איך שנראה למשתמשים בכרטיס שהטמפרטורה גבוהה מידי, אבל זה לא נכון ATI הם לא מפגרים הם לא היו יוצרים כרטיס עם קירור מפגר תשימו לב שכשאתם מתחילים לשחק המאורר מתחזק והוא מקרר את הכרטיס ל80 מעלות קבוע! את זה אני אישית בדקתי עם אחת התוכנות מהאתר (להעמיס על הכרטיס) וגם במשחקים כמו COD4 , GRID , TEST DRIVER ובכולם הכרטיס תמיד 80-85 מעלות אין לכם מה לדאוג, הכרטיס מחזיק גם 140 מעלות ו80 מעלות לא פוגע בו בכלל נ"ב התייעצתי עם הטכנאי שלי

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  21. Started by cellman,

היי, משתמש ב-E6300, הבנתי שעל מנת לנצל את התכונה הנ"ל, צריך להפעיל אותה דרך ה-BIOS + לשנות ב-WIN לסכמת צריכת חשמל Portable/Laptop. הבעיה היא שלא מוצא את זה בביוס (חרשתי אותו), דווקא בלוח אינטל... DG965RY. תודה.

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  22. Started by tomer2004,

שלום לכולם , יש לי כרטיס מסך Sapphire 9800 Pro 128Mb /256Bit ועשיתי לו אוברקלוק ל 390/360 -קירור רגיל של ספיר(הגדולים יותר כמו בתמונה ) יש לי חיישן של המארז- (Thermaltake XaserIII Lanfire VM2000A) החיישן יושב על היתסינק ומראה על טמפ' של 41 מעלות , במשחקים הוא לא עושה בעיות , השאלה היא האם זה טמפ סבירה ? (הטמפ' ללא אוברקלוק היא בערך 38 מעלות) , והאם אפשר לעלות את האוברקלוק ליותר תודה לכל העוזרים..

• 2 תגובות
    • 598 צפיות
  23. Started by Sheffer24,

שלום לכולם, רציתי לשאול איזה קירור מומלץ למעבד Q660 2.4G לטובת overclock? תקציב בסביבות ה-300 ש"ח תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Lanzar,

נמאס לי מהקירור מים המעפן שלי ( BIG WATER 745 ) המעבד על 1.45V מגיע לאיזה 70 מעלות במאמץ... או שמשהו דפוק בקירור מים הזה או שהמעבד הזה תנור... מה הקירור אוויר הכי מומלץ ? עריכה, אמרתי 70 ? ;D ;D ;D ;D [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  25. Started by amitbatito,

למה שאני עושה find max mem אז הוא אחרי כמה דקות עושה מסך שחור וחייב לעשות ריסט??

• 2 תגובות
    • 512 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.