עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. נניח ועשיתי המהרה לכרטיס המסך שלי, ונניח שהוא נשרף כעבור כמה חודשים. איך החברה שאצלה אני מממש את האחריות יודעת אם הוא נשרף בגלל אובקלוק או סתם בגלל תקלה אחרת? כנ"ל לגבי מעבד.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. השאלה בכותרת כמו כן, היכן ניתן לקנות תושבת AM2 לאולטרה אקסטרים 120?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by matan007,

יש לי כ.מסך SAPPHIRE HD 6850 במחשב שנקנה לפני שבוע. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=497&lid=1 אני רוצה לעשות לו OC, העניין הוא שאין לי מושג איך ואני מפחד להרוס אותו!. (קראתי את הסטיקי והמדריכים) כמה פרטים טכניים: ספק: seasonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET http://www.seasonicusa.com/PDF/Catalog/NEW/Bulk/PC/ATX/SS-XXXET-Active-PFC.pdf לוח אם: GIGABYTE GA-880GM-UD2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov מארז: antec Two Hundred Mid Tower Gaming Black Case http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== בנוסף לשתי המאווררים שבמארז (מוצאים אוויר מהמחשב), קניתי עוד שתיים של 1…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Sphagetti,

שלום לכולם... אני חדש פה ולא כול כך מבין בכול מה שקשור לחומרה ולקירור של חומרה.. אני לומד הנדסת תוכנה ועם תוכנה אני מסתדר מצויין.....חחחח בכול מקרה... יש לי כרטיס מסך gtx 295 הורדתי תוכנה לבדיקת טמפרטורה ואני רואה שללא מאמץ הוא מגיע ל70c במאמץ הוא מתפס לאט לאט (לוקח כ - 10 דקות) ולאחר מכן מגיע עד 105c. בדקתי באתר הראשי של Nvidia ואכן רשום שהכרטיס הנ"ל מגיע במקסיומום ל105c . יש לי מספר שאלות ואשמח אם אקבל עליהם תשובה ממישהו שמבין בנושא זה: 1. האם יש לי בעיית קירור בכרטיס ואכן 105c זה המון בשביל gtx 295 ?? 2. אם אכן יש בעיה כיצד אני מנקה את האבק מהכרטיס וכיצד אני שם משחה לקירור ? (האם יש מדריך בנושא בפורום זה ?) 3. האם הבעיה ניתנת לפתרון בכלל ?? או שצריך לקנות כרטיס חדש ?…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. לוח של Asus M2N-E מעבד AMD ATHLON 64 5600 DUAL CORE זכרונות קינגסטון DDR2 800 רציי לדעת כיצד לקבוע את יחס תדר FSB לזכרונות 1:1 אני לא מוצא את האופצה בביוס . וטמפ' של המעבד היא מינוס 64c באמצעות פאן ספיד מה זה אומר מינוס?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by HWgeek,

שלום לכולם: יש לי שאלה : בהמהרת כרטיסי NV שמתי לב שכולם מעלים את התדרים של הליבה והשיידרים בתצורת LINK . יצא לי לשחק עם כרטיס ישן של 8500GT והוא מגיעה בתדרים: 459 ליבה 918 שיידרים 400 זיכרון לאחר בדיקת באנצים ותהליך OC הגעתי למהירות הזו: 594 ליבה 1620 שיידרים 520 זיכרון למעשה למהירות הליבה לא היה השפעה על תוספת בביצועים אבל הוא כן הגביל בOC ולא העלתי אותו יותר אבל בשיידרים החגיגה נימשכה ונעצרתי רק ב1620MHZ!! וכל קפיצה של 50MHZ בדיישרים התבטאה בתוספת נאה בביצועים. למה לא כולם עושים זאת ותמיד מישתמשים בתצורת לינק? תודה מראש!. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by tamiravigan,

רציתי לשאול אם הקומבינציה הזו טובה, קרירה ועד כמה רחוק אפשר להגיע איתה. עדיין לא קניתי ואני בוחן את האופציות. המפרט המלא שהקומבינציה תרוץ עליו: i5 2500K Katana3 ASUS P8P67-M ASUS GTS250 Trancsend DDR3 1333MHz 2x2048 CORSAIR 450VX 2 HDD וצורב במארז SUNBEAM TRANSFORMER עדיף לוח אחר(עד 750 עם חיבור IDE חובה)? קירור טוב יותר(עד 130)? תודה

• 18 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. שלום. אזהרה: משתמש חדש לחלוטין, בור ועם הארץ בעינייני המהרה. אני משתמש כרגע במעבד i7 2600K. רץ במהירות ה stock שלו. למיטב הבנתי, קל מאוד להמהיר את המעבד הזה. כל שיש לעשות הוא לשנות את ה Multiplier ("מכפלה"). לאחר שינוי המכפלה (דבר שעוד לא עשיתי), הבנתי שיש צורך להריץ בדיקת מאמץ (Prime95?) ולבדוק שההמהרה יציבה. אם איננה יציבה, יש לשנות את המתח. עד כאן - אני צודק? במידה וכן, ארצה לשאול שאלה שמעניינת אותי (ז"א - היא לא רק ברמה הפרקטית). מדוע יש לשנות מתח? ומהו בכלל המתח? האם מדובר על כמות הכוח (!) (כוח במובן של יותר חשמל) שלוח-האם ישדר למעבד? אם התשובה היא כן (ונדמה לי - כך ההיגיון דורש), אזי מדוע מעבד שעבר שינוי במכפלה דורש יותר "כוח" (חשמל)? מה ההעיקרון שפו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by amilo,

לילה טוב לכולם. המהרתי את המעבד שלי ל 3640 MHZ יציב כמו סלע עבר OCCT ו S&M ונתקעתי הנה הנתונים: מתח מעבד: 1.52 מתח זיכרון: 1.5 מכפלת מעבד: 14 מכפלת HT : 8 HT: 2080MHZ MEM FREQUENCY: 693 MHZ הקירור הוא Scythe Mugen 2 זכרון G-skill pc-10700 667 MHZ שאגב הצלחתי כבר להריץ ללא בעיות על 1660MHZ בלי טעויות בMEMTEST . לפי נתונים באינטרנט אני אמור להצליח להגיע לבערך 3.7 . עכשיו לשאלות 1) איך אני מתקדם אם בכלל? 2) האם נתתי יותר מדי מתח? כלומר יותר מדי באופן שיסכן את המעבד?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by lidorkalfa,

שלום. ניסיתי להשתמש באפשרות Overdrive בפאנל של הכרטיס מסך ומשום מה שאני נכנס למשחקים הוא פשוט נתקע כל חצי דקה בערך לכמה שניות וחוזר לפעול שוב.. העלתי את הGPU מ775 ל1000, את ה-Memory מ1050 ל1185 ואת המהירות מאווררים מ27% ל-ל35% מישהו יודע למה זה ככה? :\ זה המפרט שלי אגב: מעבד: AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz לוח אם: Gigabyte GA-870A-UD3 כרטיס מסך: HIS ATI Radeon 6870 1GB זיכרון: G.Skill 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 הארד דיסק: Samsung 1TB 7200RPM 32MB Sata F3 קירור: Scythe Cooler Mugen 2 מארז: Cooler Master Elite 370

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Mr.positive,

האם 62 מעלות במאמץ לאחר OC זה בסדר בשביל המעבד E6300 ?

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  12. Started by spike_staff,

ערב טוב לכולם! יש לי כמה שאלות בקשר לניקוי המערכת, אז קודם כל הקירור מים שיש לי זה מה שרשום במפרט המחשב בפרופייל, את המערכת הרכבתי בספטמבר אחרון בעזרת הפורום הזה, ואז נאמר לי שאחרי 6-8 חודשים אני יצתרך לפרק ולנקות את המערכת. מכיוון שאף פעם לא עשיתי את זה קודם רציתי לשאול את האנשים שיש להם ניסיון בעניין, איך הולך כל התהליך הזה? האם אני צריך להביא חומרים מסויימים בשביל זה, והאם חייב להחליף צנרת? בנוסף לכך אני מצרף את התמונה של המחשב שלי עם הקירור כי חשבתי שאולי למישהו יש רעיון יותר טוב לסדר את הרכיבים של קירור מים במארז. היה לי רעיון להביא עוד 3 מאווררים לרדיאטור, כמה מעלות זה יכול להוריד (עכשיו אני על 37-39 מעלות במצב מנוחה ומגיע עד 50 מעלות בערך במשחקים עם מתח 1.32 על מעב…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by aka_katz,

צריך עזרה על איזה הגדרה לעשות את ה OC יש לי קירור אויר ninja 2 מה המקסימום שאפשר לקבל יציב עם קירור כזה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אהלן חברה. מדיון אחר פה בפורום התברר לי שעל מנת לבטל צוואר בקבוק למערכת שלי במידה ואשדרג לכרטיס מסך חזק יותר אני צריך לעשות OC למעבד שלי. קראתי פה את הסטיקי והמדריך שיש, אך בתור אחד חדש לזה לגמרי אני עדיין מבולבל קצת וזקוק לעזרה פה.. המערכת שלי כפי שמצויין בפרופיל שלי היא: Intel Core2Due E6400 2.13Ghz Asrock ConroeXFire-ESata2 Kingston 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz OCZ 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz Gold Edition התחלתי בבדיקה בביוס של ההגדרות, וכפי שציפיתי (מפעמים קודמות שחיפשתי שם דברים) לא הצלחתי למצוא כמעט שום דבר. מצאתי איפה אני מבטל את Spread Spectrum ואת EIST. אבל כל שאר ההגדרות של המהירויות שעון והגדרות טמפ' ואלה לא מצאתי בכלל... הביוס של הלוח אם הזה מוזר חבל על הזמן ושונה …

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  15. Started by ksn1981,

במחשב קטן וישן, מאוורר 60mm בקידמת המארז מוביל אוויר דרך תעלה לצלעות הקירור שמעל המעבד.. הוא מחובר ב- 3 פינים, מהירותו משתנה אוטומטית ובעומס הוא נורא מרעיש.. שמתי לב גם שהמשחה הטרמית בין המעבד לגוף הקירור (הצלעות) שמעליו, התיבשה/התאדתה.. 1. לשים משחה? איזה? 2. מאווררי 60mm, מצאתי רק שניים.. בסל"ד גבוה ורעש מוצהר נמוך.. עובדים במהירות קבועה (ללא תלות בפין השלישי): EverCool EGF-6 http://www.evercool.com.tw/products/fan_egf.htm Skythe Mini Kaze 60 http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/mini-kaze-60-mm.html יש אחרים? מה אתם אומרים? תודה רבה לעוזרים..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by dyn,

שלום, לפני שנה וחצי עשו לי OC למעבד מ 2.4 ל 3.3 לעיתים כשהייתי מדליק את המחשב הוא היה נכבה לשנייה ואז נדלק מחדש כשה OC מבוטל, כשזה היה קורה הייתי פשוט טוען את הפרופיל של האוברקלוק מהביוס ע"י לחיצה על f12 ואז הכל היה בסדר וה OC חוזר כרגיל. היום ניסיתי לשחזר עוד פעם את ה OC למעבד וזה פשוט לא עובד, האוברקלוק נשאר רגיל על 2.4 כאילו הוא לא נטען מהפרופיל (או שכנראה יש בעיה אחרת). מה ניתן לעשות כדי לסדר את זה?

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  17. שלום. קירור המים הזול ביותר עבור המעבד יהיה עדיף על קירור האוויר היקר ביותר (דוגמת ה Noctoa NH-D14)?

• 42 תגובות
    • 6.7k צפיות
  18. Started by RonCohen,

טוב אז ככה נמאס מהקירור אוויר אני רוצה לעבור לקירור מים כמה כסף אני צריך להכין?? מטרה אוברקלוק למעבד במפרט ל4.5-5 האם אני יוכל להעביר את הקירור כשהמערכת תוחלף מאיפה לקנות ראיתי שהרבה קונים באיביי זה לכל המערכת הגוללתGtx570

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. Started by L1ron,

3 פעמים ברציפות כשהרצתי את הבדיקה ,כאשר הכ.מסך הגיע ל55-56 מעלות הוא פשוט נכבה, לפני זה העלתי את המאוורר ל100% וניתן לשמוע בבירור אותו , ברגע שהבדיקה מגיע ל55-56 ,המסך מתכבה,ולא שומעים יותר את הכ.מסך . מצד שני שיחקתי משחקים כמו METRO2033 שצורכים הרבה מהכ.מסך ואיתם הוא לא נכבה. הבדיקה מגיע תוך חצי דקה למעלות האלה ככה שאני אפילו לא יכול לראות עם יש ארטיפקטים או לא . נסיתי להחזיר את המאוורר למצב ברירת מחדל וזה עדיין קורה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Sickp,

יש אפשרות לחבר דבר כזה? מישו ניסה? יש לי אחד כזה של 90W. הכנתי מהדבר הזה פעם מיני בר אבל אני לא משתמש בו ולכן הוא שוכב סתם בארון. פיסית אפשרי לשים אותו בין הקירור למעבד בגלל שיש לי FREEZER13 וזה מוברג אז אפשר לא להבריג עד הסוף פשוט.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. בעיה מוזרה. רציתי לעשות עכשיו OC קטן ל3GHZ וגם לזכרונות. אני עושה הכל כמו שצריך, מפעיל את המחשב מחדש ואז בודק בCPU-Z והכל על סטוק. לא מבין מה זה ??? כשאני חוזר לביוס הFSB חזר לסטוק אבל התיזמונים של הזכרונות נשארו על מה ששיניתי וגם אותם לא רואים בCPU-Z. יש למישהו הסבר? אני עם לוח אם Asus Striker Formula II עם מערכת ווינ7אולטי64ביט. (זה לא פעם ראשונה שאני עושה OC עם הביוס הנוכחי שלי כך שאני לא מבין את הבעיה) תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום. חדש פה, חדש לעולם המחשבים. אני מנסה למצוא מקום (אתר) שבו יש השוואה בין גופי פתרונות הקירור השונים. אני לא מצליח לעשות סדר בבלאגן: בבחינת "מרוב עצים לא רואים את היער". אז מה אני מחפש? קירור שיעלה בערך 50 דולר (אני גר בארה"ב), ויהיה טוב עבור core i7-2600K (שאני מקווה שיעבור המהרה - ברגע שאלמד איך עושים זאת). לא מדובר על מעבד שעומד להפעיל את תכנית הגרעין האיראנית. יותר עבור משחקים, ועבודה כללית. אפשר לקבל הפניי או המלצה? שאלה כבדרך אגב: מכר הציע לי לרכוש ממנו קירור שנקרא Xigmatek Aegir (מקווה שאני מאיית את זה נכון) בעלות של 45 דולר. במצב חדש. מה דעתכם על כך? תודה מראש - כמו תמיד

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום. משתמש חדש לחלוטין, לא ביצעתי מעולם OC, ואני מבקש להמהיר מעבד i7-2600K. איך מתחילים? יש לינק, ווידאו או כל דבר שיכול לעזור? קראתי את הסטיקי, אבל יש לי הרגשה שמדריך עבור AMD הוא מעט שונה, וגם למיטב הבנתי מעבד ה K פועל בצורה שמאוד קל להמהיר. מדובר בלוח אם Gigabyte GA-P67A-UD3P קירור למעבד הוא ה Corsair A50 (קירור אוויר, מאוורר יחיד) הזכרונות הם של Corsair XMS3 לפני שאני מבצע כל פעולה, אשמח ללמוד (ואני מאלה שבהחלט מוכנים לקחת את הזמן וללמוד היטב לפני שהם יוצאים לפעולה) יותר. מדובר כאן על המהרה שהיא יותר לסיפוק פסיכולוגי, מאשר לייצר תוצאות בפועל. אני לא מבקש לשבור שיאים, ורוצה לשמור על המעבד בתחום הבטחון שלו. כמובן, יש לי גם הרגשה שהקירור של Corsair לא בדיוק מיועד …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by maorakrish,

אני עם OC ל 3.6 בינתיים מתח על 1.26000 (מתח סטוק רק רשמתי אותו ולא שמתי על נורמל). ועם מעלות של 65 עם OCCT גוף הקירור YASYA רציתי לדעת עד אוכל להגיע במקסימום מעלות בבדיקת מאמץ בלי לפגוע בלוח אם או במעבד.. מעבד I5 750 לוח אם p55-us3l

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. עשיתי לכרטיס שלי OC עם התוכנה ATI Tray Tools הכרטיס הוא ATI Radeon HD4850 512MB עם הקירור Arctic Accelero L2 Pro התדרים: GPU 710MHZ (מקורי 625) זכרון 1020MHZ (מקורי 993) מתח 1.156V (מקורי 1.044) עשיתי OC אוטומאטי ע"י התוכנה, זאת אומרת העלתי את המתח, הפעלתי את ה 3D Renderer ובחרתי ב Find max for GPU וככה שזה בודק אם יש ארטיפקטים שלב שלב. וככה הגעתי ל 710 בGPU, וכנ"ל גם לזכרון.. (אולי זה היה מגיע ליותר אבל אני הפסקתי כי נראה לי מספיק) לאחר מכן הרצתי בדיקה כללית לחיפוש ארטיפקטים במשך 5 דק' ואחרי זה הרצתי בדיקת מאמץ של חצי שעה בOCCT ושם הטפ' הגיעה למקסימום של 72 מעלות! שהנורמה לכרטיס הזה עם קירור סטוק זה 80~ משום מה כשאני משחק בTEST DRIVE (החדש שיצא לא מזמן) אז המשחק קופא כזה…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים