אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
הHSF שלי הוא ספארק 7+, כרגע עם הטרמי שמגיע איתו (יש לי גם בלו 2, אבל אני עוד לא רוצה לשים אותו) במאמץ לפעמים אני יכול להגיע ל70 מעלות (אחר כך המחשב מצפצץ ובלי ברירה אני מוריד מהעומס), בIDLE ניסיתי שני תנאים, הראשון: מארז סגור, טמפרטורת החדר 25 מעלות, טמפרטורה בערך 43 מעלות. השני: מארז פתוח, טמפרטורת החדר 25 מעלות, טמפרטורה יכולה להגיע ל33 מעלות. גם כשמארז פתוח הטמפרטורה יכולה לטפל בקלות ל70 מעלות, המאורר על מקסימום כמעט כל הזמן (חוץ מבלילות) הכבלים במארז יחסית מסודרים. (אני מחליף בקרוב את הכבלים לכבלים מעוגלים) יש לי SF2 בקידמת המארז והוא מכניס אוויר, גם מאחורה (קצת מעל לכרטיס מסך) שמכניס אוויר. מאורר 60 מ"מ בצד הימני של המארז, בחלק העליון (מקביל ללוח אם) ועוד מאורר …
-
הצלחתי להרים את הבאס ל140 -> 280 DDR והמעבד עלה לי רק במעלה אחת .. 1. עד כמה אני יכול להרים אותו .. והכל עבד כמו שצריך בעיקרון אני יכול להרים עד 180 > 360 DDR אבל אני מפחד כי אני לא יודע מה זה יעשה למחשב שלי 2. האם עדיף לפתוח את המעבד ולהעלות את המיכפה.. 3. האם אני יכול לעשות את "כל זה" עם זיכרון 256MB של יונדאי.. תודה מראש.... און לוי.
-
- 6 תגובות
- 967 צפיות
-
-
היטסינק זה הדבר הזה שעשוי ממתכת ועליו מורכב המאורר של המעבד? אני כימעט בטוח שכן אבל אני רק רוצה להיות בטוח כדאי לא להיתבלבל בעתיד ולעשות ממני צחוק :smoke:
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Ok, here goes: A while ago I opened a thread asking how to clear my airflow and i did it correctly... then I checked my CPU temperature and had a nice (and pretty amazing actually) 32c degrees with my AMD stock cooling... then i realized i didn't put my DDR on the dual DDR slots and i fixed that, and in the same opertunity i rearranged some cables in my case.. now all of a sudden my CPU reaches temperatures such as 40... at idle and maybe 50 at work.. what can be the cause? help me please I plan to buy a new CPU cooling soon either the SLK800/600 + Tt SF2 or the Tt Volcano 11 but i still want to optimize everything else but the CPU cooling itself..
-
- 2 תגובות
- 627 צפיות
-
-
היי כולם, אני בונה מחשב, והיום אני דיי מסיים אותו, יש לי כבר הכל מורכב. זאת פעם ראשונה שאני בונה את כל המחשב, נתקלתי בבעיה קטנה: לא זכרתי אם אני וחבר שלי הורדנו את מה שמכסה את החומר הטרמי על הHEATSINK, לא ממזרק אלא המקורי, שנראה כמו כזאת מדבקה. עכשיו הוצאתי את הHEATSINK וראיתי שכן הורדתי, אבל כל הריבוע חומר טרמי קצת התבלגן וזז לצדדים (המעבד נצמד אליו חזק, והחומר נסוג לצדדים), וקצת הייתה לי בעיה להוציא את הHEATSINK אז הזזתי אותו כמה פעמים מעל המעבד וזה כנראה מה שממש בלגן שם את החומר. מה לעשות? לסדר עם סרגל חזרה לאמצע? במקרה הזה חייבים להוריד את החומר ולשים חדש ממזרק? ??? כל עצה תעזור. תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מאוורר בגג של המארז אז 2 שאלות: 1. אם אני אשים בגג מאוורר שיוציא אוויר, עד כמה זה יכול להשפיע על טמפרטורת המעבד וטמפרטורת המארז? 2. בדיוק בקטע שאני רוצה לקדוח בו יש לי קורת מתכת כזאת של המארז. אני יכול לנסר אותה ולא יקרה כלום למארז וכל זה???? זה המארז הינה התמונה של הקורה http://planet.nana.co.il/gazu/kora.jpeg תודה רבה רבה
-
- 15 תגובות
- 987 צפיות
-
-
תראו אני כבר קניתי קתודה קרה כחולה ולד שלוש צדדים ירוק... עכשיו התכנון שלי היה שאני עושה בפרספקט שקוף את כל שלושת הצדדים ימין שמאל ולמעלה (כדי שאם ויקרה שיום אחד נמאס לי מזה אני מחזריק את הברזל הישן) עכשיו אני צריך שתגידו לי איך אני בדיו מכין את המארז הזה... אני חייב עזרה בבקשה..
-
- 6 תגובות
- 651 צפיות
-
-
האם למישהו יש הסבר איך אתה בונה לעצמך צג טמפ' של המעבד והלוח אם ואם אפשר אז גם כרטיס מסך ?? תודה
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
אז כמו שרשום בכותרת אני תקוע בבאס 182 (התחלתי מ166) עכשיו כל פעם שאני מעלה יותר מזה אפילו אם זה מגה הרץ אחד הווינדוס לא עולה עוד לפני שהוא מתחיל לטעון אותו הוא עושה ריסט. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? תודה מראש לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
I wanted to understand something about the Smart Fan 2..... Is the smart fan 2 showing as a case fan in most shop websits the same smart fan i can put on my SLK600 and get good cooling ? or are there two different smart fans, one for CPU and one for cases.. ? :\
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני תמיד פחדתי לפגוע במארז ולחורר אותו כי בסך הכל אין לי כסף אחרי זה לקנות מארז חדש ואין לי מארזי ניסויים אבל החלטתי שאני רוצה לעשות חור בגג והבנתי שהכי אפקטיבי זה הוצאת אוויר (אפילו שההוצאת אוויר שלי לדעתי מספיקה מאחורה ליד המעבד, ודווקא הכנסת האוויר אצלי לא טובה כי יש רק מאורר אחד שהפאנל הקדמי נורא עוצר את זרימת האוויר יש לי 2 שאלות הראשונה איך עושים במדויייייקקקקקק את החור והחורים לברגים כי אני לא רוצה פאשלות ושתיים, לפי השרטוט של המארז שאני יצרף עוד מעט, עדיף להכניס אוויר או להוציא אם אני מכניס אוויר אז כמו שאתם רואים האוויר יכנס מבחוץ (אוויר קר) ויגיע ישר למאורר 70ממ שיזרוק אותו לכיוון המעבד אם זה מוציא אוויר, אז כמובן שזה יוציא אוויר קר מלמלה כמו שתמיד…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נערך-- סופי !! ------------------------------ אוקיי חברה אני סיימתי לבנות את המערכת שליטה על המאווררים ה-1 שלי !!! בעיקרון המערכת גמורה אבל יש לי לתקן עוד איזה מפסק אחד שהוא הפוך ואז המערכת תהיה מושלמת. ! ! בינתיים המערכת עוד לא מותקנת במחשב אבל אני מקווה שתוך שבוע אני אכניס אותה למחשב ביחד עם עוד 5 מאווררים פשוטים של 80 mm . אני רק רוצה להודות לחבר שלי רן (בפורום הניק שלו זה supergohan) שאזר לי מאוד בבנייה של המערכת, אני גם רוצה להודות לעינב שהשתמשתי בסכמה שלו לבניית המאוורר (היו בה קמו טעויות עם הכיוון של הנגד של הלד אז שינינו תיקנו אותה קצת) זהו אז הנה התמונות... תהיו עדינים בתגובות :-\ :-\ אגב רב התמונות באיכות קצת ירודה בגלל שלא השתמשתי בפלאש(אידיוט) : תמו…
-
- 46 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני צריך דבק תרמי(לא משחה) להדביק צלעות קרור לזכרונות של הכ מסך .. האם מה שכתוב בכותרת יהיה לי טוב ? זב בא 5 גרם ב60 שקל
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חייב מאוורר חדש ל-AMD 2500 בבקשה עיזרו לי אני רוצה משהו טוב אבל לא להשקיע בו מעבר ל-100 שח (עדיף לי להשקיע בדברים אחרים) תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
-
כלומר אני עושה אוברקלוק עכשיו כולם יודעים המתח סטוק הוא 1.5 עכשיו אני רוצה לדעת באיזה רמת מתח כבר זה ישרוף את המעבד 1.7 או 1.75 נסבלים? כי רק ב1.7 המעבד עולה על 3400...
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שבלונה על המארז. כניראה שתהיה לי אפשרות לחתוך את השבלונה במדפסת שבלונות מקצועית וראיצי לשאול אותם אם יש לכם ציור יפה(אפשר גם קצת מסובך) שאני יוכל לעשות ממנו שבלונה. בנתיים חשבתי על אחד מאלה: 1. כאוס 2. ביוהאזארד-הסמל של האטום 3. השמש הזאת:
-
- 9 תגובות
- 730 צפיות
-
-
מעבד:פנטיום 2.4 HT לוח אם:8knxp זכרון:twin moss 2*256 twister 466Mh 1: אני לא מצליח לנעול את ה pci/agp אפילו כשאני מקנפג את הbios ל locked כשאני מעלה את המחשב easytune מציג לי ערכים רגילים כלומר גם ה pci וגם ה agp עולים יחסית לfsb המומהר .???. 2:אם אני מנסה להמהיר את הביצועים פתאום אני מקבל תדרים נמוכים להחריד של 1000 -1100 מגה הרץ במעבד והמתח שלו נופל מ1.525 ל 1.10 ומשהו וולט או שהמתחים גדלים ל 1.6/2.8 במקום 1.5/2.6 ל זכרון / כרטיס מסך בהתאמה. מה יכול לגרום לתופעות הללו ? משהוא נתקל במקרים דומים ?
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
-
-
Alright fellas, after a week with my new computer (check specs), i'm very satisfied.. but now it's time to overclock this baby... I'm currently working with AMD stock cooling, and i wanna buy a new CPU cooling.. one one hand, there's the Volcano 11, 180 nis~ and it's v.good at high fan speeds.. but then again it's NOISY.. on the other hand, i've been told that combining the Thermalright SLK800 heatsink with a good fan such as the Thermaltake smart fan 2, can give me amazing results.. the contrast in this is that price of the SLK800... can anyone here recommend me a good and quiet (and ofcourse cheap) combination for cooling my CPU and overclocking with peace ? if i…
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
היי, יש לי kingston 256MB 333MHZ+samsung 256MB 333MHZ. אוקיי, עכשיו יש לי שתי שאלות.... בביוס אני יכול לשנות תזמונים של BUS/DRAM/PCI/AGP הדיפולט שלי היה 4:3:2:1, בהתחלה חשבתי בטיפשותי שזה התזמונים של הזיכרונות....לא משנה, העברתי ל4:4:2:1 שהזכרונות על 153MHZ בערך.....מה זה אומר? ומה אומרים המספרים האחרים מתוך ה4? שאלה שניה.....בדקתי בCPU-Z את התזמונים של הזכונות שלי (מצורף תמונה), ואני לא יודע איך לשנות אותם כדי שיהיו יותר מהירים.....(הבנתי שכמה שהמספרים יורדים זה יותר מהיר?). אז איך משנים אותם? ואיפה? תודה, ומקווה שתעזרו לי עם הבעיה...
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
-
-
עשיתי לג'יפורס 2 שלי אובר מוגזם ואז לחצתי על: TEST SETINGS . המחשב קרס..... הפעלתי מחדש ונעלמה אפשרות האובר בתג ה clock frequen
-
- 1 תגובה
- 458 צפיות
-
-
יש לי ג'יפורס 2 ועליו גוף קירור בלבד.. אני מעוניין להכניס עליו מאוור וגוף קירור חדש. אני רוצה לפני ההחלפה לראות מה הטמפ' או איזשהו סימן זיהוי ואז להשוות לאחר המודינג.. יש לכם הצעה?
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
טוב אז יש לי את המפרט הבא: 2.4C עם קירור רגילש ל אינטל P4P800 שתי סטיקים של 256 MB של 400MHZ HYNIX(זה די מחורבן איך שהבנתי) - איך שידוע לי הם 2.5NS (אשמח אם מישהו יסביר לי מה זה אומר) הספק שלי הוא(אמרו לי שזה גם משנה) HEC 475 DV מארז לא משהו בכלל של GYRO BOND2 משהו כזה(יש אותו בפנדס) טוב אז הנה השאלות שלי(בבקשה לפרט ולהביר כי אני הדע שלי בOC הוא די 0): 1. שקלתי להעלות את מהירות השעון של המעבד כמה לדעתכם מה שתיארתי יוכל להחזיק תוך כדי יציבות מקסימלית? 2. האם אני חייב לקנות קירור מסיבי בשביל OC של איזה 600MHZ? (כמו ההוא של ZALMAN ששוקל כמעט קילו) 3. אם אני אקנה את הקירור הזהhttp://www.pch.co.il/docs/pd2020997095.htm אז זה יעזור מאד או שלא כל כך? וגם קראתי שהוא שוקל כמעט קיל…
-
- 8 תגובות
- 825 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd 2500 barton ואני רוצה לקנות לו היטסנק עם מאוורר חדש איזה מבין שני אלה עדיף?? קראתי בדביק ששם מומלץ על הוולקנו 6 אבל בכל זאת איזה מבין שני אלה עדיף?? http://pch.co.il/docs/pd-342730529.htm או http://pch.co.il/docs/pd857133744.htm בתודה בנצי
-
- 11 תגובות
- 957 צפיות
-
-
איזה אוברקלוק מקסימלי (אם קירור אוויר סטנדרטי = לא כל ה sk ax7, קירור בסגנון ה volcano 11 או כאלו אבל לא על מהירות גבוה במאוור) אם מעבד הברטון 2500 ראיתי כאלו שהגיעו על 2000 gh או יותר אבל אני לא יודע אם איזה קרור .... אז הייתי מעוניין לדעת... כי ראיתי הרבה מאוד המלצות על המעבד הזה
-
- 8 תגובות
- 794 צפיות
-